banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 05:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Djordje Balasevic
PostPoslato: 01 Avg 2010, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Euroth je napisao:
Hajd' ne seri.

Nema sta, post dostojan urednika.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
@ Zmijuga
Mogao je on biti protiv rata i nacionalnog ludila i bez da se uvlaci Hrvatima i Muslimanima. Tako da ti ovo objasnjenje ko je zalostan bas i nema smisla. Osim ako je to neka metafora koju mogu samo ovi mudri da provale. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Bora Čorba za dobar dio publike u Hrvatskoj nikada neće biti "pijana četnička seljačina" Dobar dio Borinih djela prevazilazi sva vremena i sve njegove skorašnje ispade. Bora nije seljačina, on je takoreći srpsko-četnički romantičar, to je jedna dobra duša, ljudina sa životom u blagom kurcu...ko ga je volio prije, neće ga prestati voljeti ni sada...

Što se tiče Balaša, slažem se sa Zmijugom. To što se Balaš "uvlačio hrvatima i muslimanima" ne umanjuje ni sekunde njegovo djelo...

Možete li vi shvatiti da je ono što su Đole i Bora stvorili prevazišlo obojicu?

Šta vi posmatrate? Koliko je duga/kratka Đoletova brada ili šta će Bora izvaliti za medije?

Eee ljudi moji...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 13:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Besparica je napisao:
@ Zmijuga
Mogao je on biti protiv rata i nacionalnog ludila i bez da se uvlaci Hrvatima i Muslimanima. Tako da ti ovo objasnjenje ko je zalostan bas i nema smisla. Osim ako je to neka metafora koju mogu samo ovi mudri da provale. :lol:

jesi li skontao da za Djolete nema moji, njihovi...to je ta metafora..

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Bora Čorba za dobar dio publike u Hrvatskoj nikada neće biti "pijana četnička seljačina" Dobar dio Borinih djela prevazilazi sva vremena i sve njegove skorašnje ispade. Bora nije seljačina, on je takoreći srpsko-četnički romantičar, to je jedna dobra duša, ljudina sa životom u blagom kurcu...ko ga je volio prije, neće ga prestati voljeti ni sada...

Što se tiče Balaša, slažem se sa Zmijugom. To što se Balaš "uvlačio hrvatima i muslimanima" ne umanjuje ni sekunde njegovo djelo...

Možete li vi shvatiti da je ono što su Đole i Bora stvorili prevazišlo obojicu?

Šta vi posmatrate? Koliko je duga/kratka Đoletova brada ili šta će Bora izvaliti za medije?

Eee ljudi moji...

Hm da, samo postoji jedna mala razlika u svemu tome. Bora Corba je pjevao za svoj narod protiv neprijatelja, a Balasevic za neprijatelja protiv svog naroda.

I druga stvar, ne slazem se niposto da "dobar dio publike u HR" misli kao sto si naveo. Za razliku od nas, Hrvati pocesto znaju da podsjete kakav je Bora Corba bio u ratu. Tj. ne pocesto nego UVIJEK. Tipa razgovor sa Bajagom (koji je Corbin kucni prijatelj) u emisiji nedeljom u 2, dok kod nas to nije slucaj u vezi sa Balasevicem.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E da, ako se Balasevic svrstavao u "nesvrstane" po vama, kako to da je svaki put kad je isao u Sarajevo trazio zastitu SFOR-a prilikom prolaska kroz RS?
Covjeku ciste savjesti to ne bi palo na pamet.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
spavac je napisao:
jesi li skontao da za Djolete nema moji, njihovi...to je ta metafora..

