banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 149 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bila plata...
PostPoslato: 23 Apr 2010, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
pilot babo je napisao:
Nebitno čim se bavim, ali kome god da pomenem da svaki dan rmbačim od 7 ujutro pa do 8-9 naveče, reakcija je ista - ti si budala! I to ne kancelarijski posao, već uglavnom terenski. Rijetko ko je spreman žrtvovati privatni život, pogotovo u mojim godinama (25) da nešto napravi i to niko ne može da porekne. Od toga imam za režije i neke sitne potrepštine, dok veći dio štekam. Izlaske sam odavno otpisao, pa mi je to trošak manje. Žrtva je velika, ali na koncu bar znam da ću u nadam se skorijoj budućnosti imati nešto od toga.

Svaka cast. :thumbup: Tako se to radi.

Drago mi je da postoje ljudi poput tebe, jer i meni to daje dodatni elan.

Citiraj:
U par navrata sam napisao da ja nisam zadovoljan tvorevinom koju sam stvarao, pljunuo sam u šake i skontao sam da ako hoću nešto u životu, RS mi je tijesna, pretjesna. I BiH mi je tijesna, čak što više ova tvorevina je presmiješna ali ne mogu dalje jer me norme sputavaju, treba mi non stop neka viza i gluposti. Zato mi ide na kurac naša politika inata i ćeranja maka na konac.

Naravno. Ti si meni super cova - djelujes mi posten i otvoren i nazivas stvari pravim imenom. Tema - cista desetka. :wink:

Flavoure-Flave je napisao:
Sta je poenta ove teme? Losa situacija u zemlji? Mile lopov...objesimo ga ispred Boske i sve ce biti super? Ili nesto drugo tipa...dajmo sansu novim mladim multi-kulti ljudima koji ce nas uvesti u evropsku uniju (citaj pedjina "nasa stranka" i uzivacemo u svim blagodetima (citaj u lovi iz eu fondova) pomenute zajednice.

Sto si ti u EU kad je tako losa ? Licemjerno do zla Boga. :confused3:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 24 Apr 2010, 01:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Japanese_rose je napisao:

Sta je poenta ove teme? Losa situacija u zemlji? Mile lopov...objesimo ga ispred Boske i sve ce biti super? Ili nesto drugo tipa...dajmo sansu novim mladim multi-kulti ljudima koji ce nas uvesti u evropsku uniju (citaj pedjina "nasa stranka" i uzivacemo u svim blagodetima (citaj u lovi iz eu fondova) pomenute zajednice.

Sto si ti u EU kad je tako losa ? Licemjerno do zla Boga. :confused3:

Ajd skontaj malo post bolje.

O BiH patriotizmu iz inostranstva sa tvoje strane drugom prilikom. :wink:

Poslednji put menjao Flave dana 24 Apr 2010, 03:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 00:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
majlili je napisao:
muT@_6€kpuJ@ cinilo mi se da cemo ispocetka biti cesto suprotstavljeni u postovima, ali eto... slazemo se u mnogo toga. heheh

:iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41

Da, post je bio do te mjere zamrsen ( uz to sto je nadasve dubokouman ) da ga obicna smrtnica poput mene ne moze dokuciti. :confused2: Ma daj molim te ... :confused3:

Valjda hoces reci da treba nastaviti u istom smjeru dok istovremeno sebi biras nesto bolje ?

Citiraj:

Ako nista ne prodajem maglu nacionaliz(a)ma.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 09:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Moj tata nije dobio platu 16 mjeseci.
Da nije dedine penzije bili bi smo gladni.
Deda stalno psuje kad čuje Dodika da kaže da smo bolji dio BiH.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 13:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Ako nije tajna u kojem preduzeću radi? Toj firmi treba dati plaketu nadrealista. Imamo raznih štela, pa da ih priupitamo što ljudi nemaju plate?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
Ako nije tajna u kojem preduzeću radi? Toj firmi treba dati plaketu nadrealista. Imamo raznih štela, pa da ih priupitamo što ljudi nemaju plate?

