banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: dokle vise!!!
PostPoslato: 19 Apr 2011, 19:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
BMary je napisao:

300% ima maržu hrana za pse i mačke, ne sjećam se koja marka. Slične stvari takođe, jer je politika većine preduzeća takva da je to luksuz i da onaj ko kupuje takve stvari ne pita koliko koštaju. 8)

Ne vjerujem.300% možda ali na proizvođačku cijenu ali mi je i to malo vjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 19:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
_zoka je napisao:
BMary je napisao:

300% ima maržu hrana za pse i mačke, ne sjećam se koja marka. Slične stvari takođe, jer je politika većine preduzeća takva da je to luksuz i da onaj ko kupuje takve stvari ne pita koliko koštaju. 8)

Ne vjerujem.300% možda ali na proizvođačku cijenu ali mi je i to malo vjerovatno.

a odeca ?
idealan primer napumpavanja cena.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E zoka, ne luduj, no vodi nas na kafu pa ce ti se nacrtati :)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 19:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
_zoka...nećemo se ubjeđivati, zar treba da ti dam kalkulaciju na uvid? Imaš puno pravo da ne vjeruješ i bolje je možda tako. Misliš da je meni drago što to znam?

Ima još dosta takve robe (sa maržom 100-300%), porijekla uglavnom iz Kine, Indije i sl. To je roba koja ovdje ima neku vrijednost do 50-ak KM, tako da mi nismo svjesni kad kupimo nešto od 10 KM, da to u stvari košta uvoznika 2-3 KM.

PS ja neću kafu - mala marža :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pazi nje sto izvoljeva. Zoka, zena ti rece sve. Jos samo da dodam rezervne dijelove. Marza je nekad u hiljadama procenata.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nema _zoke, otišao nivelisati cijene :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 19:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Šta treba da raspravljam?Ja sam rekao šta sam mislio.Na stvar koja košta dve marke MPC možda i jeste marža 300%.Na skuplje nije.Barem što se tiče namirnica.Za auto dijelove ne znam.Odjeća i obuća se maržira otprilike 100%.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 20:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
_zoka je napisao:
.
Još jedna stvar.Koja se to roba maržira 300%?

Odjeća i obuća. Primjer Fred Perry polo majica u Londonu (pazi najskuplji grad u EU) košta 25 EUR sa porezom, u BL ista 189 KM!!!!! Nike Air Max u Denveru 59$ sa porezom u BL 249 KM!!!!! E ako to nije bezobrazluk stvarno ne znam, a svi nabavljaju iz Azije....

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 20:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
a svi nabavljaju iz Azije....

Uglavnom u Aziju ulazi repromaterijal, a izlazi gotov proizvod, zato piše da je to zemlja porijekla.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 20:29 
Administrator
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
_zoka je napisao:
.

Odjeća i obuća. Primjer Fred Perry polo majica u Londonu (pazi najskuplji grad u EU) košta 25 EUR sa porezom, u BL ista 189 KM!!!!! Nike Air Max u Denveru 59$ sa porezom u BL 249 KM!!!!! E ako to nije bezobrazluk stvarno ne znam, a svi nabavljaju iz Azije....

Ne znam za tu fensericu,ja govorim o normalnoj odjeći i obući :P

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Šta treba da raspravljam?Ja sam rekao šta sam mislio.Na stvar koja košta dve marke MPC možda i jeste marža 300%.Na skuplje nije.Barem što se tiče namirnica.Za auto dijelove ne znam.Odjeća i obuća se maržira otprilike 100%.

Joj zox, razgovaramo o marzama, a ne vrijednosti robe.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
ja se, za promjenu, slazem sa OFM/evgenijom.
smetaju visoke cijene? super, bojkotujte skupu i uvoznu robu i onda je ni trgovci vise nece drzati. ja glasam da se, recimo, bojkotuju svi mlijecni proizvodi osim onih proizvedenih u bih. licno znam mnogo ljudi koji ce radije kupiti srbijansko mlijeko koje je skuplje/gore nego bosansko iz jedinog razloga sto je - srbijansko. ja, recimo, ovde gdje zivim ne mogu da kupim ni jedno drugo mlijeko osim onog koje je proizvedeno u LOKALNIM farmama, sa oznakama county-a u kojem zivim. ne cak ni iz iste drzave, nego iz iste oblasti. iz toga bi se dalo nesto nauciti

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema to veze sa lokal patriotizmom vec troskovima vezanim za kilometre.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Dajte ljudi, nemojte relativizovati priču podacima da je "marža 300% na hranu za mačke i ribolovačku opremu". Kome je skupo, ima opciju da: a) ne drži mačke/ne peca b) hrani mačke ostacima hrane i slično/kupi jeftiniji štap ili ga napravi c) vjerovatno postoji ali ne mogu da se sjetim.