Nema, nema. :roll: Ali mu se sasvim slucajno desi da uvjek pljune po Srbima a ne po Hrvatima i Muslimanima. Da on to ne razlikuje, desilo bi mu se nekada da prozove i nekog drugog. Ili je Djole tolika velicina da se moze suprostaviti zakonu vjerovatnoce. :lol: Ili ce biti da nema razloga da proziva sve svoje ljude?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 14:04 
staromodan
Korisnikov avatar

cini mi se da nisi preslusao njegove koncerte gdje se zeza i sa drugima...il kako ti to nazivas pljuvanje..

meni je najgluplje kad dodje neki pametnjakovic i navodno pravi interviju sa bilo kojim pjevacem, pa ga onda upita "ej sta ti mislis o ratu, ko je kriv"...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ma da, Djole dusa jadna napacena, neshvacena. On se samo sali ali uvijek ti prokleti Srbi, sovinisti i seljaci koji ne kontaju te astralne posalice na njihov racun, ne kontaju da njima Djole zeli zapravo sve najbolje.
Ali eh, ti Srbi, vrijedjaju se bez razloga...
http://www.lupiga.com/vijesti/index.php?id=4268

Da, bez razloga...
Ma Djole je ekstra lik, za njega nema tih "granica medju ljudima", za njega su svi isti, i u Novom Sadu i u Mariboru, evo sad i u Podgorici. On je bas prizeman tip, on moze da sere i sere, on ce uvijek biti bad ass umjetnik koji indirektno kritikuje rat i mrznju, nebitno ako napise i najvece sranje poput ovog pisma gore (ne treba ni pominjati Djoletov period kada je bio jugonostalgicar i kada je pisao o Titu).
A ako neko na ovom forumu ili bilo gdje kaze nesto protiv njega, on je taj "prizeman tip", seljacina ratoborna koja mrzi sve okolo.
Jest, vazi...

Govnar!!!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 15:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Šta ti znaš, idi gledaj "Očajne domaćice" ili plači u ćošku što niko ne prikazuje "Seks i grad"...

jest da je OT, ali morao sam... :D*

*baš sam bezobraznica mala

A sad na temu. Đorđa nikad volio nisam, vazda me smarao, ali me zadnjih pet godina toliko živcira i on i oni koji ga slušaju i samtraju ga veliknom,jer on "ima specifičan humor koji nikog ne cilja, a opet sve pogađa u suštinu" da, gore od izjava onog koga brane...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzontra Volta je napisao:
Šta ti znaš, idi gledaj "Očajne domaćice" ili plači u ćošku što niko ne prikazuje "Seks i grad"...

jest da je OT, ali morao sam... :D*

*baš sam bezobraznica mala

:D
Ma kakve ocajne domacice.
Ja sam glupi nacional-sovinista. Odoh slusati Baju Malog Knindzu, posto je izgleda Djole previse pametan za mene.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nemam ja ništa protiv toga šta veli Balašević Tompson, ili Đorđević... Nacionalna i vjerska mržnja je ono što je odlika ovih naroda, bez njih bi se svi voljeli i bili bi ko Skandinavci ili ne daj bože Kanađani, a kome to treba. I Bora, kao pjevač moje omiljene grupe mi je i veći govnar od Balaševića. nek je on bacao za rata svakakve izjave, a ja koji nisam u ratu previše patio, ono manjak namirnica, struje i višak podruma, al nisam propatio kao drugi, al ope sam više rata od Bore vidio, a njega gledaju kao zločinca/heroja, koji je kasnije svoje iste izjave pogazio...
Isti je i Blašević. Prvo je za rata popljuvao bivšu jugu i Tita kojoj je toliko pjesama posvetio, onda je napao sve što je Srpsko poslje rata... I sad ja takvu moralnu veličinu i trebam da poštujem zbog pjesama koje i nisu nešto. E pa neću. Govnar bio, govnar ostao. Za njegovo dobro je da Srbiji ne krene bolje, jer će onda govoriti da su njegove izjave bile "subliminalne poruke promocije srpstva". I sad je takvo dno čovještva neka veličina koju mnogi ne razumiju... Pa vala odo s Elvisom ko svi nacional-šovinisti slušat Baju,on je lako razumljivo štivo, al ćemo nas dva prvo odgeldat koju epizodu "Očajnih domaćica" :D

