_zoka je napisao:
A šta je sa nama ne-duhovnima?Nama koje duhovnost ne zanima?Iako smo dobri ljudi i živimo u skaldu sa učenjima svetih spisa,ne zato što ona to nalažu nego zato što je to u skladu sa našim "unutrašnjim bićem"?
Duhovnost je život, i život te sigurno zanima. Van onoga što je život, duhovnost, tačnije "duhovnost" je najobičnija tlapnja, praznoslovije i prenemaganje...
I vrlo dobro si rekao: ko god živi u skladu sa učenjima Svetih Spisa zbog toga što je to ŽIVOT i zato što to proizilazi iz našeg unutrašnjeg bića, a ne SAMO zato što je to rekao tamo neko drugi, pa makar bio i Isus Hrist lično. Ali ON je pozivao, a ne nametao, pokazivao (i svojim životom dokazivao) i ukazivao a ne nametao...I zato je ON taj koji jeste, a zato su njegovi tobožnji sljedbenici (većina), jad i čemer...
Daljac je napisao:
вјерујем да постоје мјеста на која би се одређени цитати из Библије могли примијенити истовјетно као за Бањалуку.
Mnogo filozofiraš.
Daljac je napisao:
дубоко вјерујем да је апсолутна глупост
U redu, tvoje mišljenje. Ponudi ga drugima, kao i ja, a svako neka razmisli svojom glavom i svojom DUŠOM.
Daljac je napisao:
Да ли су се сва предвиђања/пророчанства до којих си/сте дошао/дошли обистинила??
Evo, recimo ja sam pronašao stavak u Svetom Pismu na osnovu kojeg sam zaključio da Radovan Karadžić neće biti uhapšen. To je PS.68:21 (naravno, ne samo na osnovu tog stiha, ali on je udarni).
Međutim, on je uhapšen. Ja sam protumačio to što "vlasato (u drugom prevodu "kosmato") tjeme ostaje u svom bezakonju" kao da mu neće biti ni suđeno, ali to ne mora to znači. Moguće je da neće biti osuđen, ili...Ostaje da se vidi. Ali to što sam zamalo promašio sa svojim tumačenjem tj. to što je moj "duhovni prijemnik" sa maličak smetnji primio informaciju o kojoj je riječ, nije toliko bitno: bitno je da sam ja to ipak ČUO, uzeo ozbiljno i tako pronašao R.K. u Svetom Pismu i da ta činjenica može da natjera druge NA RAZMIŠLJANJE na drugačiji način u odnosu na ono što su navikli.
Da li recimo, znate, da je čak i Goran Bregović zapisan u Svetom Pismu?
Uostalom, nijedno od iznesenih proročanstava i nema drugu funkciju osim da ljude natjera na razmišljanje...To je sasvim dovoljno, i to je ono što je POTREBNO.
A onom ko ima pozitivno sjeme u sebi, takvo razmišlajnje će mu biti "zalijevanje" i sjeme će da da izdanak i da uzraste...A onom ko nema to sjeme ili ko je dozvolio da sjeme zatrpa besplodnim umovanjem, džabe je čak i da mu se sam Isus Hrist pokaže...
Dakle, ko ima uši da čuje neka čuje.