banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Mar 2008, 20:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
ova [prica skoro da zvuci nevjerovatno,to kazem iz razloga sto je situacija izuzetno teska razumijem sve ali jedna stvar mi ne ide u glavu 34 godine ima njegovo prvo dijete i jos uvijek zivi sa ocem u takvoj situaciji?zasto?tom covijeku je potrebna zaista pomoc,ali je zalosno sto mu niko ne zeli pomoci!!!zasto???pitanje je zato sto drzava je sranje i nikog nije briga dok se nedesi zlo veliko.zaist tesko je bilo sta reci na ovaj slucaj ali sigurno je to da mi je jako zao te familije kojima su se zivoti pakleno promijenili nadam se da ce jednog dana stvari da krenu na bolje :angel7:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 00:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Film govori sve.
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video- ... stica.html

Ko ima vremena moze procitati i ovaj tekst, naravno uz smijeh.
http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... Section=12

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
E kiki upravo to, ne razumije niko, zašto ne želi da ode... Nego, vezano je za to drugo dijete i za tog "oca" i stalno misli da će se ogriješiti ako bilo šta uradi a on hvala bogu to koristi pa onda... Nabija mu na nos kako mu je dao sve u životu i da sada treba da mu vrati... Uf, pobudalim kad se sjetim... Zaista zvuči nevjerovatno ali, zaista nemam razloga da izmišljam jer je tema jako ozbiljna... Nego da ne bude da krijem tudje ljudstvo,ako ipak neko shvati o kome je riječ, ima još uvijek dobrih ljudi, uspjeli smo smjestiti gospodina u jednu ustanovu, dok se ne smisli trajno rješenje... Naravno uz odredjene vezice i podmazivanja, pa bez toga ne može... Nemojte mi zamjeriti što pišem ovako nebulozno ali ne mogu otkrivati ni ko je u pitanju ni polove djece ni ustanove ni ljekare, nadam se da me razumijete...

Ma samo čovijek treba da se zahvali bogu svaki dan što je živ i zdrav i što koliko toliko živi normalno...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 02:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
nije uredu "na prvu" da tog čovjeka okvalifikujemo kao društveno neprihvatljivu osobu... mislim da bi bilo bolje rjesenje da sa tim covjekom se razgovara otvoreno, da su tu prisutni svi članovi porodice, jer nista nije rjeseno smjestanjem tog covjeka u ustanovu... problem je prolongiran, mozda on ima neko drugo rjesenje, ali ga niko ne pita o njemu...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ne blejalo. treba da ih ubije kad upadne u alchajmersku komu, i nije svjestan šta radi. Tek kad ih prikolje, tad ga trebamo smjestiti u ustanovu. Idealno!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ti znaš šta je najbolje za svakog... nisam nigdje napisao da ga treba po svaku cijenu ostaviti u kuci sa porodicom, vec ga pitati sta on misli da bi njemu bilo najbolje, u ustanovu ih je najlakse...jesu li oni rjesili problem trajno - nisu i nece ga rjesiti dok god idemo sa pozicije JA znam sta je najbolje za tebe!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

emeritus je napisao:
ti znaš šta je najbolje za svakog... nisam nigdje napisao da ga treba po svaku cijenu ostaviti u kuci sa porodicom, vec ga pitati sta on misli da bi njemu bilo najbolje, u ustanovu ih je najlakse...jesu li oni rjesili problem trajno - nisu i nece ga rjesiti dok god idemo sa pozicije JA znam sta je najbolje za tebe!!!

ovdje je u pitanju spašavanje ovih glava koje nisu bolesne, makar da se to spasi.. jel ti to ne vidiš?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

razumijem o čemu pričaš ti ali nemoj da idemo u teške rječi tipa spašavanje glava koje nisu bolesne... očigledno je da je porodica disfunkcionalna, a da su svi zdravi i nisu kćer 34 godine i još uvijek živi s njima, maćeha koja se udala za tipa koji je siledžija izgleda od početka i rodila mu dijete takođe nije baš najprisebnija, meni je žao tog maloljetnog djeteta u cijeloj priči jer ono je na dobrom putu ka nekom obliku psihopatologije...
i da ovo je samo jedna verzija priče a gdje je druga?!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Joj ljudi šta je vama??? Radi se o mentalno poremećenoj i bezobraznoj osobi... Kakvo njegovo mišljenje??? Pa on kolje rodjeno dijete, usere se pa razmaže govna po čitavoj kući da ono mora čistiti, da ne bi otišlo negdje, piša u obuću, i to sve kad niko nije u kući a kad su tu onda je nepokretan i nosi pelene...A da i kad se usere u pelene, dok niko ne gleda, izvadi govna i raznosi... Ja se stvarno izvinjavam na ovim izrazima ali kad me vučete za jezik...
E a upravo se radi o tome... Tako su reagovali svi kojima se porodica obratila za pomoć... Razgovarajte s njim, biće on dobar...

Mislim halooooooooooo!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

super, šta ti onda sve govori o ljudima koji su reagovali na taj način- da nisu dobro reagovali, problem nije uspjesno rijesen...
svi mi imamo naše istine koje su nama samim jedino validne, ali ako te definicije problema uskladimo (što je najteže) možemo već početi tražiti promjene i načine kako te promjene ostvariti... šta bi ti željela za sebe (zaboravi na maćehu i oca) kako bi ti riješila problem???

