banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 11:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
gibojner je napisao:
osećalo Srbima i muslimana i katolika njihovim

Hajd' kad naucis da ne mijesas narodnost sa religijom, javi se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
bostech2000 je napisao:
Bosnjak je termin koji je koriste PRIJE 1914 godine,tako su se svi u Bosni zvali...Bosnjaci muslimani,katolici i pravoslavci te jevreji.
Nastankom SHS taj termin je ukinut da bi 74 neko smislio naziv musliman.

Ovo je svjetska enciklopedija iz 1911,idi pod stanovnistvo pa ces naci naziv Bosniaks (Bosnjak) ili moderni naziv Bosanac (Bosnian).

Ali politike poslije prvo svjetskog rata ja napravila da su pravoslavci postali Srbi a katolici Hrvati zbog politickih utjecaja iz susjednih zemalja..svi se otimali da pripoje Bosnu.

http://81.1911encyclopedia.org/B/BO/BOS ... GOVINA.htm

jel ti meni hoces da prodas ovo sranje od enciklopedije kao argument? covjece pa ovo je OPSTA enciklopedija! ne mislis valjda u njoj traziti odgovore na ovako teska pitanja?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
gdje sam ja to napisala da opravdavam zlocine???? citavo vrijeme te pokusavam ubjediti u suprotno. ne opravdavam, samo mi je dosadilo slusati vise, kako smo samo mi ti zlocinci.

nikako covjece da skontas da je bio RAT, ratovale su sve tri strane. to sto se tebi desilo niko ne osporava, ali kada ces konacno da shvatis da se i drugima isto desavalo??? o tome ti je pricam.

i na kraju optuziti samo jednu stranu je krajnje odvratno.
ako cemo kaznjavati zlocince, ajmo to uraditi sa svim zlocincima.

opet da nacrtam???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Pa dobro haj kad si navalio....u Bosni ima 60,000 stecaka a nijedna skoro crkva.

Ako su bili hriscani kako to objasnjavas?
Kako objasnjavas tekstove na stecima?

Ne diraju mi u Bosnu.....

Predpostavljam da prices uz vatru i gusle su mnogo tacnije nego ove pojedinosti?

Kako pojasnjavas ovo?
http://personal.inet.fi/cool/blt/gstrana1.jpg

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 22:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I_am kako pojasnjavas da na sudu u Hagu su vecinski Srbi optuzeni pa onda Hrvati pa muslimani????

Mislim imas cak i Hrvata vise nego muslimana,a pogledaj koliko je u BiH procentualno.

Il je to neka medijska kampanja,urota citavog svijeta protiv Srba???

Sud u Hagu je predstavnostvo UN a UN je sklop skoro svih zemalja svijeta.
Mislim kud bas da se kompletan NATO digne protiv Srbije?
Mislim kako to da sa jedne Strane je bila Srbija a sa druge Slovenija,Hrvatska,Bosna,Crna Gora,Makedonija i Kosovo.

Mislim......zar nije cudno???

Kada ces otvoriti svoje oci i prestati glumiti dijete iz mjesanog braka i stati istini u oci.

I Rusi i Ameri su ubijali Njemce,sad bi trebali reci svi su ratovali i svi su krivi za drugi svjetski rat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
da,naravno da su UN vecina(ne sve drzave)ali se postavlja pitanje ko financira taj UN,a i sam dobro znas da vecinu troskova snosi amerika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
Citiraj:

evo ja sada pisem na novom jeziku.... cijeli ovaj text koji cu sada napisati, napisat cu ga na jeziku koji se zove Kefalov Jezik. kada bih josh izdao nekoliko udzbenika, btw vrlo jednostavno, prekopiram od nekog udzbenik srpskoj jezika i predstavim ga pod svojim imenom... i josh izdam nekoliko knjiga za koje cu reci da su napisane na Kefalovom Jeziku... covjek koji bude zivio za 100-200 godina ce da kaze da je postojao jedan jezik koji igra bitnu ulogu i karakterizira jedno podneblje, mozda jedne sobe u studentskom domu....i mozda pokrene i nekakve pokrete i revolucije ko zna...

