dijalog će problem rjesiti a trpanjem po ustanovama neces nista postici na duze staze... jesi cula negdje za izraz ekološki pristup rjesavanju problema???
vi jos uvijek idete sa medicinskog modela, koji je zastario i prevazidjen... za sve u zivotu je potrebno dvoje, tako da okacite vasu teoriju macku o rep ili je ostavite za trac partije ...
Citiraj:
ta porodica je u velikim problemima po cijeloj prici problem lezi u tom covjeku koji je mentalno bolestan,dragi moji ko nije zivio sa mentalnom bolesnom osobom nema pojma sta prica istina je da je jako jako tesko pa pogada cijelu familiju,znaci problem se mora rijesiti odakle pocinje znaci taj covjek mora da ide na lijecenje bez obzira na sve on nije u stanju da zivi sa svojom porodivcom dok se malo mentalno ne popravi i nije na njemu da odluci da ide u bolnicu ili ne on mora da ide na lijecenje, jer je to za njegovo i porodice dobro!!!!
nije moja poenta da porodica ostane na okupu vec da se prevazidju konflikti unutar te porodice, zasto ne bi bilo jedno od rjesenja da se kcerka zaposli (ako ne radi) i sama pocne da zivi svoj zivot, ili da taj covjek ako zeli sam ostane u svojoj kuci, razvod zasto da ne??? ovako on ponese epitet teroriste a one zrtve, svi su oni ucesnici u problemu i svi trebaju biti ucesnici u rjesenju...
@19 dijalog je kljuc uspjeha, kada dijalog prestane problemi pocnu, pokusaj pogledati problem kroz "njegov prozor", da bi to uspio moras njega prvo privoljeti na razgovor...