banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Tito
Da 77%  77%  [ 33 ]
Ne 23%  23%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 06:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
Da....Sad nemamo Goli Otok ali imamo Golu Drzavu.......
PS
Bio je fico Dobar auto bolji od ovih danasnjih nazovi limuzina....
Sa njim se dalje stizalo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
UROS je napisao:
Ako hocete da shvatite kome je Tito najvise odgovarao i koristio, pogledajte ko danas najvise voli i zali za Titom.Hrvati i tzv. Bosnjaci.Jasno kao dan.

Pa, koliko ja vidim vole ga i Srbi... Barem na ovom forumu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 10:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Uroševo nabrajanje pitanja zahtijeva neke odgovore, čisto ako on i oni koji razmišljaju kao on, hoće da razmisli o ovom:

Srbi jesu najveći narod na ovim prostorima, ali hrišćanski nije da najveći tlači one koji su manji, nego da radi na dobro svima i velikih i malih podjednako.
Štaviše, slijedeći Hristove riječi "ko hoće da bude veliki treba da služi drugima".

Politika Karađorđevića na kojoj je zasnovana prva Jugoslavija i koja je dovela do razočaranja u Jugoslovensku ideju svih koji nisu bili Srbi a bili su joj dušom naklonjeni i odani (a to je bio nemali broj!), nije donijela dobro nikome pa ni Srbima i potpuni je promašaj.
To se vidi i sada. Svi pokušaji da se ta i takva ideja realizuje, kao i pokušaji da se napravi neka Srbija veća od ove što je sada će završiti sramno i biće sve gore. I ne samo to, nego u samoj Srbiji će biti sve gore dok se ne pokrene ponovo na stvaranje Jugoslavije. Ali prave. To je zadatak svih na ovim prostorima, a Srba prije svih.
Živi bili pa vidjeli.
Srbi nemaju Božiji blagoslov niti će ga imati sve dokle ne odustanu od trke za tim da budu nalik na "velike" evropske nacije koje svoju "veličinu" zasnivaju na tlaci i izrabljivanju drugih ili veličanju sebe i svoje svijetle tradicije, a druge ko šiša.
To nije hrišćanski, i takvu ulogu Bog nije namijenio ovom pravdoljubivom i slobodoljubivom narodu!
Tzv. velike evropske nacije će uskoro za tu svoju "veličinu" i to kako su do nje došli nekom morati da odgovore i sakriće se u mišije rupe, a Srbi su trebali da budu predvodnik južnoslovenskih naroda u nešto novo i na mnogo boljim osnovama zasnovanog.
Kad god su radili na takav način bili su od Boga blagoslovljeni i glavni nosioci onog dobrog i vrijednog (i zato su npr. većina partizana bili Srbi svugjde gdje su bili većina kao živalj) pokazujući i drugima šta i kako treba. I to je bilo ono pravo.

Bilo je manjkavosti, ali dolazi vrijeme da se te manjkavosti poprave i nastavi dalje onako kako se krenulo za SFRJ, a nasuprot EU koja je loša i vještačka tvorevina i svi koji joj padnu šaka brzo će to zažaliti.

U onom što je Tito u SFRJ radio bilo je i dobrog i manje dobrog, ali mudrost i državnička sposobnost mu se ne može poreći a ni u srpskoj istoriji mu se ne može naći para, osim možda despota Stefana Lazarevića i donekle Kralja Petra I Krađorđevića.

Ja sam Srbin i rođen u Srbiji i to kraj kolijevke srpske arhiepiskopije Žiče, ali uvijek sam bio dušom i srcem Jugosloven, ali nikad manji Srbin radi toga. Možda samo veći. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Dust je napisao:
Glas za Tita.

Nama svima treba jedna ovakva licnost da nam utjera strahopostovanje u kosti, jer mi kao narodi smo stoka i bez batine nam nema zivota. Goli Otok ..... sad nam treba barem jos 10 istih takvih logora, jer kao sto rekoh stoka smo.

PS i od mene pozdrav svim pionirima, omladincima i sletasima.

agree...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Urose smanji dozivljaje malo....Pa Milosevic je bio milion puta gori za Srpski narod nego Tito.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

UROS je napisao:
Pitao bih ja Tita da mogu sledece stvari:

1. Zasto si pobio stotine hiljada ljudi i politickih neistomisljenika u svrhu tvog dozivotnog vladanja?

Hm... Otkud ti znas koliko je on ljudi pobio??? Zar bas toliko :lol: ? I uopste - da li je moguca vladavina bez ijedne prolivene kapi krvi??? Pa svaki vladar, bio on diktator ili ne, ima svoje protivnike koji ne samo da zele da ga smijene, vec zele da ga ubiju... Sta je onda cudno sto se Tito razracunavao sa takvima, ako je takvih uopste i bilo???

