banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 16:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2009, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
LemiGO je napisao:
Ma ova rugoba se garant stekala skim je stigla, mozda ga je silovala.

О укусима се не расправља, али иако можда није љепотица није ни ружна. А да га је силовала, рекао би. Друго, днк ће показати своје.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 18:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Mani se te "politicke korektnosti"! Mala je konjasta i tacka.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
urbana_extravaganca je napisao:
ajkula je napisao:
U Istocnoj Srbiji je sasvim normalno da se cure od 15 god udaju i radjaju.. Tu se niko ne zgrazava?

Власи и гани. Па није Србија крива што има те скрнаве мањине са ненормалним обичајима.

Jako lijep patriotski govor, ono, ne vucem malo nacionalizam i rasizam, to se vama pricinjava :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
U Istocnoj Srbiji je sasvim normalno da se cure od 15 god udaju i radjaju.. Tu se niko ne zgrazava?
Власи и гани. Па није Србија крива што има те скрнаве мањине са ненормалним обичајима.

Ovo je vise zalosno nego smijesno. Sad ispada da samo nesrbi radjaju sa 15 godina.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
vb87 je napisao:
Mani se te "politicke korektnosti"! Mala je konjasta i tacka.

Pa mogu ti reći da na osnovu njenog fizičkog izgleda (lice) možda bi trebalo da se preispita njen stepen psihičkog razvoja. Možda ima u svemu tome malo i ometenosti u razvoju... :confused1:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
vim je napisao:
ajkula je napisao:

Ovo je vise zalosno nego smijesno. Sad ispada da samo nesrbi radjaju sa 15 godina.

Ја лично не знам ни за један случај (вероватно и има а иако има онда је то изолован појединачни случај) али знам да је код дотичних то нормалнa и устаљена појава. Добро ви сте велике демократе па сад као није тако али чињенице говоре другачије. Посебно се ово односи на цигане.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ako je nešto često ne znači da je normalno.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
Ako je nešto često ne znači da je normalno.

Ја управо то и говорим тј. пишем. Наравно да није нормално (за нормалан свет) али за њих је то нормално. Па ви сад видите...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Vi se svo vrijeme cudite kako je ona rodila sa 15 (a kod nas po selima ima dosta takvih slucajeva) a niko se ne cudi sto je on otac sa 13 a pritom izgleda kao da mu je 8 :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[вероватно и има а иако има онда је то изолован појединачни случај

Па и ово у Енглеској је изолован појединачни случај. А ти си осудио читав запад како је такав због појединачног случаја. Енглези имају проблем са наталитетом и плаше се да ће их једног дана преплавити странци који већином долазе из Африке и Азије а који се коте незаустављиво. Док рецимо, просјечан Енглез има једно дијете, просјечан Пакистанац или Африканац који живе у Енглеској имају 4 комада.
Напоменуо би да што је нација развијенија мање се размножава. Упоредимо Србе и Албанце са Косова рецимо. Албанци се множе незаустављивом брзином. Ја сам зато рекао да је добро да се Косово одвоји, иначе би Албанци постали већина и у Србији па би тражили Србију јер се незаустављиво рађају. Е сличан је случај са Енглезима и Србима. Значи Срби рађају више од Енглеза. И сад ти нашао појединачан случај како би истакао супериорност своје нације, а овамо ниси поменуо стотину других ствари у чему смо гори.
Значи, не можемо говорити о људима какви су на основу нације. Цигани се не рађају зато што су те нације, него зато што живе у већем сиромаштву а као што видимо из горњих статистика сиромаштво утиче на повећан наталитет.
Исто као са повечаним наталитетом, сиромаштво утиче и на друге ствари као малољетничка трудноћа, малољетничка удаја итд.
Рецимо и Срби су били такви прије стотињак и више година, али напретком цивилизације то се готово искоријенило. А код Енглеза и прије јер они су у друштвеном развоју отишли прије нас, као ми прије неких других нација.
Оно што је смисао овог поста је да кажем да не треба људе гледати према нацији, нити судити или хвалити цијелу нацију због појединачних случајева.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 17:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Е свашта ћеш чути на овом форуму......
ajkula je napisao:

