banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jun 2011, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
jellyfish je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
jellyfish je napisao:

A gospodin "Maca" koji vodi komedije je kao bolji od neke babe s pijace :lol:

ne ulazim u lik i djelo mace, no da bi diskusija imala ikakvog smisla trebalo bi navesti macine izjave ovog tipa. izvoli

Ne sjecam se napamet navoda, ali opstepoznato je da je maca rekorder po glupostima, zbog cega je i zanimljiv publici. Poenta svega je da ako je neko komicar da njegove izjave ne treba shvatati za ozbiljno. Ovaj primjer sam naveo da bi pokazao da je to odlika svih komicara u svijetu, tako da ni ovaj americki ne treba toliko shvatati ozbiljno.

Druga stvar bi bila da je Obama ili Tadic na zvanicnoj konferenciji za novinare rekao nesto ovakvo. A druga stvar je kad to kazu usta mace ili ove komicarke. U tome je poenta.

pa sjeti se, interesuje me da li je vrijedjao bosnjake i hrvate i da li je zato zanimljiv publici?

jos jedno pitanje, ovo je tebi humor identican top listi nadrealista ili audiciji? meni je ovo americko sranje ipak dno

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 15:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
The_new_Statesman je napisao:
Da li su samo meni njihovi neboderi primjer cistog debilizma i viska kompleksa? A tolika prostranstva...
Inace je u pitanju glupi tip emisije koje se ne uzimaju za ozbiljno. Kao da nkog ovde zaboli za stavom Mace, Ivana i onog nosatog.

pozz tns

nisam usao u diskusiju zato sto me tema nesto tangira, vec stavovi pojedinih, dvostruki i licemjerni, po obicaju.
da pojasnim, ako bi neki srbin ispricao u stand up komediji vic "sreo ratko momka iz srebrenice i pitao ga koje je godiste a nakon odgovora "sedamdeseto" on rekao "aj nemoj lagati" reakcija NFL i ostalih korisnika iz federacije bi bila ista? ne bi vam smetalo? ali amerikanac kada bi ispricao takav vic bio bi saljiv, degutantan ali oni su takvi, bla, bla.. da?
crni humor na racun jasenovca ne zelim cuti iz usta hrvata ili bosnjaka
sjecate se skoro prozivanja i izvinjavanja maje nikolic za antisemitizam u farmi? javni medij je javni medij a dozvoljavanje javnog sirenja mrznje kroz bilo kakve stavove moRe jednoCH biti kontraproduktivno. mi nabolje znamo

doduse, mnogi ovde misle da smo se grudvali u bosanskom ratu

Manitu - imas odredjene predrasude, doduse kao i svi mi, ali ti moram na neke ukazati zbog konteksta u koji si mene stavio.

I dalje mislim da je reakcija na ovaj pokusaj komedije (o kvalitetu necu) - preseravanje cisto.

Kao i cijela prica "ameri su glupi". Da a mi (bosnjaci, srbi, hrvati - ista g*vna) - mi smo kao pametni. TO je najveci klise balkanskog prostora danasnjice.
Da, ameri su "glupi" a mi smo pametni - i zato nam je drzava tako lijepo uredjena, zivotni stil prelijep, mentalitet i nivo razmisljanja tako visok...oni su broj 1 sila u svijetu, mi smo supak svijeta. Pametnome dosta. Mi NIKOME na svijetu ne mozemo prebacivati za inteligenciju - jer da smo pametni ne bi bili tu gdje jesmo. Nisu ameri glupi, mi smo glupi.

Da se vratim na tu tvoju predrasudu - mislis da su svi bosnjaci isti, pa navodis "mujo, haso, fata". Pa evo, ako cemo posteno - svaki jedan vic o muju, hasu, fati - je derogirajuci i stereotipan po sadrzaju. Pa se ja licno ne nalazim uvrijedjen, stavise - ako je dobar, brate - DOBAR :D.
Dalje - koliko puta sam na ovom forumu procitao vic "kojeg sladoleda nema u Srebernici - porodicnog"? Pa sta? Hocu se sad vrijedjati zbog toga? Apsolutno ne - kada se govori o humoru - humor je samo to i nista vise. Postoji kategorija "crni humor" gdje takve stvari pripadaju, i ako je smijesno brate smijesno je. I sto najvise govori protiv tvoje predrasude - taj sam vic prvi put cuo od druga koji je takodjer bosnjak.

No hard feelings, samo mi ide na zivce nase (ja opet kazem - svi smo mi isti) IDOLIZIRANJE svog i slicnog, a degradiranje tudjeg, sto neke reakcije ovdje najbolje potvrdjuju. Taj mentalni sklop nas decenijama vodi u propast.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_zoka je napisao:
U svakom slučaju,radi se o cifri od,ugrubo,60-ak miliona Amera (što bi onda bilo oko 20-ak% ukupne populacije ) koja ne vlada osnovnom vještinom čitanja i pisanja.Mislim da je kod nas taj procenat manji.

