banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 17:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bosanci
PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nemam problema sa tim ako me stranci nazovu Bosancem, u pitanju je najvjerovatnije nepoznavanje nekih opštih stvari. I meni se desilo da sam na ekskurziji u Španiji nazvao neke ljude Špancima, pa su me korigovali.

Za domaće stanovništvo nema opravdanja, jer će se uvijek raditi o namjernoj provokaciji.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
BOSANSKI_NOVI je napisao:
[quote="hercegovac27
Sam si rekao u 2-3 posta prije da svako odlučuje kako će se izjašnjavati. Što onda ti to ne poštuješ i opet počinješ sa provokacijama? Kakve veze ima Karadžić ako je neko odlučio da se deklariše drugačije. Koji faktor si ti da nekome to određuješ? Smanji doživljaj!

Jedno je govoriti u svoje ime u prvom licu jednine a drugo je govoriti u prvom licu množine u ime kolektiviteta!

Hercegovac,idi tucaj kamen i ganjaj guštere nije za tebe argumentirana diskusija! 8)[/quote]

U nedostatku argumenata prelazi se na uvrede! Tako tipično za takve kao ti! Idi ti na Sarajevo-x pa tamo razglabaj sa svojim istomišljenicima koji najprije popljuju svakog ko ne misli kao prosječan bošnjački nacionalista a onda otvore temu o tome da su svi u BiH Bosanci i to svake godine po 2-3 puta.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Evo da zaključimo temu s obzirom da je mnogi razvodnjavaju ignorirajući povijesne dokumente koje sam gore naveo.
Na referendum o neovisnosti države Bosne i Hercegovine je izašlo 64%, od kojih se za neovisnost BiH izjasnilo 98%. Ujedinjeni narodi su 6. travnja 1992. priznali neovisnost Bosne i Hercegovine i primili je u svoje članstvo te tako produžili njen višestoljetni državopravni suverenitet i teritorijalni integritet.
Šta se desilo kasnije znamo ali znamo šta imamo i danas.Imamo državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj žive BOSANCI I HERCEGOVCI koji su pripadnici tri konstitutivna naroda i gdje otprilike privrženost Bosni i bosanstvu izražava otprilike isti onaj procenat koji je glasao za njenu neovisnost a to je oko 70 %.Onih ostalih 30 % žive u BIH a sanjaju nešto drugo i nikako da shvate riječi pjesnika da je BOSNA PRKOSNA OD SNA!

p.s.Hercegovac 27,nemam ja šta ići na sarajevo-x jer ja pripadam banjalučkom regionu.Tebi su sarajlije bliže a i vidim da stalno spominješ taj sa-x što je očigledno da se ni tamo nisi nešto inetelektualno proslavio.Kažem ja tebi,tucaj kamen i ganja guštere,,,to je za tebe! :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Evo da zaključimo temu s obzirom da je mnogi razvodnjavaju ignorirajući povijesne dokumente koje sam gore naveo.
Na referendum o neovisnosti države Bosne i Hercegovine je izašlo 64%, od kojih se za neovisnost BiH izjasnilo 98%. Ujedinjeni narodi su 6. travnja 1992. priznali neovisnost Bosne i Hercegovine i primili je u svoje članstvo te tako produžili njen višestoljetni državopravni suverenitet i teritorijalni integritet.
Šta se desilo kasnije znamo ali znamo šta imamo i danas.Imamo državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj žive BOSANCI I HERCEGOVCI koji su pripadnici tri konstitutivna naroda i gdje otprilike privrženost Bosni i bosanstvu izražava otprilike isti onaj procenat koji je glasao za njenu neovisnost a to je oko 70 %.Onih ostalih 30 % žive u BIH a sanjaju nešto drugo i nikako da shvate riječi pjesnika da je BOSNA PRKOSNA OD SNA!

p.s.Hercegovac 27,nemam ja šta ići na sarajevo-x jer ja pripadam banjalučkom regionu.Tebi su sarajlije bliže a i vidim da stalno spominješ taj sa-x što je očigledno da se ni tamo nisi nešto inetelektualno proslavio.Kažem ja tebi,tucaj kamen i ganja guštere,,,to je za tebe! :wink:

Ta tvoja Bosna, koja je prkosna od nekakvog sna, sta god to znacilo, vec nekoliko godina dise na aparatima, u komi. Kao sto i sam vidis, ako zelis da vidis, polako dolazi vrijeme da se ti aparati iskljuce.