UROS je napisao:
2. Zasto si dosao bas u Srbiju, sto nisi "usrecio" nekog drugog?

Sva sreca pa nije od Srbije napravio drzavu... Ajde, molim te...
"To je nama nasa borba dala
Da imamo Tita za marsala..."

UROS je napisao:
3. Zasto si prikrivao istinu o Jasenovcu i genocidu nad Srbima i Jevrejima?

Pa, prikrivao je o svim logorima, jer je zelio da ta mrznja, koja bi se gradila na kostima necijih djedova i oceva nestane... Kako bi ta drzava mogla i biti drzava ako bih ja svako jutro svoga komsiju pozdravljao s pomislju:"Mamu li ti, ti si ubio moga dedu, osveticu ti se ja!"? A cim je prica o Jasenovcu i drugim logorima izvirila iz crnih rupa istorije, gdje joj je i mjesto, vidio si sta se dogodilo... Novi Jasenovac...

UROS je napisao:
5. Zasto si sam osnivao koncentracione logore u svojoj zemlji poput Golog Otoka?

Mislim da pretjerujes, to nije bio koncentracioni logor, pa nisu tamo nikoga bacali u krecanu niti davili u gasnim komorama... Goli Otok je bio kaznionica za protivnike...

UROS je napisao:
6. Zasto si se proglasio za dozivotnog "predsednika" i vladao krajnje autoritarno?

Zar zaista mislis da bi nam u to vrijeme bilo bolje pod Drazom??? ILi nekim drugim samozvanim vladarom??? I nije vladao autorativno, imao je oko sebe krug izuzetno pametnih ljudi koji su mu u svemu pomagali i koji su ga u svemu savjetovali... Drugacije i ne bi napravio to sto je napravio...

UROS je napisao:
8. Zasto si izmisljao nove nikad postojece narode i nacije?

Da bi sacuvao krvlju i mukom steceni mir...

Zaista mnogo pitanja... Na ostala cu pokusati odgovoriti nekom drugom prilikom, iako ni meni samom nisu jasne dvije stvari - sta mu je trebala ta prica sa Albancima i "protjerivanje" Boga... Osim te dvije stvari, za koje je, vjerujem imao vrlo dobar razlog, Tito je, po mom misljenju, bio odlican vodj... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 00:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
Daljac, nemoj da iznosnis ovde neistine.Tvoje misljenje je jedno, ali pojedine cinjenice su sasvim nesto drugo.

Tito nije prikrivao zlocine u svim logorima.Cetnike su partizani ubijali posle rata na svakom koraku.Drazu su svirepo i mucki ubili, pa mu se i dan danas nezna grob.Hiljade cetnika je napustilo Jugoslaviju zbog straha od odmazde komunista.
A jel odgovarao neki ustasa osim pojedinacnih slucajeva?Jel bilo takvih ubijanja ustasa?Jel odgovarao Ante Pavelic?Proveri koliko je ustasa ubijeno i odgovaralo za zlocine koje su pocinili pa ces se iznenaditi.Brojka je smesna i zalosna.
Morao bi da znas i da su ustase ubile 750.000 ljudi po podacima Ujedinjenih Nacija.To stvara ogromne razlike izmedju ustasa i drugih zlocinaca.
U redu je da se kaznjavaju svi zlocinci, ali takve dvostruke arsine Titove politike ne mogu i necu nikad da prihvatim.

Inace druge tvoje komentare necu da komentarisem jer se po tvojim odgovorima vidi da si ipak jos uvek naivan, i da jos uvek verujes u razne budalastine, ove muslimane jos mogu i da razumem, ipak su oni imali najvise koristi od Tita, ali ti ces verujem vremenom da shvatis neke stvari, osim ako nisi smrtno zatrovan ideologijom Titovog vladanja i "postenja".

Mada sam i ja slicno mislio kao ti, dok nisam poceo da studiram istoriju....a onda ti pojedine cinjenice promene celokupne dotadasnje poglede i stavove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 09:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

UROS je napisao:
Daljac, nemoj da iznosnis ovde neistine.Tvoje misljenje je jedno, ali pojedine cinjenice su sasvim nesto drugo.

