UROS je napisao:
Pitao bih ja Tita da mogu sledece stvari:
1. Zasto si pobio stotine hiljada ljudi i politickih neistomisljenika u svrhu tvog dozivotnog vladanja?
Hm... Otkud ti znas koliko je on ljudi pobio??? Zar bas toliko

? I uopste - da li je moguca vladavina bez ijedne prolivene kapi krvi??? Pa svaki vladar, bio on diktator ili ne, ima svoje protivnike koji ne samo da zele da ga smijene, vec zele da ga ubiju... Sta je onda cudno sto se Tito razracunavao sa takvima, ako je takvih uopste i bilo???
UROS je napisao:
2. Zasto si dosao bas u Srbiju, sto nisi "usrecio" nekog drugog?
Sva sreca pa nije od Srbije napravio drzavu... Ajde, molim te...
"To je nama nasa borba dala
Da imamo Tita za marsala..."
UROS je napisao:
3. Zasto si prikrivao istinu o Jasenovcu i genocidu nad Srbima i Jevrejima?
Pa, prikrivao je o svim logorima, jer je zelio da ta mrznja, koja bi se gradila na kostima necijih djedova i oceva nestane... Kako bi ta drzava mogla i biti drzava ako bih ja svako jutro svoga komsiju pozdravljao s pomislju:"Mamu li ti, ti si ubio moga dedu, osveticu ti se ja!"? A cim je prica o Jasenovcu i drugim logorima izvirila iz crnih rupa istorije, gdje joj je i mjesto, vidio si sta se dogodilo... Novi Jasenovac...
UROS je napisao:
5. Zasto si sam osnivao koncentracione logore u svojoj zemlji poput Golog Otoka?
Mislim da pretjerujes, to nije bio koncentracioni logor, pa nisu tamo nikoga bacali u krecanu niti davili u gasnim komorama... Goli Otok je bio kaznionica za protivnike...
UROS je napisao:
6. Zasto si se proglasio za dozivotnog "predsednika" i vladao krajnje autoritarno?
Zar zaista mislis da bi nam u to vrijeme bilo bolje pod Drazom??? ILi nekim drugim samozvanim vladarom??? I nije vladao autorativno, imao je oko sebe krug izuzetno pametnih ljudi koji su mu u svemu pomagali i koji su ga u svemu savjetovali... Drugacije i ne bi napravio to sto je napravio...
UROS je napisao:
8. Zasto si izmisljao nove nikad postojece narode i nacije?
Da bi sacuvao krvlju i mukom steceni mir...
Zaista mnogo pitanja... Na ostala cu pokusati odgovoriti nekom drugom prilikom, iako ni meni samom nisu jasne dvije stvari - sta mu je trebala ta prica sa Albancima i "protjerivanje" Boga... Osim te dvije stvari, za koje je, vjerujem imao vrlo dobar razlog, Tito je, po mom misljenju, bio odlican vodj...