banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 11:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dole demokratija!
PostPoslato: 16 Sep 2008, 20:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
BlackHand je napisao:
Pokazhite mi drzhavu koja funkcionishe kako treba, a uredjena je demokratski.Nemojte mi samo reci SAD, jer to je na papiru damokratska drzhava, a zna se ko potezhe sve konce.
Mislim da nikada nije bilo, niti ce biti drzhave bez jednoumlja.Samo pogledajte shta su napravili Tito, Staljin, Lenjin, Hitler..
Ne kazhem da podrzhavam sve njih, ali su znaki kako da zhivot u svojoj zemlji uchine shto prihvatljivijim i boljim.

Пример: Швајцарска

А демократија може да буде и парламентарна монархија која би уствари била владавина народа али народа који је уједињен краљем и црквом.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 20:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Уосталом ако "доле демократија" шта "горе" ?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2008, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Gore diktatura! Ono što ovom narodu treba je dobrih batina, pa sve iszpočetka.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 05:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
hazoous je napisao:
Gore diktatura! Ono što ovom narodu treba je dobrih batina, pa sve iszpočetka.

Ha,ha batine, može, može, ali prvo krenu od tebe ! :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
LemiGO je napisao:
Ha,ha batine, može, može, ali prvo krenu od tebe ! :lol:

Neko mora da bude primjer ostalim :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
... šta je rođo, jel' te trta,a?a?a? (:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Sad ne znam jeli ovo pitanje bilo meni postavljeno???

Ja se slazem s`tobom u vezi batine...dok god nedodje neko na vlast sa velikom batinom i nekrene lupati po blentari nema normalnog zivota..... :cat:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 11:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ej naši ljudi su dobili toliko batina, da su već navikli na batinanje kao na prirodno stanje stvari.
Bilo bi gotivno malo nalupati ove političare, čisto onako da se ovaj jadni narod malo iživi i relaksira, ono mislim oćejifi.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 15:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ја мислим да смо батину (као државно уређење) превазишли, по мени је најбоље решење леви анархизам, евентуално са краљем који би (без могућности батине) био личност (фигура) која уједињује народ и цркву а што је наш проблем још од давнина... 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 02:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
- Perice, znaš li ti što je to demokratija?
- Znam, to je kad dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 00:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:10
Mr. 47 je napisao:
Ја мислим да смо батину (као државно уређење) превазишли, по мени је најбоље решење леви анархизам, евентуално са краљем који би (без могућности батине) био личност (фигура) која уједињује народ и цркву а што је наш проблем још од давнина... 8)

Кру те јебо, јел видиш ти шта си написао? :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Još malo o tome da ljudi koji glasaju zapravo ne znaju za šta glasaju i kako su izmanipulisani i koliko mediji imaju ogromnu ulogu u oblikovanju mišeljnja i (ne)znanja

Dokumentarac o neznanju Obaminih pristaša izazvao buru
ZOGBY INTERNATIONAL, američka anketarska tvrtka, postala je predmetom kritika od strane američkih ljevičara zbog sudjelovanja u politički "nabrijanom" dokumentarcu posvećenom Obaminoj pobjedi.
"Media Malpratice... How Obama Got Elected" ("Nesavjesni mediji... Kako je Obama bio izabran") je dokumentarni film koga je tijekom predsjedničke kampanje snimio konzervativni radio-voditelj John Ziegler. Kao glavna teza filma se navodi pristranost vodećih američkih medija u odnosu na Baracka Obamu, odnosno nastojanje da se pomogne njegovom izboru po cijenu ne samo odbacivanja svake objektivnosti, nego i svjesnim ne-informiranjem javnosti.

Ziegler tvrdi kako je zbog takvog medijskog stava veliki broj glasača podržao Obamu ne znajući, zapravo, za što se taj kandidat zalaže. Kao dokaz su priloženi intervjui s Obaminim pristašama snimljeni na dan predsjedničkih izborima, a na kojima oni pokazuju elementarno neznanje ili pogrešne predodžbe o kandidatima kao i mnogim detaljima na osnovu kojih bi se trebalo odlučivati na izborima.

