P-I-M-P je napisao:
e mrx nemoj biti glup kao prvo........kao drugo sta pishesh kao drzavu rodjenja? bosnu? nije postojala kao drzava...mozes samo staviti jugoslavia...mozete misliti i pravdati kako smo isti narod ali nismo...postoji razlika .. biti gradjanin RS a voditi se kao gradjanin BIH je stvarno ponizavajuce
Nemoze a da se ne osjeti nacinonalisticka priroda u tvom postu, pokusavas da mene ubjedjus u nesto u sto ni ti nisi ubjedjen,Koliko se ja sjecam Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija se sastojala iz sest drzava, trebam li nabrajati koje, nakon njenog raspada ostale su samo odcjepljenje nezavisnosti tezene ka, republike a Ja dolazim Iz jedne od tih zvane Socijalisticke Republike Bosne I Hercegovine kao i ti i to je tacka,stvarno nema poterbe da situaciju cinis ovako komplikovanom i zahtjevas neka detaljna jednostavna objasnjenja kao ova, slusaj sta je tvoja religija mene uopste ne zanima kom se bogu molis i u kojuoj ustanovi to radis nema nista sa odakle dolazis, sta ti znaci tvoj moral je tvoja licna stvar.Nema potrebe da se nameces , st ate cini da mislis da je biti iz Republike Srpske nije ponizavajuce, ja bi se sramotio reci da sam iz Republike Srpske znajuci kako je nastala, ustvari za mene taj muncipalitet kao drzava nikada nece postojati, postoji kao kanton , al opet postoji i hercegovacki kanton i i drugi kantoni pa niko ne svrsava zbog toga, vec se svi vodimo oficijalno kao gradjani Bosne i Hercegovine i svi ti gradjani imaju pasos Bosne i Hercegovine, sta je tu tako komplikovano.???
P-I-M-P je napisao:
jer kad dodje do zaposhljavanja u inostranstvu i uopshte dolaska u inostranstvo je veliki problem jer svi misle da si musliman zato sto imas bosanski pasos a ti nisi i ne zelish da budes TO svim srcem i da te neko gleda kao takvog.
Ma nemozes izbjeci , zasto lazes, u kom "inostranstvu " si ti svega ti kad ovako razmisljas, kakvo zaposljavanje u stranim zemljama ima veze sa tim koje si ti religije i koliko koga volis,i odakle dolazis i zasto to nije muslimansko ljubiteljstvo..i td, svastarije i gluposti...
Niko te ne forsira da budes musliman ako to bas ne zelis biti koga boli sta si ti kontas, kazes ispod u toj recenici nisi predrasudan, i to kazes nakon ovog sto si rekao kako nezelis cak biti poredjivan da dolazis iz iste zemlje odakle muslimani dolaze, j amislim da si ti i vise nego predrasudan, i imas vise nego nekoliko "issues" oko ljudi drugih nacionalnosti.
P-I-M-P je napisao:
Nisam predrasudan i ne mrzim muslimane ali cisto zelim da mi se skinu sa vrata jer necu da imam nista sa njima i da me gledaju kao jednog jer opet kazem ne zelim da budem nesto sto nisam NISAM i NISAM i NISAM. (Mislish li da bi Srbin dopustio da mu se u drzavi pripremaju kojekakve ALKAIDA zajebancije Mudzahedin DZihahad Kebab Tarana pripreme za teroristichke akcije sta god ... )
Opet kao sto rekoh govoris nesto ne vezano,glasno i jasno vices stvari koje nikog ne zanimaju, i ne podkrepljujes svoje izjave dokazima vec nagadjivanjim, predpostavkama i lazima, bar pokusaj povezati stvari kad pises ovako nesto, nije li te sramota , mislim stvarno.
P-I-M-P je napisao:
Razmisli malo pa sam skontaj jeli to ono minimalno oko cega se srbi trude ne znam sta si po nacionalnosti i ne interesuje me ali opet kazem gurati nekog da bude ono sto nije ne traje dugo....no da ne duzim...
Hey , kontas li ti o cemu pricas ko tebe gura u nesto, ti sebe forsiras i opterecujes se nekim glupavim stvarima kao recimo koliko ljudi zanima ko si ti po nacionalnosti, oficijalno ti si Bosanske nacionalnosti u ocima svjeta i od toga ti nema bjega, cak i kad dobijes drugo drzavljanstvo u pasosu ti kaze rodjen u BiH, nije li tacno!!!!
Za sta se srbi bore mene ne zanima, valjda vecina iole obrazovanih ljudi zna pravu istinu o tome koliko je srpski narod skroman, i zrtva u svemu ovome, kreni samo od nekih normalih i logicnih stvari kao uporedi spisask zlocinaca, 50 sprskih 2 muslimanska 10 hrvackih ljudi optuzeni, i sta srbi kazu na to , ma svjet to izmislio, niko ne voli srbe i tako neke bizarne stvari koje cujes , bar izvinjenje i priznanje bi bilo dostojno tog takozvanog srpskog toliko vrjednovanog imena i onda bar bi neko shvatio da je biti srbin vrjedno neceg u potpunosti suprotnog sto vecina srpskih ljudi misli da su.