golden_brown je napisao:
Flavoure-Flave je napisao:
Da pojasnim:
Moj post se odnosio na nesposobnot (svih) politicara u BiH koja se krije pod plastom EU integracija i stranke koje su toboze multieticne a u sustini su bosnjacke.
Ma da se razumijemo, ljudi u BL smatraju da su stranci ovdje da bi nesto zaradili u svojim okupatorskim misijama. Ja u BL smatram da su stranci nama donijeli mir koji mi nismo bili u stanju da stvorimo (a imali smo priliku) i zato im hvala do neba. Svi se kriju iza Dejtonskog sporazuma, a izjave jedne strane ''to je po Dejtonu'', a izjava druge strane koja kaze ''to nije po Dejtonu'' samo govori da jedna strana ne zna svoj posao. A opet, niko ne odgovara ni za sta

Oni koji ne vole strance na ovim prostorima zele samo zlo, a takav suzivot nije od koristi nikome.
Bosnjacke stranke kao takve postoje sve dok postoje nase stranke kao takve.

Ok, razumijem sta si htio reci, ali mi je to pomalo i naivno glediste. Stranci nas jesu primorali da prekinemo rat, sto je sjajna stvar, ali naravno da su ovdje radi svog interesa, i cinjenica je da su njihove misije u sustini okupatorske, ma kako ih ti nazivao. Ako imas jednu osobu koja je u stanju da donosi/namece odluke, to znaci da drzava nije suverena, a ako nije suverena, znaci da je pod suverenitetom nekog drugog. To je neki fini oblik okupacije.
Dalje, ja, recimo, ne osjecam nikakvu zahvalnost prema njima sto su prekinuli rat, jer znam da to nije bio cin milosrdja, vec licemjerja i trenutnih interesa. Da su htjeli, rat se mogao i izbjeci. Tako da, te price o "peacemakerima" su mi naivne.
A bosnjacke, srpske i hrvatske stranke postoje, zato sto ovdje zive samo Bosnjaci, Srbi i Hrvati. Gradjanska drzava se nikom nije svidjala, pa je 1991. rasparcana, i od tada smo primorani da zivimo u nacionalnim drzavama. Kakve ces stranke u takvim drzavama i imati, osim nacionalnih?