banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2010, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Kulture? Jesi li cuo ko je pobjedio u arapskoj verziji emisije "Trazimo talent" (ili sl.)? Pobjedila je djevojka koja je procitala pjesmu koja govori o ugnjetavanju zena, sto nemaju nikakva prava, sto moraju da nose burke. Djevojka je dobila ko zna koliko smrtnih prijetnji, njena adresa ako se ne varam objavljena na "elitnim" sajtovima ekstremista, itd.. Prije nekih 7 godina su vehabije dozvolile da u Arabiji izgore vise desetina djevojaka zbog toga sto unutar skole nisu nosile burke. Tu ja vidim problem.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 24 Apr 2010, 17:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 17:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Hertzog je napisao:
Ova Rujina tema je po meni sasvim na mestu... Ja ne vidim zasto toliko sporite njenu ogorcenost prema islamskom svetu... pitao bih vas ja da vasm svako malo islamski ekstremisti poubijaju stotine sugradjana...

A na temu da kazem...

Islamsko drustvo moze biti tolerantno, ali je problem sto danas sve vise uzima maha ekstremni islam koji samo donosi zlo...

Pa neka Ruja prouči malo istoriju i sigurno će naći uzroke i krivce za ono što se danas dešava u njenoj zemlji.
Mrzi Čečene a vjerovatno zbog njih i ostali islamski svijet, neka se svi stave na mjesto onih kojima drugi otmu zemlju, pobiju nedužni narod, nametnu svoju vlast i urade grozote, šta ima da očekuje nego da se ti isti bore protiv toga.
Mrzim svaki oblik terora i terorizma ali činjenica je da je on nastao kao reakcija na akciju "velikih osvajača i kolonizatora" a posebno onih koji su se stavljali iznad svih normalnih i čovječanskih zakona glumeći svjetske policajce.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 18:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
zmijuga je napisao:
Hertzog je napisao:
Ova Rujina tema je po meni sasvim na mestu... Ja ne vidim zasto toliko sporite njenu ogorcenost prema islamskom svetu... pitao bih vas ja da vasm svako malo islamski ekstremisti poubijaju stotine sugradjana...

A na temu da kazem...

Islamsko drustvo moze biti tolerantno, ali je problem sto danas sve vise uzima maha ekstremni islam koji samo donosi zlo...

Pa neka Ruja prouči malo istoriju i sigurno će naći uzroke i krivce za ono što se danas dešava u njenoj zemlji.
Mrzi Čečene a vjerovatno zbog njih i ostali islamski svijet, neka se svi stave na mjesto onih kojima drugi otmu zemlju, pobiju nedužni narod, nametnu svoju vlast i urade grozote, šta ima da očekuje nego da se ti isti bore protiv toga.
Mrzim svaki oblik terora i terorizma ali činjenica je da je on nastao kao reakcija na akciju "velikih osvajača i kolonizatora" a posebno onih koji su se stavljali iznad svih normalnih i čovječanskih zakona glumeći svjetske policajce.

Upravo zbog toga sam ja protiv granica i bilo kakvih odvajanja ili ako se na tome insistira nek to bude na češko - slovačkom receptu. U protivnom uvijek će biti pizdarija. Vjerski fanatizam dođe kao inicijalna kapisla u izvršavanju takvih terorističkih dijela jer sa takvim ljudima je najlakše manipulisati.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
_zoka je napisao:
Hristov je napisao:
zoka, ma to je ok, medjutim kod njih su ti ekstremi dominantni (primjer je burka, sarija, ..)

Jbt,ako je to dio njihove kulture što to tebi smeta?Kako se tebe dotiče to što muslimanske žene nose veo?

Зока, не причам о тероризаму - ово jе политика. Проблем jе у свакодневном животу, арапи у многим источним земљама убијају жене за прељубу и други ствари итд. и то jе нормално. Жена jе ствар и ништа више, да ли желиш да такве стваре се десили поред тебе?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 19:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Руjа je napisao:
_zoka je napisao:
Hristov je napisao:
zoka, ma to je ok, medjutim kod njih su ti ekstremi dominantni (primjer je burka, sarija, ..)