E jesi pametan!Ti bi da mi tata dobije i otkaz.
Gledaš li ti tv uopšte?
Zar nisi dosad vidio radnike koji traže svoje plate?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
sunchica je napisao:
Zozon je napisao:

Gledaš li ti tv uopšte?

Jel to onaj isti inzinjer sto kaze da je FB smece? :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
vidjeli smo svi, samo ima mnogo preduzeca u kojima radnici traze svoje plate. i zasto bi on dobio otkaz kad trazi svoje??? pa najmanje sto moze da uradi jeste da trazi ono sto je zaradio i zbog toga ne treba da se boji da ce dobiti otkaz.
btw. jos jedna info u vezi privatizacije RK Boska Banjaluka, radnicima jos uvijek nije povezan radni staz, tako da oni koji ispunjavaju uslove za penziju ne mogu da se penzionisu, a sa biroa su izbrisani. jos jedna 'uspjesna' privatizacija.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 13:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
chils je napisao:
zavisi od aspiracija ako sljakas i imas primanje od recimo milju maraka a posao ti je relativno trazen onda je mozda rijesenje da ako nemas rijeseno stambeno pitanje potrazis nesto jeftinije ali malo dalje. ja sam prvenstveno svojim trudom (a i nizom okolnosti) otisao iz BL jos 2002. Da se razumijemo do tada sam radio u masu poslova sto u ratu sto poslije rata i finu platu sam imao za tadasnja primanja od 700 do 1500 zavisno od projekta. U svakom slucaju batalio sam sve to jer mi je mozak polako poceo da trune u zabokrecini i sljakao godinu dana kao volonter za 120 funti mjesecno u UK (doduse sa stanom i hranom placenim) sto mi je omogucavalo par paketa duvana za motanje kaladont i sampon i 2 subote sa po 5 piva u pabu. Poslije godinu dana sam dobio ponudu za puno bolju gazu. Po povratku (privremenom u BL) kupio sam si gajbu a sticajem okolnosti naslijedio sam i kucu i jos jedan stan u BL ali sam htio da imam svoj stan a ne da budem sretan sto mi je neko nesto ostavio. U isto vrijeme moj drugar iz ulice u NV/Rosuljama je ladno ispalio iz kuce imao je u dvoristu odvojenu gajbu od staraca i otisao da radi u Gradisku gdje je i sada, kupio si je dole stan na kredu koja je mizerna i sljaka a veli mi da ima jos par likova iz bl koji su kupili stanove u gradisci i ujutro voze u BL na posao. Sve se moze al kod nas bi svi da stanuju u pentagonu i da rade u opstini po mogucnosti na naplati parkinga sa kafe na kafu i uzmes cenera mjesto 40 da ne pises kaznu ;)

Naravno da se moze, nije situacija toliko crna. A za mladog covjeka ima dosta prostora. Ja sam radio ono sto mi je bilo blisko, ucio, skolovao se, zaposlio se i sve guram dalje. Ne zalim se ni najmanje. Zasluzujem puno vise po onom sto znam i po onom sto radim radim. Ponekad na neku mudru glavu naidjem pa opsujem u sebi ''kojim ja budalama moram da precutim''.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 13:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

sunchica je napisao:
Zozon je napisao:

Gledaš li ti tv uopšte?

Pitam se šta ima više izgubiti ako nema platu? Tu nam je najveći problem što šutimo i dozvoljavamo da nas hebu na sve načine. Pa draga Sunchice netražimo tuđe?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 13:56 
Pripravnik
Pripravnik

MuskoBre je napisao:
sunchica je napisao:
Zozon je napisao:

Gledaš li ti tv uopšte?

Je li ovo bilo kao neko ismijavanje?

P.S. Ne treba biti inzinjer da bi znao da je FB sranje u kom svako ko se nije ni 0,01% ispoljio kao covjek tu nalazi svoje GOLD-PREMIUM-FREE mjesto.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 13:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

golden_brown je napisao:
Naravno da se moze, nije situacija toliko crna. A za mladog covjeka ima dosta prostora. Ja sam radio ono sto mi je bilo blisko, ucio, skolovao se, zaposlio se i sve guram dalje. Ne zalim se ni najmanje. Zasluzujem puno vise po onom sto znam i po onom sto radim radim. Ponekad na neku mudru glavu naidjem pa opsujem u sebi ''kojim ja budalama moram da precutim''.