A Istambul daleko...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
majlili je napisao:
nisam malecka, a posto vidim na si nov na forumu, )

Nije on novi,samoje promjenio "košulju".....

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
MuskoBre je napisao:
Ta tvoja Bosna, koja je prkosna od nekakvog sna, sta god to znacilo, vec nekoliko godina dise na aparatima, u komi. Kao sto i sam vidis, ako zelis da vidis, polako dolazi vrijeme da se ti aparati iskljuce.

A Istambul daleko...

Joj jarane bas me posjeti na prije nekoliko godina,,ista ti ova suplja prica satro aparati. Nesto sam ti ja tada spominjao SCG,jesi vidio sta bi "Ko bi reko cuda da se dese",,,,BiH kao jos na "aparatima"a SCG ni na mapi vise.......

Pozzzzzzzzzzzzz

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Не могу више ћутати! Босна је била стварана као решење сукоба и већина Срба су били за независност. Имам једно питање за све - шта сада желе већина Срба у РС - независност или не?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka

Taj sa-x pominjem jer je najbliži tvom nacionalističkom načinu razmišljanja. Na sa-x nema nikakvih intelektualnih misli. Goli nacionalizam bošnjačkih multietničara! Boravio sam tamo nadajući se da ću moći naići na neku normalnu komunikaciju. Kada sam vidio kakav je mainstream na forumu odustao sam jer ne vrijedi. A na forum sam otišao sasvim slučajno. Naime trebale su mi neke e-knjige a imali su jako dobar podforum za e-knjige. U početku sam bio samo tamo ali kada sam vidio šta lupaju na politici i kakvi se sve šovinistički stavovi podržavaju htio sam se uključiti.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Nemam nista protiv ali jos mi niko neobjasni odakle rijec Bosna!

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Ništa se ti komšija ne brini!92 smo je odbranili u patikama i lewiskama i to od JNA koja je stvarana 45 godina!Kad je tad nismo izgubili-nećemo nikad!Sad te neću čekati u patikama i lewiskama!!!
Brini se ti za Vojvodinu kad već nisi Kosovo znao zadržati :wink:

Maksuz za beograđina:PAMTIMO VAŠU BRIGU!

http://www.youtube.com/watch?v=FqRI8_yz ... re=related

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Baš si je ti u BL regiji branio od JNA.....Ili si to možda radio u Tuzli......?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka

Ništa se ti komšija ne brini!92 smo je odbranili u patikama i lewiskama i to od JNA koja je stvarana 45 godina!Kad je tad nismo izgubili-nećemo nikad!Sad te neću čekati u patikama i lewiskama!!!
Brini se ti za Vojvodinu kad već nisi Kosovo znao zadržati :wink:

Maksuz za beograđina:PAMTIMO VAŠU BRIGU!

http://www.youtube.com/watch?v=FqRI8_yz ... re=related

Koga i šta ste to odbranili?
Ko ste to Vi? Nemoj samo pizditi o "multi-kulti" Armiji BiH skupa sa "braćom iz arapskih zemalja". Takođe Alija nije bio predsjednik BiH nego jedan od članova krnjeg predsjedništva bivše RBiH.
Mnogo su veće šanse da se BiH raspadne po trenutnim šavovima nego da Vojvodina dobije nadležnosti iz 1974. a kamoli nezavisnost.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 14:51 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
koji su to glasali 92'. :lol: koliko ti je poznato da je Fikret bio predsjednik al ga je Alija fino nasamario..

a da ne pricam odbranili uz pomoc koga..samo ste ce vam oni jednog dana pokazati pravo lice.. :evil3:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]