_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Тероризам постоји од вајкада. Па и нпр. партизани у Босни су били терористи, и четници у Србији и покрет отпора у Француској за време другог св. рата.
Теророзма има од када је света и века,само се методе усавршавају и модернизују.
Kad se govori o terorizmu zna se na šta se misli.Na terorističke napade usmjerene protiv civila.
Silvio Dante je napisao:
Мислим у војном смислу да Европа није много нашкодила исламском свету (изузев можда ВБ).
Сигурно да је исламски свет делимично и назадовао појавом Еврољана у њему али је у неким другим аспектима сигурно и напредовао.
Najviše zla su nanjele Britanija i Francuska.....Ali to nanošenje zla je počelo mnogo ranije.Počelo je sa prvim krstaškim pohodima....Krstaši su klali sve živo,od kolijevke........Nebitno da li muslimane,jevreje,pravoslavne,Jermene....Pekli su ljude....Onda dolazi Saladin.Čovjek kome mogu samo da se divim.Kako je "re-osvajao" gradove-države po bliskom istoku civile je puštao da odu mirno ili da ostanu.Čak je puštao i vitezove krstaše.To je tolerancija valjda?
Znam ja da je to bilo davno ali to živi u kolektivnom sjećanju Arapa.....Bin Laden se u jednom od svojih prvih proglasa pozvao na zločine britanaca,na njihovo rušenje Otomanske imperije,države muslimana,zato kažem da islam ne poznaje naciju,samo vjeru....Pozvao se na to jer zna da to još živi među narodom.
Ima interesantna knjiga na tu temu,bolje rečeno naučni rad,"Kriza islama" Luisa Bernarda(Čarobna knjiga 2004.)Čovjek je jedan od vodećih islamologa(valjda se tako kaže) u svijetu...Pročitajte.
Упознат сам донекле са крсташким злочинима, који су заиста били стравични (али не и неуобичајни за то време), Саладин је заиста изузетак свог времена и био је један прави витез.
Међутим то су давна времена. Сада је ситуација другачија. Моје лично размишљање је да је већина муслимана у принципу сасвим нормална (једноставно хоће да живе као и сви остали) али с друге стране тај код њих се једноставно истиче тај други екстремни фактор. Он доминира. Такође врло је интересантно да муслимани нису ради да прихватају туђе али радо намећу своје (пример: неуспела интеграција муслимана у ЕУ).
Неко спомену интервенцију САД на Ирак. Свако ко каже да је та интервенција била ок аутоматски аминује интервенцију НАТО-а на РС и касније на СРЈ. Чисто да знате.
Citiraj:
Jbt,ako je to dio njihove kulture što to tebi smeta?Kako se tebe dotiče to što muslimanske žene nose veo?
То може да буде дио њихове културе и да упражњавају ту културу код себе али кад се преселе у Европу онда би требали да се прилагоде европској култури (а то значи вез бурке и шарије).
А такође и законски није уредно јер прекрива лице и онемогућава идентификацију.
Citiraj:
Pored onako inertne vlade u Beogradu koja je Rašku oblast prepustila svojim koalicionim partnerima Ljajiću i Ugljaninu ne iznenađuje me to da Bošnjaci terorišu preostalih 20% Srba. Srbija naravno ništa ne preduzima. Bio je i slučaj da su iz većinskih bošnjačkih naselja odlagali otpad u naseljima naseljenim Srbima. Treba to dole dovesti u red! Ovako Srbija pustila pojedine dijelove niz vodu a s druge strane puna im usta borbe za Kosovo. Ako ovako nastave da se i ovi ne osile. Novi Pazar je agresivna sredina a zvanično Sarajevo tj. efendija Cerić se i previše upliće u dešavanja u Novom Pazaru preko Zukorlića. Dole treba sprovesti akciju a la Sablja jer je Novi Pazar leglo kriminala.
Веома тачно. Тадићев режим је продао Србе у Рашкој за фотеље. Предао је НП Угљанину а сви ми знамо ко је Угљанин. Љајића са друге стране ценим као способног политичара и било је добро док је он представљао Угљанину противтежу у НП , међутим Љајић сада иде даље, прерастао је НП и ступа крупним корацима на политичку сцену Србије. Проблем за Србију јер практично препушта НП Угљанину.
НП јесте легло криминала а српска полиција нема конторлу над истим јер како другачије објаснити да је нпр. забрањено једном навијачу Партизана, Рада, Новог Сада забрањено отићи у НП да погледа утакмицу свог тима или да је нпр. навијачима Рада било забрањено да унесу српску заставу против НП у Београду, да се гости не би вређали.
Много тога је труло у држави Данској.
Успут, не обраћај пажњу на даста, то је паћеник мало већи.