banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: lovci
PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Da bi se ljudi odvratili od lova preporucujem da im se prikazuje ovaj video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jIt7M8ci2Go[/youtube]

:D

Kad je u pitanju lov uvijek se tu nekako provlaci taj eticki aspekt, da li je ispravno ubijati zivotinje radi zabave ili ne. Iskreno, iako svako od nas ima konflikte sa savjescu kad se dosegne odredjeni stepen nanosenja bola drugom bicu, dok svjedocimo njegovim smrtnoj borbi, mislim da je kod lovaca taj prag gdje pocinje konflikt i preispitivanje dosta visi.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
V@nja je napisao:
Budemo li South Park koristili da 'kazemo nesto' .. nijedna drustvena, religiozna ili nacionalna kategorija na planeti se nece dobro provesti :D

opusti se malo brate, otiđi skenjaj nekog zeku peku samo ponesi dozvolu :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Pretjerujes kim deal na fino postavljena pitanje ti odgovaras glupostima

kim deal je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
A sta bi ti radio sa veprom od 200 kg koji se sunja par stotina metara od kuca? Npr.

pozvo bih ratno vazduhoplovstvo, antiterorističke jedinice i dvije haubičke baterije, brate mili, pa nek vidi s kim se zajebava :lol:

Ako na neka pitanja nemas adekvatan odgovor nemoj odgovarati glupostima

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Pretjerujes kim deal na fino postavljena pitanje ti odgovaras glupostima

kim deal je napisao:
A sta bi ti radio sa veprom od 200 kg koji se sunja par stotina metara od kuca? Npr.

pozvo bih ratno vazduhoplovstvo, antiterorističke jedinice i dvije haubičke baterije, brate mili, pa nek vidi s kim se zajebava :lol:

Ako na neka pitanja nemas adekvatan odgovor nemoj odgovarati glupostima

pa jebote ako ti dođe vepar na 200 m od kuće znači da si na selu. ako si na selu imaš i nekog šarova ili garova tako da će on riješit problem s mrskim uljezom :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E pa nece, jer se i sarov boji... Ako se ne boji, onda je lud i na lancu.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E pa nece, jer se i sarov boji... Ako se ne boji, onda je lud i na lancu.

nabaviš drugog cuku, probaj s garovom :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

;) Ne brini se za mene :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
1. sta su medjedi bogu zgrijesili, ionako nas nema :)
2. nije to bas tako, tata mi je bio lovac isli smo u lov, meni je to bila uzivancija broj 1. nismo se vele okoristili, ali je samo hodanje po sumi i upoznavanje sa nasim ljepotama, koje se svesrdno nastojimo unistiti, nesto sto se ne moze ovako opisati. eto npr, puzali smo jednom 300 metara da bi izbili na jedan proplanak, a podno proplanka stado kosuta pase, gledali smo ih vise od sat vremena, onda je tetak uzeo kamen i bacio ga medju nih, kad je krdo nabrao uz padinu, to sam vidio samo jednom u zivotu i vjerovatno nikad vise. ulazio u pecinu, brlog gdje je medo spremio sebi krevet za zimski pocinak, pa to nes nemoguce, ne bi nijedan covjek svojoj guzi znao napraviti onakav lezaj od susnja kao on...
pa ceka, smrzli se... cijelu noc i nista... meni je to nesto nezaboravno.
pucao jednom na lisicu i jednom na divljeg vepra... nista pogodio nisam... smoto. prepo se ne znam ni ja cega.
dok sam ziv i te ce slike u meni zivjeti. nosili smo i sijeno divljaci kad bi pao snijeg.
nije sve u pucanju, mislim meni to nije bilo ni na kraj pameti ali cunjanje po sumi po dva tri dana, e to je vec nasto... tetak stari i iskusni lovac, znao je svaku stazu i bogazu... svaku prirodnu catrnju, svaku logu, i pecinu... noc kad pada u sumi to je nesto od cega se meni dizala kosa na glavi, kad se grabljivice spremaju u lov, toliko razlicitih krikova, suma podivlja... strah... a sve je imalo svoje cari, sad se vise ne smije nigdje ni maknuti, sto od zaostalih mina, sto od automatskih pusaka koje nose neuracunjivi tipovi, sto od pomisli da od te lovacke ekipe sam jedini ziv ja...

Poslednji put menjao cicak dana 03 Nov 2009, 23:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 23:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

i ja idem po planinama, u mojoj blizini su jahorina, treskavica, bjelašnica, malo dalje al opet blizu vran, prenj, čvrsnica, i nosim fotoaparat, ali životinje rijetko srećem :( jedino od divljih životinja koje sam sreo u svojim planinarskim putešeskijma su divlji konji na borovoj glavi u mom pohodu na prelijepi cincar i to je nešto najljepše što sam vidio u životu
samo se pitam da li će nekoj budali da padne na pamet da otvori sezonu lova i na te konje

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E jebi ga, ja sam na Jahorini vidio samo orla, a nije da sam bio gore dva dana.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
kim deal je napisao:
i ja idem po planinama, u mojoj blizini su jahorina, treskavica, bjelašnica, malo dalje al opet blizu vran, prenj, čvrsnica, i nosim fotoaparat, ali životinje rijetko srećem :( jedino od divljih životinja koje sam sreo u svojim planinarskim putešeskijma su divlji konji na borovoj glavi u mom pohodu na prelijepi cincar i to je nešto najljepše što sam vidio u životu
samo se pitam da li će nekoj budali da padne na pamet da otvori sezonu lova i na te konje

Vec je bila otvorena i neki su pobijeni...pokrenuta je peticija da se oni zastite, ne znam dokle je to doslo...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 23:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Romeo88 je napisao:
kim deal je napisao:

Vec je bila otvorena i neki su pobijeni...pokrenuta je peticija da se oni zastite, ne znam dokle je to doslo...