вјерујем да је ово статистички провјерена информација... :roll: :roll:
е да ја сад вас питам, да ли вам је нормалније да неко физички зрео од 15 година уђе у брак и заснује породицу, или да жене које имају 40 и кусур година иду по гради и *ебу се с ким стигну (типа омиљене серије многих овдашњих дјевојака ''Секс и град'')? Јел' то нормално? Јел' нормално да неки трансвестит/транссексуалац/хомосексуалац/педофил/штајошизмисле има више права и да је заштићенији законом од рецимо труднице или нормалног радника? јел' то ''запад'' и ''европа''?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 17:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Очигледно ниси био на западу па тако говориш. Нико није рекао да нема лоших ствари, него само да је далеко мање лоших ствари него код нас. Глупо је да неком другом гледамо у мале лоше ситнице и правимо се да смо супериорнији а код нас се догађају непојмљиво веће неправде, страхоте и ужаси.
А што се тиче малог, изглед није битан. од 13 година човјек је репродуктивно способан, а сад што тебе нико неће убиједити шта би ти ја, вјеруј шта хоћеш.

јаооо, тек сад сам видио ову бљувотину..... ужас..... мани се цнн-а,фокса и ббц-а...
у праву си много лошије ствари се код нас дешавају.....
код нас је отприлике 4% одраслог становништва у затвору, силовања и убиства су свакодневна ствар, педофилије/некрофилије и свих других изопачености на свакој страни, дјеца нам мало мало упадају у школе наоружани до зуба и убијају десетине свјојих вршњака, код нас отац држи кћерку у подруму 24 године и иживљава се над њом, уличне банде на све стране убијају школарце због патика......
а ово за 13 година није тачно....

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
guess who je napisao:
Vi se svo vrijeme cudite kako je ona rodila sa 15 (a kod nas po selima ima dosta takvih slucajeva) a niko se ne cudi sto je on otac sa 13 a pritom izgleda kao da mu je 8 :)

Pa ja se upravo tome cudim. Roditi sa 15, nije normalno,al ajd, djevojcice su uvijek prije postajale zrelije od djecaka, ali ovako kad vidis djecacic, i sam beba a ima bebu. Ma, ne znam. Nemosh bit pametan danas.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Sad nesto kontam, da li siromastvo uzrokuje povecani natalitet ili je obrnuto? :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Xander Cage je napisao:
Јел' нормално да неки трансвестит/транссексуалац/хомосексуалац/педофил/штајошизмисле има више права и да је заштићенији законом од рецимо труднице или нормалног радника? јел' то ''запад'' и ''европа''?

Нема више права него трудница али има своја права и треба да има. Сви људи треба да су једнаки ако не угрожавају друге, а то што је он другог опредјељења је његова ствар, а не моја и има потпуно право на то док не угрожава другог. А што се тиче запада излишно се расправљати са типовима националистима, антидемократама и хомофобима као ти. Ја из свог искуства знам како је и код нас и на западу јер сам годинама живио и на једној и на другој страни. А вама националистима и антиевропљанима је горе кад мањине, националне, сексуално другачије или неке друге, имају иста права него кад се међусобно кољете и убијате. Најгоре је кад се мрав прави супериорнији од слона, а није ни свјестан колико гријеши. Подсјећаш ме на Ратка Млатића који је пријетио Лондону са својим петардама и види се колико је био глуп. Мислио сам да сте се научили памети ви националисти и диктатори, али ништа од вас.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 18:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Нема више права него трудница али има своја права и треба да има. Сви људи треба да су једнаки ако не угрожавају друге, а то што је он другог опредјељења је његова ствар, а не моја и има потпуно право на то док не угрожава другог. А што се тиче запада излишно се расправљати са типовима националистима, антидемократама и хомофобима као ти. Ја из свог искуства знам како је и код нас и на западу јер сам годинама живио и на једној и на другој страни. А вама националистима и антиевропљанима је горе кад мањине, националне, сексуално другачије или неке друге, имају иста права него кад се међусобно кољете и убијате. Најгоре је кад се мрав прави супериорнији од слона, а није ни свјестан колико гријеши. Подсјећаш ме на Ратка Млатића који је пријетио Лондону са својим петардама и види се колико је био глуп. Мислио сам да сте се научили памети ви националисти и диктатори, али ништа од вас.

