vim je napisao:
To je tacno ali i logicno i sasvim normalno. Iako postoje izuzeci kao ti jer sa Glamoc-Banjaluka mozemo napraviti paralelu Banjaluka-Inostranstvo. I sam vidis da se vecina Muslimana nece da vraca iz inostranstva zato sto je Banjaluka vukojebina prema onom gdje sad zive i tamo su dozivjeli "evoluciju ljudskog postojanja" isto kao sto su ljudi sa sela dozivjeli evoluciju u Bl.
Da slazem se,,,,to je jako slicno.....Samo sto nije bas tolika razlika izmedu Evrope i BL,,kao sto je npr okolica Glamoca sa BL,,,ili okolica Cajnica sa Sarajevom....
To su stvari normalne ljudi ostaju uglavnom gdje im je bolje,,,a siguran sam da bih se 99% banjalucana vrtilo kuci da ima obezbjedenu egzistenciju.....Ljudi oglavnom dolaze vamo,,odrzavaju kuce i stanove,,,ko zna mozda jednoga dana i mi procvjetamo.....
cicak je napisao:
pa da,, to je tako, ali treba dodati i notu straha u sve ovo. nisu ti ga bas povratnici dobrodosli, uvijek ce se naci nekakav extrem koji ce ti nasarati nakve prijetece rijeci po kuci ili ti kad prodje j3bati cetnicku, ustasku ili balijsku mater
Naravno ja kada sam se vratio bilo je svakakvih komentara,,,ali ko je bio covjek i ostao covjek,,,a fukara je uvjek bilo i njih ce uvjek biti,,,ali oni su manjina......Medutim u Bl se normalno zivi,,,ljudi se snalaze kao i svagdje.......
Medutim stvorila se slika u Sarajevu da je Banjaluka cetnicki grad,,,gdje su svi muslimani protjerani i da u BL zive vukodlaci.....
Ista stvar se desava u BL,,,,politicari su Sarajevo proglasili Teheranom,,,gradom vehabija,,,gdje takode zive vukodlaci koji proganjaju 10setak srba sto je ostalo da zivi u Sarajevu.........
Zanaci ova nasa sovenisticka kuhinja je to jako dobro skuhala,,,,samo sa jednim ciljem da ostavli ove bijedne politicare na vlasti....
Poslovno putujem cesto,,,tako kada sam upoznao neke ljude u Sarajevu i kada su skontali da zivim u Banjaluci,,,gledali su me kao Marsovca.....Medutim vremenom smo postali dobri prijatelji,,,cesto se obilazimo i oni cesto dolaze u BL,,toliko im se svida Bl......
Takode suradjem sa srbima koji zive u Sarejevu,,,ljudi pricaju istu pricu kao i ja,,i djelimo mozda najslicniju sudbinu,,,,Ali eto oni vole svoj grad,,kao i ja moj,,i nenamjeravomoga ih nikada napustati..........