Cista dezinformacija i urbana legenda poput one da u Banjaluci ima 7 cura na jednog muskarca. Tako isto i ovo o nepismenosti Amerikanaca. Pogledaj zvanicne podatke.

pa sjeti se, interesuje me da li je vrijedjao bosnjake i hrvate i da li je zato zanimljiv publici?

Nije mozda govorio nacionalno jer kod nas jos vlada nacionalisticki mentalitet. To je isto kao sto je u Danskoj normalno i komicno nacrtati Muhameda sa bombom, a u Arabiji gdje su ljudi religiozno optereceni bi zavrsio na vjesalima onaj koji to uradi.

Tako i u Americi koja nije nacionalno opterecena takav humor je normalan, dok kod nas koji smo nacionalno optereceni to zvuci kao provokacija pa se ne ide na tu vrstu humora, iako se prije rata i kod nas islo jer je bio drukciji mentalni sklop pojedinca neopterecen nacionalno religijskim glupostima za razliku od sad.

Citiraj:
jos jedno pitanje, ovo je tebi humor identican top listi nadrealista ili audiciji? meni je ovo americko sranje ipak dno

Zavisi. Kao sto rekoh drukciji su nam mentalni sklopovi. Kao sto sam naveo karikatura Muhameda u arapskim zemljama nije isto sto u zapadnim. Tako humor u Americi nije isti sto humor na balkanu.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 23 Jun 2011, 16:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NFL fanatik je napisao:
Manitu - imas odredjene predrasude, doduse kao i svi mi, ali ti moram na neke ukazati zbog konteksta u koji si mene stavio.

I dalje mislim da je reakcija na ovaj pokusaj komedije (o kvalitetu necu) - preseravanje cisto.

Kao i cijela prica "ameri su glupi". Da a mi (bosnjaci, srbi, hrvati - ista g*vna) - mi smo kao pametni. TO je najveci klise balkanskog prostora danasnjice.
Da, ameri su "glupi" a mi smo pametni - i zato nam je drzava tako lijepo uredjena, zivotni stil prelijep, mentalitet i nivo razmisljanja tako visok...oni su broj 1 sila u svijetu, mi smo supak svijeta. Pametnome dosta. Mi NIKOME na svijetu ne mozemo prebacivati za inteligenciju - jer da smo pametni ne bi bili tu gdje jesmo. Nisu ameri glupi, mi smo glupi.

Da se vratim na tu tvoju predrasudu - mislis da su svi bosnjaci isti, pa navodis "mujo, haso, fata". Pa evo, ako cemo posteno - svaki jedan vic o muju, hasu, fati - je derogirajuci i stereotipan po sadrzaju. Pa se ja licno ne nalazim uvrijedjen, stavise - ako je dobar, brate - DOBAR :D.
Dalje - koliko puta sam na ovom forumu procitao vic "kojeg sladoleda nema u Srebernici - porodicnog"? Pa sta? Hocu se sad vrijedjati zbog toga? Apsolutno ne - kada se govori o humoru - humor je samo to i nista vise. Postoji kategorija "crni humor" gdje takve stvari pripadaju, i ako je smijesno brate smijesno je. I sto najvise govori protiv tvoje predrasude - taj sam vic prvi put cuo od druga koji je takodjer bosnjak.

No hard feelings, samo mi ide na zivce nase (ja opet kazem - svi smo mi isti) IDOLIZIRANJE svog i slicnog, a degradiranje tudjeg, sto neke reakcije ovdje najbolje potvrdjuju. Taj mentalni sklop nas decenijama vodi u propast.

sve je to ok ali nema veze sa javnim medijem kojeg potencijalno gleda nekoliko miliona ljudi od kojih brat bratu jedan dio ne moze skopcati koliko je u njenoj prici zezanja a koliko istine
pusti pricu "cuo od druga" ili sranja po forumima

mujo, huso i haso su bili stand up, vidis da si se primio :D sta me briga jesu li svi bosnjaci isti ili nisu. kontas sad?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 15:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:
_zoka je napisao:
U svakom slučaju,radi se o cifri od,ugrubo,60-ak miliona Amera (što bi onda bilo oko 20-ak% ukupne populacije ) koja ne vlada osnovnom vještinom čitanja i pisanja.Mislim da je kod nas taj procenat manji.

Cista dezinformacija i urbana legenda poput one da u Banjaluci ima 7 cura na jednog muskarca. Tako isto i ovo o nepismenosti Amerikanaca. Pogledaj zvanicne podatke.

