V@nja je napisao:
Otkako su se pojavili kojekakvi Posjedoni, Prometeji i Apeironi ta cifra se ozbiljno priblizava i 100%, al' to nije tema danasnje price.
Istina je takva kakva je, al' to da smo mi nesto iznad prosjeka i nismo. Svi ovde, bez obzira na broj zimovanja i(li) ljetovanja imaju ovakve ili onakve zivotne probleme - to sto se o njima ne raspreda po forumu ne znaci da isti ne postoje. Jednostavno je stvar izbora o cemu ce se diskutovati. I logicnije mi je da se prica o 'light' temama koje ukljucuju putovanja/izlete/kupovinu nego o nekim teskim zivotnim mukama koje su nas snasle. Ako vec i imam problem, ove ili one prirode, podjelicu ga sa svojim bliznjim jer mi forum sluzi kao razbibriga. Djeljenje problema na forumu i trazenje rjesenja pod okriljem anonimnosti na internetu na ovom konkretnom forumu pada u vodu jer je u pitanju mali forum gdje 'svak svakoga zna', ali opet rijetko ko je s kim dovoljno dobar da bi podjelio ono sta ga muci, a cak ako to i jeste slucaj uradice to privatno a ne otvarajuci temu na nekom od podforuma.
Tad kad sam ja poceo studirati od privatnih je bila samo komunikologija i ona visa u Prijedoru, a znao sam samo jednu osobu koja ne studira na drzavnom,e ,sad, sto ne znam nikoga sa zanatom - moj problem.
Istina da je ovaj problem premali da bi se neke nase ozbiljnije brige rjesavale,jer se manje - vise ljudi poznaju licno,ili neko nekog poznaje,zapravo mislim da nema nikog na ovom forumu koga licno ne poznaa bar 5 drugih forumasa, tako da je i normalno da se stvari licne prirode ne iznose , jer ovdje nema anonimnosti.
Kompjuter vise nije nikakav luksuz, nego potreba,svaki roditelj danas mora djetetu kupiti kompjuter, jer djeca imaju vec u osnovnoj skoli informatiku i naravno da im treba kod kuce komp da bi vjezbali, danas je to kao neki udzbenik( a i oni su postali jako skupi).Ako i nema para, ode u neku trgovinu koja daje na kredit i otplacuje neki P4 na 12 mjeseci po 20-30 maraka, sta ce kad mora.
I jos bi se moglo postaviti jedno pitanje,kad smo vec kod kompjutera - koliko forumasa se javlja sa posla?Nije mi jasno ko ima na poslu toliko vremena da u radno vrijeme pise na forumu,zapravo,koji su to poslovi u pitanju?