banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2010, 20:08 
Citiraj:
tako i onaj sto ide u teretanu pa obuce body od svoje sestre

Auf eno ih pun grad ovakvih...kako mrzim uske majice... :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused3: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 07:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Vader, jesi li ti to pokušao da utičeš na ženski um koristeći mušku logiku i razum i po svaku cijenu nastojao da budeš objektivan i nepristrasan pošto se smatraš normalnom osobom koja zdravo razmišlja i lišava se predrasuda na svakom koraku?

Pogriješio si u startu, mada je motiv bio plemenit.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 07:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Lijepo je vidjeti sredjenu ženu, ja mislim da je to dio nekog rituala koji potiče iz prošlosti, ono u fazonu ima veze sa parenjem i razmnožavanjem. Čovjek je te životinjske instikte digao na malo veći nivo, pa ih je vremenom pretvorio u industriju, jer bez industrijske proizvodnje mogućnost za sredjivanje ne bi baš mogla biti dostupna svima. Ja lično ne volim posebno da se sredjujem, po meni je bitno da je čovjek čist i uredan, a svako ima pravo sa svojim tijelom da radi šta hoće, ne možemo svi biti isti.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 07:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Meni nije jasna poenta ove teme? Zene bi se trebale prati sapunom i to je to? Ili cemo se iscudjavati cinjenici da se jos Kleoatra kupala u mlijeku?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 10:04 
Opet mjesaju urednost sa opsednutoscu...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 10:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Zozon je napisao:
U principu treba da postoji industrija ljepote jer u ljudskoj svijesti je da non stop nešto važe, konta, odmjerava i klasifikuje. Naravno da priča nebi išla dobrim putem tu su norme, standardi i predrasude o ljepoti koja tu industriju hrani potrebnim infomacijama da bi se mogli iskristalisati trendovi. Upravo tu leži zec jer trendovi nekad proglase da je in a već slijedeće sezone da je aut ili obrnuto. Sve u svemu industrija ljepote je nastala kao odraz ličnog nezadovoljstva nečim i kao pitanje koja ima korijene u psihologiji nastoji udovoljiti jednom od najvećih tržišta koji su izazvani tim kompleksima kod ljudi.
Što se tiče tih stvari ja sam, zamislite, tradicionalista. Ništa ljepše od djevojke ujutru koja se umila hladnom izvorskom vodom, usput onu bestidnicu malo plaknula onako usput, možda ustreba, kosu začešlja drvenim češljom i isplete pletenicu. Potom doručkuje varenike i kuruze a ostatke razmaže po licu(piling) i trk na njivu raditi ljetinu. E kad se snaša usafta i dođe zvijezda u čelo ondak u hladovinu luftati bestidnicu i očekivati čobanina da dođe ovce plandovati. On onakvav znojav i smrdljiv na ovce a vidi raspojasanu snašu sa ozračenom i usaftanom bestidnicom, nepreostaje mu ništa drugo do momenta da vama raspali maštu šta je dalje bilo.?
Upravo zbog toga, odnosno sviđanja nekome u stanju smo staviti kilu govana na sebe. Raznorazne hemije, perje, krpice i ove silikone što turaju u sise, industrija će proizvesti samo da kukavica ili kukavac bude kao zadovoljan. No svako ima svoje. Ako nekom tako paše neka finansira industriju i nek ljudi rade. Ja uglavnom, zamislite opet, slijedim onu da je i ružnu sevap jeb..i.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
ajkula je napisao:
Meni nije jasna poenta ove teme?

To je ono sto je najzalosnije.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Upravo tako :( :( :(

Ajkula, ako odvojiš nekih 45 minuta (ne mora u komadu) i pogledaš video klipove koje sam postavio u ovoj temi (u mom prošlom postu i u drugom postu teme) trebalo bi ti biti jasno.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 19:07 
Pogledao sam prvi dio, no nazalost nemam vremena, moracu ostalo pogledati sutra...

Ovo bi trebalo da bude pouka svim kompleksasicama koje zele da budu kao JK...odokativno da se tako nekako izrazim...ne mogu tacno napisati to sto zelim jbg...Vader ima tu "moc" da se kvalitetno izrazi... :)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader, to odokativno iznosenje procenata nisam nikada voljela. Oni kazu da je tako a u mom okruzenju su ljudi koji nisu opsjednuti ni fizickim izgledom niti su robovi kozmeticke industrije. Ajde da prestanemo sa generalizacijom i da se okrenemo oko sebe, pa da sami odredimo nekakav procenat :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovaj dokumentarac imam već neko vrijeme ali sam ga tek sada pogledao

Slika

Tagline: Does America have an unhealthy obsession with beauty?

http://www.imdb.com/title/tt1040007/

Par citata iz dokumentarca, jedna žena koja radi u marketingu je rekla:

I'm not gonna say it's not partly the media's fault, because we do -- i mean, it's obvious. There's a lot of -- i mean, that's what it is showing. It's beauty, and it's airbrushed photos, and everybody looks perfect. Nobody has a zit or a hair out of place. We could change, but if we change then we won't make as much money.