Nastojeći dodatno potkrijepiti svoj stav, Ziegler je unajmio Zogby International - tvrtku koja je, između ostalih, jedina ispravno pogodila rezultat izbora 2000. godine - da ispita Obamine pristaše, odnosno njihovo znanje o kandidatima i njihovim programima.
Prema rezultatima te ankete čak 57 posto Obaminih pristaša nije znalo koja stranka ima većinu u Kongresu. 82 posto nije imalo pojma o tome da je budući potpredsjednik Joe Biden bio prisiljen prekinuti vlastitu predsjedničku kampanju zbog plagiranih govora. 83 posto nije znalo da je Obama svoje prve izbore u Chicagu dobio tako što su svi drugi kandidati unaprijed odustali od izbora. 56 posto nije znalo da je Obama svoju političku karijeru službeno započeo u domu bivših članova terorističke organizacije Weather Underground.

Nasuprot tome, Obamini pristaše su itekako dobro znali sve detalje o svim "biserima" i pikanterijama vezanim uz republikanske kandidate Johna McCaina i Sarah Palin. Tako samo 14 posto nije znalo da troškovi garderobe Sarah Palin iznose 150.000 dolara, a 6 posto da joj kći ostala trudna za vrijeme kampanje.

Čak 86,9 posto ispitanih je "znalo" da je Sarah Palin izjavila kako može vidjeti Rusiju iz svoje kuće, iako je to zapravo u emisiji Saturday Night Live rekla njen alter ego Tina Fey.
Tu je anketu žestoko napao Nate Silver, matematičar koji vodi blog Fivethrightyeight.com, nazvavši je tzv. "push pollom" (odnosno lažnom anketom kojoj je cilj na posredan način ocrniti političkog protukandidata). Na svom blogu je napisao kako je zaprepašten kako takvu anketu može raditi kuća kao što je Zogby, koja među svojom klijentelom ima TV-kanal C-SPAN i novinsku agenciju Reuters, te pozvao sve potencijalne klijente na bojkot Zogbyja.

Zogby se pak oglasio posebnim priopćenjem u kojem tvrdi da stoji iza svoje "profesionalno" i "stručno" napravljene ankete.
Ziegler je, pak, gostujući na Fox Newsu odbio kritike da Obamine pristaše smatra neukim bedacima, rekavši kako su anketirani bili "inteligentni, obrazovani ljudi", ali koji jednostavno konzumiraju "etablirane medije" koji su drukčiji od onih koje konzumiraju pristaše McCaina.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 02:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:10
Maximianvs je napisao:
Mr. 47 je napisao:

Досад нисам инсистирао никад да ми неко ко се провали објасни нешто овакво, ал сад стварно молим госпон Калашњикова да образложи шта је хтио рећи??? Јер ово стварно не разумијем, крува ми!

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Maximianvs je napisao:
Mr. 47 je napisao:

Оте` ми квоут са тастатуре...
Шта је с` момком?
Па птице на грани знају да лијево и црква, краљ не могу ни у исту реченицу?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pošto sam ja veliki protivnik demokratije slažem se potpuno sa ovim definicijama demokratije sa vukajlije

Demokratija

Demokratija je društveno uređenje u kome je broj lobanja važniji od broja mozgova.

Demokratija je kada 11 glupaka nadglasa 10 akademika!

Demokratija je kada se dva vuka i jedna ovca dogovaraju šta će imati za večeru...

Demokratija je kada NEkompetentna većina bira korumpiranu manjinu.

Demokratija je kad ima pravo na mišljenje i onaj koji nije sposoban za isto...

Demokratija je kad se ja popnem na vrh zgrade i pišam po vama, a možete i vi po meni.

Demokratija je kada dve budale preglasaju jednog pametnog. Pametniji popusta da bi budale i ludaci vladali svetom.

Politički sistem u kome se pametni osećaju kao budale (jer ne mogu biti izabrani na demokratskim izborima), a budale kao pametni (jer su izabrani na demokratskim izborima). Omogućava vladavinu budalama po principu većine glasova (budala je uvek više).

