banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
mrzim narkomane

Zasto?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Helena je napisao:
Citiraj:
mrzim narkomane

Zasto?

jednostavno - zato sto su to sto jesu!
(da ne bude zabune - pod narkomanima smatram sve koji koriste bilo kakve droge - "lake" ili "teske"- a medju njima postoji jako mali broj onih koji ne koriste droge iskljucivo radi -nafuravanja- i -sjebavanja- vec iz nekih drugih razloga.... malo opravdanijih .... komplikovano je to da se objasni... najjednostavnije receno -----rade to tako da ne utice na druge i na njihov svakodnevni zivotu.... otprilike- prema njima sam malo "blaza")

dodatno zasto --- zato sto takvim odnosom prema sebi pokazuju i svoj odnos prema svim drugim ljudima a on je ---- boli me kurac za sve vas, meni je bitno samo da je meni "dobro"---- vrhunski oblik egoizma....

lazu, petljaju, sjebavaju se, slabici su, nisu sposobni da budu pravi prijatelji i da drze svoju rijec....

p.s. svako SAM BIRA svoj put, a oni kojima je to trenutni (ili vjecni) izbor (a definitivno podrzavam promjenu istog i zaboravljam da neko bio -to- ako dodje do promjene) , nemaju sta da rade u mom drustvu.....
prosla sam sa istima dosta toga, znam apsolutno kako sve to funkcionise, i na osnovu toga imam ovakvo misljenje i drzim ga se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Slažem se sa tobom...

Vrh

Tema posta: Re: Narkomanija
PostPoslato: 18 Apr 2008, 01:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Poslednji komentar na ovu temu imali smo prije godinu dana. Kako to izgleda danas?
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 355&meni=2

Neki pocinju i ranije kao ovo dijete na snimku.
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/prisil ... nimci.html

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
narkomani su pateticni,jadni,i ne zasluzuje ni sekundu sazaljenja od mene nikad, nikad sami se upustaju u te vode misleci da su cool kao vidi mene i ti fazoni mi se drogiramo jake smo face zaista pateticno zaista osjecam samo mrznju i gadenje prema tim osobama za mene je droga SO OUT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!najgore od svega je to sto se milijoni izdvajaju iz drzavnog budeta za njihovo lijecenje!!! a penzioneri i drugi ljudi koji su zaista bolesni i nemaju para da plate lijecenje moraju da pate i to se nikog ne tice jad bruka i sramota ova tema me stvarno razljucuje.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
I meni su ti ljudi toliko jadni...Face smo, drogiramo se...To su jednostavno osobe koje ne mogu da se nose sa samim sobom, a kamoli sa nekim zivotnim problemima...Traze spas u igli, a to je toliko jadno i odvratno. Ne volim narkomane upravo zbog toga sto sebi rade..Doduse, istina upropastavaju svoje zivote i to je njihov problem. Sjebu sebi cijeli zivot, a onda sjebavaju zivot ostalima...
Vidjela sam svojim ocima curu (????)od nekih 14-15 godina koja ne moze hodati, ne moze gurnuti vrata koliko se nadrogirala...A da ne spominjem kako ne vidi nikoga oko sebe...U faci ispijena...Ma katastrofa...
:fist:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
u dvoristima vrtica igle svakodnevno nalaze,djeca se drogiraju u osnovnoj skoli,javna tajna je gdje se moze kupiti SVE u bilo koje doba dana,narkosi se ne libe niceg,iz ociju ukradose ,sve sve znaju a niko nista ne preduzima,zasticeni su ko medvjedi,sve bi ja to na goli otok da lupa kamen pa ako se ne izvuce,nek umre,nije ni zasluzio bolje kad je izabrao takav zivot,a te price krivi losi prijatelji,problemi itd ne piju vode,vise se drogiraju djeca imucnijih a osim toga sad dijete od 8god zna sve o drogama,pa da malo roditelji povedu racuna na vrijeme da dijete ne ode stranputicom ne bi bilo tako strasno,a ovi koji se matori podju drogirati,od njih mi se samo povraca i bijesna sam i na njih i na one koji ih podrzavanju i puste da slobodno hodaju zemljom