hoces ti meni reci koji je to bosanski jezik? cime se on karakterizira i koja je razlika izmedju srpskog i tog bosanskog jezika!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 23:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2005, 20:02
Neleta i Kustu su gađali na bini zato što je to bio koncert "Čorbe" a zna se da im publika nije ista. Uostalom, Kusta i nije omiljen ovde jer nas stranci poistovećuju s' ciganima zbog njegovih filmova. Neverovatno kako se jedan incident da u zlonamernom i, rekao bih, bolesničkom tumačenju predstaviti kao nešto sasvim drugo. Ja živim u Beogradu, moj prijatelju. Za zaha ja sam nekakav Bole. Verovatno mi je i žena brkata nacionalistkinja, ili tako nešto. Ostajem pri stavu da je zah i ovo njegovo palamuđenje na ovom forumu nešto najfašističkije, i najstrašnije (sa dalekosežnim konsekvencama) što sam ikada pročitao. Toliku količinu nemorala, insinuacija i tomesličnih tvrdnji nije mogla da stvori samo jedna osoba. Ima kuhinja za to, a zah i njemu slični zloupotrebljavaju dobronamernost i naivnost na ovom forumu da gadosti plasiraju. Po Islamu ne postoje nacije. Pitam ja vas kako to da danas nema univerzalne islamske države već gomula međusobno suprotstavljenih, rivalskih nacija državica? Znači li to da danas ne postoje pravi vernici, jer to nije po Kuranu? Pretpostavljam da je takvima jedino Bin Laden ispravan musliman i vernik. Toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 23:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2005, 20:02
Dust je napisao:
gibojner je napisao:
osećalo Srbima i muslimana i katolika njihovim

Hajd' kad naucis da ne mijesas narodnost sa religijom, javi se.

Srbin po narodnosti, pravoslavac, musliman i katolik po veri i bosanac ili bošnjak po regionalnoj pripadnosti. Vi ste ti koji brkate pojmove...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 23:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Осман А. Ђикић
(1879. -1912.)

ДУШМАНИМА

Не, никад неће, ко се Србом зове,
Пред вама стрепит', нит' се молит вама,
Не ћете препаст' очи соколове
Овога св'јета најжешћим мукама!

Јуначка крв му још кроз жиле тече,
У грудма још му храбро срце бије,
Душмани клети, никад Србин неће
Пред вашим ногам' да с' кукавно вије!

Он ће да сноси трпељиво узе,
И муке тешке мирно ће да гледа,
Ал' никад цигле из ока му сузе
Да кане, Србин опазит' вам не да!

Ал' тешко вама кад трубе бојне
Забрује зраком чило, са свих страна,
И поклич ријечи убојне
Заори: У бој! У бој на душмана!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Bostech2000 je napisao:
I_am kako pojasnjavas da na sudu u Hagu su vecinski Srbi optuzeni pa onda Hrvati pa muslimani????

imas 29 godina i jos vjerujes u hag??? :(

samo mi molim te reci kad spomenu NATO, kada su na njegovoj strani bili c.gora, makedonija, kosovo ( siptare sa kosova ne racunam )???

o hrvatskoj necu ni da rasprvljam, kao ni o bosni posto si pod " bosna " mislio na muslimane pretpostavljam ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 00:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Ljudi opet neki mjesaju nacionalnost, vjeroispovjest i drzavljanstvo...predlazem da se prije rasprava na ovakvim temama pojedinci dobro informisu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 01:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 21:52
ljudi mijesaju ljude ...mislim...ne mislim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 01:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U sta ti vjerujes I_Am?
Slobodana Milosevica?Seselja?SDS?

Kao sto sam naveo Srbija je ratovala PROTIV
1.Slovenije
2.Hrvatske
3.Bosne
4.Kosova
5. NATO

A u losim odnosima sa Crnogorcima i Makedoncima.
Ako ti ne vidis nista lose u svemu ovome onda si totalo zasljeljpena.
Da 95% svjetskih organizacija to potvrdjuje.

Jest vam Milosevic ISPRAO MOZAK naocigled DOKAZA niste u stanju da ustanovite da nesto smrdi u vasoj tzv drzavi.
Kako pojasnjavate da ste ratovali sa kim ste stigle za 10 godina???

To je samo Njemcima dosada poslo za rukom.
Od SVIH komsija napravili ste neprijatelje i jos mi pokusava da dokaze da to nije toliko bitno.

