banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Najveća ironija je da je jedan od poginulih profesora, Jevrej, koji je tokom drugog svjetskog rata preživio holokaust, a sad ga ubije pomahnitali degenerik, koji nije bio u stanju da se izbori sa životnim problemima, pa je odlučio da ubije sebe, ali da usput pobije još 30 ljudi. Iskreno se nadam da gori u paklu...

..i to ubijen na dan sjecanja na holokastu...Elem, taj profesor je spasio svoj "razred". Stao na vrata da pomahnitali Koreanac ne moze uci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 14:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Bik je napisao:
ljepota poroka je napisao:
Najvise problema prave crnci, hispanics koji su ugl.portorikanci pa tek onda bijelci, azijati itd.

mrzim rasizam, crnce i kineze, a?

Ne mrzim ja nikoga ali da ih manje postujem od kada sam ovdje, to priznajem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Najveća je fora u tome što će ovaj događaj ostati toliko beznačajan u američkoj istoriji, tačnije, ostaće samo još jedan statistički podatak da se može sledeće ili za dve godine napisati "2007. - Virginia 33 ljudi." Kada Moore sa "Bowling for Columbine" nije uspeo ništa da učini, mislim ni da ovi pojedinačni masakri takođe neće ništa napraviti.

Idustrija oružja je prva (ako se izuzmu narkotici) po godišnjoj zaradi u SAD, tako da sumnjam da će se njihova vlada odreći milijardi i milijardi u porezima zbog nekih tamo, njima nepoznatih tridesetak žrtava.

No, šta se desilo, da se desilo, sad se ne može uraditi više ništa. Mogu obratiti pažnju u budućnosti, ali znamo da neće. I, koliko god ružno zvučalo ovo što ću napisati, ali..bolje je što se desilo tamo kod njih nego negde drugde, gde su ljudi rigotozni po pitanju nošenja i prodavanja oružja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 14:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Kad bijelac zadavi 10 djevojaka onda ne kažemo da je "Bijelac zadavio 10 djevojaka", nego kažemo da je "tip zadavio 10 djevojaka". Zašto onda govorimo ovdje da je "Koreanac uradio amok"? Nije on ubio 30 ljudi zato sto je Koreanac vec zato sto je bio bijesan. Zašto odmah potežemo priču o tome ko najviše zločina čini u USA? Jedan student se posvadjao sa djevojkom, doživio tamnu noć duše i ubio 30 ljudi, to nije jedini slučaj, činili su to i drugi, i mi sad odjednom pokrenuli priču o crncima, bijelcima, hispanolcima. Tu ti malo zamjeram ljepota_poroka :-)
Da se razumijemo, hocu da kazem da se mi ne bi nakostresili toliko da je taj tip to isto uradio u Koreji a ne u USA. Sve sto stranac uradi ljudi se pitaju "Ma kako to smije, neka ide kuci pa to radi"...
Danas kažemo da živimo u sigurnosti, red zakon i to, svako može sebi da zaradi za hljeb i da ustedi, i prodavaonice oruzja u centru grada, dolazi i kupuje ko hoce, i niko ga ne pita "Sta ce ti?". Da pare i ode i cini s njim sto hoce.
Prije par mjeseci prolazim ja pored oruzarnice i, necete vjerovati, vidim zenu, stoji i razgleda pistolje, i pitam se sta ce njoj pistolj???
Ja se pitam zasto je danas novac jedini preduslov da se dodje do oruzja?
I da sad ode neko do onog covjeka sto mu je prodao oruzje kojim je pobio preko 30 ljudi, on ce reci da ga ne interesuje sta ovaj radi sa pistoljem, bitno je da je platio... Zar nase drustvo nije takvo? Prodas drogu da unistis covjeka ali bitno je da si ti zaradio, prodas oruzje i ne pitas se sta ce kupcu oruzje, ali bitno je da je platio, itd....

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U ovom konkretenom slučaju naglašeno je da je Koreanac, jer je neko rekao da je Amerikanac, a nije tačno da se kaže "tip." Kod njih se i na radiju uvek kaže "white male, black female, asian male,..."