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

emeritus je napisao:
razumijem o čemu pričaš ti ali nemoj da idemo u teške rječi tipa spašavanje glava koje nisu bolesne... očigledno je da je porodica disfunkcionalna, a da su svi zdravi i nisu kćer 34 godine i još uvijek živi s njima, maćeha koja se udala za tipa koji je siledžija izgleda od početka i rodila mu dijete takođe nije baš najprisebnija, meni je žao tog maloljetnog djeteta u cijeloj priči jer ono je na dobrom putu ka nekom obliku psihopatologije...
i da ovo je samo jedna verzija priče a gdje je druga?!

Pa idiote, ajde je ti oženi sa takvim problemom!!! Jeste spašavanje glava... Ovakve stvari se dešavaju uvijek, uvijek se nađe neki pametnjaković koji misli da je to u redu... Ma daj molim te... Gdje da ide, gdje??? Ajde daj mi ideju!!! Ako ona ode, i ubije joj sestru, šta onda??? Ma svima je interesantno, dijeliti savjete a niko ne bi pomogao...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

baš ti hvala na komplimentu... očigledno je da si ti u pitanju i tvoja porodica... a pošto ne čitaš dobro pojednostaviću ti, šta ćeš ti u takvoj porodici, ne mogu a da ne konstatujem da si zapravo i ti veliki dio problema, nezrela si osoba najblaže rečeno i ko zna kakva se psihopatologija razvila u tebi samo nije utvrdjena...ne postoji zdrava osoba na ovom svijetu...

a isti taj bolesni tip, kako ga nazivate ima jednako pravo na svoje misljenje kao i svi drugi učesnici u problemu... dakle dijalog, dijalog, dijalog ...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 11:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
ta porodica je u velikim problemima po cijeloj prici problem lezi u tom covjeku koji je mentalno bolestan,dragi moji ko nije zivio sa mentalnom bolesnom osobom nema pojma sta prica istina je da je jako jako tesko pa pogada cijelu familiju,znaci problem se mora rijesiti odakle pocinje znaci taj covjek mora da ide na lijecenje bez obzira na sve on nije u stanju da zivi sa svojom porodivcom dok se malo mentalno ne popravi i nije na njemu da odluci da ide u bolnicu ili ne on mora da ide na lijecenje, jer je to za njegovo i porodice dobro!!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kiki blue je napisao:
ta porodica je u velikim problemima po cijeloj prici problem lezi u tom covjeku koji je mentalno bolestan,dragi moji ko nije zivio sa mentalnom bolesnom osobom nema pojma sta prica istina je da je jako jako tesko pa pogada cijelu familiju,znaci problem se mora rijesiti odakle pocinje znaci taj covjek mora da ide na lijecenje bez obzira na sve on nije u stanju da zivi sa svojom porodivcom dok se malo mentalno ne popravi i nije na njemu da odluci da ide u bolnicu ili ne on mora da ide na lijecenje, jer je to za njegovo i porodice dobro!!!!

:hello1: :hello1:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i meni nije jasna ova sugestija ,da se sa mentalno poremećenom osobom treba razgovarati u cilju rješavanja problema : "dijalog, dijalog, dijalog" ? wtf?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dijalog će problem rjesiti a trpanjem po ustanovama neces nista postici na duze staze... jesi cula negdje za izraz ekološki pristup rjesavanju problema???
vi jos uvijek idete sa medicinskog modela, koji je zastario i prevazidjen... za sve u zivotu je potrebno dvoje, tako da okacite vasu teoriju macku o rep ili je ostavite za trac partije ...

Citiraj:

nije moja poenta da porodica ostane na okupu vec da se prevazidju konflikti unutar te porodice, zasto ne bi bilo jedno od rjesenja da se kcerka zaposli (ako ne radi) i sama pocne da zivi svoj zivot, ili da taj covjek ako zeli sam ostane u svojoj kuci, razvod zasto da ne??? ovako on ponese epitet teroriste a one zrtve, svi su oni ucesnici u problemu i svi trebaju biti ucesnici u rjesenju...

@19 dijalog je kljuc uspjeha, kada dijalog prestane problemi pocnu, pokusaj pogledati problem kroz "njegov prozor", da bi to uspio moras njega prvo privoljeti na razgovor...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jel ti stvarno misliš da on u svojim "stanjima" može razabirati dijaloške metode?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a jel ti stvarno mislis da je to stanje vjecno, da ga nije moguce smiriti lijekovima pa sjesti na razgovor ???
procitaj sta je Alchajmerova bolest (ako je to prava dijagnoza)... od nje pati blizo 50 miliona ljudi...
ova porodica je ugrozena jer nije imala adekvatnu strucnu pomoc...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

emeritus je napisao:
a jel ti stvarno mislis da je to stanje vjecno, da ga nije moguce smiriti lijekovima pa sjesti na razgovor ???
procitaj sta je Alchajmerova bolest (ako je to prava dijagnoza)... od nje pati blizo 50 miliona ljudi...
ova porodica je ugrozena jer nije imala adekvatnu strucnu pomoc...

pa ne znam stručno o toj bolesti, ali znam dosta, one osnovne crte.. koliko ja znam, napadi mogu probijati i kroz ljekove i terapiju, kao kod epilepsije... prema tome, tvoja mala teorijica pada u vodu. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dobro je heraklite... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]