Jbt,ako je to dio njihove kulture što to tebi smeta?Kako se tebe dotiče to što muslimanske žene nose veo?

Зока, не причам о тероризаму - ово jе политика. Проблем jе у свакодневном животу, арапи у многим источним земљама убијају жене за прељубу и други ствари итд. и то jе нормално. Жена jе ствар и ништа више, да ли желиш да такве стваре се десили поред тебе?

U Afganistanu se sa ženama postupalo isto kao sada i za vrijeme osvajanja Aleksandra Makedonskog.Misliš da je to do islama? Ili do mentaliteta?Šiptari sa svojim ženama postupaju isto tako okrutno,bilo da su muslimani,katolici ili pravoslavci....

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma da nije bilo partizana svet bi propao... Oni su spas za celi svet :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 21:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Kakve veze sad partizani imaju sa svime ovim?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
_zoka je napisao:
Šiptari sa svojim ženama postupaju isto tako okrutno,bilo da su muslimani,katolici ili pravoslavci....

Nije tacno. Ogromne su razlike od kraja do kraja (sjever, jug Albanije, Kosovo, Siptari po Italiji, Svajcarskoj itd., dalje od socijalnog statusa, a i vjere).
U vecini slucajeva (osim kod nekih u zatvorenim planinskim sredinama) Albanci nista losije ne tretiraju zene nego nas svijet.
O pravoslavnim Albancima mogu iz iskustva (i ne samo ja) reci samo sve najbolje, u svakom slucaju su iznad nas i duhovno i ljudski.

Ima dosta slucajeva da je nas covjek (znam jednog odavde na radu u Italiji) ozenio Albanku i da nije imao nikakvih problema, naprotiv,
a sa druge strane ima mnostvo dokumentovanih slucajeva (sjetimo se samo onog uzasa u Svedskoj) kada je otac Turcin zaklao rodjenu kcerku
koja se bez njegove dozvole vjerila sa Svedjaninom.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:

Vidim, lagano se opravdavaju masakri nad neduznim civilima koje cine cecenski teroristi pa se i lagano cak i navija za njih.... sjajno...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 21:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma da,muslimani su po defaultu zli......

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da li sam ja to ikada u zivotu napisao ili rekao? Ne lupaj, zivota ti.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 22:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Jamesdin Kurtovic je napisao:
zmijuga je napisao:

Vidim, lagano se opravdavaju masakri nad neduznim civilima koje cine cecenski teroristi pa se i lagano cak i navija za njih.... sjajno...

Neopravdavam i nikad nisam opravdavao ni jedan zločin a posebno ne nad nedužnim civilima, samo sam iznio činjenice zbog čega su se kroz istoriju čovječanstva dešavali a i danas se dešavaju terori i teroristički napadi. Primjera, nažalost, ima na svim kontinentima i među svim religijama i civilizacijama, a da bi pričali o tome moramo dobro poznavati istoriju i dešavanja koja su se tad zbivala.

A što se tiče nasilja nad ženama isto tako nema imunih kroz istoriju, potražite statističke podatke Amnesty Internationala i iznenadićete se gdje ima najviše nasilja nad ženama (USA)

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=693095
http://www.dadalos.org/srbija/frauenrec ... amilie.htm

Poslednji put menjao zmijuga dana 25 Apr 2010, 00:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Pored onako inertne vlade u Beogradu koja je Rašku oblast prepustila svojim koalicionim partnerima Ljajiću i Ugljaninu ne iznenađuje me to da Bošnjaci terorišu preostalih 20% Srba. Srbija naravno ništa ne preduzima. Bio je i slučaj da su iz većinskih bošnjačkih naselja odlagali otpad u naseljima naseljenim Srbima. Treba to dole dovesti u red! Ovako Srbija pustila pojedine dijelove niz vodu a s druge strane puna im usta borbe za Kosovo. Ako ovako nastave da se i ovi ne osile. Novi Pazar je agresivna sredina a zvanično Sarajevo tj. efendija Cerić se i previše upliće u dešavanja u Novom Pazaru preko Zukorlića. Dole treba sprovesti akciju a la Sablja jer je Novi Pazar leglo kriminala.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 00:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Koja gomila proljeva.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 01:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Dust je napisao:
Koja gomila proljeva.

