le_papillon je napisao:
tensSa je napisao:
Citiraj:
Ja naime poznajem ljude koji su 40 godina u braku i jos ima ljubavi medju njima.

Da ne spominjem babu i dedu...
Kada deda sa 80 godina drzi babu za ruku, a zajedno su od 16-te godine..
Predivna scena!

Oduševim se kad vidim da se šetkaju tako, kao i svaki drugi zaljubljeni par!
A meni je glupa isključivost, u smislu da je brak nešto što se podrazumijeva kad dođeš u određene godine, kao i to da ljubav prolazi nakon nekog vremena. Ne prolazi, samo se mijenja.
Nažalost, mislim da smo sve nesposobniji da volimo....znate li šta znači kada nađete nekoga da sa vama provede 30-50-50 godina. Na kraju je ta osoba spomenik tvog života, to je ogromna i nevjerovatna stvar...a mi ovdje raspravljamo o trivijalnim stvarima i čak doživimo da se žene porede s rupama u koje se dosadi trpati...grozno...
Što se tiče prevare, pa sve se može desiti, veliki su koji opraštaju...ali treba razlikovati prevaru od varanja...
Ja nisam u braku, bila sam u dugoj vezi i mislim da znam šta i kako zna dosaditi, ali nekada je problem i u nama, ne u dosadi...Mislim da se treba boriti protiv samoga sebe kada dođeš u iskušenje, jer čak i ako partner ne sazna ti si u velikoj mjeri narušio svoj odnos prema njemu ukoliko ga varaš, počneš sam uništavati svoje emocije prema njemu...
Možda je moj komentar previše sanjalački, romantičarski, ali ja sam odlučila da vjerujem u to...mislim da je prazan život onih koji ne mogu vjerovati u nešto više od samoga sebe...ne govorim o religiji nego i u ljudstvo, bilo kakvu ideologiju...