Pa ni Rusi nece da se druze previse sa Srbima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 07:07 
E bostech....dijete jadno i neiskusno... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 08:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Brisaću postove i zatvarati teme koje pominju rat, zločine i slično, jer ovo nije politika. A pored toga lično prezirem svaku takvu priču (bez obzira sa koje strane dolazi), isto kao prepucavanje o nacijama, nacionalnostima. Posebno mi se smuči kad pominjete vjeru (Srbi pravoslavcnu a islmaci islamsku) jer se vjera iskazuje djelima (to je rekao i patrijarh Pavle) a iz vaših djela (riječi) se ponašate kao najgori nevjernici. Da poznajete svoju vjeru, da živite vjeru, ne biste srbovali, muslimanili, furali nacionalizam, ne biste se prepucavali, znali biste ono što sad ne znate, između ostalog i to da se istina (ma kakva ona bila) nalazi kod Tvorca i da neko ko misli suprotno toj istini ne može nauditi istini, i da ga se sa te strane nema potrebe siliti kroz provokacije i uvrede da usvoji neko mišljenje.

Svi vi malo znate. Ovde na ovim prostorima su u pitanju toliko krupne stvari koje teško da možete da zamislite, a koje najmanje veze imaju sa nacionaliznom i tom nazovivjerom koju pominjete a od koje nema ni traga ni glasa u dušama ljudi već je samo koriste da bi pakostili suprotnoj strani ("moja vjera je bolja od tvoje"), da bi se svađali, prepucavali, oholili, uzdizali nad drugima.

Rat je bio iz nekih drugih dubljih razloga o kojima ne piše u političkim medijima, forumima, raspravama. Volio bih da ljudi toga postanu svjesni, drugačije bi gledali na mnogo toga. U prorocima Starog Zavjeta je Bog rekao da će ljudi na kraju shvatiti zašto je bilo to što je bilo, zašto je to bilo potrebno, i da će ljudi kad dobiju veliku kaznu na kraju shvatiti sve i dobiti odgovor na pitanje "ZAŠTO?".

Ljudi se dijele samo na dobre i loše, duhovne i neduhovne, one koje istinski žele slijediti i živjeti Tvorčevu volju na Zemlji i one koji to ne žele (makar se lažno prikazivali da to rade). To su dvije kategorije, nema više. I po tom će se ljudima suditi, a ne po tome da li su bili srbi, muslimani, hrvati, kinezi, kenijci. Ako se neko busa u prsa kako ima najbolju vjeru, a ne ponaša se u skladu sa njom (njenim izvornim svetim spisima) lošije će proći nego da ništa nije govorio jer će ga se moći pitati: "kad imaš najbolju vjeru kako tvrdiš zašto se nisi ponašao u skladu sa onim što ona uči...zašto si druge tjerao u tu vjeru a sam se nisi po njoj ponašao?" A koliko vidim onih koji će biti pitani tako nešto ima jako mnogo, previše.

Zato smatram da su pravedne kataklizme koje će nesumnjivo doći (ovo sa uraganom Katarina je sitnica), ovom svijetu treba temeljno čišćenje a što su mnogi proroci najavili za ova vremena.

Ljudi treba da postanu svjesni da nemaju ništa osim svoje duše, i da im sve ostalo ništa ne vrijedi ako dušu ne sačuvaju i ne izgrade (po učenju svetih spisa dušu treba nadograđivati a ne vratiti je onakvu kakvu smo je dobili).

Srbi imaju da plate za mnogo toga, i dobiće svoju platu od Boga, i to je pravedno, kao što je pravedno da nam je sad ovako loše kako nam je, čak nam je bolje nego što zaslužujemo. Ali slično važi i za sve druge, mada je kod Srba iz nekih razloga (ne toliko strogo ratnih) stanje specifično, pa će i kazna po svemu sudeći biti specifična, i to je pravedno. A i svi će na pojedinačnom individualnom planu dobiti ono što zaslužuju, i to je pravedno.

I opet, brisaću teme i postove koje zakuhavaju, koje ističu nacionalizam, koje pominju rat, zločine i slično. Ovo posebno važi za Bostech2000 jer on vidno najviše zakuhava, njemu poručujem: smanji tu gorčinu u sebi, samo gubiš energiju i vrijeme na ispraznosti, gradi svoju dušu, čitaj Kur'an redovno, jer bi se mogao pokajati za uludo utrošeno vrijeme onda kad bude kasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 09:16 
Citiraj:
Srbi imaju da plate za mnogo toga, i dobiće svoju platu od Boga, i to je pravedno, kao što je pravedno da nam je sad ovako loše kako nam je, čak nam je bolje nego što zaslužujemo. Ali slično važi i za sve druge, mada je kod Srba iz nekih razloga (ne toliko strogo ratnih) stanje specifično, pa će i kazna po svemu sudeći biti specifična, i to je pravedno. A i svi će na pojedinačnom individualnom planu dobiti ono što zaslužuju, i to je pravedno.

