banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Ja nikad nisam tvrdio da sam pametan.Samo....i ti si Srbin.Jesi li ponosan na to što si glup?

ja sam rekao da je PROSJECAN srbin ponosan na to sto je glup, ja ni u kom slucaju nisam PROSJECAN srbin. to sto su vas u komunizmu ucili da su svi jednaki mozes da zaboravis...
Dobro,ima vas i ispod prosijeka....
Citiraj:
a oces meni, koji zivim u UK, povjerovati da je jedina osoba kojoj sam morao na mapi pokazivati gdje je bosna bila iz indije?

Pitanje za milion funti....Spavač živi gdje?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Kako je lijepo slušati ove naše "glupane" koji su vidjeli svjetla zapada pa su odjednom prosvijećeni i gledaju nas sa visoka!

ako sebe smatras prosjecnim glupanom (a vidim da smatras), onda te itekako gledam sa visoka.

Citiraj:
štaviše toliko smo glupi, divlji i neuki da je napustio Plimut i došao ovde da živi i naučio jezik

ako ti je to mjerilo, sta mislis, jel ima vise primjera britanaca koji su napustili UK i dosli u bosnu i naucili nas jezik ili bosanaca koji su napustili bosnu i dosli u UK i naucili engleski?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pa ili jednom ili drugom.
Ne mogu obojici, kad govorite suprotno.
Ja sam sa strucnoscu svojih profesora i vise nego zadovoljan. Vecina ih je istina gostujuca, sa BG univerziteta, neki i iz Subotice. Dosta ih je svjetski priznato (Milasinovic, Mihajlovic, Jokanovic...) i odradili su veliki broj projekata. O opstoj obrazovanosti ne mogu govoriti, jer sa predavanja se moze saznati vrlo malo.

I zasto bi neko iz BiH morao znati da UK oznacava kraljicu i njenu golemu livadu?
Kad kazes Velika Britanija, ljudi znaju. To je skracenica iz tudjeg jezika, istina danas najpotrebnijeg stranog jezika sirom svijeta, ali to opet nije pod muss da se zna. *ebena skracenica.

A u to da ljudi ne znaju gdje je BiH sam se uvjerio milion puta. "Je l' to blizu Italije" je najtacniji odgovor.
Ako krenem u proces objasnjavanja, uglavnom krenem od Grcke ili Italije. Ako kazem Balkan jos me blijedje gledaju. Jedino su me Rusi i Vikinzi pozitivno iznenadili. Belgijanci su najgluplji u prosjeku. Ovo odgovorno tvrdim. U kampu od 40.000, 20 ih je iz Surinama i niko nema problema kad im pomenes neku zemlju, pa ni BiH. Vecina je znala. Ali Belgijanci? Arhiduduci.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ma ćuti bolan Zoka, najjače je bilo kad sam slušao na radiju nedavno anketiranje srednjoškolaca u UK, većina njih nije znala ko je Oliver Kromvel :!: 8-[ aj što to nisu znali nego nisu znali kad je vladao Vinston Čerčil :shock: :crazyeyes: :banghead:
Citiraj:
ako sebe smatras prosjecnim glupanom (a vidim da smatras), onda te itekako gledam sa visoka.

Ja sebe i smatram prosječnom osobom....a ti ako mene, odnosno nas gledaš sa visoka, slobodno možeš da nas povučeš nisko al bojim se da će ti to biti ispod čast moraćeš se sagnuti....
Citiraj:
ako ti je to mjerilo, sta mislis, jel ima vise primjera britanaca koji su napustili UK i dosli u bosnu i naucili nas jezik ili bosanaca koji su napustili bosnu i dosli u UK i naucili engleski?

nije poenta priče ekonomija i politika, nego kultura i običaji. Čisto sumnjam da su Britanci po Indiji i Pakistanu nosali turbane i jašmake za vrijeme kolonijalizma, nego je bilo obratno jel da?

