banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2009, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
MILO je napisao:
urbana_extravaganca,

Biće da je tebi to „urbana" u nicku VIŠAK!
Ajde ti zamisli da živiš u Kaknju,Cazinu ili Posušju kao manjina pa da ti sin ide u školu gde su simboli tamošnje većine!
Iz tvojih komentara se da naslutiti da si verovatmo zagovornik „humanog preselenja“ pa nemaš potrebe ni razmišljati o tome!?

А зашто би твог (или било код другог) сина погађала слика Медине или Меке у Цазину?
Шта сад треба да се уради? Да се оде и поруше Мека и Медина да извесни син не би био "дискриминисан"?
Или зашто би неког Хасу и Авду погађала слика св. Саве у некој школи у РС?
Већина Срба хоће у својим срединама да имају верска и национална обиљежја и исто тако и муслимани и Хрвати. Е ако су те заједнице већина онда мањина треба то да испоштује.
Исто важи и за тебе. Међутим ја јако добро знам да би теби исто тако сметао и крст у БЛ или Приједору...

Неко је споменуо као у Аустрији у свакој школи и болници има крст па су се неки муслимани жалили на дискриминацију? Замислите ви тај степен безобразлука у коме се придошла мањина (непозвана) осећа дискриминисано од већина која крстове у тим просторијама држи већ вековима.

Као што већ рекох имали смо период од 60 година без верских обиљежја у јавним установама па нисам приметио да нам је то нешто помогло. Чак напротив...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne slažem se sa vama, ako je austrougarski podnarednik i veliki srbomrzac Tito mogao da nam se pakosno cereka sa zidova naših stanova i institucija ne vidim razloga zašto nekome smeta Sveti Sava, a Alojzije Stepinac koljac srpske djece postao svetac.

Zato niko od muslimana i katolika nema pravo da pravoslavcima drži predavanja iz morala, pa cak ni "pravoslavac" MILO, jer je otvoreno u svom prvom postu rekao da mu smetaju simboli pravoslavlja.

Vjerski simboli pravoslavnom srpskom narodu ne smetaju, licno ne smetaju meni, jer ako bih ja u svom rodnom Teheranu pokrenuo inicijativu za uklanjanje muslimanskih svetih natpisa iz zgrade opštine, koji bi mi bio argument da BL i dalje proslavlja Spasovdan.

Poštujem da među građanima BiH postoje ateisti, pa kada oni jednoga dana budu u vecini neka slobodno mjenjaju zakone i neka vrate ponovo komunističko sveto đubre sv. Druga Titu.

PS

MILO srednji vijek je bio period u kome je srpska država doživjela procvat i pad, valjda toliko nacionalnu istoriju poznaješ.
Znaci nije bilo muslimana, a katolici su bili tamo daleko, tako da ne razumijem šta je loše u srednjem vijeku bilo.

Kažu na vijestima da Francuska je sekularna država, ali da Španija dozvoljava relijgijske simbole u svojim institucijama. Španski grb ima krunu, na vrhu krune je krst. Grčka na svojoj zastavi ima krst, a deklariše se kao demokratska i pravoslavna zemlja.

Zato manite se ćoravoga posla.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 09:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Da "filozofe",u pravu si:smataju mi simboli pravoslavlja u JAVNIM I DRŽAVNIM ISNTITUCIJAMA isto kao što mi smetaju islamski i katolički simboli u navedenim institucijama!
Smetaju mi verski simboli u javnim institucijama u BL,Sarajevu,u Mostaru,u Sanskom Mostu,Čitluku,Trebinju,Bužimu,,,,,,!
Strašno me smeta što drugi uvek budu pametniji od nas pa neke stvari "skuže" pre nas:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /090820010

P.S.Bio sam u javnim institucijama u tvom "Teheranu" i nisam vidio nigde islamske simbole!
Istina državnih su "načičkali" i previše!

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
urbana_extravaganca je napisao:
cicak je napisao:
mislim da je Mesic to uradio prvenstveno radi srba povratnika. posto su nakon hrvata u hrvatskoj najbrojnija nacija - srbi. poslije njih su siptari, pa onda svi ostali. ako ne ukljucujemo hercegovce :D

Да, Месић је то сигурно урадио због Срба...

evo ti odgovor, ko da su me pitali...

"Sada je sazrelo vrijeme da učinimo nešto što moramo napraviti prije moga odlaska", rekao je Mesić u razgovoru za Novu tv, odbacivši tumačenja nekih komentatora da je to zatražio prekasno i isključivo zbog povrijeđene taštine.
Objasnio je i da ne traži isključivo micanje križeva, nego obilježja bilo koje vjere. "Hoće li načelnik općine u kojoj je većina pravoslavaca staviti pravoslavni križ", upitao je Mesić.

http://www.bljesak.info/content/view/36748/159/

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Слажем се, Месић је један мудар политичар. Неда црквењацима и фашистима да владају. Тако и треба. Зато га мрзе и Томсоновци и Црквењаци. Иначе, он је један секуларан политичар што је добро, за разлику од већине у хр који су задрти националисти.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Mesic je koketirao sa ustasama kada je ucestvovao u razvaljivanju Juge. To se ne zaboravlja, ovo sto povremeno izjavljuje je klasicno paradiranje do isteka mandata. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Слажем се, Месић је један мудар политичар. Неда црквењацима и фашистима да владају. Тако и треба. Зато га мрзе и Томсоновци и Црквењаци. Иначе, он је један секуларан политичар што је добро, за разлику од већине у хр који су задрти националисти.

