Kad bijelac zadavi 10 djevojaka onda ne kažemo da je "Bijelac zadavio 10 djevojaka", nego kažemo da je "tip zadavio 10 djevojaka". Zašto onda govorimo ovdje da je "Koreanac uradio amok"? Nije on ubio 30 ljudi zato sto je Koreanac vec zato sto je bio bijesan. Zašto odmah potežemo priču o tome ko najviše zločina čini u USA? Jedan student se posvadjao sa djevojkom, doživio tamnu noć duše i ubio 30 ljudi, to nije jedini slučaj, činili su to i drugi, i mi sad odjednom pokrenuli priču o crncima, bijelcima, hispanolcima. Tu ti malo zamjeram ljepota_poroka
Da se razumijemo, hocu da kazem da se mi ne bi nakostresili toliko da je taj tip to isto uradio u Koreji a ne u USA. Sve sto stranac uradi ljudi se pitaju "Ma kako to smije, neka ide kuci pa to radi"...
Danas kažemo da živimo u sigurnosti, red zakon i to, svako može sebi da zaradi za hljeb i da ustedi, i prodavaonice oruzja u centru grada, dolazi i kupuje ko hoce, i niko ga ne pita "Sta ce ti?". Da pare i ode i cini s njim sto hoce.
Prije par mjeseci prolazim ja pored oruzarnice i, necete vjerovati, vidim zenu, stoji i razgleda pistolje, i pitam se sta ce njoj pistolj???
Ja se pitam zasto je danas novac jedini preduslov da se dodje do oruzja?
I da sad ode neko do onog covjeka sto mu je prodao oruzje kojim je pobio preko 30 ljudi, on ce reci da ga ne interesuje sta ovaj radi sa pistoljem, bitno je da je platio... Zar nase drustvo nije takvo? Prodas drogu da unistis covjeka ali bitno je da si ti zaradio, prodas oruzje i ne pitas se sta ce kupcu oruzje, ali bitno je da je platio, itd....
Pozdrav!