Jesi li ti pročitao citat koji sam ja stavio?Nije legenda nego je to objavio publicista,dobitnik Pulicera,pozivajući se na istraživanja vladinih agencija,a vijest je prenio ABC news....

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Jesi li ti pročitao citat koji sam ja stavio?Nije legenda nego je to objavio publicista,dobitnik Pulicera,pozivajući se na istraživanja vladinih agencija,a vijest je prenio ABC news....

Nisam citao tvoj citat, ali evo ovdje su zvanicni podaci sa vise nezavisnih izvora > http://en.wikipedia.org/wiki/Literacy_i ... ted_States

"...In 1993, the US Central Intelligence Agency's World Factbook published that the United States had a 97.9% literacy rate;[6] and 97% in 2002"

Ono sto mozda stvara konfuziju je sto se pod pismenoscu u Americi misli odredjeni nivo znanja, a ne samo citanje slova kao kod nas:

"...The 15% figure for full literacy, equivalent to a university undergraduate level, is consistent with the notion that the "average" American reads at a 7th or 8th grade level which is also consistent with recommendations, guidelines, and norms of readability for medication directions, product information, and popular fiction..."

Pa su neki mozda pomijesali "punu pismenost" sa "nepismenoscu".

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
NFL fanatik je napisao:

sve je to ok ali nema veze sa javnim medijem kojeg potencijalno gleda nekoliko miliona ljudi od kojih brat bratu jedan dio ne moze skopcati koliko je u njenoj prici zezanja a koliko istine
pusti pricu "cuo od druga" ili sranja po forumima

mujo, huso i haso su bili stand up, vidis da si se primio :D sta me briga jesu li svi bosnjaci isti ili nisu. kontas sad?

Kontam ja tebe, samo mislim da se previse frke diglo oko tog istupa...jer ljudi koji takve stvari gledaju- gledaju kvalitet komedije, prvenstveno (podjem od sebe), a u ovom slucaju je taj kvalitet banana...tako da sve ostalo pada u drugi plan, i mislim da su samim tim njene TEME ustvari nebitne...pa zamisli da se svi koje je npr. Dave Chappelle prozvao u svojoj karijeri nadju ovako uvrijedjeni - pa covjeka bi lincovali. Nadju se uvrijedjeni oni koji plate kartu da cuju sat vremena lose komedije (sto je kod Chappelle-a nemoguce, doduse :D )

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 16:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@jelly
Ovaj CIA-in podatak je 15 godina stariji od ovoga koji sam ja naveo.Mislim to je cijela jedna školska generacija,od predškolske do koledža...Mislim da i to igra neku ulogu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo izvinjavaju se.

"...Dear Serbs, they were jokes. Please accept my apology. I am well and truly sorry..."

Izvor:

http://www.24sata.info/tehnologija/inte ... -sale.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NFL fanatik je napisao:
Kontam ja tebe, samo mislim da se previse frke diglo oko tog istupa...jer ljudi koji takve stvari gledaju- gledaju kvalitet komedije, prvenstveno (podjem od sebe), a u ovom slucaju je taj kvalitet banana...tako da sve ostalo pada u drugi plan, i mislim da su samim tim njene TEME ustvari nebitne...pa zamisli da se svi koje je npr. Dave Chappelle prozvao u svojoj karijeri nadju ovako uvrijedjeni - pa covjeka bi lincovali. Nadju se uvrijedjeni oni koji plate kartu da cuju sat vremena lose komedije (sto je kod Chappelle-a nemoguce, doduse :D )

:D ne kontas prijetelju, ne kontas. karikatura proroka muhameda sa glavom psa je bila isto nekom smjesna, spada u istu kategoriju : humor.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Evo izvinjavaju se.

"...Dear Serbs, they were jokes. Please accept my apology. I am well and truly sorry..."

Izvor:

http://www.24sata.info/tehnologija/inte ... -sale.html

steta sto ranije nije dosla po misljenja na ovaj forum, nikda se ne bi izvinila

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
“Mislim da koncert nazivaju katastrofom u Srbiji. To je zemlja gde se dogodilo etničko čišćenje i genocid, a oni smatraju da je njen koncert gori od toga”,

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
mislim fakat je i meni ovo smiješno :lol: :lol: :lol:
nezam čemu galama :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
U Srbiji genocid i etnicko ciscenje? Jedino ako misli na ono 41-45

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
jebaji ga kad se god desio ili nije, to su pjesničke figure u službi humora :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
goci master je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Da li su samo meni njihovi neboderi primjer cistog debilizma i viska kompleksa? A tolika prostranstva...
Inace je u pitanju glupi tip emisije koje se ne uzimaju za ozbiljno. Kao da nkog ovde zaboli za stavom Mace, Ivana i onog nosatog.