I tvoje misljenje je jedno, a cinjenice su drugo... Sit sam ovakvih tipova koji samo optuzuju druge, a koji se ne slazu sa njihovim misljenjima, da iznose neistine... Iz kojih ti to knjiga ucis istoriju??? Iz onih kojima takva istorija odgovara, naravno... Mogu da ti nadjem tone knjiga koji govore u korist Titove Jugoslavije, ma kakva ona bila, a bila je odlicna... Nemoj mi reci da je ova Jugoslavija, koja se nalazi u komadima bolja od one velike, lijepe i svjetski priznate drzave...
Sada se u skolama uci da je Tito bio zlocinac, a da je Draza bio pravednik... Mozda Draza i jeste bio pravedan, ali Tito nije i ne moze bio zlocinac u konetkstu u kojem ga ti spominjes...
Ne mogu da vjerujem cime su danas sve ljudi zatrovani... Bolje vam je pod kretenima, budalama i idiotima, koji su uspijeli da za nekoliko godina uniste sve ono sto smo stvarali decenijama... I ne samo da su to unistili, vec su od nas napravili crnu rupu u svijetu...
Ti pricas o nekom postenju??? Gdje ga danas vidis??? Pogledaj oko sebe, svako svakog gleda samo da zajebe, da izvines na izrazu... Za Titinog vladanja si mogao ici na godisnji odmor i ostaviti otkljucana vrata od stana i nisi se morao nimalo sekirati hoce li te neko opljackati... Danas ne mozes ni do prodavnice da odes a da vrata ne zakljucas...
Zato - Tito, ustani iz mrtvih i pobij svu ovu gamad, bili oni cetnici ili ustase, zasjedni ponovo na celo drzave i usmjeri ovaj brod tamo gdje mu je i mjesto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 10:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
Ej, iskuliraj malo i presaberi se!
1.Koga sam ja to optuzivao, osim Tita? Jel ti uopste znas sta je optuzba?Jel si sit mozda optuzbi na racun Tita?Ja cu ga uvek optuzivati, jer je to moj stav.A ti ako mislis da svi moraju da imaju misljenje o Titu kao ti, ili necem drugom-nebitno, onda si promasio mesto.Ovo je forum!Ovde ljudi imaju razlicita misljenja i stavove o najrazlicitijim temama.Ovde ljudi razmenjuju ta misljenja i stavove.
2.A za te "knjige kojima odgovara takva istorija" nisam jos uvek cuo....u kojoj knjizari mogu da se kupe
3.Tito za mene jeste bio i moze itekako biti zlocinac, pa cak i u gorem kontekstu nego sto sam ja naveo.
4.Ko je uopste rekao da je meni ili nama uopste bolje pod kretenima i budalama,kako ih ti nazivas.To uostalom nije tema.Tema je Tito.
5.Procitaj ponovo moj poslednji post pa reci gde sam ja pisao o postenju?Gde sam uopste spomenuo rec "postenje"
6.A za ono da Tito toboze ustane iz mrtvih i pobije svu gamad, znaci one koji ne misle kao ti i one koji ne vole Tita, necu da komentarisem....to dovoljno govori o tebi! Da pobije ljude samo zbog drugacijeg misljenja?Svasta...i ti ces posle nekom nesto da pricas.A pa da, to si pokupio od Tita, i on je slicno radio sa svojim neistomisljenicima.I ne zanima me dali si to mislio figurativno ako jesi!

U kom si ti losem tripu, kad si umislio da mozes na forumu ovako da pricas o nekome ko ne misli kao ti.Zar mislis da svako mora da ima misljenje o Titu kao ti?

aj..slobodan si....otvori temu o necemu pa sam pisi i odgovaraj...tako nece biti onih koji slucajno ne misle kao ti!

kraj price i teme za mene.

TOLIKO

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 10:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 14:39
:thumbright:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

UROS je napisao:
1.Koga sam ja to optuzivao, osim Tita? Jel ti uopste znas sta je optuzba?Jel si sit mozda optuzbi na racun Tita?Ja cu ga uvek optuzivati, jer je to moj stav.A ti ako mislis da svi moraju da imaju misljenje o Titu kao ti, ili necem drugom-nebitno, onda si promasio mesto.Ovo je forum!Ovde ljudi imaju razlicita misljenja i stavove o najrazlicitijim temama.Ovde ljudi razmenjuju ta misljenja i stavove.

