banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Sep 2008, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
NikolaBL je napisao:
Interesuje me vase misljenje.

Malo sam kivan na veze i vezice koje su postale uobicajne pri trazenju posla u nasem gradu.
Cinjenica je da pri konkurisanju za vecinu poslova u Banjaluci vecu prednost imaju dosljaci nego rodjeni Banjalucani cisto iz razloga jer ih je vise u upravnim i drzavnim poslovima u nasem gradu.
treba li se nesto i moze li se nesto povodom toga preduzeti.
Zar ne bi trebao prednost da ima neko ko je rodjen i odrastao u ovome gradu?!
Ipak mislim da bi rodjeni banjalucanin vise ucinio za Banjaluku nego neko ko je od skoro ovde.

Ja nisam rodjeni Banjalucanin i silom sam dosao u BL. Mogu reci da mi koji nismo rodjeni tu imamo daleko manje veza nego vi koji jeste. Inace, u Banjaluci sam prozivio najteze dane tako da mi Banjaluka ne znaci ni 1% u poredjenju sa mojim rodnim gradom. Inace, BL je previse nahvaljena, ja nista narocito nisam nasao tamo. I slazem se da rodjeni imaju prednost dzaba im, samo kod nas vlada rasulo i ko se bolje snadje bolje prodje, ali pak mora se priznati da su banjalucani manje izgubili od izbjeglica(izjeblica) koji smo platili cijenu za njih.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ni meni ne znači. A rođena sam tu kao i cijela moja porodica. Ima toliko ljepših gradova na ovom svijetu, tako da mi BL nije ništa posebno.
Što se tiče štele - svi je imamo podjednako.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
@vim kakvu si ti cijenu platio za mene? sto ti je to najteze bilo u banjaluci? mislish da banjalucani nisu ginuli za tamo neka druga mjesta? sto nisi otisao silom u prnjavor, srbac, bjeljinu,zvornik ili neko drugo mjesto? chestitam, od majmunske teme napravio si josh majmunskiju
prije nego krenesh upotrebljavati teshke rijechi, malo razmisli. uostalom, niko nikoga ne drzi, siroko vam polje
meni je banjaluka najljepshi grad, pun divnih ljudi, normalnih, sa svih strana. nema nista vise nevolje nego sto je ima bilo koji drugi grad

za ljubitelje drugih ljepshih gradova ima sarajevo.com, mostar.com. zagreb.com, beograd.com, bech.com.paris.com, london.com, rim.com,barcelona.com itd,itd...i svi ti drugi gradovi su lijepi ali su naspram moje banjaluke go qurac

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja nista lose nisam rekao nikome. Sto se tice placanja cijene nisam mislio na sebe nego na izbjeglice koji su docekani devedesetih sa prezirom u Banjaluci i koje su banjalucani zvali izjeblice. I mislio sam da su izbjeglice platile cijenu jer su izgubili kuce dok su banjalucanima ostale kuce koje su iznajmljivali i zaradjivali na izbjeglicama.
Naravno, isto koliko su banjalucani iskoristili izbjeglice toliko su sa Pala iskoristili banjalucane ali to je druga tema. Sto se tice foruma posjecujem i druge forume gradova sa kojima sam imao neku vezu, tako da je ovaj forum jedan od mnogih.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Ja nista lose nisam rekao nikome. Sto se tice placanja cijene nisam mislio na sebe nego na izbjeglice koji su docekani devedesetih sa prezirom u Banjaluci i koje su banjalucani zvali izjeblice. I mislio sam da su izbjeglice platile cijenu jer su izgubili kuce dok su banjalucanima ostale kuce koje su iznajmljivali i zaradjivali na izbjeglicama.
Naravno, isto koliko su banjalucani iskoristili izbjeglice toliko su sa Pala iskoristili banjalucane ali to je druga tema. Sto se tice foruma posjecujem i druge forume gradova sa kojima sam imao neku vezu, tako da je ovaj forum jedan od mnogih.

vezze, steta sto nismo svi sve izgubili? to je tvoja poenta :roll: ostale su kuce i u bjeljini i u prnjavoru i u chelincu itd. a ovo za pale je totalno vezze

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ajmo malo pljuvati po BL :roll:

Kome se ne svidja - putuj Selma i ne naginji se kroz prozor :wave:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Ajmo malo pljuvati po BL :roll:

Kome se ne svidja - putuj Selma i ne naginji se kroz prozor :wave:

pa jbt ajkulo, jel ti vidish ovo? :D neko pokrene ksenofobnu kretensku temu i pokusavas ljudima objasniti da je to bzv. a onda se pojave pacijenti koji promovisu nesto sto nije, i sto je gore od same teme

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Gledam al' ne vjerujem :roll:

LM, rat je prosao, nastupilo vrijeme slobode izbora.. Prnje pod misku i tutanj.. :fist:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
vim je napisao:
Naravno, isto koliko su banjalucani iskoristili izbjeglice toliko su sa Pala iskoristili banjalucane ali to je druga tema.