Jedna djevojčica je rekla:

My best friend died when she was almost 11 years old. And when she died, she weighed 47 pounds (21 kg). And for a 10-year-old, and that's d-isgusting. We used to go buy magazines. She used to pick out pictures and be like, "okay, by next week, i'm gonna be that size." And then the next week, she would pick an even skinnier girl. And she'd be like, "by next week, i'll be that size." And, finally, she achieved her goal, but she ended up killing herself.

Tu su pomenuli ono što sam primjetio a to je formula na kojoj se zasniva industrija ljepote, formula je krajnje jednostavna, industrija ljepote radi "samo" dvije stvari:

1. generiše veliku dozu nezadovoljstva koje ljudi imaju prema sebi i prema svom izgledu zbog toga što ne izgledaju kao tamo neko sa bilborda, iz časopisa, sa televizije jer "je to izgled koji se traži i bez kojeg ne možeš uspjeti na poslu, u društvu, imati (dobrog) momka/muža, biti sretan u životu...a onda, kada je problem već stvoren...
  2. velikodušno nudi brojna rješenja za pomenuti problem koji je vještački stvoren i usađen u glavu ljudima, a rješenja podrazumjevaju silnu kozmetiku (usput, u dokumentarcu se govori i o brojnim štetnim hemikalijama u kozmetici), modu (ako si moderno obučen onda imaš veću šansu), silne nezdrave dijete koje su dovele do ekpanzije onoga što se zove eating disorder (anoreksija), plastičnu hirurgiju koja je u silnoj ekpanziji i koja se primjenjuje i kad treba i (većinom) kad ne treba

Ali ono što je tu meni lično možda i najgore je taj veliki udar na psihu ljudi, posebno na mladež (posebno na starosnu dob 10-18 godina), taj sve veći procenat ljudi kojima je usađeno u glavu da nisu lijepi i da će zbog toga loše prolaziti u životu a u šta su mnogi povjerovali pa troše silne novce da se "unaprijede" a kada vide da to baš i ne ide onda (a i cijelo vrijeme do tada) padaju u depresije, imaju malo samopouzdanja, misle loše o sebi i slično, umjesto da se (posebno u toj ranoj dobi) razvijaju kao ljudska bića sa zdravim sistemom vrijednosti, da se bave zdravim, kreativnim, izgrađujućim aktivnostima, neopterećeni nepotrebnim glupostima.

U ovom filmu mislim da je pomenuto ali je to sigurno rekla ona žena u onim video klipovima koje sam postavio da samo mali procenat žena može da ima tijelo sa slika iz časopisa, jer je to prije svega genetika (ne misli se samo na kilažu već na kukove, noge, grudi i ostalo), ona je rekla da ima samo 5% takvih žena. To znači da će do 95% žena (naglašavam "do" jer neće sve nasjesti) dobar dio mladosti i života biti više ili manje depresivne, nezadovoljne sa sobom, sa životom, biće na kojekakvim dijetama (i kad treba i kad ne treba), ganjaće kozmetiku i modu u opsesivno prekomjernoj mjeri.

U ovom dokumentarcu se navodi da:

• 3 minute gledanja u modne časopise čini da se 70% žena svih dobi osjećaju depresivo, krivo, posramljeno
  • mjere prosječne američke žene su 162 cm / 63 kg, dok je prosjek manekenki 180 cm / 52 kg (čudno što djevojke pate pa i umiru od anoreksije i što se polomiše od dijeta?)
  • broj žena koje su "ponekad ili često" na dijeti: 40-60% u srednjim školama, 91% na koledžu
  • broj žena koje su "ponekad ili često" na dijeti: 46% djevojčica od 9 do 11 godina
  • amerikanci su potrošili $12.4 miliardi na estetsku hirurgiju u 2004. godini, dok procjena troškova na zdravstvo u zemljama u razvoju iznosi $13 milijardi
  • 9 od 10 djevojčica koristi kozmetiku sa 14 godina
  • amerikanci potroše preko $45 milijardi dolara godišnje na kozmetiku

Uopšte onda nije čudno što je žena koja radi u marketingu na pitanje da li bi pozitivniji marketing mogao da popravi stanje odgovorila:

We could change, but if we change then we won't make as much money.