Razumijem da nisi upoznat sa dešavanjima van svoje avlije ali ja jesam. Živio sam u Srbiji. U BiH se Bošnjaci ponašaju identično. Dok u FBiH zavode centralizam u RS-u se bave "ugrožbom" koje nema. Ugroženiji su Srbi u Federaciji kojih uskoro tamo neće ni biti.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 03:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mislim da bi naslov teme trebalo promjeniti u "Da li bosnjacko drustvo moze biti tolerantno?" , ocigledno je da su primjenili isti onaj recept kao Albanci na Kosovu. Federacija BiH je puna ovakvih primjera.

Aspiracija Turske na ove prostore nikada nije prestala pa ma kakve promjene se tamo desavale, tursko pitanje jos nije rjeseno, jer su tokom istorije imali "saveznike" kao sto su Napleonova Francuska, Austrougarska i sada Amerika i naravno Turci vole da mute vodu u BiH, Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj i Kipru.

Islam je tu samo da potpiri konflikte, ali daleko od toga je glavni krivac, mnogo drugih stvari doprinosi netoleranciji između dvije etničke grupe.

Je li Gandi rekao, vas Isus da, vi hriscani ne? Zasto se ja kao hriscanin moram naci uvrjedjen zbog gresaka glupih Engleza?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 04:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Тероризам постоји од вајкада. Па и нпр. партизани у Босни су били терористи, и четници у Србији и покрет отпора у Француској за време другог св. рата.

Теророзма има од када је света и века,само се методе усавршавају и модернизују.
Kad se govori o terorizmu zna se na šta se misli.Na terorističke napade usmjerene protiv civila.
Silvio Dante je napisao:
Мислим у војном смислу да Европа није много нашкодила исламском свету (изузев можда ВБ).
Сигурно да је исламски свет делимично и назадовао појавом Еврољана у њему али је у неким другим аспектима сигурно и напредовао.

Najviše zla su nanjele Britanija i Francuska.....Ali to nanošenje zla je počelo mnogo ranije.Počelo je sa prvim krstaškim pohodima....Krstaši su klali sve živo,od kolijevke........Nebitno da li muslimane,jevreje,pravoslavne,Jermene....Pekli su ljude....Onda dolazi Saladin.Čovjek kome mogu samo da se divim.Kako je "re-osvajao" gradove-države po bliskom istoku civile je puštao da odu mirno ili da ostanu.Čak je puštao i vitezove krstaše.To je tolerancija valjda?
Znam ja da je to bilo davno ali to živi u kolektivnom sjećanju Arapa.....Bin Laden se u jednom od svojih prvih proglasa pozvao na zločine britanaca,na njihovo rušenje Otomanske imperije,države muslimana,zato kažem da islam ne poznaje naciju,samo vjeru....Pozvao se na to jer zna da to još živi među narodom.
Ima interesantna knjiga na tu temu,bolje rečeno naučni rad,"Kriza islama" Luisa Bernarda(Čarobna knjiga 2004.)Čovjek je jedan od vodećih islamologa(valjda se tako kaže) u svijetu...Pročitajte.

Упознат сам донекле са крсташким злочинима, који су заиста били стравични (али не и неуобичајни за то време), Саладин је заиста изузетак свог времена и био је један прави витез.

Међутим то су давна времена. Сада је ситуација другачија. Моје лично размишљање је да је већина муслимана у принципу сасвим нормална (једноставно хоће да живе као и сви остали) али с друге стране тај код њих се једноставно истиче тај други екстремни фактор. Он доминира. Такође врло је интересантно да муслимани нису ради да прихватају туђе али радо намећу своје (пример: неуспела интеграција муслимана у ЕУ).

Неко спомену интервенцију САД на Ирак. Свако ко каже да је та интервенција била ок аутоматски аминује интервенцију НАТО-а на РС и касније на СРЈ. Чисто да знате.