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ja preporucujem "Du'ni vjetre pravo preko jetre" by Baja Mali Knindža. To je barem moja omiljena. Yebga...ne mogu ja kao klerofašista slušati Balaševića...ne ide to tako. Ali dok je Baja tu, nema zime za mene.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 16:40 
staromodan
Korisnikov avatar

ne mozet vi da pratite taj ritam, slaba ishrana... :D

sto kaze Djole, mnogo vazno pitanje ko je on, od tog pitanja zavisi grejanje u ovoj sezoni..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SmQNny34OTY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Porediti deklarisanog pacifistu sa nekim ultra-nacionalistima je krajnje smiješno i zlonamjerno.
Onaj ko održava koncerte u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, Skoplju, Beogradu, Novom Sadu (da sad ne nabrajam manje gradove) sigurno vrijedi. Nikad on nije pljuvao po Srbima već po pojedincima iz svih naroda (čitaj nacionalistima) koji su krivi za sukobe i patnju običnih ljudi.

One sredine u kojima ne nastupaju ovakvi umjetnici treba da se zapitaju zašto je to tako, a odgovor je vrlo prost, tamo još uvijek ima više onih koji prizivaju rat i mržnju i smeta im neko ko promoviše mir, ljubav i suživot.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:
One sredine u kojima ne nastupaju ovakvi umjetnici treba da se zapitaju zašto je to tako, a odgovor je vrlo prost, tamo još uvijek ima više onih koji prizivaju rat i mržnju i smeta im neko ko promoviše mir, ljubav i suživot.

Upravo si optuzio Banjalucane da prizivaju rat i mrznju i da im smeta neko ko promovise mir, ljubav i suzivot. :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:22 
staromodan
Korisnikov avatar

pojedince iz Bl,Elvise..i nije covjek nikoga optuzio..sam autor ove teme je sve rekao u uvodu sto se tice mrznje, rata..

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
pojedince iz Bl,Elvise..i nije covjek nikoga optuzio..sam autor ove teme je sve rekao u uvodu sto se tice mrznje, rata..

Ne pojedince.
Vecinu.
Citiraj:
tamo još uvijek ima više onih koji prizivaju rat i mržnju i smeta im neko ko promoviše mir, ljubav i suživot.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Svađate se oko Đorđa Balaševića? Čovjeka koga ne poznajete? Branite nekoga koga ne znate? Optužujete nekoga koga ne znate? Doživljavate ga lično? Why?

Manite se projekcija. To prvo.

Svaki umjetnik ima malo veću dozu narcisoidnosti od ljudi koji nisu umjetnici. Razlika je samo u onima koji žele da prate reakciju publike odmah i sad (na koncertima između pjesama on se ne libi da demonstrira svoj humor, stav, glupost, pamet) i onih koji se reakcijom publike bave naknadno (ti pišu, daju intervjue, pojavljuju se u medijima). Ovi prvi su samouvjereniji. Ovi drugi se plaše feedbacka, nemaju dovoljno demonskog samopouzdanja. Ali i jedni i drugi žele da im se publika divi. Time hrane ego.

Znaju oni da publika voli njihovu umjetnost i sve njene manifeste, ali od nečeg se mora i živjeti. Neko se hrani lovom, a neko komplimentima.

Svidjeti se drugome po svaku cijenu. To nije dovoljno. Potrebno je to i vidjetii čuti od drugih. Sad i odmah. A šta radimo kada želimo da se svidimo drugome po svaku cijenu? Pričamo mu ono što on želi da čuje.

Ja smatram da je on osoba koja pati od osjećaja odbačenosti i da ima užasavajuću potrebu za pripadanjem. Kome pripada, ne zna ni on sam. I da li uopšte nekom pripada osim svojoj supruzi?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
osamstotinazena je napisao:
I da li uopšte nekom pripada osim svojoj supruzi?

Kakav feminizam :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]