banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srpski marš 2008
PostPoslato: 13 Okt 2008, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
MILO je napisao:
Samo idioti mogu usporedjivati Tita sa Karadzicem!

Tito je bio pozitivac jer je:
na pojavu fasizma odgovorio antifasizmom,
na blokovsku podjelu sveta odgovorio stvaranjem NESVRSTANIH,
na pojavu nacionalizma odgovorio gusenjem istog jakim kaznama,
uhrpo je ova balkanska primitivna plemena i stvorio respektibilnu drzavu,
i na kraju bio je gentlamen te opauchio Sofiju Loren :D

.....a Karadzic je obicni psihopata-bolesnik sa fasistoidnim idejama na koje su nazalost mnogi nasjeli!Sramota u srpskoj istoriji,nista drugo!

Тито је био комуниста, човјек партије (чувена изјава да "признаје само суд своје партије" :roll: ). И само то... Је ли се Тито или КП Југославије бунили против Хитлера и фашизма када је Хитлер са Стаљином договорио подјелу Пољске? Не! Он (односно КП) су су тек 1941. почели борбу против фашизма (када је нападнут СССР односно окупирана Југославија), нису на појаву фашизма одговорили антифашизмом рецимо двије године раније!

Citiraj:
na pojavu nacionalizma odgovorio gusenjem istog jakim kaznama

Гдје? Зашто је гушење национализма добра ствар?

Citiraj:
uhrpo je ova balkanska primitivna plemena i stvorio respektibilnu drzavu

Није је он створио, Југославија је постојала од 1918. године. Југославенство (или ухрпњавање :roll: балканских племена) није његова идеја, многи су прије њега то заговарали, а српска војска и српски краљ (а заправо велике свјетске силе) то и спровели...

Citiraj:
i na kraju bio je gentlamen te opauchio Sofiju Loren

Да је био бачје, то нико не спори! :D

О Караџићу немам лијепо мишљење, али мислим да је безвезе налазити неки фашизам код њега...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Od svih vrsta ispiranja mozga najgori mi je komunistički. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
filozof sa vrbasa je napisao:
Od svih vrsta ispiranja mozga najgori mi je komunistički. :D

Da si bar vidio Tita, pa da mozes da pricas o tome.
A svima koji porede fasizam sa komunizmom bi pozelio da zive u uredjenju koje je fasisticko,mada mislim da im to ne bi smetalo,jer bi lako prihvatili Hitlera kao svog idola.
Poludim kada neko Srbe naziva fasistima,jer smo upravo mi naajvise od istih stradali, ali kad vidim kakvih izroda ima u mom narodu,ne cudim se da nas neki, kojima taj pridjev vise odgovara, nazivaju tako.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A tebi ako se sviđa komunističko uređenje, imaš još fore da ga stigneš. Kuba ili Narodna Republika Koreja?
Pa uživaj i živi! :wink:

Ja nisam nigdje na ovoj temi pročitao da neko od Srba glorifikuje fašizam. Ali sam pročitao da Titu i njegove komunjare treba poslati na deponiju istorije. Kao i to da ima još pojedinaca koji ga slave iz samo njima znanih razloga. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A tebi ako se sviđa komunističko uređenje, imaš još fore da ga stigneš. Kuba ili Narodna Republika Koreja?

Ja nisam nigdje na ovoj temi pročitao da neko od Srba glorifikuje fašizam. Ali sam pročitao da Titu i njegove komunjare treba poslati na deponiju istorije. Kao i to da ima još pojedinaca koji ga slave iz samo njima znanih razloga. :D

Ti ih izjednacavas,to ti dodje na isto.
A sto se tice tih likova koji su navedeni kao antifasisti,o njima nemam nikakvo misljenje,jednostavno ih smatram ljudskim otpadom o kojem ne treba trositi rijeci.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50

Cijenim tvoje misljenje filozofe, ali ne mozes porediti rezim koji je bio u sssr, s koreji i kubi sa jugoslavijom. Jugoslavija je bila socijalisticka zemlja ali sa puno kapitalistickih stvari. Tito je uzeo dobrobiti oba sistema. Naravno da ni ja ne podrzavam tiranijske rezime poput kube, koreje i sssr-a. Ali jugoslavija nije bila takva. Dokaz za to je da je zapad podrzavao jugoslaviju kao da smo mogli ici bez vize svugdje za razliku od gore navedenih rezimskih zemalja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@laoce
:D

Osim mene komunizam i fašizam izjednačava i zvanična HR vlast kroz zakon o zabrani veličanja svih oblika totalitarizama.
I kod nas u RS dodouše nema zvanično, ali isto ga dođe. Dovoljno je takođe vidjeti na ulazu u donju Gradinu ploču sa umorenim ljudima 500 000 Srba i 120 000 antifašista. Nigdje nema komunista. To što kod nas komunizam nije odnio 10 000 000 života kao u Rusiji ne znači mi ništa, dovoljno je učinio štete kroz druge oblike djelovanja.