Месић је један обични усташа који се крије иза паравана социјал-декомратије.

Citiraj:
"Hoće li načelnik općine u kojoj je većina pravoslavaca staviti pravoslavni križ", upitao je Mesić.

Па као што видиш није он то тражио због Срба да се Срби не би осећали дискриминисано већ зато да Срби не би дошли у могућност да поставе и своје верско обиљежје (мада ја реално за такви идеју нисам од Срба у Хрватској ни чуо).

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:

Па као што видиш није он то тражио због Срба да се Срби не би осећали дискриминисано већ зато да Срби не би дошли у могућност да поставе и своје верско обиљежје (мада ја реално за такви идеју нисам од Срба у Хрватској ни чуо).

a zasto si ti tako negativan prema svemu?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Ako je ustaša kako onda progoni ustase i bori se protiv njih?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma pusti, neki jednostavno ne prihvataju misao da se vise ne zivi u 16xx i nekoj godini... umjesto da gledamo naprijed, unistava nas proslost i glupost davnih stoljeca...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
Da "filozofe",u pravu si:smataju mi simboli pravoslavlja u JAVNIM I DRŽAVNIM ISNTITUCIJAMA isto kao što mi smetaju islamski i katolički simboli u navedenim institucijama!
Smetaju mi verski simboli u javnim institucijama u BL,Sarajevu,u Mostaru,u Sanskom Mostu,Čitluku,Trebinju,Bužimu,,,,,,!
Strašno me smeta što drugi uvek budu pametniji od nas pa neke stvari "skuže" pre nas:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /090820010

P.S.Bio sam u javnim institucijama u tvom "Teheranu" i nisam vidio nigde islamske simbole!
Istina državnih su "načičkali" i previše!

Ti si dokazao da nisi sav svoj i vjeruj mi ovo bi ti rekao i Muharem sa Teheran x foruma, ali bih volio da vidim jednu takvu peticiju.

Ako si bio u državnim institucijama BiH pa naravno da nema vjerskih simbola, kao što tih simbola nema u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, palati predsjednika, zgradi vlade. Da li si obišao zgrade opština u Teheranu u kojima su pobjedili načelnici iz SDA ili tamo gdje imaju skupštinsku većinu?

A što se tiče Mesića on se lizao sa ustašama i papama, a sada im je okrenuo leđa. Ovom svojom inicijativom nama Srbima nije ništa dokazao? Da li je tebi MILO nešto dokazao?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
wilderness je napisao:
Ako je ustaša kako onda progoni ustase i bori se protiv njih?

Da li ti ovo lici na borbu protiv Ustasa?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jLaIDT8FZHw[/youtube]
Ove price sto sada pokrece su obicne sarene laze.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Što bi bivši filozovi sugrađani (sarajlije) rekli:
Ovde se Mesić fakat prosr'o!

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eh, da je Alija sada živ i on bi nešto ovako rekao tipa, maknite vjerska obilježja iz državnih institucija i Brčko Brčacima.

A mi bi se na to samo grohotom: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 14:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 15:43
filozof sa vrbasa je napisao:
Eh, da je Alija sada živ i on bi nešto ovako rekao tipa, maknite vjerska obilježja iz državnih institucija i Brčko Brčacima.

A mi bi se na to samo grohotom: :lol: :lol: :lol:

Pogledajte po inostranstvu u bilo kojoj zemlji da li ima verskih simbola po drzavnim institucijama..? S druge, strane povodom najnovijih desavanja u susednoj zemlji, to je uistinu njihov problem.
Sto se ovog videa tice, mislim da treba da obratite paznju na neverbalnu komunikaciju, to ceskanje u predelu nosa tokom govora, .. nesvesni pokreti puno kazuju o nekome.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nakon žučne diskusije na našem forumu,institucije EU su odlučile preduzeti nešto konkretno:

http://www.kriz-zivota.com/zoom/4279/eu ... ustanovama

Živela EVROPA :)

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Baš kao što tekst kaže, biće to otvaranje Pandorine kutije.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
Nakon žučne diskusije na našem forumu,institucije EU su odlučile preduzeti nešto konkretno:

http://www.kriz-zivota.com/zoom/4279/eu ... ustanovama

Živela EVROPA :)

Иначе у појединим државама ЕУ су укинули поједине обичаје старе и по неколико стотина кодина јер су исти наводно дискриминисали муслимане. Мислим...

Иначе, као што рекоше ови мудраци изнад Месић је велики борац против усташа...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 08:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Izgleda da i Evropska Unija cita nas forum. :o :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Svako vrijeme ima neke svoje trendove.
Sjetimo se prije 30-tak godina, svako groblje je bilo okićeno sa crvenim petokrakama, svaki spomenik je imao petokraku.
Ideološki znak staviti na spomenik? Gdje to ima?

Takođe mi je glupo stavljati vjerska obilježja na institucije koje su svjetovnog karaktera.

Grb države na državne institucije, vjersko obilježje na vjerske institucije i ajd zdra'o!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]