banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Dec 2009, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Da me se ne shvati pogresno .. za djecu sam i svasta nesto .. al' ovo sto su oni uradili je meni ruzno :oops:

Oni su svoje 18/19 djece iskoristili da bi napravili reality show :confused3: OK .. iskoristili su zaradu od toga da svojoj djeci pruze maksimum .. al' opet :confused3: Radije imati dvoje/troje/cetvoro djece i voditi neki normalan zivot, bez da mi kamere letaju oko glave, bez da moram gatati da li sam zapostavio jedno od devetnaestoro djece (a NIKO na svijetu me ne moze ubjediti da je dan dovoljno dug da se roditelji jednako i u pravoj mjeri posvete svima, pogotovo kada im filmske kamere trce oko glave), nego da predstavljam konzervativnu stranu religije, a u isto vrijeme koristim najgori moguci oblik 'zle' komercijalizacije danasnjice :angry3:

Svaka njima cast .. sve super .. al' ja - ni pod tackom razno .. ma koliko to bila "Bozija volja"

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 13:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
sto se tice vjere, postoji hriscanska vjera i sekte, a ova porodica su sigurno sektasi , barem mislim tako
uostalom sta znaci potrebna im je jaka vjera ovo ono kako bi se postavili u ovoj situaciji, pa nisu oni dozivjeli nedaj boze neku tragediju gdje nisu mogli uciniti nista da se ne desi, nego su sami dosli u tu situaciju, svojom voljom. kada bolje razmislim, ne vjerujem da je ovo pametno i nemoguce je da su sva ta djeca osjetila pravu roditeljsku ljubav..to je jednostavno neizvodljivo a mene zanimaju i razlozi za ovoliko djece u doba gdje postoji prevencija..

moja pokojna baka je imala isto puno tj. 7 djece, od njih i moj tata, ustvari rodila je valjda 9 ali je dvoje umrlo kada su bili mali :cry:
i baka s mamine strane je izrodila puno i umrla je nazalost mlada sa 40 godina..njih je isto 7..a oni se svi lijepo slazu i vole, i to je super zaista dok kod starog i nije bas slucaj
ja ne mogu zamisliti da imam vise od 3, a za sada mi je ova jedna sasvim dovoljna, jucer mi je prosula flasu ulja po parketu, fino se sjaji sada :))

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
breskvica je napisao:
...a za sada mi je ova jedna sasvim dovoljna, jucer mi je prosula flasu ulja po parketu, fino se sjaji sada :))

Joooj, slatkica mala. Ja sam tako po kuhinji pravila nered kad sam bila mala. Vegete i makarona je bilo svuda. :D

Ja se divim toj zeni, stvarno svaka joj cast, na stranu razlozi zbog kojih je rodila toliko dece...treba nositi svako 9 meseci, brinuti da trudnoca prodje ok, pa tek onda porod gde se brines da sve bude ok...Ja bi poludela. Psihicki to ne bi podnela jer i inace sam panicarka.

Lepo je imati puno dece, ali ovo je bas previse. Ova kuca im deluje kao neka ustanova. Da ih je barem 10, pa ajde. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
sto se tice vjere, postoji hriscanska vjera i sekte, a ova porodica su sigurno sektasi , barem mislim tako

Ustvari, postoje razlicite denominacije unutar Hriscanstva - Baptisti su samo jedna od njih. To sto se mi rijecju 'sekta' razbacujemo olako je sasvim drugi par opanaka :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:
Ja se divim toj zeni, stvarno svaka joj cast, na stranu razlozi zbog kojih je rodila toliko dece...treba nositi svako 9 meseci, brinuti da trudnoca prodje ok, pa tek onda porod gde se brines da sve bude ok...Ja bi poludela. Psihicki to ne bi podnela jer i inace sam panicarka.

Da, to i ja kazem. :) Danas su mnogi optereceni sa jednim djetetom ili dvoje/troje i ne mogu izaci na kraj, a ona ima 19 i sasvim smirena zena, nema cak ni podocnjaka. :D :)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To sto mi vidimo je da je ona smirena .. nikome nije zivot pjesma .. pa ni njima :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovaj V@nja kao da se igra 'šuge'. :lol:

Pa ni amisima nije sjajno, pa ko te pita, moras se praviti da ti je super. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Leona je napisao:
a ona ima 19 i sasvim smirena zena, nema cak ni podocnjaka. :D :)

Reci da se salis :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nisam čitao o njima kao porodici ali me zanima odakle ste stekli utisak da imaju toliko djece iz nekih vjerskih razloga? Da li su to rekli? Ne kažem da nisu jer nisam upućen ali me zanima. Ja sam, na prvu, shvatio da imaju toliko djece jer to žele, a ne zbog vjere. A to što su usput vjernici je druga stvar, ali ne nužno razlog da imaju toliko djece.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pise na njihovom sajtu sve. Konzervativni ogranak Baptista koji su protiv kontracepcije, ne gledaju TV ali imaju svoj Realityshow, imaju racunar ali ga ne koriste ali je njihov sajt dostupan svima.. Cisto licemjerje :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 00:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
HugoLina je napisao:
breskvica je napisao:
...a za sada mi je ova jedna sasvim dovoljna, jucer mi je prosula flasu ulja po parketu, fino se sjaji sada :))