Ma to ti je normalno u kapitalizmu odnosno u našem turbofeudalizmu. To netreba da te brine i kod mene je tako. Moj šef je neškolovaniji od mene, ima veću platu, ima kao neku funkciju, ima svašta nešta ali nema šta ja imam. To je snaga da mu kažem "da šefe" i kad mazgov odjebe od mene ja nastavim po svom. Malo radi, malo kradi malo ti i Bog da. No ja radim non stop na sebi, ono učim, istražujem, putujem i polako gradim. Pa polako i ide to dok moj šefek liže dupe ovim većim i tako će mu proći vrijeme. Sad je upisao faks da jadnik bude ravnopravan ali kad pije kavu s nama nedamo mu reći da je izabrao dobar fax i dobar put. Možeš misliti zamišljenog pogleda?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 14:24 
Pripravnik
Pripravnik

To je zato sto na poslu rade pogodni ljudi, a ne kvalifikovani ljudi.

Npr, nasi politicari: oni traze lingvistu koji ce im potvrditi da oni pricaju srpski jezik, a ne traze lingvistu koji ce im objasniti kojim jezikom pricaju. Koji apsurd!

I onda je normalno da ce posao dobiti pogodan lingvista a ne kvalifikovan lingvista.

P.S. A o mom sefu ni rijeci: to je nevjerovatan demagog, uhhhhhhhh.

Poslednji put menjao golden_brown dana 24 Apr 2010, 14:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40

Da, post je bio do te mjere zamrsen ( uz to sto je nadasve dubokouman ) da ga obicna smrtnica poput mene ne moze dokuciti. :confused2: Ma daj molim te ... :confused3:

Pa upravo ti to i govorim. Jednostavan ironican post koji nisi skontala. :wink:

Da pojasnim:

Moj post se odnosio na nesposobnot (svih) politicara u BiH koja se krije pod plastom EU integracija i stranke koje su toboze multieticne a u sustini su bosnjacke.

Citiraj:

Ako nista ne prodajem maglu nacionaliz(a)ma.

...ako tako kazes...onda je tako... :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 14:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
sunchica je napisao:
Zozon je napisao:

Gledaš li ti tv uopšte?

Hahahaha. :confused1: ......Šta je tu smešno??
I jes smeće, kad svaka šuša može na njemu laprdati o svemu!
Plate redovno primaju samo oni na budžetu......guzonje....a ništa dobrog ne rade

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 14:40 
Pripravnik
Pripravnik

Da pojasnim:

Moj post se odnosio na nesposobnot (svih) politicara u BiH koja se krije pod plastom EU integracija i stranke koje su toboze multieticne a u sustini su bosnjacke.

Ma da se razumijemo, ljudi u BL smatraju da su stranci ovdje da bi nesto zaradili u svojim okupatorskim misijama. Ja u BL smatram da su stranci nama donijeli mir koji mi nismo bili u stanju da stvorimo (a imali smo priliku) i zato im hvala do neba. Svi se kriju iza Dejtonskog sporazuma, a izjave jedne strane ''to je po Dejtonu'', a izjava druge strane koja kaze ''to nije po Dejtonu'' samo govori da jedna strana ne zna svoj posao. A opet, niko ne odgovara ni za sta :( Oni koji ne vole strance na ovim prostorima zele samo zlo, a takav suzivot nije od koristi nikome.

Bosnjacke stranke kao takve postoje sve dok postoje nase stranke kao takve. ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
golden_brown je napisao:
Da pojasnim:

Ma da se razumijemo, ljudi u BL smatraju da su stranci ovdje da bi nesto zaradili u svojim okupatorskim misijama. Ja u BL smatram da su stranci nama donijeli mir koji mi nismo bili u stanju da stvorimo (a imali smo priliku) i zato im hvala do neba. Svi se kriju iza Dejtonskog sporazuma, a izjave jedne strane ''to je po Dejtonu'', a izjava druge strane koja kaze ''to nije po Dejtonu'' samo govori da jedna strana ne zna svoj posao. A opet, niko ne odgovara ni za sta :( Oni koji ne vole strance na ovim prostorima zele samo zlo, a takav suzivot nije od koristi nikome.