Meni se kosa diže na glavi od Svetlane Broz i njenog tumačenja fašizma kod Srba, svi Titini potomci trebaju da se šćućure u mišije rupe naredne 2 decenije, a onda neka zagovaraju ideologije koje vole.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Jugoslavija je bila socijalisticka zemlja ali sa puno kapitalistickih stvari.

Мислим... или јеси или ниси лав!

Идеја четрдесетих година прошлог вијека је била да је ријеч о народној револуцији! Дакле, градимо ново друштво, новог човјека, укидамо класне подјеле, бла, бла... па су кренули са експериментисањем, са тзв. самоуправљањем (само у СФРЈ је постојало тако нешто), па се онда видјело да подјеле на богате и сиромашне нису укинуте, па је онда поново букнуо национализам (национализам је стран комунизму)... једноставно, првобитни план није успио!

Citiraj:
Dokaz za to je da je zapad podrzavao jugoslaviju kao da smo mogli ici bez vize svugdje za razliku od gore navedenih rezimskih zemalja.

Запад је подржавао Југославију из својих интереса (ријеч је о времену хладног рата), не из неког алтруизма или зато што Југославија није била режимска земља (а јесте била). Запад подржава Саудијску Арабију са шеријатским законима и апсолутном влашћу монарха... Зашто? Па из свог интереса!

Изворни комунизам је (показала је пракса) утопија.. Да, фашизам је велико зло, не треба га поредити са антифашизмом, али ни антифашизам није јединствен покрет (антифашисти су били и Стаљинови бољшевици и Титови партизани и француски Покрет отпора и енглески монархисти и Американци)... дакле, пуно идеолошки и политички различитих покрета под заставом антифашизма!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 03:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Rakun_Slavko je napisao:
Mislim da nema smisla ni zdravog razuma porediti fasizam, koji ukljucuje istrijebljenje ili tlacenje 90% ljudske populacije, sa komunizmom, koji idejno (ali ne i djelom, ebiga, ljudi su tu da zaseru) zagovara ravnopravnost i slobode.
A tema nije o tome, vec o zabrinjavajucem sirenju nacizma, a jos tuznije je to bi neki pustili da se oni sire, pa zaboli me k da li evropa dopusta udruzivanje nacista i mitinge, kada svako normalan zna da rasizam nije u redu, nema se tu sta gledati sta ce EU reci...

I zasto se antifasizam konstantno veze sa komunizam? Antifasista je u sirem kontekstu svaka osoba koja nije fasista ili koja se protivi idejama fasizma, a vi se uhvatili ko pijani plota (kao sto i nacisti rade) za bivsi rezim, ako meni smeta sto bi neko pobio zidove, crnce, slavene, kineze, hinduse, jesam li zbog toga komunjara? Halo?

A da se zivjelo bolje, de budite realni, svi vi pisete iz udobnosti stanova koje vasi starci ili djedovi bez "komunjara" nikada ne bi vidjeli ni dobili... Da se zivjelo bolje, ne tvrde samo te generacije koje su direktno ucestvovale u borbi, vec i ove rodjene poslije rata, jos nisam puno ljudi sreo koji tvrde da je u ovom sistemu bolje nego u proslom (barem ne od ljudi koji zive od postenog rada), svi se sa ceznjom sjecaju tih vremena, jedino neka cetnicka podrucja kukaju, ali realno, bili su na strani koja je poduvala, sta su ocekivali, smilje i bosilje...

Nema nista besmislenije od tvrdnje kako je ideja dobra, ali implementacija losa, jer tu su krivi ljudi. Pa, je*ote, je l' to osmisljavano za ljude il' za vanzemaljce? Je*es drustveno uredjenje koje zanemaruje ljudski faktor.

Antifasizam nije isto sto i komunizam, isto kao sto i antikomunizam nije isto i fasizam. Ja sam antifasista i antikomunista, pa se zato nikad ne bih pojavio na "antifasistickom" skupu koje organizuju neke ekstremno ljevicarske organizacije, niti na "marsu za jedinstvo Srbije" koje organizuju navijaci Rada.