Na koji način su to Pale iskorisitle Banjaluku? :angry4:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 00:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Pitanje:
- Šta Banjalucanin radi ujutro u 07.00h na prozoru?

Odgovor:
-Gleda Glamočake kako idu na posao...

----------------

et ja neću više :D

PS.
Kuckam sa posla ... (01.46h .......... a 07.00 daleko uuu jebem te robijo :D )

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 07:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
vim je napisao:

Dobrano si ga nalupetao u ovih nekoliko recenica! Je li tako? Jeste!
Je.es mi mater, onda sam sanjao da smo u mojoj zgradi smjestili desetak porodica koje su skapavale od gladi?! Za izgubljene kuce obrati se na adrese martic-hag.com i karadzic-hag.com, a ne da nama ovako kulturno seruckas! Ne poricem da je bilo lopina kojima je moral nepoznat pojam, ali kad mi neko krene sa generalizacijom.... :angry4:

filozof sa vrbasa je napisao:
Dobra tema!

Evo šta mi rođene Sarajlije da kažemo! Spali smo sa pastuha na mulu, ali se opet borimo nekako i držimo se.

Većina Sarajlija je visokobrazovana, ali ih nema na ključnim pozicijama u gradu. Zašto?

Jednostavno nas ne mogu trpiti zato što smo sposobni za sve. Od jedne marke pravimo dvije.

Vidite li narcisa ovdje? :D Zezas nas, a?

vim je napisao:
Naravno, isto koliko su banjalucani iskoristili izbjeglice toliko su sa Pala iskoristili banjalucane ali to je druga tema.

Na koji način su to Pale iskorisitle Banjaluku? :angry4:

I ovdje se zezas? :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2008, 09:01 
i meni je moja BL najljepsi grad, slazem se sa drustvom gore, kome se ne svidja, put pod noge. sem toga ako ste vec izgubili sve, izbjegli u BL i bas vam se ne svidja ovde, mozete birati i druga mjesta, isto vam je ako dolazite bez icega, ovde ili negdje drugo.
sto ste se zadrzavali u BL onda uopste, sto niste produzili dalje!!!!
i kad se vec doticemo tih izbjeglica, ne generalizujem, i imam prijatelja koji su dosli stvarno iz svih krajeva sticajem okolnosti, ali po mnogim glamocanima i drvarcanima koje sam ja strela mi smo svi trebali izaci iz svojih kuca i dati sve vama na raspolaganje. e tad bi bili pravi domacini. znam dosta ljudi koji su u to vrijeme egzodusa dosli u banjaluku bez icega, dosli iz nicega, sa brda i planina, a nisu htjeli da se uvale u kuce koje su bile 2 km dalje od centra. halooo!!!!! svi su htjeli tjerati hrvate i muslimane iz stanova u epicentru grada, kao da ste izbjegli iz pariza, periferija vam je bila daleko. a dosli ste iz mjesta gdje nije bilo ni semafora. za ovo potpisujem sto puta, imam dokaze i svjedoke!!!!! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
e kad kažeš naljepši grad na svjetu stvarno izgubim volju za diskusijom... čitav balkan (srbija, hrvatska, bih, makedonija,cg) stane u tri kvarta njujorka, 7kvartova londona, 4ulice moskve... (da ne spominjem atinu, rim, pariz, damask i sl. ne znaš koji je ljepši od kog)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 09:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
majlili je napisala da je NJOJ BL najljepsa na svijetu i ne vidim sta se tu ima diskutovati. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
što znači da majlili odgovara ova banjalučka žabokrečina ... :D

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Zavisi iz kog si djela Sarajeva, ja sam bliže bio koševskom brdu!

Cemu Vrbas?Ti si filozof sa Miljacke :)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 10:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
vim je napisao:

Sto ti znas usrat temu, kokos kacu i zena co'eka pa to svijet nije vidio.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2007, 15:32
vim je napisao:

:lol: :lol: :lol:
Прејако...мислим да си дотако саму срж овог проблема...
АВЕРЕЛ :D

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
WTF? O cemu vi raspravljate ovdje?
Dok vi tu palamudite, dosljaci su vec dobili po jedno unapredjenje i povecanje plate. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]