Izvinjavam se na psovanju, ali zaslužio je omalovažavanjem ljudi na forumu! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja sam sa strucnoscu svojih profesora i vise nego zadovoljan. Vecina ih je istina gostujuca, sa BG univerziteta, neki i iz Subotice. Dosta ih je svjetski priznato (Milasinovic, Mihajlovic, Jokanovic...) i odradili su veliki broj projekata. O opstoj obrazovanosti ne mogu govoriti, jer sa predavanja se moze saznati vrlo malo.

iz moje branse ni jedan srpski profesor nije svjetski priznat (iako ih ima poprilicno koji imaju stav kao da jesu). a moja bransa vazi, kofol, za neku u kojoj su srbi izuzetno uspjesni, poznati i priznati.

Citiraj:
I zasto bi neko iz BiH morao znati da UK oznacava kraljicu i njenu golemu livadu?

zato sto je to medjunarodna skracenica i zato sto je 'velika britanija' nepravilan naziv za drzavu. velika britanija je skup ostrva. zasto bi, onda, neko iz UK znao gdje je bosna?

Citiraj:
A u to da ljudi ne znaju gdje je BiH sam se uvjerio milion puta. "Je l' to blizu Italije" je najtacniji odgovor.
Ako krenem u proces objasnjavanja, uglavnom krenem od Grcke ili Italije. Ako kazem Balkan jos me blijedje gledaju. Jedino su me Rusi i Vikinzi pozitivno iznenadili.

u to nisam sumnjao ni jedne sekunde :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sa tobom normalno, a ti podcjenjivacki.

Tad sam i zagotivio Ruse, prije 3-4 godine. Ljudi su opusteni; gitara, sport, cuga...
Belgijanci, iz prestonice EU, se gadjaju piletinom po kampu. Zanimljivo im. A to su mladi ljudi od 20ak godina.

I jos jedno pitanje, koja je tvoja bransa, ako nije frka...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ma ćuti bolan Zoka, najjače je bilo kad sam slušao na radiju nedavno anketiranje srednjoškolaca u UK, većina njih nije znala ko je Oliver Kromvel aj što to nisu znali nego nisu znali kad je vladao Vinston Čerčil

oces da ti ja malo citiram rezultate anketiranja srednjoskolaca u srbiji nedavno? ili ces da te postedim bijede? samo reci...

Citiraj:
Ja sebe i smatram prosječnom osobom

dobro, prosjecni, samo da znam

Citiraj:
....a ti ako mene, odnosno nas gledaš sa visoka

a ko ste to vi? zasto sebe persiras, prosjecni?

Citiraj:
nije poenta priče ekonomija i politika, nego kultura i običaji. Čisto sumnjam da su Britanci po Indiji i Pakistanu nosali turbane i jašmake za vrijeme kolonijalizma, nego je bilo obratno jel da?

tvoja poenta je?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

nije. matematika

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Ja sa tobom normalno, a ti podcjenjivacki.

Tad sam i zagotivio Ruse, prije 3-4 godine. Ljudi su opusteni; gitara, sport, cuga...
Belgijanci, iz prestonice EU, se gadjaju piletinom po kampu. Zanimljivo im. A to su mladi ljudi od 20ak godina.

Ništa to nije ćuti....na moru sa curom prije par godina dva Njemca ili Austrijanca ko bi znao, dok smo kupovali pljeskavice kraj plaže PRDNUŠE :fart: :confused3: kraj nas bez ustručavanja!!!! Bio sam u Hamletovskoj dilemi: BITI ILI NE PREBITI :angry4: :mad:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:00 
Administrator
Korisnikov avatar

@Milanko
Kako ćeš se ti iznenaditi jedno jutro kad se probudiš i shvatiš da nisi ni upola pametan koliko misliš,a da prosječan Srbin nije baš toliko glup...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm, pa ni ja ne znam bas za neka velika imena.
Ali da ovdasnji mladi ljudi imaju potencijala, imaju itekako.

Uljarevic iz Foce je uzeo zlato, cini mi se, na matematickoj olimpijadi, prije 5-6 godina.
Zavrsio faks u BG u roku, sad je asistent mislim.
Uljarevic, mladji, uzeo bronzu prije 3 godine.
Boris... Ne znam kako se preziva, stao mozak, mislim da predaje na Oxfordu ili Cambridgeu. Momak je iz BL.
Prosle godine je neka mala, osnovna skola, iz Bijeljine ja mislim, uzela takodje neku nagradu na Olimpijadi.
Ima x primjera...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
a ko ste to vi? zasto sebe persiras, prosjecni?

pod NAS sam mislio ljude na forumu, odnosno ljude sa ovog područja eto ako baš preciziraš...
Citiraj:
tvoja poenta je?

Ako vidiš da neko jede govno oćeš li prići i probati ili ćeš se udaljiti od njega? Čisto sumnjam da bi neko tako kulturan i napredan ko što veliš se degradirao u divljaka i primitivca.
Citiraj:
Kako ćeš se ti iznenaditi jedno jutro kad se probudiš i shvatiš da nisi ni upola pametan koliko misliš,a da prosječan Srbin nije baš toliko glup...

:notworthy: ova je zlatna! Imaš piće čim dođem u Merkator!

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Da i ja kazem koju.
Sto se tice znanja prosjecnog covjeka, mislim da tu stojimo ok. Ne treba uzeti zdravo za gotovo ni one emisije u kojima idu i intervjuisu npr. Amerikance dok odgovaraju na neka pitanja iz geografije. Tebi ako je u cilju da prikazes Amerikance glupima, ti ces u svoj snimak ubaciti samo one odgovore koji su pogresni, zasto mora znaciti da se svaki intervjuisani lik prosuo na pitanju glavnog grada neke zemlje?

Vrlo vjerovatno bi i ovdje u BL bilo svakavih odgovora na neka opsta pitanja, pa sjetite se svojih dana u osnovnoj ili srednjoj skoli, uvijek je bilo bisera.

E ali sad bih govorio o necemu drugom. O nekoj kulturi koju imaju ljudi sa zapada.
Ja cu sada govoriti o momku moju sestre, koji je Austrijanac. Kada je dosao kod nas, on stvarno nema pojma o nekim osnovnim stvarima. Nije znao da je Austrougarska drzala okupirala Bosnu npr. Zapravo, mislim da nije ni cuo za Austrougarsku.
Ali dok smo mi pricali sa njim, on se ponasao na takav jedan fin i kulturan nacin, da je meni to jednostavno bilo neshvatljivo zamisliti kod prosjecnog covjeka sa ovih prostora. Da li je to mentalitet ili sta je, ali meni je ta razlika fascinantna.
Ja jesam u neku ruku etnocentrican, volim Srbiju i to se nece promijeniti, ali ja takodje imam stav da su ljudi sa ovih prostora (ne samo Srbi) zapravo velika gamad i nemam neko visoko misljenje o narodima sa ovih prostora.

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 17 Jun 2011, 16:09, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Ništa to nije ćuti....na moru sa curom prije par godina dva Njemca ili Austrijanca ko bi znao, dok smo kupovali pljeskavice kraj plaže PRDNUŠE :fart: :confused3: kraj nas bez ustručavanja!!!! Bio sam u Hamletovskoj dilemi: BITI ILI NE PREBITI :angry4: :mad:

Kad se krenu braniti da je to kod njih obicaj, onda mi se tek digne zivac.
Mislim da Japanci furaju istu foru. Ebem ti takvu kulturu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
zato sto je to medjunarodna skracenica i zato sto je 'velika britanija' nepravilan naziv za drzavu. velika britanija je skup ostrva. zasto bi, onda, neko iz UK znao gdje je bosna?

Ovo kod nas prosjecan covjek ne moze nikako znati. U medijima ces rijetko, ali bas rijetko, cuti izraz "Ujedinjeno Kraljevstvo". Uglavnom je "Velika Britanija" u opticaju.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Sad će vama Milanko objasniti zašto je to kulturni i civilizacijsko dostignuće....