Hm gdje nadje nebodere...rekao bih da se pet najvisih nebodera ni ne nalazi u Americi, dakle citav svijet je onda zapao u debilizam.
A ako sam skontao ko je ta voditeljka, posao joj je da komentarise novinarsko zutilo ono najcrnje zutilo tipa red carpet. Dakle novinarska 0.

Sorry, prvo Visoko, Egipat, pa Ameri, a iza njh ostali kompleksasi :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Haug Duhu koji tamo nesto,

daklem, ne drzim ozbiljno do takvih emisija ili voditelja koji u emisijama tog tipa nesto pricaju (na stranu,njihove druge privatne, profesionalne i ljudske kvalitete) ali u tim tv minutama su oni prvenstveno zabavljaci. Kako i Maca, tako i Amdzic i ostali, oni naravno privatno mogu biti ovakvi ili onakvi, imati ovakve ili onakve stavove ali gdje ces ih uzeti za ozbiljno u prime time terminu u nekoj zajebantskoj emisiji? Pa pola engleskog polucrnog humora bi nestalo dok kazes beeeeeeeee ;)

Misljenje publike koje ovakve emisije uzima kao izvor kvalitetne informacije... Cuj, misljenje :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
_zoka je napisao:
@jelly
Ovaj CIA-in podatak je 15 godina stariji od ovoga koji sam ja naveo.Mislim to je cijela jedna školska generacija,od predškolske do koledža...Mislim da i to igra neku ulogu.

Bio nedavno u medijima jedan interesantan podatak iz jednog istraživanja. Pokušaću da nađem.
Radi se o tome da oko 80% holandskih srednjoškolaca ispravno piše i izgovara engleski, dok je procenat američkih tinejdžera koji se ispravno izražavaju puno niži tj. sastavi su im uglavnom puni gramatičkih grašaka.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drago mi je da su svi sretni i zadovoljni napokon. Sto kaze poslovica "i vuk sit i koze na broju" :P

Choban je napisao:
_zoka je napisao:
@jelly

Bio nedavno u medijima jedan interesantan podatak iz jednog istraživanja. Pokušaću da nađem.
Radi se o tome da oko 80% holandskih srednjoškolaca ispravno piše i izgovara engleski, dok je procenat američkih tinejdžera koji se ispravno izražavaju puno niži tj. sastavi su im uglavnom puni gramatičkih grašaka.

Pa moze biti, ali to ne znaci da su nepismeni. Evo i kod nas vise od pola ljudi kaze "htjeo" umjesto "htio", pa ne kazemo da su nepismeni, a nisu rijetki slucajevi da neko kaze "oruzije" umjesto "oruzje" ili "covijek" umjesto "covjek". To je jednostavno slucaj u svim narodima, samo sto svi vide tudje greske, a svoje ne primjecuju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
ma dobro covjece, nije bitno, pametniji si i ljepsi i prosao si pola svijeta. imas i duzi. sta jos?

nista. nisam pametniji, ljepsi, nisam prosao pola svijeta. ne znam jel imam duzi, a nemam ni zelju da to saznam. izvini ako sam te uvrijedio. automatski se iznerviram kad cujem da neko generalno okarakterise tudju naciju kao idiotsku, a kad neko iz te nacije ima predrasude prema njegovoj, e to je onda samo dokaz da je taj idiot.
uostalom, i naziv teme nije "provala americke nadri-komicarke..." ili tako nesto, nego automatsko karakterisanje kompletnog naroda na osnovu izjave neke kokoske i fakta da je njena emisija tamo vrlo popularna (a sta bi onda o nama trebalo da govori popularnost velikog brata, farme i ostalog holandsko-americkog djubreta koji smo mi svim srcem prihvatili). njena izjava je potpuno idiotska, u to nema nikakve sumnje.
ali, jesi li ti apsolutno siguran da, pocev od sredine devedestih pa naovamo, i kod nas nije bilo slicnih izjava o amerima? pogotovo krajem 90tih, kad su ih na radio televiziji srbije otvoreno nazivali "djubrad". ne americku administraciju, nego citavu naciju. a tu se nije radilo o stand-up komediji, nego o informativnom programu. mozda ni jedan stand-up komedijas nije izjavio nesto kao ova idiotkinja, ali mozemo da analiziramo, recimo, izjave radikala (stranke koja dobija najvise glasova u srbiji). siguran sam da cemo tamo naci svasta interesantno, iz malo opasnijih izvora nego sto je neki comedy sou
ako ljudi koji su natprosjecno inteligentni, sto je vecina na ovom forumu, o amerikancima kao naciji misli da su polupismeni dekadentni idioti, zasto smo mi onda bolji od njih?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]