banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 21:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
ERROR je napisao:
Hajde prvo odbrani svoju tezu o slugarama !

Citiraj:
E moj socijala,jel to hrana dusi da smo ovamo svi baustelci i cistaci?
Sve i da jesam,posteno nasao sve i jedan posao koji sam radio,ni drzava ni roditelji me ne hrane od 18-te.

Direktor sigurno nisi, profesor nisi, ljekar nisi, ne vjerujem da si slikar niti arhitekta, mada ima naših ljudi koji su ljekari, direktori ali vrlo malo...

ERROR je napisao:
A ti?
SNSD,tata?Nema trece

Radim za sebe i imam dovoljno za moje potrebe ;)

ERROR je napisao:
Kako god,socijala je u pravu sto se tice toga da danas nije lako doci na zapad,naci ok posao,ali kakve su prilike za mlade dole,sve je vrijedno pokusaja,vise nego stagnacija i cekanje da Socijala digne ustanak

Kako sada stvari stoje na velikoj političkoj sceni, meni se čini da bi Vi mogli vrlo brzo svi iz te evrope ovamo... :D

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Dobro expertu za ekonomiju i drzavljanstva u zap.Evropi,sretan ti biznis,ako mozes zaposli jos koga,a ja ti javim kad nas krenu tjerati.Mislim da je dosta za danas

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 16:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Razlog za ostati:Kažu Tarabići da će na zapadu tek biti rata,a kod nas neće............. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 17:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Aj' jedan oftopikčić...
Ej Socijala, što si tol'ko nap'o na ove što nose cigle i sl? Samo da ti kažem, ja, kad sam bio klinac i nije bilo drugog posla, radio sam slične stvari, i da ti kažem, to mi je bio najbolji dio života. Zašto? Pa ni brige ni pameti brate. Nosaš cigle gore-dole, šmirglaš, bušiš i boli te uvo za sve. Na pauzi popiješ vopi i pojedeš salamurine preko po' ljeba i mirna Bosna. kad dođeš kući, sav si hepi jer si radio čitav dan i dobio nešto para. Imaš za sebe i nekog svog koji nema. I uopšte nisi nešto smoren, kao što svi to zamišljaju. Pa kancelarija i komp smaraju mnogostruko više, bez zezanja. Da mi je da sam malo manje pametan :D koja bi to gotiva bila. Nit bih šta planirao, nit bih šta sanjario, ni brinuo se itd. Pravac građa i zdrav zidarski zivot. Cura fina s bokalom vina, nešto rapa da se nađe za Jadrana, kupio bih sebi neki glupi tormo ala Davidson da se kurčim i budem sam sebi zanimljiv, kasnije oženio neku poštenu i finu domaćicu(lažu da ih nema :D ), naštanco jen' pet-šest svojih replikata da možemo porodično biti ekipa za malog fudbala i to je to. Svi će imati 'ljeba, a ko hoće više, nek' ide gdje i ćaća mu :D :D :D . Ha ja, jeb'o školu i vakultete :D :D :D . Samo sebi natovariš bijedu na vrat.
:D :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 19:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Još jedan razlog za ostati.Ovdje sa manje odricanja mogu postići da budem zadovoljan.Jer meni nije zadovoljstvo da imam super auto,idem na more dva puta godišnje,nosim firmiranu garderobu.........Meni je zadovoljstvo da ja nakon 8 sati na poslu dođem kući i da me boli đon za tim poslom do sutra.Da 'ladim mu.a ostatak dana.........Po pričama mojih poznanika koji žive vani to se baš i ne može tamo.Ili oni lažu ili su u tolikoj trci za lovom da samo rade.Doduše,oni vani kreću od nule,a ja samo ovde već neke stvari postavio na svoje mjesto.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
_zoka je napisao:
Još jedan razlog za ostati.Ovdje sa manje odricanja mogu postići da budem zadovoljan.Jer meni nije zadovoljstvo da imam super auto,idem na more dva puta godišnje,nosim firmiranu garderobu.........Meni je zadovoljstvo da ja nakon 8 sati na poslu dođem kući i da me boli đon za tim poslom do sutra.Da 'ladim mu.a ostatak dana.........Po pričama mojih poznanika koji žive vani to se baš i ne može tamo.Ili oni lažu ili su u tolikoj trci za lovom da samo rade.Doduše,oni vani kreću od nule,a ja samo ovde već neke stvari postavio na svoje mjesto.