Ovdje govorimo o namirnicama koje kupujemo svakodnevno, ili barem sedmično/mjesečno. U maloprodajnim radnjama sa kojma ja imam iskustva, marže se kreću između 10-40%, s tim da su za ove namirnice koje idu u potrošačku korpu rijetko preko 30%. Ovdje ne računam kontrolisane marže, te akcije i slično. Može se desiti da marža bude 100-200% u nekim slučajevima, ako se radi npr. o žvakama ili začinima, ali je to u suštini nebitno i ne osjeti se. Ne znam kako je sa prodavnicama u manjim mjestima, ali ove u urbanijim područjima sebi, zbog konkurencije, jednostavno ne mogu dozvoliti previsoke marže.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 22:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nepokoreni je napisao:
_zoka je napisao:
.

ne zezaj narod otisle su cijene...sad tu polo mozes naci za £50-70, zavisnosti u kojem shopu..

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2011, 02:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Milanko Djeric je napisao:
bojkotuju svi mlijecni proizvodi osim onih proizvedenih u bih. licno znam mnogo ljudi koji ce radije kupiti srbijansko mlijeko koje je skuplje/gore nego bosansko iz jedinog razloga sto je - srbijansko.

moja majka iako je srbijanka nece da kupi njihovo mlijeko ili bilo koji proizvod...po njenoj rang list:
1.slovenci jebu kevu kvalitetom
2.ustase su dobri
3.bosanci su ok ako je neka stranjska marka
4.srbijanci nikako
meni taj mentalitet nikako nije jasan....meni je draze bosansko govno neko slovenacka pita :P
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Glava nam se puni raznim nacionalistickim sranjima poput ovog o referendumu, sudu itd. Oni jesu u pravu...ovakav sud je sranje...ali gospodo on je sranje vec godinama i niko od njih prstom nije maknuo da to promijeni. Nasli su se mijenjati sada da skrenu paznju ljudi sa egzistencijalnih problema.

Slika
Izzard je napisao:
OFM krči put ka još jednoj nominaciji za Oskara. Sjećam se da je i prošle godine eugen bio nadrkan zbog prvog maja, vjerovatno ga niko nije zvao na roštilj...

:lol: :lol: :lol: :lol:
vjerovatno je od one rase sto se napije prijepodne pa pravi sranje kad se rostilj rasplamsuje :p

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2011, 11:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
_zoka je napisao:
nepokoreni je napisao:
_zoka je napisao:
.

Ne znam za tu fensericu,ja govorim o normalnoj odjeći i obući :P

To nije tamo fenserica, obuci FP majicu Burberry kačket i neće te pustiti ni u jedan lokal tamo, to je huliganska garderoba kod njih. Kod nas je fenserica kod njih možeš dobiti po nosu zbog istog.
Citiraj:
ne zezaj narod otisle su cijene...sad tu polo mozes naci za £50-70, zavisnosti u kojem shopu..

E sad ne znam tako sam vidio 2007 godine kad sam bio u UK. Opet naša plata njihova plata, i njihova i naša sniženja :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
skeva je napisao:
odem veceras da kupim nesto da jedem, kad ono: jogurt 2,20, majoneza 3,50... jebem ti republiku srpsku srbima, cjelovitu bih bosnjacima i treci entitet hrvatima, kad dopustamo da nas jebu sve zajedno.

:) Logično stanje. Uništena privreda, čemu se nadati?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 01:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Odoste malo ukoso sa tim marzama. Samo cu se nadovezati, _zoka, radio sam jedno vrijeme neke knjige za jednu knjizaru, cini mi se tvoja struka, i da vidis marzi kad se prodaje drzavnim institucijama, kupi za 5000 proda za 18000.
Evo trenutno radim sa ljudima iz drzavne uprave, uglavnom ni kod njih nije bajno, neki dan kukaju kad ce plata? Trebali uplatiti neki avans za neki projekat, ne znam tacan iznos, uglavnom mozda nekiu 30000 i ne placaju, nemaju para vjerovatno. Ljudi u nekim inspektoratima nisu 2 mjeseca plate primili. Ocigledno prazna drzavna kasa, pa se prica odvlaci na drugu stranu. A to sto za 50KM u marketu mozes kupiti par sitnica koje ce iz frizdera otici za 20 dana, to sto je gorivo skuplje za 30% nego priie godinu dana, ma da ne nabrajam vise, a oni se u medjuvremenu svadjaju sto u parlamentu u Sarajevu je ukinuta srpska salata, bosnjaci hoce odvojeno sudje zbog prasetine, dovodimo Cecu na trg za 200000 KM, i udri. Ma muka ti dodje kad samo krenes citati ovo sve.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 07:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
alkibijad je napisao:
moja majka iako je srbijanka nece da kupi njihovo mlijeko ili bilo koji proizvod.

Također, iz Srbije ne bih ni oraha kupio, ljudi su jednostavno zajeb.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]