Zashto ovo sada?

Ako mozes odgovori na PP pa onda izbrishi post.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 09:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
Rat je bio iz nekih drugih dubljih razloga o kojima ne piše u političkim medijima, forumima, raspravama. Volio bih da ljudi toga postanu svjesni, drugačije bi gledali na mnogo toga. U prorocima Starog Zavjeta je Bog rekao da će ljudi na kraju shvatiti zašto je bilo to što je bilo, zašto je to bilo potrebno, i da će ljudi kad dobiju veliku kaznu na kraju shvatiti sve i dobiti odgovor na pitanje "ZAŠTO?".

Citiraj:
Da poznajete svoju vjeru, da živite vjeru, ne biste srbovali, muslimanili, furali nacionalizam, ne biste se prepucavali, znali biste ono što sad ne znate, između ostalog i to da se istina (ma kakva ona bila) nalazi kod Tvorca i da neko ko misli suprotno toj istini ne može nauditi istini, i da ga se sa te strane nema potrebe siliti kroz provokacije i uvrede da usvoji neko mišljenje.

Citiraj:
Ovde na ovim prostorima su u pitanju toliko krupne stvari koje teško da možete da zamislite, ....

Citiraj:
Zato smatram da su pravedne kataklizme koje će nesumnjivo doći (ovo sa uraganom Katarina je sitnica), ovom svijetu treba temeljno čišćenje a što su mnogi proroci najavili za ova vremena.

i tako dalje ....
Dobro je Vader i tebe .... i stalnog spominjanja Boga i kataklizmi ......
Razumijem ja i tebe ali ohladi malo.
Ti imas svoje misljenje kao i ostali ....
Ti sebe vidis kao vjernika ... kao i mnogi drugi .... I ZATO PUSTI KRAJU.

Brisi i sve postove koji spominju i Boga i religiju ..... sem na za to predvidjenom forumu - a ovo to nije.
Rat i ostalo o cemu se ovdje prica smo svi vidjeli a Boga samo neki :wink: ....

Citiraj:
jel ti meni hoces da prodas ovo sranje od enciklopedije kao argument? covjece pa ovo je OPSTA enciklopedija! ne mislis valjda u njoj traziti odgovore na ovako teska pitanja?

:lol: , da bostech2000 sto fino ne pitas ove ljude (kefalo, gibojner, onog Radovana i slicne). Oni znaju. Oni mashu argumentima :lol: , tipa Bosnjak - regionalna pripadnost, Bosnjaci nastali od Srba ...., ili cuj molim te muslimanski Srbin. UPISH ZIVI.
Mozda treba naglasiti da nas ne interesuju njihovi argumenti kao ni njih nasi. Svi argumenti suprotne strane su unaprijed "shkartirani".
To je tako jednostavno.
Aaaaa da, mozda je u tome jedini problem :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
psyborg je napisao:
Zashto ovo sada?

Duža priča.
Ja sam rekao da se radi o Božijoj kazni, ne političkoj, sankcijama ni slično. Zbog toga i samo objašnjenje toga bi uključilo Oca Nebeskog i stvari vezano za Njega, svete spise, proročanstva i slično. A kad bi se o tome pisalo mnogi bi mislili da su to neosnovane gluposti, čak i mnogi od onih koji se pozivaju na pravoslavlje i islam jer većina u sebi misli da je koncept Boga i vjere glupost, i to doživljavaju samo kao tradiciju i izraz nacionalnog identiteta, a ne kao nešto ozbiljno i stvarno.

A kao što rekoh istina se ne može poljuljati time šta ljudi misle, pa meni nije bitno da ljude ubjeđujem u nešto, istina će izaći na vidjelo kad-tad. Meni je samo žao što ljudi nisu svjesni ozbiljnosti situacije. A Isus Hrist je rekao da će nevolje doći iznenada, kao bol na trudnu ženu, kao što je potop došao, kao što zemljotres dođe. A kad nešto od toga ili slično dođe onda je kasno.

Ljudi će žaliti za ulodo utrošenim vremenom u kom su umjesto izgradnje svoje duše još radili i suprotno - nagrđivali je!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 10:15 
Mislim da razumijem shta zelis da kazes. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]