Pošto sam ja veliki protivnik demokratije slažem se potpuno sa ovim definicijama demokratije sa vukajlije
Demokratija
Demokratija je društveno uređenje u kome je broj lobanja važniji od broja mozgova.
Demokratija je kada 11 glupaka nadglasa 10 akademika!
Demokratija je kada se dva vuka i jedna ovca dogovaraju šta će imati za večeru...
Demokratija je kada NEkompetentna većina bira korumpiranu manjinu.
Demokratija je kad ima pravo na mišljenje i onaj koji nije sposoban za isto...
Demokratija je kad se ja popnem na vrh zgrade i pišam po vama, a možete i vi po meni.
Demokratija je kada dve budale preglasaju jednog pametnog. Pametniji popusta da bi budale i ludaci vladali svetom.
Politički sistem u kome se pametni osećaju kao budale (jer ne mogu biti izabrani na demokratskim izborima), a budale kao pametni (jer su izabrani na demokratskim izborima). Omogućava vladavinu budalama po principu većine glasova (budala je uvek više).
Demokratski princip ugnjetava prava onih koji su pametniji, talentovaniji, marljiviji, i dovodi ih zavisan položaj od tupave volje glupih, nenadarenih i lenjih, zato što su takvi, u društvu, uvek u većini.
Demokratija je u razvoju, mada je malo ometena.
Demokratija je uverenje čopora majmuna da se oni za nešto pitaju.
Demokratija je moderno robovlasničko društvo.
Demokratija je kad se slobodan čovek pita za mišljenje. Zato u Grčkoj, svojevremeno, robovi nisu imali pravo glasa. Zato ovde nema demokratije, jer ljudi koji pristaju da budu ovako gadno guženi ne bi trebalo da se pitaju i da odlučuju o sudbini drugih... i o svojoj. Ali, naš glupi, jadni, poniženi glasači jedva čekaju izbore i one iste magarce koji ih, evo, već dve decenije, na smenu napušavaju.
Vladavina demona koji su zatrovali demos.
Kad glasači biraju koga će da okrivljuju.
Demokratija je kad ceo svet sme da kaze šta Ameri misle!
Reč DEMOKRATIJA nastala je od grčke reči DEMOS (narod) i srpske reči KRATITI.
To je kad možeš da biraš ko će da te jebe.
Sistem koji obezbeđuje da ne dobijemo bolju vlast od one koju smo tražili.
Demokratija je ono kad te neko pošalje u tri lepe a ti odeš gde hoćeš!
Demokratija ili vladavina naroda. Kao pojam se javila u antičkoj grčkoj, i kao pojam ostala do danas.
Demokratija je globalna javna kuća u kojoj je sida uzela maha.
Usavršen totalitarni sistem u kome navodno sve možeš a u stvari ne možeš ništa. Dizajniran da običnom čoveku pruži lažnu nadu da će uspeti u životu. Nešto kao prvi matrix koji je propao.
Sistem koji je nastao u društvu u kome je oko 100,000 slobodnih, zaludnih budala, koji nisu imali pametnija posla, pa su filozofirali o smislu života, živelo na grbači oko 2,000,000 robova.
Oblik društvenog uređenja. Izmislili je Grci pre 2000 godina, po svetu je danas šire amerikanci. Da nečemu vredi ne bi pokušavali besplatno da nam je uvale.
Demokratija je kad i oni koji ne misle imaju pravo na mišljenje.
Demokratija je kad svi imaju pravo na svoje mišljenje, ali ako ne misliš kao MI ("demokrate") onda si antidemokrata, retrogradna ili poražena snaga, koju bi trebalo zabraniti.
|