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
narkomani su prevashodno psihicki bolesni a ne bezobrazni ljudi
da su bezobrazni -bila bih ljuta na njih, posto su bolesni -zalim ih

a opet, slazem se da su u toj svojoj psihopatologji i opasni, pogotovo za jako mlade osobe, zeljne osjecaja prihvacenosti, adolescentski radoznale i nesigurne
naime, imaju taj imidz prestupnika, drugacijih, nestasnih, koji moze izgledati jos nezreloj osobi, pogotovo ako trenutno ima problema sa bliskim osobama, primamljivo i imati pogubne posljedice po njeno psihicko zdravlje

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
jesu psihicki ,a i fizicki bolesni,a i nosioci ko zna kakvih bolescuga i virusa,ali su sami,svojim postupcima doveli do toga i ne treba ih toliko stititi,najlakse je reci,ja sam lud,narkoman,imam sifru i bas me briga,a da su bezobrazni i egoisticni-jesu,da ti neko pretuce dijete da mu otme dzeparac,pretuce svoju majku ili sestru,proda sve po kuci,krade po radnjama a ne daj boze da nesto rade ,izvini,molimte,sve da je i moje dijete,uradila bih isto sto je jedna ljekarka prije nekoliko god uradila,ubila i njega i sebe da skrati i sebi i njemu muke

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
sve da je i moje dijete,uradila bih isto sto je jedna ljekarka prije nekoliko god uradila,ubila i njega i sebe da skrati i sebi i njemu muke

ti ocito imas neposrednijeg iskustva sa tim, ne znam zaista na sta se odnosi ovo gore, pojasni malo, je li ta ljekarka bila majka tog narkomana koga je ubila? da li si ih ti licno poznavala?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Ljudi :wink: previse gledate filmove....narkomani nisu ni razbojnici,ubice i psihopacenici...Prvo razjasnite sebi sta je heroin i kakve posljedice on izaziva...Nazalost neki su ljudi radoznali...i to ih je skupo kostalo..pa su prinudjeni da rade sve sto im je u moci da bi svoj organizam vratili u homeostazu...tj..kad je vec neko zavisnik...droga za njega ne predstavlja nikkakvo zadovoljstvo ili hir...nego samo jos jednu dozu za prezivljavanje...Prvo se malo edukujte...pa onda pljujte..Najlakse je osudjivti

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sassy je napisao:
Ljudi :wink: previse gledate filmove....

pa, sta da ti kazem, mozda svi gledamo previse filmove, samo razlicite

Sassy je napisao:
narkomani nisu ni razbojnici,ubice i psihopacenici...

ne znam da li su razbojnici i ubice, ali sam sigurna da u je pozadini svake narkomanije psihopatoloska pozadina, dakle, ne radi se o "psihopacenistvu" nego o psihopatologiji

Sassy je napisao:
Prvo razjasnite sebi sta je heroin i kakve posljedice on izaziva...Nazalost neki su ljudi radoznali...i to ih je skupo kostalo..pa su prinudjeni da rade sve sto im je u moci da bi svoj organizam vratili u homeostazu...tj..kad je vec neko zavisnik...droga za njega ne predstavlja nikkakvo zadovoljstvo ili hir...nego samo jos jednu dozu za prezivljavanje..

to sve sto si napisao/la ide u prlilog teze da je iza svega toga psihicka bolest, usamljenost, duhovno bespuce, jer RADOZNALOST ce iole zdrav covjek zadovoljiti na drugi nacin, zasto bi bas drogom pored toliko izbora, i da, tacno je: u pocetku uzimas drogu da bi bio lud, a poslije da bi bio normalan
Sassy je napisao:
Prvo se malo edukujte...pa onda pljujte..Najlakse je osudjivti

ja psihicki bolesne, duhovno izbledjele, ljude ne osudjujem
niti pljujem, doduse ima ih gore koji su bas zestoko odreagovali na temu, mozda i preemotivno, ne znam, mozda se radi o nekom licnom iskustvu sa narkomanima agresivnog tipa...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
skitnica je napisao:

a opet, slazem se da su u toj svojoj psihopatologji i opasni, pogotovo za jako mlade osobe, zeljne osjecaja prihvacenosti, adolescentski radoznale i nesigurne
naime, imaju taj imidz prestupnika, drugacijih, nestasnih, koji moze izgledati jos nezreloj osobi, pogotovo ako trenutno ima problema sa bliskim osobama, primamljivo i imati pogubne posljedice po njeno psihicko zdravlje

kakva je ovo kontradiktornost?
jesu li VEC psih bolesni ili
UGLEDANJEM dolazi "do pogubnih posljedica po njihovo psih zdravlje"??

