banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 08:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2009, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
mi nemamo para da kupimo meso za rostilja i pivu.
tako da ta opcija otpada.
a vi kukajte kako vam je tesko...

Spoiler:
(moro sam, sta cu :D )

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 10:31 
Sto Vuk rece dao bi im 5 deka kave i 10 maraka kad se vracaju kuci (u inostranstvo) da imaju... :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
tensSa je napisao:
Sto Vuk rece dao bi im 5 deka kave i 10 maraka kad se vracaju kuci (u inostranstvo) da imaju... :D :D

sve same cicije i stipse,pa to ne moze biti ni za pet kafa a i ti dest marki dok promjenimo nista od tog :lol:
Kad cete vise biti malo sire ruke pa dat kilo kafe i 100 km :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
tensSa je napisao:

Pa dobro, nije bas tako strasno. Uglavnom ostane dovoljno da se ima za gorivo i uz put koju kaznu ako te zadesi da platis. :D :P

Ja uvijek kad se vracam obavezno ponesem kantu eurokrema i cokoladu od rize onu Yo-Yo . Bez tog ne prelazim granicu. :D Jest da to sad ima i ovde kupiti, ali nije to to. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
antik je napisao:
majlili je napisao:
moj brat rmba u danskoj citav da, radi posao sa pravnim fakultetom, fini, kancelarijski, ali dok dodje kuci vec je skoro pao mrak, dok djeca dodju sa faxa, skole i slicno, vide se na veceri, i na spavanje.. nemaju puno vremena za druzenje, godisnji iskoriste tako sto dodju ovde i putuju citav dan, imaju oni novaca ali nemaju provoda... cude se nama sto u po dana imamo pune kafice, sto se stalno osmjehujemo i salimo, sto djelujemo kao da nam nista ne fali..

mozda ne zaradim kao on, ali ja sto kaze talija, odem na more, i vikendom bar 2-3 puta, odem na kafu pa citav dan se gustam na suncu, trcim na sehove, rostiljamo po citav dan svako malo tokom ljeta... uh, sta mi imamo a oni nemaju, a sve to sto mi imamo ne moze se kupiti parama...

malo je takvih sto "imaju" kao ti i sto mlate kako im je lijepo u BL , idu na more,suncaju se,ispijaju kafe,trckaraju ... Reko bi covjek bas rahat - nigdje ljepse na svijetu.
Ja sam vani i ne pada mi na pamet da se mijenjam sa nekim dole i sve ovo ostavim.Ne jedu se pastete kao sto neko rece.To su mozda radili bivse jugosvabe zato sto su stedjeli da mogu napraviti nesto kuce dole i da mogu poslati famijiji,zeni ,djeci...
Malo ko vise zivi na takav nacin.Nasi ljudi koji su vani (svi) po mom misljenju zive odlicno cak puno bolje nego domaci.Ne mora se raditi prekovremeno ako si zadovoljan sa normalnim.Pod normalno mislim solidno auto ja,zena sin -- pomalo ustedjeti u stek za godisnji ali nije obaveza - hranimo se budi siguran bolje nego vecina domacih...
Sve u svemu lazete i mlatite kako nebi nikuda vani - to mogu da kazu samo tipovi koji zive na tudjoj grbaci i zadovoljavaju se da imaju danas za 2-3 kafe a sutra kako bude -drugi dan druga nafaka sto kazu.
Sto se tice cijena mogu ti reci da i nije nista skuplje u EU osim cigareta i alkohola.

Ајд не лупатај мајке ти.
Наши људи напољу живе ништа боље него наши људи на свјој земљи и у својој кући.
Имау ови у завичају мање пара али су бар међу својима.
Ови тамо имају више пара али зато рмбаче по цео дан и само се жале како немају, па нема се ово, па нема се оно...
На море иде већина из РС (то тврдим). Снађу се људи, скупе неке паре и оду.
Такође велики плус за људе у РС у односу на гастарбајтере је то што су још увек остали нормални за разлику од те гомиле индијанаца која са сваким својим доласком донеси невиђено сељаштво. Ја искрено кад видим те гастосе добијем алергију.
Такву гомилу сељака и магараца је тешко срести (част изузецима).
Најјаче ми је кад изађу па почну да се курче а што је још јаче знам да тамо (где рмбаче) кад изађу попију најчешће по 10€ и то је то.
Или још јаче форе су курчења са аутима на кредит а поједини у БЛ возе аута каква су ови видели само у најновијем издању ауто-магазина.
Кад се све то сабере, гастарбајтери нула бодова!