Sto se tice stanova i zivota, ne zivim u poklonjenom stanu, niti sam ikako profitirao zahvaljujuci drugu Titu. A, i ti poredis osamdesete godine u SFRJ i danasnji (posleratni) period. Provjeri kako je u SFRJ bilo 50-ih...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 06:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Svaka ideologija koja koja koristi represiju kako bi vladala je loša. Ja samo kažem da su ovi nacisti obična patka, kako bi neko mogao da opravda svoje generalizovanje Srba kao zločinačkog i nacističkog naroda, pa 20 godina kenjaju kako smo mi najveći zločinci, i onda nam ubace organizacije za "demokratiju", a malo kasnije naciste i onda kažu kako su bili u pravu.

Strancim je najbitnije da mi ne mislimo svojom glavom, već samo da se svaadjamo oko ideologije, i tako potencijalno izazovemo medjusobne sukobe, kako bi kasnije mogli lakše da nas kontrolišu i uništavaju.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 08:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
GOlemi,jeli to onda znachi da nismo dovoljno politicki zreli kao narod?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Timotic je napisao:
Nema nista besmislenije od tvrdnje kako je ideja dobra, ali implementacija losa, jer tu su krivi ljudi. Pa, je*ote, je l' to osmisljavano za ljude il' za vanzemaljce? Je*es drustveno uredjenje koje zanemaruje ljudski faktor.

I ideja hriscanstva je dobra pa su zbog nje vodjeni krstaski ratovi. Znaci, ideja moze biti dobra ali aljudski faktor los. Druga stvar, imamo na desetine kapitalistickih zemalja koje su siromasnije od komunistickih i u kojima vlada vece bezakonje nego u komunizmu. Licno sam pricao sa nekim ljudima iz afrike i kod njih je kapitalisticko uredjenje, ali se desavaju grozote i robovlasnistvo vece nego u bivsem sssr. Znaci nije nekad problem u ideologiji nego u primjeni.
Komunizam je zagovarao jednakost, ali su guzonje i clanovi partije sebi grabili pare. Znaci u pitanju je ljudski faktor a ne ideologija. Ili jednakost. Po definiciji svi bi trebali biti jednaki, a predsjednik s koreje jede kavijar i pravi atomske bombe dok mu umire u njegovoj zemlji milioni ljudi od gladi. To nije komunizam, to je tiranija. Mogu i ja reci da sam kralj a nisam. Tako i oni mogu reci da su komunisticka zemlja a nisu. Jer ne rade ono sto propovijedaju.
Po mom misljanju jedini nedostatak komunizma kao ideologije je to sto je u klasicnom smislu neizvodljiva zbog ljudske prirode. I jos jedan nedostatak je odbacivanje religije. Kad bi uvrstili ovih par nedostataka i primijenili sve kako treba komunizam bi bio ideano rjesenje, ali kao sto sam rekao zbog ljudske prirode to nije moguce.
Jos da rezimiram sa jednim primjerom. Danas u rs imamo kapitalizam, a ako pitate 90 posto ljudi ce vam reci da su bolje zivjeli sedamdesetih i osamdesetih kad je bio socijalizam. Zato sto je socijalizam bio bolje primijenjen od danasnjeg kapitalizma.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
GOlemi,jeli to onda znachi da nismo dovoljno politicki zreli kao narod?

У суштини, има ту истине... мада је правилније рећи да српски политичари и српске елите нису довољно зрели!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Timotic je napisao:

I ideja hriscanstva je dobra pa su zbog nje vodjeni krstaski ratovi. Znaci, ideja moze biti dobra ali aljudski faktor los.

Извини, али то је тотално бесмислено.
Фино ти је "Timotic" написао, идеја има смисла само ако је проводива и реална у овом времену и са живим људима. У супротном, додаје јој се атрибут "утопијска"...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 11:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne kažem da komunizam kao idelogija nije dobar, isto tako i kapitalizam, pa i fašizam u pojedinim državama Evrope (Italija, Španija, Finska, izuzimajući Njemačku, NDH i Austriju koja je anšlusirana).

Ali ja sudim i čitavo čovječanstvo sudi po djelima, a ne šta piše na 500 strana u tvrdo koričenje.
Moglo se pročitati u komunizmu će nestati klasne razlike, super svi ćemo biti isti. A šta su komunisiti uradili u svim zemljama? Svi ljudi koji su se isticali u društvenim granama koje nisu pogodne za komunizam su skresavani i utapani u kolotečinu radničke klase. Nemam ništa protiv proleterijata, ali oduzimanje imovine u cilju jednakosti svih nas apsolutno sam protiv. Grubo tjeranje umjetnika da pričaju i oslikavaju isključivo NOB i radničku klasu je silovanje. Gušenje političke misli i slobode govora po cijenu života.

Ovde se na temi moglo zaključiti, Staljinov komunizam je bolji od Hitlerovog fašizma, jer je ovaj žigosao samo svoje, a ovaj drugi je pokosio čitavu Evropu i to je tačno ali donekle.