A da, u zadnje vreme su govorili i: "Teenage Bosnian muslim, whose anger was evoked by remembering on Serb massacre in Srebrenica,..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 16:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Nisam mislio na sredstva javnog informisanja, nisam ih ni spomenuo.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dak je napisao:
Jedan student se posvadjao sa djevojkom, doživio tamnu noć duše i ubio 30 ljudi, to nije jedini slučaj, činili su to i drugi, i mi sad odjednom pokrenuli priču o crncima, bijelcima, hispanolcima. Tu ti malo zamjeram ljepota_poroka :-)

U pravu si, nego ja sam se samo nadovezala na neciji komentar kako je to sasavi amer uradio, jedino iz tog razloga sam spomenula njegovu naciju. Da ne bi otisli sada u off topic samo da se nadovezem za komentar kako se on posvadjao sa djevojkom. Interesantno je da on nije imao ni djevojku ni priijatelje, nije ni sakim pricao tri godine svog boravka na tom univerzitetu. Bio je osobenjak koji je par puta proganjao neke djevojke pa su one policiju zvale i on je dobio zabranu prilaska njima. Mnogi sada komentarisu kako to da niko nista nije uradio prije po njegovom pitanju jer je bio cudan i profesorima i studentima. Mnogo vise se sada otkriva o njemu , to je jedino sto pokazuju na CNN-u i ostalaim informativnim programima vec par dana. Ali sto si ti rekao vec za par dana ce to sve pokriti prasina do sljedeceg puta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 00:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Nema se puno za dodati na ovo krvoprolice.33 ljudi su mrtvi i nema dalje.

S druge strane,kad pogledamo koliko je to sve medijski eksponirano i koliko ce biti u odnosu na ovakve slucajeve => http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=04&dd=18&nav_category=78&nav_id=242478
postavlja se pitanje da li su neki ljudi manje vrijedni. :-? :cry:

BlackHand je napisao:
Najveća je fora u tome što će ovaj događaj ostati toliko beznačajan u američkoj istoriji, tačnije, ostaće samo još jedan statistički podatak da se može sledeće ili za dve godine napisati "2007. - Virginia 33 ljudi."

Tek ovo ce biti statistika => http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=04&dd=18&nav_category=78&nav_id=242478 kao sto je svaki prethodni slucaj. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 07:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mah, to je odavno statistika. I ne moraš više da čitaš tekst, samo pogledaš dva broja i sve ti je kristalno jasno..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave: Bash mi juce pade na pamet, kad sam vidjela na vijestima 170 mrtvih...koliko medju tim brojem ima studenata, zene, djece....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Buš očekuje raspravu o kontroli ličnog naoružanja?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:38 
Evo sad prochitah da je klinjo BBC-ju poslao paket u kojem najavljuje masakr..valjda tje uskoro biti poznat javnosti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:39 
Citiraj:
Andrej Černi (22) iz Doboja, student na Univerzitetu „Virdžinija tek“ na kome su u ponedeljak ubijena 32 studenta i profesora, na svom životu može da zahvali srećnoj okolnosti. Ovaj mladić se, u momentu kada je student Čo Seung Hui sprovodio svoj krvavi masakr, našao na istom spratu „Noris hola“ žureći na predavanje, jer se uspavao. Upravo to mu je omogućilo da umesto da sedi u učionici u blizini ubice, čuje pucnje na vreme, dok je još bio na stepenicama, i pobegne iz zgrade.

Pa da...domatja srecna lijena gu**ca.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

psyborg je napisao:
Evo sad prochitah da je klinjo BBC-ju poslao paket u kojem najavljuje masakr..valjda tje uskoro biti poznat javnosti...

Vijest sa BBC-a.

Pretpostavljam da može da se nađe na ju tjubu i tako negdje, ako se malo potrudiš ...

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

psyborg http://www.index.hr/clanak.aspx?id=344502

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:50 
Helena je napisao:

E hvala helena... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 17:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

da on je to sve lijepo spakovao i poslao u NBC ako hocete mozete pogledati na http://www.cnn.com ili http://www.nbc.com.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
subcomandante marcos je napisao:
Buš očekuje raspravu o kontroli ličnog naoružanja?

pogledao "Bowling for Columbine" Michael Moorea?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

VeLiKi je napisao:
pogledao "Bowling for Columbine" Michael Moorea?

pogledao. ja sam samo prenio naslov vijesti sa BBC.ja. nije to moj komentar ...

kad smo već na temi, ako niste gledali snimak, pročitajte poruke nesrećnog južnokoreanca.

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nesrećnog? Misliš, poremećenog?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]