Toliko od tebe, ha??? E, dobro... Rekao sam da sam sit tipova kojima odjednom Tito ne valja zbog nekih razloga koji sada odjednom isplivavaju na povrsinu... Sada se pisu knjige o tome kako je Tito bio zlocinac... Sta??? Autori i istoricari su sacekali da Tito malo umre, pa jos desetak godina da vide da se nece vracati iz mrtvih i, tek tada, su ga "razvalili"... Tvoj stav je tvoj stav i meni ne pada na pamet da ga mijenjam, ali kada baratas tolikim istorijskim dokazima i cinjenicama bio bih ti zahvalan kada bi ih predstavio, da se i mi uvjerimo koliki je Tito bio zlocinac...
Niko ne mora da ima isto misljenje kao ja, cak stavise, volim kada ljudi imaju drugacije misljenje od mene, jer samo tako mogu nesto da naucim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

UROS je napisao:
6.A za ono da Tito toboze ustane iz mrtvih i pobije svu gamad, znaci one koji ne misle kao ti i one koji ne vole Tita, necu da komentarisem....to dovoljno govori o tebi! Da pobije ljude samo zbog drugacijeg misljenja?Svasta...i ti ces posle nekom nesto da pricas.A pa da, to si pokupio od Tita, i on je slicno radio sa svojim neistomisljenicima.I ne zanima me dali si to mislio figurativno ako jesi!

Uh, ti si gori od inkvizicije... Ne mora ih Tito poubijati, vec ce oni polako otici... Nisam rekao da treba pobiti one koji ne vole Tita, samo one koji su napravili ovo sta su napravili... Mogli su oni da imaju potpuno drugaciju ideologiju od Tita, pa da ne naprave ovakvo sranje... Ali ne... Momcima je bilo vazno obezbijediti prvo svoje guzice pa tek onda baciti narodu koju stotku po scenariju "Kume, izgore ti kesa!"... Tito nije imao nikakvog privatnog vlasnistva, i to vec govori o nekom njegovom karakteru i licnosti...
A od koga si ti pokupio to da Tito ne valja??? Ja samo branim svoj stav i branicu ga dok god je takvih kao sto si ti... Da li je Jugoslovenima ikada bilo bolje nego pod Titom??? Jeste, ali u mahunama... Prema tome, tvoji napadi na njega mozda i jesu razlozni, ali nikako ne mozes osporavati taj, za Jugoslovene, veliki i lijepi istorijski trenutak...
TOLIKO!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

UROS je napisao:
2.A za te "knjige kojima odgovara takva istorija" nisam jos uvek cuo....u kojoj knjizari mogu da se kupe
3.Tito za mene jeste bio i moze itekako biti zlocinac, pa cak i u gorem kontekstu nego sto sam ja naveo.
4.Ko je uopste rekao da je meni ili nama uopste bolje pod kretenima i budalama,kako ih ti nazivas.To uostalom nije tema.Tema je Tito.
5.Procitaj ponovo moj poslednji post pa reci gde sam ja pisao o postenju?Gde sam uopste spomenuo rec "postenje"

U kom si ti losem tripu, kad si umislio da mozes na forumu ovako da pricas o nekome ko ne misli kao ti.Zar mislis da svako mora da ima misljenje o Titu kao ti?

aj..slobodan si....otvori temu o necemu pa sam pisi i odgovaraj...tako nece biti onih koji slucajno ne misle kao ti!

kraj price i teme za mene.

TOLIKO

ej, zasto sve bukvalno shvatas??? covjek nije pod " pobiti ovu gamad " mislio na tebe, mene ili nekog treceg....... mislio je na ljude koji nas sada vode i unistavaju.................

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo tako...
Ti tipovi se ponasaju kao da su drzave njihovo dvoriste, pa da mogu s njim da rade sta zele i hoce... Razbucali su drzavu, prodali je, unistili i sada ja treba da skandiram njihovo ime?!? Ne dolazi u obzir! Takvi tipovi zasluzuju samo moj prezir, nista vise... Licemjeri su to, bato, i to veliki...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ote mi rijec iz usta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Kaze Miroslav Lazanski : "Tita su cekali sa crvenim tepihom ispred Bijele kuce,a kad je isao u Englesku na Temzi ga je docekivala kraljica,uvijek je imao pocasnu pratnju vazduhoplovstva zemlje u koju dolazi, a ovi danasnji politicari ulaze kroz spajz Bijele kuce i podrume Bakingemske palate"

Ovo je dovoljno o Titu !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2005, 15:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Cobane vrati se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2005, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
suma sumarum.......sitnoj raji je bilo ljepse tada negi ikada,......i nikad vise nece biti tako bezbrizno......to je dovoljan razlog da zalimo za njim i tim vremenom..........

'ustani Tito i vidi sta nam uradise'.............

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2005, 22:00 
NE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2005, 16:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Merhaba je napisao:
www.titoville.com

hehe, dobar site..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]