banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 00:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Helena je napisao:
mozhe bit' da si u pravu...samo sto se tiche gore navedene tolerancije...ne mozhesh da poredis drzhvu koja je vidjela rat na TV-u i drzhavu u kojoj su ljudi "prezhivjeli rat" (ma srbi su sve krivi ko i uvijek (??!!))...

Sve se moze kad se hoce. ;) Kad smo mi tako fino slatko pametni sto mi onda ne provirimo dalje od svojih noseva i postavimo svijetu uzor u tolernaciji? U Americi je pokret za gradjanska prava zavrsio prije nekoliko decenija. Ostaci toga se jos uvijek mogu naci. Cak i bez poredjenja, ovdje su ljudi normalniji.

Helena je napisao:
btw. nemojte mi samo reci da Amerikanci "nemaju nista protiv islama" nakon 9.11....??? (ovo je pitanje stvarno me zanima)

Mnogo je manje mrznje i predrasuda nego sto mislis.

Dust je napisao:
Kako su samo vidjeli na TV-u? Znas li koliko ih je otislo u rat (o tome ko je kako zapoceo, necemo... ) koliko ih je stradalo? Sto sada uvlacis pitanje o Srbima, stvarno ne znam?! I btw, ja sam muslimanka... al eto nesh' vjerovat' niko me jos nije polomio :wink:

=D>

Dove je napisao:
DeadOne,

ni ja sama to ne bi mogla bolje reci =D>

Ma ja sam najbolji. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 01:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni se Amerikanci ne svidjaju iz prostog razloga. Kad god u filmovima vidim njihove shkole i kako jedni druge kinje, koliko im se puno djece ubije u srednjoj jer nisu popularni, koliko crnce kinje, i josh svashta odvratno... Ne mislim da su debilni, samo su pogreshno vaspitani i kultura im je drugachija od nashe. A i predebeli su za moj ukus. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 01:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Zaboravih reci... Njihov moto je ochito: "Ja sam najbolji, ponosan sam shto sam Amerikanac i zelim da jednog dana posjedujemo chitav svijet..." Otkad sam odgledala Fahrenheit 9/11, sve mi se toliko zgadilo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 02:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Meni se Amerikanci ne svidjaju iz prostog razloga. Kad god u filmovima vidim njihove shkole i kako jedni druge kinje, koliko im se puno djece ubije u srednjoj jer nisu popularni, koliko crnce kinje, i josh svashta odvratno... Ne mislim da su debilni, samo su pogreshno vaspitani i kultura im je drugachija od nashe. A i predebeli su za moj ukus. :D

Nemoj gledati filmove. To je skroz debilna osnova za misljenje.

Lisa_Simpson je napisao:
Zaboravih reci... Njihov moto je ochito: "Ja sam najbolji, ponosan sam shto sam Amerikanac i zelim da jednog dana posjedujemo chitav svijet..." Otkad sam odgledala Fahrenheit 9/11, sve mi se toliko zgadilo...

Opet: nemoj gledati filmove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 04:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
e neka je neko i ovo spomenuo - crnci.
kasno je, jako sam umorna i ne mogu da kuckam, al cu sutra sve fino da kazem.
i taj odnos izmedju bijelih i crnih u americi - cista predrasuda......
da li ste bas, al bas sigurni 100 % da su bijelci veci rasisti od crnaca???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 04:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I_am je napisao:
da li ste bas, al bas sigurni 100 % da su bijelci veci rasisti od crnaca???

Ne treba toliko generalizovati, pogotovo u Americi, gdje ima vise razlicitih grupa ljudi nego igdje na svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Dust, draga, pominjanje Srba sa moje strane je odgovor na post od DeadOne-a
Citiraj:
u RS muslimane svi Srbi gledaju poprijeko i zale se na Hodze i njihove molitve.

Elem, meni se jednostavno ne svidja kako i na koji nacin Amerikanci prezentiraju svoje "proizvode" (znaci ovde mislim na sve pocev od coca-cole do demokratije :wink: ) