Citiraj:
– Klanjao sam i kada sam pao na sedždu (kada vjernik čelom dotiče tlo), a to je trenutak kada je vjernik najbliži Alahu, prošao mi je strujni udar kroz cijelo tijelo. Tada sam sebi rekao: Pa, Bože, ti si ovdje.
Znaci li to da su elektricari, narocito oni losi - najblize Bogu?
Iskreno, moji roditelji nek vjeruju u sta god zele, ali meni ne pada na pamet vjerovati u djevice koje radjaju i muskarce koji ce meni reci sta ja smijem ili ne smijem raditi.
Moje licno misljenje je da se iz religijski knjiga moze izvuci ono najbolje - teznja da otvorimo svoja srca, volimo druge ljude i budemo tolerantni...i da bi to trebala biti svrha religije...uciti nas pozitivnim osjecanjima, ljubavi i prastanju, toleranciji...tome da tezimo biti pravedni i savrseniji...
Ali isto tako iz tih istih religijskih knjiga se moze izvuci i ono najgore.
Istovremeno su i put ka rajskom zivotu na zemlji i Pandorina kutija u kojoj su sva zla ovog svijeta skrivena...
Protiv promjene vjere nemam nista. Ako se neko pronalazi u nekoj vjeri - super za njega.
Zasto bi moja vjera trebala biti predodredjena mojim mjestom zivljenja ili vjerom mojih roditelja? Zar su vjera i Bog geografski ograniceni?