pazi,svi su ovdje manje vise navikli da im mame i tate obezbijede nesto,makar sprat kuce ako nista drugo,a na "zapadu" od 18. ides sam,uglavnom...
nije tacno da je posao,pidzama,osim ako ti to sam ne zelis,tj radis 2-3 posla,ne vidis ni sunca ni mjeseca,a onda kupis neko bijesno auto i dodjes 15 dana i razbacujes se k'o da si rokfelerov sin...
isto tako,ljudi zive,studiraju,rade,putuju...imaju divne zivote bilo gdje na svijetu..sve je u glavi,kad se presaberes sta zapravo hoces..jednim dupetom na dvije stolice nikako...
milion razloga za ostati,a isto tako i za otici,zivjela sam i u usa,evropi a i u bosni tako da gledam malo realnije...i da,glasam za inostranstvo,zasto?tamo barem kad radis taj trud se vidi,ne skolujes se ,ne ulazes u sebe a da to ne iskoristis,koliko se potrudis,toliko i imas...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Tu smo negdje po crvenom....zivim tako,vec dugo ne radim prekovremeno,iako sam krenuo od 0,osjecam da sam stigao na neku normalu,vec nekoliko godina i samo kazem:hvala bogu,da ostane ovako. Naravna stvar da je licno zadovoljstvo najbitnije,ne sporim da covjek moze biti zadovoljan i sa manje,samo je fakat da velika vecina omladine u BiH/RS nije zadovoljna i nema nikakvu sadasnjost,a ni nadu u buducnost dole,jer godine prolaze pod rucnom ...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:03 
Administrator
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Tu smo negdje po crvenom....zivim tako,vec dugo ne radim prekovremeno,iako sam krenuo od 0,osjecam da sam stigao na neku normalu,vec nekoliko godina i samo kazem:hvala bogu,da ostane ovako. Naravna stvar da je licno zadovoljstvo najbitnije,ne sporim da covjek moze biti zadovoljan i sa manje,samo je fakat da velika vecina omladine u BiH/RS nije zadovoljna i nema nikakvu sadasnjost,a ni nadu u buducnost dole,jer godine prolaze pod rucnom ...

Blago tebi onda.Ovi moji samo kukaju......

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jebi ih,meni da je sekunde gore vratio bih se iz istih stopa,ociju mi. Zaista ,imam jednog rodjaka ,zivi s familijom u Americi,satire se radeci,bez nekog strasnog cilja,cisto standardno zivi,ali djeca nemaju pojma naseg jezika,valjda nemaju kad s njima pricati od silnog posla,a u BiH dodje 1 put u 5 godina.... Ja sam mu proslo ljeto rekao da bih se iz istih stopa vratio,i nikad me Amerika vidjela ne bi,kad bi tako morao ziviti...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:09 
Administrator
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Jebi ih,meni da je sekunde gore vratio bih se iz istih stopa,ociju mi. Zaista ,imam jednog rodjaka ,zivi s familijom u Americi,satire se radeci,bez nekog strasnog cilja,cisto standardno zivi,ali djeca nemaju pojma naseg jezika,valjda nemaju kad s njima pricati od silnog posla,a u BiH dodje 1 put u 5 godina.... Ja sam mu proslo ljeto rekao da bih se iz istih stopa vratio,i nikad me Amerika vidjela ne bi,kad bi tako morao ziviti...

E,toga se ja bojim...........da ću otići i onda raditi,raditi,raditi..........i onda samo u sanduku kući.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znas sta? Ko je budala i seljak,pa se rodio gladan, zivi za mahalu i misli da svi samo njega gledaju,taj ce i u pola Banjaluke zivjeti isto...samo sto su ovdje mogucnosti vece,pa takvi ljudi postaju ko Golumi....
Sve je to ljudsko,isto kao letargija i zatupljenost koja drzi mnoge dole,nek njemu njegovih 5 markica za Jelena i cigara danas,i bice bolje,valjda nekad,a godine prolaze... Po meni,osnovna ljudska vrlina je umjerenost,dao je bog svega,i sve ima svoju funkciju,ako je u mjeri,pa tako pokusavam da zivim....

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Umjerenost je i moj glavni reper za ocjeniti ljude.Ako si ti neki alav,neće tebi biti dobro nigdje........

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
_zoka je napisao:
ERROR je napisao:

E,toga se ja bojim...........da ću otići i onda raditi,raditi,raditi..........i onda samo u sanduku kući.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PzBl7v3PARg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:32 
Administrator
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PzBl7v3PARg[/youtube]

I meni je to palo na pamet... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Citiraj:
Zakaj kidnut

Zato!