:angry4: ne mogu da vjerujem :angry4: odakle ti ta informacija :confused2:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 23:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
ma bila je peticija i na internetu, pogledaj na google,naci ces...kako sam skontao, valjda su ludi Talijani dolazili ovamo i ubijali ih...ja imam vikendicu blizu cincara, ali jos nikada nisam isao da ih vidim, a cuo sam da su prelijepi...iduce godine definitivno moram obici to mjesto...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 23:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Romeo88 je napisao:
ma bila je peticija i na internetu, pogledaj na google,naci ces...kako sam skontao, valjda su ludi Talijani dolazili ovamo i ubijali ih...ja imam vikendicu blizu cincara, ali jos nikada nisam isao da ih vidim, a cuo sam da su prelijepi...iduce godine definitivno moram obici to mjesto...

otiđi sigurno se nećeš pokajat, izgledaju poput nekih hipika sa dugom grivom i repom, ako im pokušaš prići odmah se ispred tebe nađe vođa ekipe, i malo zaprijeti, to je jedino mjesto u evropi gdje se mogu vidjet divlji konji ustvari čuo sam da ima i na romanijskom platou jedno krdo, ali ja ih nisam vidio.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 00:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
Citiraj:
BALKANSKI ŠPIJUN

ILIJA ČVOROVIĆ, gazda kuće, okućnice, žene i ideje o slobodnom čoveku i slobodnoj zemlji.

ĐURA ČVOROVIĆ, Ilijin brat blizanac

(...)

ĐURA: Ubistvo u lovu ne podleže Krivičnom zakonu. Nema lova bez ubistva. To se sve podvodi pod nesrećan slučaj. U našem selu kad neko nekoga mrzi, samo ga pozove u lov. Tako bilo jedno vreme, dok se selo ne prepolovi. Na jednog zeca su dolazila po dva seljaka. Šta smo se toga nagledali, Ilija?

ILIJA: Ih!

ĐURA: Vraćaju se lovci iz lova, a mi dečurlija istrčimo na sokak da i sačekamo. Prvo idu nji trojica-četvorica, nose zečeve i fazane za pojasom, a onda idu kola koja nose mrtve lovce. Bude i više u kojima neg divljači. Tačno se znalo koje se godine lovi koja familija. Je l se sećaš kad su Markovići pozvali Babiće u lov na divlje svinje?

ILIJA: U novembru, četres osme, kad se selo podelilo, za i protiv.

ĐURA: Odu jedno jutro, a uveče se vratiše Markovići: nose jedno prase i sve Babiće. Šta je bilo? Opalila puška slučajno. Kako jedna puška da ubije nji petoricu? Išli jedan za drugim Sledeće zime, Babići u lovu na divlje guske, ubiše jedno gušče i šestoricu Markovića...

odlomak iz drame Dusana Kovacevica...

Nego... Kim, Romeo,... da niste raspolozeni za lov, slobodno se vi "naoruzajte" kojekakvim objektivima.... 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 00:48 
Citiraj:

ĐURA: Odu jedno jutro, a uveče se vratiše Markovići: nose jedno prase i sve Babiće. Šta je bilo? Opalila puška slučajno. Kako jedna puška da ubije nji petoricu? Išli jedan za drugim Sledeće zime, Babići u lovu na divlje guske, ubiše jedno gušče i šestoricu Markovića...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 00:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ovo za Markovice i Babice ide u potpis :lol: :lol: :lol:

pu majku mu dugacko

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Romeo88 je napisao:
Ko hoce da lovi, nek se okusa sa lukom i strijelom, a ne sa puskom pa jos i optickim nisanom...

Ma, jok to...sve je to za pi**ice. Pravi muskarci love golim rukama i zubima.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 17:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2009, 19:05
Ko vam daje za pravo da vredjate,toliko lovce.Ovde sam procitao toliko uvredljivih reci,da sam se upitao,o cemu se radi.Dali vas neko placa gospodo za to,ili stvarno tako mislite.Ako vas nesto interesuje u vezi sa ovom temom,vrlo rado cu vam odgovoriti.Nemojte samo kao papagaji da ponavljate,recenice koje ste negde culi.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Bas prije nekih mjesec ili manje, bila je neka princeza tu u posjeti i otisli ovi iz vlade tamo negdje kod Mrkonjica da love jadne zivotinje s princezom.
Koliko se vidi lov je sport bogatih. Neko hoce da ubija i onda mu je to legalan nacin. Ne shvatam kako nekom ubijanje moze biti zabava ili sport. Pogotovo na tako odvratan nacin progonjenja slabijeg psima i puskama.
Ali zamislite sebe u kozi te jadne zivotinje kako bjezite dok vas jure psi i ljudi sa puskom. I onda ranjena zivotinja bjezi, krv na sve strane a lovci blistaju od srece. To je samo izivljavanje nad slabijim iz zabave. Sjetimo se jadne ranjene nemocne srne kako juri pod progonom lovackih pasa i sacme. Zasto nisu junaci pa idu bez oruzja na medvjeda ili vuka. Lovci su najobicnije odvratne kukavice koje se izivljavaju na jadnim zivotinjama.
Fuj, za sve one kojima je sport prolijevanja krvi slabijeg zabavan. Ne znam sta da mislim o takvim ljudima. U svakom slucaju o njima mislim sve najgore. Lovci su gore zivotinje sto puta od onih zivotinja koje gone.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]