manitu uci da svira je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Da li su samo meni njihovi neboderi primjer cistog debilizma i viska kompleksa? A tolika prostranstva...
Inace je u pitanju glupi tip emisije koje se ne uzimaju za ozbiljno. Kao da nkog ovde zaboli za stavom Mace, Ivana i onog nosatog.
pozz tns
nisam usao u diskusiju zato sto me tema nesto tangira, vec stavovi pojedinih, dvostruki i licemjerni, po obicaju.
da pojasnim, ako bi neki srbin ispricao u stand up komediji vic "sreo ratko momka iz srebrenice i pitao ga koje je godiste a nakon odgovora "sedamdeseto" on rekao "aj nemoj lagati" reakcija NFL i ostalih korisnika iz federacije bi bila ista? ne bi vam smetalo? ali amerikanac kada bi ispricao takav vic bio bi saljiv, degutantan ali oni su takvi, bla, bla.. da?
crni humor na racun jasenovca ne zelim cuti iz usta hrvata ili bosnjaka
sjecate se skoro prozivanja i izvinjavanja maje nikolic za antisemitizam u farmi? javni medij je javni medij a dozvoljavanje javnog sirenja mrznje kroz bilo kakve stavove moRe jednoCH biti kontraproduktivno. mi nabolje znamo
doduse, mnogi ovde misle da smo se grudvali u bosanskom ratu
Manitu - imas odredjene predrasude, doduse kao i svi mi, ali ti moram na neke ukazati zbog konteksta u koji si mene stavio.
I dalje mislim da je reakcija na ovaj pokusaj komedije (o kvalitetu necu) - preseravanje cisto.
Kao i cijela prica "ameri su glupi". Da a mi (bosnjaci, srbi, hrvati - ista g*vna) - mi smo kao pametni. TO je najveci klise balkanskog prostora danasnjice.
Da, ameri su "glupi" a mi smo pametni - i zato nam je drzava tako lijepo uredjena, zivotni stil prelijep, mentalitet i nivo razmisljanja tako visok...oni su broj 1 sila u svijetu, mi smo supak svijeta. Pametnome dosta. Mi NIKOME na svijetu ne mozemo prebacivati za inteligenciju - jer da smo pametni ne bi bili tu gdje jesmo. Nisu ameri glupi, mi smo glupi.
Da se vratim na tu tvoju predrasudu - mislis da su svi bosnjaci isti, pa navodis "mujo, haso, fata". Pa evo, ako cemo posteno - svaki jedan vic o muju, hasu, fati - je derogirajuci i stereotipan po sadrzaju. Pa se ja licno ne nalazim uvrijedjen, stavise - ako je dobar, brate - DOBAR

.
Dalje - koliko puta sam na ovom forumu procitao vic "kojeg sladoleda nema u Srebernici - porodicnog"? Pa sta? Hocu se sad vrijedjati zbog toga? Apsolutno ne - kada se govori o humoru - humor je samo to i nista vise. Postoji kategorija "crni humor" gdje takve stvari pripadaju, i ako je smijesno brate smijesno je. I sto najvise govori protiv tvoje predrasude - taj sam vic prvi put cuo od druga koji je takodjer bosnjak.
No hard feelings, samo mi ide na zivce nase (ja opet kazem - svi smo mi isti) IDOLIZIRANJE svog i slicnog, a degradiranje tudjeg, sto neke reakcije ovdje najbolje potvrdjuju. Taj mentalni sklop nas decenijama vodi u propast.