Joooj, slatkica mala. Ja sam tako po kuhinji pravila nered kad sam bila mala. Vegete i makarona je bilo svuda. :D

Lepo je imati puno dece, ali ovo je bas previse. Ova kuca im deluje kao neka ustanova. Da ih je barem 10, pa ajde. :D

da su barem bile makarone a ne ulje :D sada joj je 20 mjeseci, tj haos faza ..ne mogu da ne vicem a bude mi zao.

uglavnom ovakvim ljudima mora nesto da fali, jer bez ljutnje kada bolje razmislim, neko normalan se nece sigurno odluciti svjesno na 19 djece..ljubav prema djeci nije argument, jer svi mi imamo zdrav razum (tj. trebali bi ga imati) i biti svjesni da je to van svake pameti
ali eto ajkula je napisala ..mislim zaista je licemjerno oni ko bajagi ne koriste komp i internet ali je njihova stranica dostupna .pa ako imas neki stav onda stoj iza toga ..i realityshow aha ok, nesto me i ne cudi..
a uostalom moras biti na nekim drogama da bi bio smiren i nasmijan citav dan pored 19 djece, non stop trudna (hormoni udaraju, djeca lete oko tebe), imati kucu, muza, druge sitnije i krupnije obaveze itd..a dan ima samo 24 h od cega se par sati i spava..to je ljudski neizvodljivo

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gdje mi je bila pamet da rodim u 16. prvu cerku i do sad da sam naredala jedno 4-5 komada... kako bi mi blistala kuca i ves pod spagu slozen :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 07:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa i meni je čudna želja za tolikom količinom djece. Mogu da shvatim želju prema djetetu, to svako kad tad i ostvari, obično prvo dijete se doživljava kao velika radost, roditelji se trude jer i nemaju neko iskustvo, a kad to dijete malo poodraste poželi se još jedno dijete, eventualno još jedno i to je to.
Pitam se kakva je to želja za "još i još" ako izbacimo opciju uvjerenja bilo to vjerskih ili nekih drugih, kakva je to neprestana želja koja nagoni za ponovnim i ponovnim rađanjem?
Znači jedna nova beba i ne znači ispunjenje želje???

Da neko kupi npr. 19 pari čizama svi bi rekli da je neka fobija u pitanju, da ima 19 kućnih ljubimaca i za to bi našli odgovor, a šta je sa 19 djece?
Znamo da svaki porođaj je jedan manje više stresan događaj za organizam od promjene hormona, promjene metabolizma, promjene tjelesne težine, e sad kako utiče veliki broj trudnoća na jednu zdravu ženu?
Ta žena je ukupno bila trudna preko 150 mjeseci (ne znam da li ima blizance) ako nema 171 mjesec ili 14,5 godina!
Mislim da s medicinske tačne stanovišta to nije zdravo.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Iskreno, meni tu nesto nisu cista posla kad su u pitanju motivi za toliko djece. :angry3:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Gdje mi je bila pamet da rodim u 16. prvu cerku i do sad da sam naredala jedno 4-5 komada... kako bi mi blistala kuca i ves pod spagu slozen :lol:

Jesi ti proracunata. Nije se s tobom saliti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Nisam čitao o njima kao porodici ali me zanima odakle ste stekli utisak da imaju toliko djece iz nekih vjerskih razloga? Da li su to rekli? Ne kažem da nisu jer nisam upućen ali me zanima. Ja sam, na prvu, shvatio da imaju toliko djece jer to žele, a ne zbog vjere. A to što su usput vjernici je druga stvar, ali ne nužno razlog da imaju toliko djece.

Koliko sam ja uspio shvatiti oni su dio pokreta "Quiverfull" (da li je pokret vezan samo za Baptiste ili ne, to ne znam :oops: ) kod kojih je cilj imati sto vise djece.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Onda bi trebalo da ima još dosta takvih porodica sa puno djece. A samo se o ovoj porodici priča.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neko zivi svoju vjeru a neko ju prodaje :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
svaka joj cast, znam da ljudi od struke slozni su da zena moze roditi 4 djece i to u razmaku od po par godina, svako sledece dijete koje rodi ugrozava svoje zdravlje...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 07:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Čini mi se da sam već jednom pisala, u mom gradu je bila jedna žena, medicinski radnik, koja je rađala kao podmazana.
Jednom dok je zbog bubrega ležala u bolnici duži period ostala je trudna jer joj je muž dolazio u pohode. :roll:
I nakon 5. djeteta kada joj je zaprijetio gubitak vida, zastoj bubrega, njen ginekolog nakon poroda carskim rezom joj uradi podvezivanje jajovoda.
Da li se ona išta pitala u vezi tog podvezivanja - ne znam, ili je to on uradio kao mjeru opreza kako se i govorkalo nakon toga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]