прво ја тебе нисам вријеђао и нема потребе да ти мене вријеђаш.... ја нисам националиста и извини што не вјерујем у ''цнн демократију'' коју доносе бомбе, тенкови и пушке... добро вјерујем да си живио на западу и да ти се свидјело, али реци ти мени како си закључио да се много горе ствари дешавају код нас? може неки примјер , ал' да је горе од силовања рођене ћерке 24 године и масакара по школама?
Не знам како си ти закључио да ја сматрам да сам супериорнији од неког , али си погрјешио.... Мада се мени чини да ти сматраш да је неки Енглез, Њемац супериорнији од тебе и уопште од сваког Србина, Балканца... Нико теби не брани да идеш и увлачиш се неком клошару само зато што је рођен у енглеској, али немој држати предавање свима како би требали радити исто..

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
guess who je napisao:
Sad nesto kontam, da li siromastvo uzrokuje povecani natalitet ili je obrnuto? :)

Pa moguce je da da.
Ima dosta slucajeva gdje siromasni parovi imaju po 5, 6, 8, 10...djece, dok u ovih malo imucnijih ljudi 1, 2, 3 u vrh glave i dosta.
Jedan od razloga bi mogao da bude jer imaju vise vremena , nema tehnike koja odvlaci paznju i vrijeme, nema se posla =ima se vise vremena za porodicu, za zenu/muza itd... nema se nekog stresa, poslovnog, medijskog, gradjanskog.. dok ovi malo imucniji il nemaju vremena, posao, stres, ili ne zele da stvore djecu dok nisu u stanju da djeci pruze nesto vise, da se nadje veci stan, da svako dijete ima svoju sobu, da se nadje stan sa bastom da dijeca mogu mirno da se igraju... da ovo ,da ono... a tu je i kompjuter i ostali mediji koji imaju vise zanimljivijih stvari od intimnosti sa partnerom, ili se radi radi radi, i dodje se kuci i onda jedva cekas da legnes.

Dosta puta se danas cuje da zena ne moze da zatrudni, psihicki stres i kod nje i kod njega, pa se ne moze, treba se opustiti, pa to opustanje potraje i godinama.
Dok eto, kod nekog "opali" iz prve, kao kod ove jadne dijece. Ili npr. Cigani... u njih to sve cak-cak.
Koliko puta kad odem u BL, ono 40 stepeni, vidim ciganku kako kako drzi onu bebu ..pa mi bude zao djeteta sto se przi na onom suncu. A ono nista, suti i ne place.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
[вероватно и има а иако има онда је то изолован појединачни случај

