Ja podržavam Đulijana iz Australije, pravo govori i Ruža iz Skandinavije i drugi uvaženi gosti ove teme, međutim moram biti iskren i reći kada bih bio u prilici ne bih ni prstom maknuo za Đulijana i njegovu ideju, ne zato što je to loše, već zato što u zapadnim demokratskim zemljama se vlade biraju transparentno.
Najbolju kampanju je imao klošar Barak Obama, prodršku široke internet zajednice, ja do sada nisam čuo nijedan njegov krik na Džordža Buša i korporacije, za mene je to ćutanje znak odobravanja. Tako u ostalim državama članicama NATO i EU.
Vjerujem da govorim u ime svih građana zemalja članica trećeg svijeta, pokreta nesvrstanih i Rusije, to je vaš problem, a ne naš.
Na mom računaru nema nijedan inkriminirajući dokaz sa njegovog sajta, nadao sam se sporazumu Karadžić-Holbruk i ja mogu na miru da spavam.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NVQ81p2yRcg[/youtube]
Citiraj:
Julianu Assangeu, osnivaču WikiLeaksa, posvećena je u četvrtak u Klubu novinara Ciudad de Mexica spomen-ploča za "njegov doprinos ljudskoj svijesti".
Zahvaljujući objavljivanju tisuća američkih povjerljivih dokumenata koji su izazvali pravi diplomatski skandal u svijetu, Julian Assange "pomogao je čovječanstvu da se bolje upozna, da zna kako svijet funkcionira i zašto", izjavio je argentinski pisac Marcelo Fabian Monges na svečanosti.
Svi smo mi Julian Assange, pisalo je na natpisu koji je nosio meksički novinar Ramses Ancira, član Meksičke koordinacije solidarnosti s WikiLeaksom, prenosi Hina.
bitno.ba
Kokošar se izvinjavaCitiraj:
U telefonskim pozivima čelnicima Turske i Meksika, američki predsjednik Barack Obama u subotu je izrazio žaljenje zbog djelovanja internetske stranice WikiLeaks, koja je objavom povjerljive prepiske američke diplomacije naštetila odnosima SAD-a s drugim zemljama, prenosi Hina.
Evo dame i gospođe, kako kapitalisti u svemu vide profit
Citiraj:
Amazon, koji je početkom mjeseca 'izbacio' WikiLeaks sa svojih servera, pustio je u prodaju dokumente zbog kojih je stranica Juliana Assangea i skinuta.
Najavljeno kao senzacionalno izdanje, prodaje se po cijeni od 7.37 funti, a u ponudi je i nalog za Assangeovo uhićenje.
U komentarima na Amazonu neki se pitaju hoće li moći izdanje platiti putem, PayPal-a, Visom ili Mastercardom, aludirajući i na njihovo blokiranje poslovanja vezanih za WikiLeaks.
S druge strane, grupa hakera nazvana Anonimni najavila je kako slijedi obaranje stranica Amazona.
bitno.ba | R.I.