Nije problem što se žene tu i tamo srede, problem je što se ne osjećaju dobro ako se ne srede, što se tada osjećaju manje "zanimljive" (kao da "zanimljivost" potiče samo iz izgleda), što su opsjednute izgledom, što neke nikad ne bi izašle u grad bez šminke, što se ne osjećaju dobro jer ne izgledaju kao tamo neka iz časopisa, što važu svaki gram koji pojedu (treba paziti na ishranu ali ne treba pretjerivati u tome), što se stalno upoređuju sa drugima (iz čega pored depresije proizlaze i zavist, zloba, ljubomora), itd.

A i te "ljepotice" iz časopisa često ne postoje, na ovaj ili onaj način, ili su retuširane i teško našminkane, ili, kako je ona žena rekla, nekad uzmu lice od jedne djevojke, nos od druge, oči od treće, usta od četvrte, uši od pete, pa spoje u jednu sliku. A ne znam da li većina zna da se i kilaža i linije tijela k'o od šale sređuje u programima za obradu slike. I onda djevojke teže ka izgledu koji zapravo ni ne postoji, to je vještački nametnut ideal koji nikad neće dostići i stalno će biti "ubijene u pojam" zbog toga, a neke će i umrijeti pokušavajući (dva takva slučaja su prikazana u ovom dokumentacu), dok će mnogi cijelo to vrijeme zgratiti veliki novac na svemu tome i truditi se da održe taj "sistem" jer im to odgovara.

Ako slučajno ima neko ko ovo još nije vidio neka obavezno pogleda

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 19:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
Ne volim preterano nasminkane devojke, diskretna sminka, oci i usne je dovoljno, i neki normalan parfem

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 21:09 
Citiraj:
A ne znam da li većina zna da se i kilaža i linije tijela k'o od šale sređuje u programima za obradu slike.

Istina, gledao sam dokumentarac "bigger, stronger, faster" i ima dio kada proizvodjac suplemenata reklamira neki sagorjevac i kao slika lika prije i poslije i uzivo se vidi kako mu crta trbusne misice i ostale stvari i ta slika krasi finalni proizvod...druga stvar sam covjek na plazi (koji je inace promoter neke marke suplemenata) priznaje kako koristi steroide i kako skoro nije moguce na prirodan nacin imati onakav postotak masti (3-4 posto)...

A ove kompleksasice koje se "godinama bore sa kilama", reci cu samo boze sacuvaj...pogotvo ti sajtovi ljepota&zdravlje, ana i slicni...covjece to nije normalno na koji nacin unistavaju zdravlje...zalosno kada im vidim sta rade od sebe... :( :(

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraću sebe, nešto što sam napisao prije par dana

Vader je napisao:
Iluzija je da lijep izgled djevojci garantuje dobru i ispunjenu vezu i brak. Ovde je HugoLina u prvi plan stavila nekakav društveni statu muža (doktor) i njegovo materijalno stanje (bogat). Ništa od toga ne doprinosi dobrom braku, a da ne govorim da ga ne garantuje. Ali ako je djevojci najbitniji status muža, njegovo bogatstvo i slično...neka joj. Ali poznato je da je nekim ženama njihova ljepota više bila kao prokletstvo nego kao blagoslov, jer su "zapale za oko" nekome kome nisu trebale, ali ko ima status i bogatstvo, a kasnije se grdno pokajale, iz ovog ili onog razloga. Muž vremenom ne mari nešto za njih, pokaže se kao siledžija, ima ljubavnice, svađaju se i slično. Mnoge su žene završile u "zlatnom kavezu", pa oplakale.

Članak koji je danas objavljen

Zašto se ne treba bogato udati?
Muškarci s manje novca mogu ženu učiniti sretnijom, jer status često podrazumijeva nevjernost i neke negativne osobine.
Ako ste ikada i sanjali o financijski dobroj udaji, slobodno se probudite iz tog sna. Stručnjaci tvrde kako su muškarci s manjim i srednjim plaćama emocionalno dostupniji, vjerniji i bolji krevetu.

Egzotična putovanja, skupe večere, mali skupi pokloni... naravno veza s osobom debljeg novčanika ima svojih prednosti. Jednako tako ima i svojih nedostataka.

Danas je sve manje "bogatih ženika" – broj akademski obrazovanih žena je u stalnom porastu, jednako kao i broj veza u kojima je ljepša polovica ujedno i poslovno uspješnija. Barem tako tvrdi novo istraživanje Pew Research Centra. I naravno, manje je žena izgubilo poslove u recesiji, u odnosu na muškarce.