Па и ово у Енглеској је изолован појединачни случај. А ти си осудио читав запад како је такав због појединачног случаја. Енглези имају проблем са наталитетом и плаше се да ће их једног дана преплавити странци који већином долазе из Африке и Азије а који се коте незаустављиво. Док рецимо, просјечан Енглез има једно дијете, просјечан Пакистанац или Африканац који живе у Енглеској имају 4 комада.
Напоменуо би да што је нација развијенија мање се размножава. Упоредимо Србе и Албанце са Косова рецимо. Албанци се множе незаустављивом брзином. Ја сам зато рекао да је добро да се Косово одвоји, иначе би Албанци постали већина и у Србији па би тражили Србију јер се незаустављиво рађају. Е сличан је случај са Енглезима и Србима. Значи Срби рађају више од Енглеза. И сад ти нашао појединачан случај како би истакао супериорност своје нације, а овамо ниси поменуо стотину других ствари у чему смо гори.
Значи, не можемо говорити о људима какви су на основу нације. Цигани се не рађају зато што су те нације, него зато што живе у већем сиромаштву а као што видимо из горњих статистика сиромаштво утиче на повећан наталитет.
Исто као са повечаним наталитетом, сиромаштво утиче и на друге ствари као малољетничка трудноћа, малољетничка удаја итд.
Рецимо и Срби су били такви прије стотињак и више година, али напретком цивилизације то се готово искоријенило. А код Енглеза и прије јер они су у друштвеном развоју отишли прије нас, као ми прије неких других нација.
Оно што је смисао овог поста је да кажем да не треба људе гледати према нацији, нити судити или хвалити цијелу нацију због појединачних случајева.

Све ово што си написао је тачно али ниси сад открио топлу воду јер ја а и остали овде то знамо. Наравно да је наталитет у сиромашним срединама већи из простог разлога што немају друга посла (а ни кондома, контацепције, абортуса) осим да праве децу. Да ли сте знали да се годишње у Србији изврши око 150.000 абортуса (према неким подацима и до 200.000?!? 150.000 деце годишње бива убијено. Претпостављам да је у ВБ ситуација далеко гора. Ја лично не верујем да је у питању добро материјално стање већ безобразлук брачних парова (где предњаче жене) који једноставно не желе да их дете (или више деце) оптерећава у животу. Знате оно не можемо на одмор са малим дететом и сл.
А[b]бортус треба законски да се забрани узузев у случајевима кад се то мора урадити из медицинских разлога због здравља жене и сл.[/b] На тај начин ће се наталитет дићи и међу Србима. Па молим вас до пре 30-40 година нормална српска породица на селу је бројала најмање 4-5 деце (похвално је да на селима и данас јенда породица броји бар 2-3 деце) а какве су услове имали тада? Никакве. Данас са свим условима који постоје, са новчаном помоћи која је могућа да се добије (јесте мала али ипак) деце је све мање а разлог није напредак већ уживање у напретку. Ја нисам причао о циганима као нацији (он и нису нација већ народ) већ о њима онаквима какви јесу. Такође прича о томе како ћемо подићи дете, тешка су времена итд. исто не пије воде то је само један јако глуп изговор.
А што се Енглеза тиче што су посијали то ће и пожети.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Xander Cage je napisao:
Е свашта ћеш чути на овом форуму......
ajkula je napisao:

вјерујем да је ово статистички провјерена информација... :roll: :roll:

Mozda te nekada put bude naveo u Negotinsku krajinu pa se sam uvjeris i onda neces prevrtati tim okicama. Ne moze se sve u citaoni nauciti :D A da li ce neko roditi sa 15 god ili se jebati sa 40 nije tvoje da odlucujes. Bog je svakome od nas dao slobodnu volju i po tome da se vodi.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Да ли сте знали да се годишње у Србији изврши око 150.000 абортуса (према неким подацима и до 200.000?!? 150.000 деце годишње бива убијено. Претпостављам да је у ВБ ситуација далеко гора.

Znas li zasto su tolike cifre u pitanju? Zato sto je abortus jeftin. Da bi isti obavio na zapadu, moras ici psihologu, socijalnom radniku, vjerskom ocu i tek onda izbeciti povecu sumu novca da bi to odradio. Upravo iz tog razloga se desava da mladje curice radjaju djecu dok se kod nas to za cas obavi :-?

Citiraj:
Ја лично не верујем да је у питању добро материјално стање већ безобразлук брачних парова (где предњаче жене) који једноставно не желе да их дете (или више деце) оптерећава у животу. Знате оно не можемо на одмор са малим дететом и сл.

Ti mislis, i to pogresno :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]