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja jesam u neku ruku etnocentrican, volim Srbiju i to se nece promijeniti, ali ja takodje imam stav da su ljudi sa ovih prostora (ne samo Srbi) zapravo velika gamad i nemam neko visoko misljenje o narodima sa ovih prostora.

Gamad jesmo i to velika, a nismo ni glupi ni zaostali a ponajmanje primitivni, uglavnom.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Je li ovo rasprava o ljudskim kvalitetima ili o pameti i obrazovanosti?Mada,u ljudskim ne-kvalitetima zapad ne zaostaje za nama.Naprotiv.Oni su na to samo stavili ukrasnu mašnicu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja smatram da prosjecan covjek sa ovih prostora nije nista manje pametan nego neki sa zapada.
Nama mozda nedostaje ambicije, pogotovo kod mladih ljudi. Ali to nije samo njihova krivica.
Kad te javnost/mediji/okruzenje bombarduju jednim te istim temama i problemima, nije lako ni pucati visoko.
Isto tako vjerujem da su nasi ljudi jako bistri i da imaju odlican smisao za humor, sto je meni jako vazno :D
Problem je sto je veliki broj ljudi "zaostao" za modernim dobom. Nepismenost je zapanjujuce visoka. I danas ima mjesta i sela na Balkanu gdje ljudi zive odsjeceni od ostatka. Mislim da u UK toga ipak nema.
Ali njihova omladina mi je nekako tupava. Neki glup, cudan pogled, izlizane fore, cudne navike... Ne znam... Ne odgovaramo jedni drugima. Mozda zato sto njihov engleski tesko ko moze razumjeti. Patnja ziva :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
pod NAS sam mislio ljude na forumu, odnosno ljude sa ovog područja eto ako baš preciziraš...

ja ni u jednom trenutku nisam govorio o VAMA SA FORUMA. ja sam govorio o prosjecnom srbinu, koji je glup, neobrazovan, neinformisan i plitak. ako si se ti prepoznao u tome, ja ti nisam kriv za to. isto tako, nemoj svoju nistavnost i beznacajnost pokusavati da umanjis time sto ces govoriti "mi, sa foruma" i tako se zaklanjati iza grupe i nadati se da ce doci neko pametniji da te podrzi. znam da je ogrezlim komunistima individualnost poptuno nepoznat pojam (svi ste vi clanovi partije, partizani), ali ta vremena su prosla.

Citiraj:
Ako vidiš da neko jede govno oćeš li prići i probati ili ćeš se udaljiti od njega? Čisto sumnjam da bi neko tako kulturan i napredan ko što veliš se degradirao u divljaka i primitivca.

ti govoris o jednom primjeru britanca koji je presao u bosnu. dobro, vjerovatno bi ih se nakupilo mozda i 10ak. opet pitam, ako u UK vlada veci primitivizam i divljastvo nego kod nas, kako to da neuporedivo vise ljudi prelazi iz bosnu u UK, nego u obrnutom smijeru?

Citiraj:
Uljarevic iz Foce je uzeo zlato, cini mi se, na matematickoj olimpijadi, prije 5-6 godina.
Zavrsio faks u BG u roku, sad je asistent mislim.
Uljarevic, mladji, uzeo bronzu prije 3 godine.
Boris... Ne znam kako se preziva, stao mozak, mislim da predaje na Oxfordu ili Cambridgeu. Momak je iz BL.
Prosle godine je neka mala, osnovna skola, iz Bijeljine ja mislim, uzela takodje neku nagradu na Olimpijadi.
Ima x primjera...

kad kazes, "uzeo zlato", vjerovatno mislis "uzeo zlatnu medalju", koju dobije cirka prvih 20 plasiranih. bronzanu medalju dobijaju oni plasirani, cirka, oko 50-60 mjesta. nikakav boris ne predaje ni na oxfordu ni na cambridgeu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]