de se malo saberi, skontaj, pa reci

a nije tacno ni jedno ni drugo :roll:
bas mi ih nije zao jer nije to nikakva bolest u pitanju je SLOBODAN IZBOR da budes to EGOIZAM prve klase i nema posebne rasprave oko toga.. sto se mene tice

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da...egoizam...ima istine u tome.......psihicki mazohizam...I da ponovim..(jer ocigledno neki ne shvataju).nisu svi narkomani klosari...veci je postotak bogate razmazene djece...tkd.... :roll: ...samo sto smo u prilici da gledamo one najjadnije.... :cry:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skitnica wrote:

pamella_morrison je napisao:
kakva je ovo kontradiktornost?
jesu li VEC psih bolesni ili
UGLEDANJEM dolazi "do pogubnih posljedica po njihovo psih zdravlje"??

de se malo saberi, skontaj, pa reci

nije kontradiktornost, mozda nisam bila dovoljno jasna; prije uzimanja droge i stvaranja ovisnosti oni su vec psihicki naceti, ne znaju kako da rijese unutrasnje konflikte, nemaju kvalitetnu komunikaciju sa bliskim osobama, dakle, mora postojati kod buduceg ovisnika povoljna psiholoska podloga za stvaranje psihicke bolesti, sa drogom je konacno pecatiraju

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 21 Apr 2008, 00:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
a nije tacno ni jedno ni drugo :roll:
bas mi ih nije zao jer nije to nikakva bolest u pitanju je SLOBODAN IZBOR da budes to EGOIZAM prve klase i nema posebne rasprave oko toga.. sto se mene tice

eh, slobodan izbor!
nasi izbori su uvijek prostekli iz naseg dozivljaja svijeta
samo utoliko su slobodni

i, da, narkoman jeste egoista, ali ne vidim kako to ugrozava tezu o prvobitnoj, latentnoj psihickoj bolesti kod narkomana

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
pa nije samo psihopatologija.. ima i fizičke patologije... rađeni su eksperimenti u kliničkoj psihologiji... gdje je nađen manjak tog i tog hormona ( zaboravila sam mu ime, da li je serotonin ili neki drugi), ugl. taj koji ubija "bespuće" i daje nadu, i baš je po defaultu nađen u mozgovima narkomana. Ono što mi kroz svoje oči vidimo kao "normalan dan", njima da bi bio isto tako "normalan" moraju se šiknuti malo. Eto tako nekako... Kao hemijski osakaćeni mozgovi.. Posmatraj to kao fizičku sakatost, recimo amputiranost. Ne možeš baš kriviti amputiranog što nema nogu, ne? Nije on to sam birao.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

2 skitnica
E...ali pazi...podcjenjujes radoznalost...AJde objasni mi zasto je bar 50% narkomana posalo zavisnim...zbog jelte te zelje za nekim novim,neopipljivim osjecajem izazvanim farmakoloskim dejstvom.... :-?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
pa nije samo psihopatologija.. ima i fizičke patologije... rađeni su eksperimenti u kliničkoj psihologiji... gdje je nađen manjak tog i tog hormona ( zaboravila sam mu ime, da li je serotonin ili neki drugi), ugl. taj koji ubija "bespuće" i daje nadu, i baš je po defaultu nađen u mozgovima narkomana. Ono što mi kroz svoje oči vidimo kao "normalan dan", njima da bi bio isto tako "normalan" moraju se šiknuti malo. Eto tako nekako... Kao hemijski osakaćeni mozgovi.. Posmatraj to kao fizičku sakatost, recimo amputiranost. Ne možeš baš kriviti amputiranog što nema nogu, ne? Nije on to sam birao.

Nisam za ovo cula...djeluje mi zanimljivo :o

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sassy je napisao:
2 skitnica
E...ali pazi...podcjenjujes radoznalost...AJde objasni mi zasto je bar 50% narkomana posalo zavisnim...zbog jelte te zelje za nekim novim,neopipljivim osjecajem izazvanim farmakoloskim dejstvom.... :-?

podcjenjuje radoznalost onaj ko je moze povezati s drogom
radoznalost je divna rijec iza koje se krije jos divniji sadrzaj

ne znam zasto mnogi postanu zavisni, ali znam da je razlog nesto dijametralno suprotno od radoznalosti
neki latentni, potisnuti psihicki konflikt

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]