No, nema razloga za jadikovke. Muškarci s manje novca mogu ženu učiniti sretnijom, jer status često podrazumijeva nevjernost i neke negativne osobine", kaže Adam Galinsky, profesor na sveučilištu Chicago's Northwestern. Zašto nam bolje odgovaraju muškarci s manjim, prosječnim prihodima?

Bit će vjerniji

Istraživanja su potvrdila kako su manje šanse da će muškarac s manjim primanjima "zastraniti". I ne samo to! Stručnjaci tvrde kako su bogatiji muškarci veći licemjeri kada je u pitanje prevara. Drugim riječima, sami će prevariti, ali i osuditi druge koji su se našli u sličnom položaju i jednako postupili.

Šarmirat će vaše prijatelje

Muškarci sa srednjim primanjima ljubazniji su kada upoznaju nove ljude, nego bogatiji muškarci, piše časopis Psychological Science. Kada su autori ove studije promatrali snalaženje bogatih i siromašnih muškaraca s novim poznanicima, primijetili su kako je druga grupa češće kao sredstvo koristila osmijeh, kontakt očima i više je razgovarala. S druge strane, bolja primanja dolazila su u paketu s grubim i bahatim ponašanjem, ili stalnim popravljanjem kose. Muškarci slabijih primanja više se socijalno angažiraju, jer na taj način pokušavaju uspjeti, dok su osobe boljeg statusa već na svom cilju, te često ne smatraju kako im trebaju nova poznanstva.

Poticat će vas na uspjeh

Studija objavljena u časopisu Journal of Applied Psychology tvrdi kako su uspješniji muškarci skloni seksističkom ponašanju. Smatraju se alfa-mužjacima čija je dužnost skrbiti za "slabije". Manje uspješni muškarci u većoj mjeri podržavaju karijere svojih partnerica. A svi znamo kako parovi koji jedno drugo bodre i podržavaju kroz život, imaju skladniju i sretniju vezu.

http://www.monitor.hr/clanci/zasto-se-n ... ati/31844/

Naravno, ne treba generalizovati, ali...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Uvriježena nepisana pravila kao i mediji nameću fizički izgled u prvi plan.
Svjedok tome smo svaki dan, što u reklama, što u časopisima, odakle u nas gledaju ispeglane (u Photoshopu) curice koje reklamiraju anticelulit kreme (odakle klinki od 16 celulit??) i druge proizvode.

Svaki čovjek je "slab" na ljepotu i lijepa osoba lakše prolazi (npr. konkursi za posao) od one osobe koja je manje lijepa.
E sada, trebalo bi naći ravnotežu, zlatnu sredinu, pa ne ići ni u jednu krajnost.
Najbolja bi bila sredina, kada bi se posvećivala pažnja fizičkom izgledu kao i duhovnoj samoizgradnji.
Ne treba osuđivati one koji kroz razne intervencije rješavaju neke komplekse, kako ni one koji su savršeno zadovoljni u svojoj nesavršenoj tjelenoj ljušturi.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:

Naravno, ne treba generalizovati, ali...

Ali sta?

I nisi mi odgovorio. Koliko znas opsjednutih zena ili se tvoje zivotno iskustvo bazira iskljucivo na clancima i filmovima?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 14:51 
Ali je vecinom tako, bar sa moje tacke gledista...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vader je napisao:
I onda djevojke teže ka izgledu koji zapravo ni ne postoji, to je vještački nametnut ideal

No Photoshop no cry
Manekenke bez šminke
Louis Vuitton za svoju je novu kolekciju lansirao poprilično hrabru kampanju - 51 manekenka pozirala je za fotografiju bez šminke. Fotku u visokoj rezoluciji možete pogledati ovdje, a ne treba govoriti kako je ona podigla mnogo prašine, kako u modnom svijetu tako i među običnim ljudima. Posjetitelji Reddita su tako Bar Rafaeli, Elle McPhearson i Adrianu Limu prozvali gaborima, preporučili im da pojedu cheeseburger, optužili ih za korištenje teških droga te ih usporedili s vanzemaljcima i preživjelima iz holokausta.

http://www.monitor.hr/vijesti/manekenke ... ke/144529/
http://www.huffingtonpost.com/2010/04/2 ... 57044.html

Zato ja uvijek kad vidim djevojku koja djeluje lijepo pomislim: "volio bih te vidjeti bez šminke, pa da onda vidimo kom' opanci kom' obojci" :)

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 16:22 
Auf, jesu ruzne....gabori boze sachuvaj...ova skroz dole desno ima sminku?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Jesu nenašminkane ali su mlade. Nijedna djevojka nema preko 18 godina. Tako da mu nije ovo neka revolucionalna stvar što je slikao mlade djevojke bez šminke.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]