Citiraj:
Zbog malih idiota koji nose miniće i šminkaju se (a što je rezultat njihovog odgoja, i problem je njihovih roditelja, a ne države), treba da ispaštaju sva ostala djeca?
Sto da " ispastaju "? Pa zar toliko boli kad se obuce neka uniforma ?

Mozda bi se mnogi osjecali udobno u toj istoj uniformi. Mozda je ta uniforma udobnija od klasicnih jeans hlaca.
Nisam isfrustrirana i ne zelim da lijecim komplekse na uvodjenju nekih pravila, ali sam za to da se barem proba, mozda bi se djeci i svidjela ideja...pa ako vecina bude Za, zasto da ne?!
Citiraj:
Šta vrijedi što neko liči na đaka, ako je i dalje idiot?
Onda je idiot koji lici na djaka (a ne na idiota).
Citiraj:
I na šta to treba đaci da liče da bi ličili na đake?
Ja bih ti znala reci na sta NE treba da lice.
Citiraj:
Možemo se tješiti koliko god hoćemo, "da se u naše vrijeme znao red", "da je škola ličila na školu, a đaci na đake", "da su današnji klinci vaki naki", ali istina je drugačija. Današnji klinci su deset puta bolji i pametniji od nas. Ne žele da trpe bilo čija sranja, i dobro je što je tako.
Pa cuj, ni ja nisam u svoje vrijeme trpila nicija "sranja", nisam nosila uniformu (bila sam pionir - ali to se ne racuna

). Jednostavno se rodis takav, da trpis il' ne trpis. Nema to veze sa vremenom. Ima ih koji nisu trpjeli ni prije 100 godina.
Današnji klinci su deset puta bolji i pametniji od nas - Po cemu "pametniji"? Po cemu "bolji"? Ja mislim da super barataju tehnikom i da se savrseno uklapaju u savremeno vrijeme. Tako gledajuci, i mi smo "pametniji" od predjasnjih generacija, svako je pametan u svoje vrijeme. Ali bitno je ne zakazati u najbanalnijim stvarima, u kulturi ponasanaja (koja je vjekovima ista - postuj starije, cuvaj prirodu, cuvaj zdravlje , slusaj mudrije, ...), karakternim osobinama itd... No to je opet stvar odgoja i roditelja, i opet se vrtimo u krug. Sva djeca su sjajna, samo ih (ne)odgoj unisti, a i okolina.
Citiraj:
To što je školstvo u qrcu, nije znak da sa klincima nešto nije u redu, nego sa školama, nastavnicima, gradivom. Škole su bile takve i prije, i više su zaglupljivale, nego što su prosvjetljivale. Nekadašnje škole su odgajile generacije i generacije uniformisanih đaka-ovaca, idealnih za šišanje. To što nam je danas ovako je upravo pokazatelj da sam u pravu.
Kako god okrenes, sve ima svoje pro i contra. Nikad se nece postici apsolutno zadovoljstvo. Ali ja sam opet Za uniforme; ako nista barem zbog toga sto ce se cure brze spremiti za skolu i nece stajati sat vremena pred ogledalom da vidi sta da obuce.