The_new_Statesman je napisao:
Aj sto mi nista ne radimo i visimo na netu, ali sto i ti? Btw. Ukljuciste li komentare na clanke?
I opet isto!
(Statesman, ne prozivam tebe konkretno, ali sam tvoj post uzela kao šlagvort)
Nekad stvarno pomislim kako se većina ljudi na ovom forumu nalazi samo da bi mlatimudala, pametovala, tražila mane i davala kritike, čak i na stvari koje treba pohvaliti.
Ovaj odnos koji većina ljudi ima prema društvu, ravna mi je onom što se zove "loše roditeljstvo". Imaš dijete a ne znaš ga odgajati. Voliš ga, a emotivno ga ucjenjuješ. Kritikuješ ga, a nikad ne pohvališ. Trapavo radi stvari koje si mu zadao i ne znaš ga podržati u tome, već mu odmah oduzimaš pravo da to isto ikad pokuša uraditi.
Godinama su nas gušili i prešlo nam je u naviku da gušimo druge.
Davitelj protiv davitelja - s nekom drugom metaforom!
Kad se palniramo probuditi!?
Tihomir NIJE NOVINAR, čovjek NIJE PISAC, čovjek je neko ko se udostojio da kaže životu "hvala ti što te živim" i neko ko pokušava objasniti da ne smijemo biti letargične pihtijaste mase, jer će nas šmrkovi sprati sa ulica.
Danas bih i moju babu s tri DANA osnovne pohvalila kada bi pokušala nešto da uradi po pitanju svijesti i buđenja, a ne samo Tihomira i njemu slične.
Naučiti izvući pokretačku snagu iz svega što nas okružuje i što nam se nudi, što nam se otvoreno daje je smisao života. To je ono što nam daje vjetar u leđa, širi vidike i kači propelere na dupe!!!!
Citiraj:
Da pojasnim na konkretnom primjeru zašto biste se (ako kojim slučajem niste) trebali osjećati prozvanima: Vi ste odgovorni za trenutnu političku situaciju, čak i ako ste apstinirali na izborima, jer ste u tom slučaju podržali trenutnu vladajuću partiju, jer se samo glas protiv pika u ukupnoj računici. Isto tako, svi mi smo odgovorni za to što nam se dešavaju ovakvi slučajevi i što je saobraćaj u gradu kakav jeste i što su nam zakoni takvi kavi su i što nam je policija takva kakva je! Ali nećemo to na forumu promijeniti! Dosta je bježanja od odgovornosti! Ajde da se nađemo i počnemo da mijenjamo stvari!
AMIN!!!
p.s.
sad mi je jasno zašto na forum ođem svakih godinu dana, s pitanjem "zašto nisam ovoliko dugo pratila šta se dešava" a onda odem s namjerom da se više nikad ne vratim.