Onda se može tvrditi da je fašizam generala Franka bolji od Titinog komunizma, jer nije genral Franko koji je ostao na vlasti do 1970 i neke osnovao OZNu, UDBu, Goli Otok, surovu nacionalizaciju i ostale represije.
Titio je pobio više Srba od genrala Franka. Ovo je samo primjer da nije sve crno bijelo, kao što se nastoji da prikaže.

Fašizam unuci Musolinija joj donosi lijep profit i popularnost i ja nemam ništa protiv toga, dok ona ne kaže da bi osnovala koncentrcioni logor za Srbe, Jevreje , antifašiste, Frnacuze, Rome, Bošnjake, Cincare, Somalijce itd...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Onda se može tvrditi da je fašizam generala Franka bolji od Titinog komunizma

Reci da se salis,ili da si se zabunio,ovim se ne moze ni saliti.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja mislim da je tebi strašniji i preči svaki drugi zločin ostalih diktatora nad sopstvenim narodom, nego što je Titin nad Srbima i ostalim nekomunisitima. Barem takav utisak stičem.

Vidi gdje je Španija došla sa svojim uređenjem stigla , a gdje smo mi!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
shoole je napisao:
У суштини, има ту истине... мада је правилније рећи да српски политичари и српске елите нису довољно зрели!

Pa valjda su nasi politicari i nase elite proizasli iz naseg naroda!?Nisu niotkud dosli,vec su iz nase mase.
Kako promeniti situaciju nabolje?
Trenutno pushimo Dodikovu i Haretovu prichu koja raspiruje tenzije a znamo da jedan ima kucu na Dedinju a drugi stan u Turskoj.Ja imam samo ovu u Sanskom Mostu,meni nije vise do zajebancije!Niti vise zelim gledati kako komsina gori niti vise zelim da moja gori!
Zelim samo malo vise mira a ako sam nekom toliko bitan zato sto sam pripadnik njegove nacije neka mi donese koju sadnicu da posadim u svom vocnjaku jer ide jesen.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 15:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
MILO je napisao:
shoole je napisao:

Pa valjda su nasi politicari i nase elite proizasli iz naseg naroda!?Nisu niotkud dosli,vec su iz nase mase.
Trenutno pushimo Dodikovu i Haretovu prichu koja raspiruje tenzije a znamo da jedan ima kucu na Dedinju a drugi stan u Turskoj.Ja imam samo ovu u Sanskom Mostu,meni nije vise do zajebancije!Niti vise zelim gledati kako komsina gori niti vise zelim da moja gori!
Zelim samo malo vise mira a ako sam nekom toliko bitan zato sto sam pripadnik njegove nacije neka mi donese koju sadnicu da posadim u svom vocnjaku jer ide jesen.

Pa jesu oni iz naroda time ti je sve rečeno, da bi promjenili situaciju nabolje prvo trebamo shvatiti da nema više države da nam pomaže i daje, država je sada tu
samo da ti obezbjedi sigurnost, školovanje i da ti uzima porez, a sve ostalo je na tebi. Mira ovde neće biti jer sistem obrazovanja je takav, mladje generacije se praktično uče za sukob, sve dok svi narodi u BiH ne shvate da je odvojenost najbolja, bićemo u konstantnom stanju potencijalnog sukoba i tu prosperiteta nema.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
MILO je napisao:
shoole je napisao:

Pa jesu oni iz naroda time ti je sve rečeno, da bi promjenili situaciju nabolje prvo trebamo shvatiti da nema više države da nam pomaže i daje, država je sada tu
samo da ti obezbjedi sigurnost, školovanje i da ti uzima porez, a sve ostalo je na tebi. Mira ovde neće biti jer sistem obrazovanja je takav, mladje generacije se praktično uče za sukob, sve dok svi narodi u BiH ne shvate da je odvojenost najbolja, bićemo u konstantnom stanju potencijalnog sukoba i tu prosperiteta nema.

Не разумијем... Наши политичари и наше елите јесу произашли из нашег народа. Из ког би другог?
Али они би требали да буду људи за визијом шта је добро за народ и како ту визију провести... то је проблем ових наших!
Питање је било да ли смо ми политички незрео народ... Народ који 50 година није практиковао демократију већ једнопартијски систем и коме се затим догодила деценија ратова, страдања и сиромаштва тешко може бити зрео да изабере праву политику! Они који су укапирала неке ствари најчешће не излазе на изборе, а сиротињу купују са пар километара асвалта и причом "ако ја не побједим овдје, нећете добити ништа пара од државе!"...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]