banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 14:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Maj 2010, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
zipo je napisao:
Koliko sam primjetio ovdje se mnogo mješaju pojmovi nacionalizam i etnocentrizm, tj. etnocentrizam se predstavlja kao nacionalizam. Da ne bi mnogo pametovao, evo jedan link pa ko želi neka pročita definicije.
http://www.sijakovic.com/02/sta-je-nacionalizam/

Hehe, Sijakovic je legenda. Predaje mi evo vec drugi semestar. Jako dobar profesor a i ovaj clanak je odlican.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Britanski dnevnik Guardian objavio je danas dokumente s kojih je vlada Južnoafričke Republike skinula oznaku "povjerljivo" i u kojim se navodi da je Izrael bivšem aparthejdskom režimu nudio da proda nuklearne bojeve glave. List navodi da su dokumenti prvi službeni dokaz da Izrael zaista i posjeduje nuklearno naoružanje.

Izrael je dugo vremena pratio politiku "dvoznačja", to jest nije ni potvrđivao, ali niti negirao da posjeduje atomsku bombu.

Cilj takve politike je da se smatra da Izrael posjeduje atomsku bombu, čime bi bili zastršeni susjedi, ali bez ikakve posljedice - poput međunarodnih inspekcija ili sankcija te regionalne trke za naoružanjem.

Među dokumentima, koje je danas objavio Guardian, nalaze se "strogo povjerljivi" zapisnici o sastancima visokih zvaničnika dvije zemlje 1975. godine i u njima se vidi da je tadašnji ministar obrane Južnoafričke republike P. V. Bota zatražio bojeve glave dok ih je tadašnji ministar obrane jevrejske države a sadašnji predsjednik Simon Peres ponudio "u tri veličine."

Na pismu datiranom na 1975. godine primijetan je Peresov potpis. Sporazum nikad nije postignut.

Trenutna vlada Južnoafričke Republike skinula je s dokumenata oznaku povjerljivo na zahtjev američkog akademika Saše Polakov-Poranskog, koji objavljuje knjigu o bliskim odnosima između ove dvije zemlje.

Glasnogovornik izraelskog predsjednika negirao je točnost Guardijanovog izvještaja

http://www.dnevnik.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=9151:objavljen-prvi-slubeni-dokaz-da-izrael-ima-atomsku-bombu&catid=89:svijet&Itemid=463

Šta je bjelačka manjina u Južnoafričkoj Republici htjela sa nuklearnim oružjem?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 21:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
E i ti filozofe svašta pitaš... ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
_zoka je napisao:
E,jest ti i Dučić neko na koga se treba pozvati.Em je ksenofob i mrzitelj svega što nije srpsko,em mu je mišljenje o ženi nevjerovatno nisko.....

Saglasan sam da nije potpuno objektivan, ali nisam ni parafrazirao ovo zbog njega, već zbog rečenice u kojoj je (po mom mišljenju) sadržana suština problema u odnosima na Balkanu. Činjenice tako govore, nije to rekao Dučić, on je samo uobličio.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
jellyfish je napisao:
Руjа je napisao:
Онда поглед Европи jе примитиван. Али ово није у складу са тврдњом да Европа даје слободу хомосексуалцима и због тога jе "прогресивна". Где jе логика, брате? :wink:

Logika je u tome da u Evropi svako ima pravo na slobodu i slobodan izbor za razliku od Rusije u kojoj to donedavno nije bio slucaj. Sto primitivnije drustvo to manje ljudske slobode.

Слажем се. Али то ниjе одговор.

Citiraj:
Dok god postoje takvi kao ti,nikada mira neće biti.Dok god je važnije ono što nas razlikuje od onoga što nas spaja mira neće biti.....

Мени занимаjу Срби и ништа више. И то ниjе моjа кривица.
И ето... реци Руjки, шта вас спаjа?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 09:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta nas spaja?Misliš Srbe,Hrvate i Bošnjake?
Zajedničko prijeklo,mentalitet,jezik,književnici,muzičari,slikari....Područje na kome živimo,nevolje koje nas snalaze......Slave,Božići,Bajrami....
Hajde sad reci ti meni šta spaja mene i tebe,Srbe i Ruse?Osim pravoslavlja?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 09:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ruji je neki Srbenda zavrtio pamet...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Drugačiji je napisao:
Ruji je neki Srbenda zavrtio pamet...

filozof sa vrbasa :P :mad:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zajedničko prijeklo,mentalitet,jezik,književnici,muzičari,slikari....Područje na kome živimo,nevolje koje nas snalaze......Slave,Božići,Bajrami....

Да ли Бошњаци мисле као и ти?

Citiraj:

Имамо заједничку (ИСТУ) судбину, можеш да не верујеш у овај ланац који нас повезује, али то објективно постоји. Када Руси издају Срба, они издају себе, и то си могао видети током 90-тих. Иста ствар и са Србима.

И шта се тиче jезика, менталитета итд, имамо више заједничког. Кад смо били под татарским јармом, Срби су нам дали културу, а кад Срби су били под османским јармом, Руси су им слали наставника. Реформа је променила српски језик и зато сада он мало личи на руски, а руски - на српски.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Evo Rujka mislim ja kao Zoka!

A što se tiče ruske ljubavi prema Srbima neulazeći u historiju nego današnje vrijeme, ta ljubav će uvijek biti utemeljena isključivo na interesu i ničim više.

Najbolji primjer je velika ljubav Rusa prema braći crnogorcima:

http://www.poskok.info/index.php?option ... k&Itemid=2

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

И коjи jезик говориш?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:

И коjи jезик говориш?

Govorim bosanski jezik koji je jako srodan srpskom te se Zoka i ja sasvim dobro razumijemo!

Ja mislim Rujka da bi bilo dobro kad bi mi tebi našli kakvog đuvegiju iz Bosne :)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

И наравно ти мислиш да су Бошњаци потомци српско-хрватске линије.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Руjа je napisao:
Citiraj:

Да ли Бошњаци мисле као и ти?

Citiraj:

Имамо заједничку (ИСТУ) судбину, можеш да не верујеш у овај ланац који нас повезује, али то објективно постоји. Када Руси издају Срба, они издају себе, и то си могао видети током 90-тих. Иста ствар и са Србима.

И шта се тиче jезика, менталитета итд, имамо више заједничког. Кад смо били под татарским јармом, Срби су нам дали културу, а кад Срби су били под османским јармом, Руси су им слали наставника. Реформа је променила српски језик и зато сада он мало личи на руски, а руски - на српски.

Nema se tu sta puno misliti, to sto je covjek rekao je nepobitna istina. Rujka mozes misliti tri dana bez prestanka, ali dzaba. I u one tri tackice na kraju moze stati jos milion stvari za koje Rusi pojma nemaju. :lol: Nemoj me pogresno shvatiti ali daleko ste ,bogu iza nogu. :D Mislim, svaka cast Rusij,ali... [-X

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
И наравно ти мислиш да су Бошњаци потомци српско-хрватске линије.

Ma već sam ti rekao šta mislim.
Mislim da tebi treba dobar đuvegija :)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Наравно, не можеш ми искрено дати одговор..

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 11:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
Наравно, не можеш ми искрено дати одговор..

Najiskrenije Rujka, vakat ti je da se udaš i osjetiš istinsku ljubav.
Okani se nacionalizma, šovinizma i inih izama :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Само замисли да моjа "љубав" има исти поглед што и jа имам.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 11:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ruja je stara cura, pa joj forum predstavlja jedinu radost

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 11:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
Само замисли да моjа "љубав" има исти поглед што и jа имам.

Možda je i ona "drugačija" :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]