banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 20:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Drzavljanstvo
PostPoslato: 22 Okt 2008, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
emeritus je napisao:
u principu, ako si srbin uzmi srpsko (vani se vise cijeni srpski pasos od bosanskog - koji je u rangu moldavije), a ako si hrvat uzmi hrvatsko... to je jedini nacin da rasturimo bosnu srcem... sve ostalo su pusta obecanja...

Daj mi molim te jedan konkretan primjer gdje se to (na koji nacin) vise cijeni srbijanski pasos od bosanskog?! Nije mi ni ovaj bosanski nesto prirastao k srcu, samo me zivo interesuje u cemu je razlika. Sranje jedan - sranje drugi. I bosanski mi je istekao pa ga ne produzavam jer nemam ni para ni u planu nigdje ici, a da imam para ne bih brinuo za vizu. Gnjavaze za vizu svakako da ima, previse, ali se dobije.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
"Čovjek koji nema para i Lakataši su mu inostranstvo"

Filozof sa Vrbasa, lično iskustvo

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 03:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nije glupo, sasvim je logicno. Zar postoji u grckoj nesto bosansko sto se vise cijeni od srpskog???
Trenutno ne putujem dalje od Hrvatske i Srbije, sto mogu sa licnom, ali sasvim solidno sam proputovao po evropi u zadnjih 5-6 godina sa BiH pasosima - Njemacka, Holandija, Engleska, Norveska, Madjarska... da ne stavljam sad travel map ovde, uglavnom sve bez ijedne jedine neugodnosti.
Nije ni cudno sto te `apse kad imas talibanski pasos, sto ne koristis barem bosanski? :lol: :hello2:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
emeritus je napisao:
... pišem ovo sve iz iskustva recimo na bosanski pasoš sam doživio toliko poniženja da mi se gadi uopšte pomisao na njega...

Preko 9 god putujem sa BiH pasosem.. Nikad, nigdje nikakva neprijatnost.. A ovdje na zapadu, bio Srbin ili Bosanac ili Ukrajinac.. Nikakva razlika sem sto smo svi iz Istocnog bloka :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
emeritus je napisao:
možda će ti biti glupo, ali u grčkoj se mnogo više cijeni srpski pasoš nego bosanski... italija isto tako jako poštuju srpski pasoš... pišem ovo sve iz iskustva recimo na bosanski pasoš sam doživio toliko poniženja da mi se gadi uopšte pomisao na njega...
godinama radim sa murijom pomenutih zemalja i znam kako me gledaju kad im kažem da sam srbin a kako gledaju na talibanske pasoše (jednom sam na aerodromu bio uhapšen) ali tebi je to svejedno jer za tebe je sranje sve a i ne putuješ... :wink:

Jaro bez uvrede ali da si iz bilo koje drzave sa balkana(mislim na staru Jugu)i koju god cuku pokazes svi te isto gledaju i ni sa jednom nemas vise povlastica................Ovo sto je ajkula napisala je surova istina.............

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 03:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E moj emeritus, kao da tročlano predsjedništvo nema pametnija posla nego da radi na podizanju kredibiliteta ove države samo da bi vi lagodnije putovali.

Ali isto tako pun mi ja kapa praznih priča političara sa Zapada kako su oni prijatelji BiH.

Eno prije neki dan USA ukinula vize za državljane nekih zemalja Evrope, nigdje BiH u tome.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Sve je to isto sranje... U Italiji pogotovo, bas si nju i naveo za primjer... Drugarica mi je iz Cacka i isto ne moze kuci osim avionom... Svi mi isto cekamo za vizu, permesso i ostala sranja... Samo Hrvati kuliraju i prelaze s licnom... Muka mi je vise od tog...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zamisli i tog paradoksa.

Jedna EiLeen koja je po nacionalnosti Srpkinja i iz BL je treba vizu, dok neka druga EiLeen koja je po nacionalnosti Hrvatica takođe iz BL ne treba vizu, jer je dobila domovnicu HR.

Italijani hoće da mi podijele BiH, smrdljivi žabari, eno im Istra pa nek se natežu sa Hrvatima.

Bagra i digići.

Uh što su me iznervirali.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 16:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Sep 2008, 00:09
Vrlo jednostavno bez emocija, Srbija ce prije ili kasnije u EU (jos brze u sengen) BiH nece NIKAD, ali zapamtite NIKAD u Evropsku uniju. Ta prica je potrebna OHRu da bi opravdali svoje postojanje, i to rade godinama, ali zemlja koja je protektorat nema nikakvu euro buducnost. Znaci jedino racionalno za one koji nemaju pasose ili su im istekli je da uzmu srpski.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 11:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Okt 2008, 19:50
BLAF77 je napisao:
emeritus je napisao:
u principu, ako si srbin uzmi srpsko (vani se vise cijeni srpski pasos od bosanskog - koji je u rangu moldavije), a ako si hrvat uzmi hrvatsko... to je jedini nacin da rasturimo bosnu srcem... sve ostalo su pusta obecanja...

Daj mi molim te jedan konkretan primjer gdje se to (na koji nacin) vise cijeni srbijanski pasos od bosanskog?! Nije mi ni ovaj bosanski nesto prirastao k srcu, samo me zivo interesuje u cemu je razlika. Sranje jedan - sranje drugi. I bosanski mi je istekao pa ga ne produzavam jer nemam ni para ni u planu nigdje ici, a da imam para ne bih brinuo za vizu. Gnjavaze za vizu svakako da ima, previse, ali se dobije.

u alziru je srbijanski pasos cijenjeniji,ja inace imam onaj bosanski,ali cu uzeti srbijanski,a zasto ne cijene bosanski pasos u alziru:oni su za njih teroristi,neka si iz bosne samo nek nisi musliman,i mislim da je ovo jedina muslimanska zemlja gde nema bosanske ambasade,dok u ostalima ima

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
EiLeen je napisao:
Sve je to isto sranje... U Italiji pogotovo, bas si nju i naveo za primjer... Drugarica mi je iz Cacka i isto ne moze kuci osim avionom... Svi mi isto cekamo za vizu, permesso i ostala sranja... Samo Hrvati kuliraju i prelaze s licnom... Muka mi je vise od tog...

Kako ne moze. Pa zar u Hrvatsku ne moze sa Srbijanskim pasosem bez vize?

ALGER je napisao:
u alziru je srbijanski pasos cijenjeniji,ja inace imam onaj bosanski,ali cu uzeti srbijanski,a zasto ne cijene bosanski pasos u alziru:oni su za njih teroristi,neka si iz bosne samo nek nisi musliman,i mislim da je ovo jedina muslimanska zemlja gde nema bosanske ambasade,dok u ostalima ima

Ovo mi je prvi put da cujem da u Alziru ne vole muslimane.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
A kako aplicirati za državljanstvo neke azijske države?
Ja sam Bosansko državljanstvo čekao 13 godina i jedva dobio.
Bem ti život ko da sam tražio državljanstvo za Mars.
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 21:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2008, 13:24
Jaooo sta cu ja, imam tri drzavljanstva ovozemaljska i cetvrto sa Kriptona... :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Ma divota,ja bi državljanstvo Japana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]