Citiraj:
Zašto ostati

Zato!

ili "narodski rečeno" odgovor na oba pitanja glasio bi
100 ljudi = 101 ćud :wink:

ima i nastavak (mali off)
100 žena 200 sisa! :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Citiraj:
Zakaj kidnut

Zato!

Citiraj:
Zašto ostati

Zato!

ili "narodski rečeno" odgovor na oba pitanja glasio bi
100 ljudi = 101 ćud :wink:

ima i nastavak (mali off)
100 žena 200 sisa! :wink:

Al' si objasnio svaka ti dala :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 00:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
ERROR je napisao:
Znas sta? Ko je budala i seljak,pa se rodio gladan, zivi za mahalu i misli da svi samo njega gledaju,taj ce i u pola Banjaluke zivjeti isto...samo sto su ovdje mogucnosti vece,pa takvi ljudi postaju ko Golumi....
Sve je to ljudsko,isto kao letargija i zatupljenost koja drzi mnoge dole,nek njemu njegovih 5 markica za Jelena i cigara danas,i bice bolje,valjda nekad,a godine prolaze... Po meni,osnovna ljudska vrlina je umjerenost,dao je bog svega,i sve ima svoju funkciju,ako je u mjeri,pa tako pokusavam da zivim....

Slazem se...Samo je problem sto je ovde tesko izboriti se i za tu neku umjerenost i normalan zivot, da se ne moras bas svaki dan brinuti sta buducnost donosi i hoce biti para-nece biti para, hoce biti posla ili nece...Ja, kada bih mogao raditi neki solidan posao za dovoljno novca da mogu razmisljati o nekakvoj buducnost i opstanku ovdje uopste ne bih razmisljao o odlasku...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_zoka je napisao:
Još jedan razlog za ostati.Ovdje sa manje odricanja mogu postići da budem zadovoljan.

Ja bih rekao da je upravo suprotno. Daleko vise se treba odricati kod nas da bi bio zadovoljan. To pokazuje i podatak da mnogi odose, a niko ne dolazi kod nas. Ali zavisi sta je kome zadovoljstvo. Ako je zadovoljstvo spavati do podne, pa u podne otici u kafic ili sl., dok zivis od danas do sutra i imas hljeba i igara, onda mozda da. Ali prosjecnom covjeku to nebi bilo pravo, zato sto je covjek stvoren da stvara, da bude koristan i sebi i zajednici i da uziva u plodovima svoga rada.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 13:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Meni samo jedna stvar ne ide u glavu zasto svako ko je otisao vani misli da je on uspio u zivotu a svako ko je ostao na svome radi za crkavicu i prezivljava?

Vi se hvalite za plate po 2000 eura ja se hvalim platom od 1200KM u privatnoj firmi kad bacimo na papir moje i vase troskove ja ipak mislim da bolje zivim od vecine koja je vani.
Poredeci nas i vas standard/troskove zivota mislim da prosjecno zivite i Vi i mi samo sto ste vi u zabludi da ste sigurni jer od sudbine se ne bjezi neko gine u ratu za kucni prag, nekog ubije u studentskom domu naduvani Azijat, nekom se srusi avion kad krene na Karibe....

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 13:58 
Administrator
Korisnikov avatar

vim je napisao:
_zoka je napisao:
Još jedan razlog za ostati.Ovdje sa manje odricanja mogu postići da budem zadovoljan.

Ja bih rekao da je upravo suprotno. Daleko vise se treba odricati kod nas da bi bio zadovoljan. To pokazuje i podatak da mnogi odose, a niko ne dolazi kod nas. Ali zavisi sta je kome zadovoljstvo. Ako je zadovoljstvo spavati do podne, pa u podne otici u kafic ili sl., dok zivis od danas do sutra i imas hljeba i igara, onda mozda da. Ali prosjecnom covjeku to nebi bilo pravo, zato sto je covjek stvoren da stvara, da bude koristan i sebi i zajednici i da uziva u plodovima svoga rada.

A po čemu si ti zaključio da ja spavam do podne?FYI,ja radim od srednje škole,jedina pauza mi je bila vojska.Imam solidnu platu,rješeno stambeno pitanje,kakav-takav auto.........i sad ti meni reci da mi treba više da zapnem ovde,nego što bih zapeo tamo.Koliko bi mi trebalo u EU da kupim stan?Ne novaca,nego vremena?Jer ja sam ovde kupio,nije mi ga poklonio niko.Doduše imam još jedno pet godina da ga otpalćujem ali nema veze.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]