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
a da, ali kad sam vidio ljetos, dosli ljudi na kampovanje, ponijeli sve i svasta, sator, tv (satelitska je bila velika nije stala u kombi) i najjace kad je 'mama' u neka doba iznijela case sa stopom da piju vino, i to obicne, nego one fine od tankog profinjenog kristala, ko da su negdje u najexkluzivnijem restoranu na bahamima... a 'tata' pored nje uzeo metlu i podigo prasinu ko uragan. smijesno... kod nas u njemackom...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 14:02 
uh koliko replika imam, ali prvo moj dragi cvox.. :wink: niko ne govori o kafi i okusu nego o atmosferi i ambijentu, procitaj leonin komentar pa ces shvatiti.. ni rostilj nije isti sa ovom rajom i sa onom gore.. ali nije bitno..
a sad anitk, ja imam porodicu, druzimo se sa ostalim bracnim parovima, svi smo cca u 30 im godinama, i dosta ih ima djecu, a nemamo problem ni sa vremenom ni sa opustanjem.. uzivamo kao da nam je 20.. viken na kozari, vkend na moru, viken na vrbasu.. i tako redom.. i ne pecemo mi hrenovke kao sto bi ti volio.. znam da istina boli one neke gore, ne sve, ali neke sto se prave stari evropljani i misle da smo mi kao dno...
htio ti to priznati ili ne, uvijek ces biti stranac, i nikadf neces biti jedan od njih, ma koliko ti to u dubini duse zalio...
a potpisacu svog komsu vuka, ako vam je tako uzas ovde sto dolazite, niko vas ne tjera..
i da, vidis mogu ljudi ovde otici i u svjetske metropole, to ti garantujem, jer znam kako ljudi uzimaju aranzmane na rate, ali idu, idemo u hrvatsku na more par puta tokom ljeta, a vi samo jednom, jer je nama pred nosom, 3 i po sata voznje, jahorina i vlasic pred nosom.. vrbas i obale njegove da ne govorim.. i td...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 14:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Zaboravio sam reći da sam pre par godina imao okršaje sa gastabajterima, jer oni kad dođu u svoj zavičaj ili selo kao da izlude, toliko su sretni, sve tresu gačama i na taj način hvastaju se pred domicilnima, tj. Domačim stanovništvom. Nema kraja njihovoj ljubavi za RS, a udruženi su vani u klubove ko cigani, hvastaju se vjenčavanjem za svoje

Za Leonu:
Nisam pušio 10 godina i u maju sam propušio, pušim Classic od 1,5km, jer slušam classic musi a bogami i sinove manjače

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka

Zeo je napisao:
Za Leonu:
Nisam pušio 10 godina i u maju sam propušio, pušim Classic od 1,5km, jer slušam classic musi a bogami i sinove manjače

Strava. Nema sta, bas si faca. 8) :D

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 14:12 
'Bem ti... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka

Ma nema sta , mi stranci smo najveci olosi...lijepo je cuti kad to kaze tvoj. Dodjemo u svoju drzavu, ostavimo tu hiljade i hiljade evra, nekad se ne ode ni na more jer vise volimo svoj komad zemlje ... presretni smo kad sa komsijom mozemo popiti kafu, kad od komsinice kupimo sir i jaja ... ali to nekome ne znaci nista. Ajd sto te Swabo ne razumije, ali kad tvoj nema razumijevanja..to je onda gadno. Ne zelim nikome da se osjeca kao stranac.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 14:37 
da me leona ne shvati pogresno, ja samo kazem da ti sto kukaju kako je ovde sve jadno i bijedno, ne trebaju ni dolaziti, a licno imam dosta rodbine u inostranstvu i sretni su kad dodju ovde na svoje, ne nadrkavaju se ovde skupim kolima, te hvalisanjem sta to sve tamo imaju a ovde nema... ne trebas ti meni sad kao nesto dokazivati kako si uspio, jer tim silnim pricama vecina ljudi lijeci komplekse koje tamo vuce... oni koji se ponasaju normalno svaka im cast, za razliku od pacenika koji misle da smo mi ovde donji a oni su ti bogom dani evropljani, bogati i uspjesni...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka

Majlili, ok, nisam ni mislila na tebe. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
a udruženi su vani u klubove ko cigani

Па логично је да су људи удржени у клубове неће се дружити у торовима :roll:
Поједини дебело претерују.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
majlili opet ti po svom tjeras ccccc kako cu ti opalit jednu iza usiju ccccc :lol: naravno sala mala zna to majlilipa sto ti buraz nekaze ili malo ne pokaze "NY HAVN"(pitaj ga malo za taj dio Kbh :wink: ) pa ces vidjeti atmosveru i ambijent...ako ima razlike izmedju BL I Kbh ja cu glavu na panj stavit!
Al sto jest jest ja vise volem dole popit kafu..... :D

stvarno smo sad svi pretjerali i kenjamo ko foke....ovo je uzrecica moje drugarice koja je sad na odmoru dole :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Leona je napisao:
Zeo je napisao:
To je trebalo vidjeti; sjedim ja na balkonu pušim cigaru

Pa nije ni tebi lose, imas balkon i imas cigarete, a cigarete i nisu bas jeftine. :P

On pusi konoplju :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 16:58 
e ovako, ionako ja dolazim za novogodisnje praznike u kopenhagen, pa ce meni cvox pokazati kako se to pije kafa u kopenhagenu u basti kafica, daju ti deku da se pokrijes i zapale neke kante s vatrom da te grije i eto kao u BL.. skoro.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
U Kopenhagenu je najbolja bila Kristaijanija(mjesto gdje su zivjeli beskucnici,,,,vremenom postala turisticka atrakcija,,,)dok je nisu zatvorili nedavno...........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 18:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
vim je napisao:

On pusi konoplju :P

Ne pušim ja konoplju, nisam zapalio 10 godina i tko zna koliko još, ispao sam iz mladalačkog društva kad se to imalo i kad sam ja imao, ali dati će Bog ako On hoće jednog dana svoju svetu biljku, jer osječam da bi me to duhovno malo prodrmalo i stabilizovalo, jer konolja lijeći dušu, samo to đavolji svijet proganja
Bio sam ja i uzgajivač, a Amsterdam nije daleko...itd...itd...tko zna...vim ne osuđuj Božja djela.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 19:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
majlili je napisao:
e ovako, ionako ja dolazim za novogodisnje praznike u kopenhagen, pa ce meni cvox pokazati kako se to pije kafa u kopenhagenu u basti kafica, daju ti deku da se pokrijes i zapale neke kante s vatrom da te grije i eto kao u BL.. skoro.. :wink:

Nije mi fakat jasno da se toliko trudis bez potrebe da ispadas malo i priglupo.
hajde ti nama objasni caskom kako se pije kafa u basti kafica za novogodisnje praznike u BL.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]