Citiraj:

То може да буде дио њихове културе и да упражњавају ту културу код себе али кад се преселе у Европу онда би требали да се прилагоде европској култури (а то значи вез бурке и шарије).
А такође и законски није уредно јер прекрива лице и онемогућава идентификацију.

Citiraj:
Pored onako inertne vlade u Beogradu koja je Rašku oblast prepustila svojim koalicionim partnerima Ljajiću i Ugljaninu ne iznenađuje me to da Bošnjaci terorišu preostalih 20% Srba. Srbija naravno ništa ne preduzima. Bio je i slučaj da su iz većinskih bošnjačkih naselja odlagali otpad u naseljima naseljenim Srbima. Treba to dole dovesti u red! Ovako Srbija pustila pojedine dijelove niz vodu a s druge strane puna im usta borbe za Kosovo. Ako ovako nastave da se i ovi ne osile. Novi Pazar je agresivna sredina a zvanično Sarajevo tj. efendija Cerić se i previše upliće u dešavanja u Novom Pazaru preko Zukorlića. Dole treba sprovesti akciju a la Sablja jer je Novi Pazar leglo kriminala.

Веома тачно. Тадићев режим је продао Србе у Рашкој за фотеље. Предао је НП Угљанину а сви ми знамо ко је Угљанин. Љајића са друге стране ценим као способног политичара и било је добро док је он представљао Угљанину противтежу у НП , међутим Љајић сада иде даље, прерастао је НП и ступа крупним корацима на политичку сцену Србије. Проблем за Србију јер практично препушта НП Угљанину.
НП јесте легло криминала а српска полиција нема конторлу над истим јер како другачије објаснити да је нпр. забрањено једном навијачу Партизана, Рада, Новог Сада забрањено отићи у НП да погледа утакмицу свог тима или да је нпр. навијачима Рада било забрањено да унесу српску заставу против НП у Београду, да се гости не би вређали.
Много тога је труло у држави Данској.

Успут, не обраћај пажњу на даста, то је паћеник мало већи.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 07:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
Pravoslavnim extremistima (potencionalnim teroristima):

Od srca vam zelim da nadjete prtnerku/partnera, preljepu i predivnu osobu sa svim pozitivnim ljudskim osobinama, a islamske vjeroispovjesti. Zelim vam da se do usiju zaljubite, vjencate i dugo zivite u slozi. U inat svim popovima i imamima da slavite sve slave i bajrame......

Hajd' maxuz vam selam svima
Ipak vas voli vaš Tvrle

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Mislim da bi naslov teme trebalo promjeniti u "Da li bosnjacko drustvo moze biti tolerantno?" , ocigledno je da su primjenili isti onaj recept kao Albanci na Kosovu. Federacija BiH je puna ovakvih primjera.

Ne bih se slozio jer u FBiH nije teokratsko drustvo. Mislim da glavnu opasnost predstavljaju arapsko-africko-azijski muslimani kod kojih je nivo ekstremizma jos velik. A i muslimani koji su se iz tih zemalja doselili na zapad takodje predstavljaju opasnost zato sto su takvog mentaliteta da buja ekstremizam. Pored toga nezadrzivo se razmnozavaju i ako ovako nastave osvojice zapad kao sto su Albanci osvojili Kosovo.
A sto se tice Bosanskih muslimana, oni su vise zapadnjaci nego ti muslimani o kojima se ovdje govori. Dokaz je njihova borba protiv vehabija, saradnja sa EU, voljnost da udju u Nato itd.
Sto se tice Albanaca sa Kosova, to je poseban mentalitet. To su pokazali uklanjanjem predjanika za mobilni, a i nacinom kako su oteli Kosovo(natalitetom koji se moze porediti sa Afrikom i Azijom), a i drugim stvarima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 11:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Islam je tolerantna religija, ne znam otkud vam ideja da nije. To što gdje god su muslimani ima sukoba nije njihova krivica, jer oni sprovode volju Alaha, dok drugi hoće da ih unište. Evo pogledajte primjer te tolerancije...
http://www.youtube.com/watch?v=6D-z6sTs ... re=related

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]