Demokratski princip ugnjetava prava onih koji su pametniji, talentovaniji, marljiviji, i dovodi ih zavisan položaj od tupave volje glupih, nenadarenih i lenjih, zato što su takvi, u društvu, uvek u većini.

Demokratija je u razvoju, mada je malo ometena.

Demokratija je uverenje čopora majmuna da se oni za nešto pitaju.

Demokratija je moderno robovlasničko društvo.

Demokratija je kad se slobodan čovek pita za mišljenje. Zato u Grčkoj, svojevremeno, robovi nisu imali pravo glasa. Zato ovde nema demokratije, jer ljudi koji pristaju da budu ovako gadno guženi ne bi trebalo da se pitaju i da odlučuju o sudbini drugih... i o svojoj. Ali, naš glupi, jadni, poniženi glasači jedva čekaju izbore i one iste magarce koji ih, evo, već dve decenije, na smenu napušavaju.

Vladavina demona koji su zatrovali demos.

Kad glasači biraju koga će da okrivljuju.

Demokratija je kad ceo svet sme da kaze šta Ameri misle!

Reč DEMOKRATIJA nastala je od grčke reči DEMOS (narod) i srpske reči KRATITI.

To je kad možeš da biraš ko će da te jebe.

Sistem koji obezbeđuje da ne dobijemo bolju vlast od one koju smo tražili.

Demokratija je ono kad te neko pošalje u tri lepe a ti odeš gde hoćeš!

Demokratija ili vladavina naroda. Kao pojam se javila u antičkoj grčkoj, i kao pojam ostala do danas.

Demokratija je globalna javna kuća u kojoj je sida uzela maha.

Usavršen totalitarni sistem u kome navodno sve možeš a u stvari ne možeš ništa. Dizajniran da običnom čoveku pruži lažnu nadu da će uspeti u životu. Nešto kao prvi matrix koji je propao.

Sistem koji je nastao u društvu u kome je oko 100,000 slobodnih, zaludnih budala, koji nisu imali pametnija posla, pa su filozofirali o smislu života, živelo na grbači oko 2,000,000 robova.

Oblik društvenog uređenja. Izmislili je Grci pre 2000 godina, po svetu je danas šire amerikanci. Da nečemu vredi ne bi pokušavali besplatno da nam je uvale.

Demokratija je kad i oni koji ne misle imaju pravo na mišljenje.

Demokratija je kad svi imaju pravo na svoje mišljenje, ali ako ne misliš kao MI ("demokrate") onda si antidemokrata, retrogradna ili poražena snaga, koju bi trebalo zabraniti.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 23:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Koji je sistem bolji od demokratije?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
kliber je napisao:

Po meni meritokratija.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 08:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elvis Presley je napisao:
kliber je napisao:

Po meni meritokratija.

A ona postoji gdje?Koliko je praktično ostvariva?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 09:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Čačkajući po terminima nađoh i prepoznah oblik vladavine u BH, fino piše Kleptokratija i Plutokratija.
Da je Kleptokratija to nam je svima poznato, a za Plutokratiju se veli:
Citiraj:
Plutokratija je oblik oligarhijske vladavine u kome je vlast centralizovana na uzak broj ljudi koji se od ostatka stanovništva razlikuju po visokom materijalnom bogatstvu.

Od aristokratije i drugih oblika se razlikuje po tome što materijalno bogatstvo nije povezano s plemenitim poreklom, zaslugama u ratu ili nekim sličnim faktorima.

Za većinu današnjih zapadnih demokratija se često tvrdi da predstavljaju plutokratije. To je pogotovo slučaj sa SAD gde se na vlast ne može doći bez obilnih finansijskih sredstava.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Elvis Presley je napisao:
kliber je napisao:

Po meni meritokratija.

A ona postoji gdje?Koliko je praktično ostvariva?

Napisao sam po meni.
To je za mene najbolji oblik vladavine, najidealniji, i naravno, ne postoji nigdje :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]