Bosnjacke stranke kao takve postoje sve dok postoje nase stranke kao takve. ;)

Ok, razumijem sta si htio reci, ali mi je to pomalo i naivno glediste. Stranci nas jesu primorali da prekinemo rat, sto je sjajna stvar, ali naravno da su ovdje radi svog interesa, i cinjenica je da su njihove misije u sustini okupatorske, ma kako ih ti nazivao. Ako imas jednu osobu koja je u stanju da donosi/namece odluke, to znaci da drzava nije suverena, a ako nije suverena, znaci da je pod suverenitetom nekog drugog. To je neki fini oblik okupacije.

Dalje, ja, recimo, ne osjecam nikakvu zahvalnost prema njima sto su prekinuli rat, jer znam da to nije bio cin milosrdja, vec licemjerja i trenutnih interesa. Da su htjeli, rat se mogao i izbjeci. Tako da, te price o "peacemakerima" su mi naivne.

A bosnjacke, srpske i hrvatske stranke postoje, zato sto ovdje zive samo Bosnjaci, Srbi i Hrvati. Gradjanska drzava se nikom nije svidjala, pa je 1991. rasparcana, i od tada smo primorani da zivimo u nacionalnim drzavama. Kakve ces stranke u takvim drzavama i imati, osim nacionalnih?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
I ja sam tako razmisljao...
Al' od tada sam imao razna iskustva...
I danas mislim da svaki dan trebamo da se zahvalimo Amerima i svim ostalima sto nas nisu pljunuli atomskom.
Zasto?
Zato sto im se moze.
Kakve to ima veze sa svjetskom diplomatijom, demokratijom i svim hvalevrijednim tekovinama nju ejdza?
Pa to je sustina toga.
Mozda smo izasli iz dzungle... ali jos uvijek vladaju isti zakoni.
Nama se samo cini... da to nije tako.
Dakle, hvala svima sto smo danas u prilici da dijelimo ovako dubokumne zablude preko naseg foruma u BL. Mi smo samo potroseni, nezanimljivi opusak i ukoliko neki zmaj ovdje ili u okolini nadje naftu ili nesto slicno, bicemo samo sjecanje na opusak....
Toliko sam ogrezao u tom razmisljanju da mi sve druge price na tu temu djeluju kao sitan spam. Mi smo... oni kojima ce uskoro rasti nos kada kazu "mi smo...".... Dobro smo zivi.
A toliko smo glupi da mi ni to sto smo zivi nije neka utjeha.
Treba piti i zderati i j... dok se neko nije predomislio pa nas popravio kakvim mass otrovom. Toliko.
A mi nesto da mijenjamo... dajte, ljudi... za nama treba samo vodu pustiti. Man'te se prazne price...
:P

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:20 
Pripravnik
Pripravnik

Ma samo nek se mi razumijemo. :wink:

Popokatepetl je napisao:
Dalje, ja, recimo, ne osjecam nikakvu zahvalnost prema njima sto su prekinuli rat, jer znam da to nije bio cin milosrdja, vec licemjerja i trenutnih interesa. Da su htjeli, rat se mogao i izbjeci. Tako da, te price o "peacemakerima" su mi naivne.

Da. To si upravu. Ali svi sve rade iz interesa. Pa ni curu ne bih za dana vodio za ruku kad ne bi navece dobio, kah, kah. :) Malo ruzno zvuci, ali je bas tako. Ipak kad bi stranci radili iz interesa kao sto smo mi radili 1991, budi siguran da bi bilo MNOOOOOGO drugacije.

E ako smo se razumjeli:
Citiraj:
Kakve ces stranke u takvim drzavama i imati, osim nacionalnih?

Ja nisam idealista i sa obe noge sam na zemlji: kod nas nema ljubavi dok se ne ocjepimo. To je realnost. Ali to je zato sto nas vodi pogresna ideologija. Ja jednostavno nisam dio te ideologije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 149 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]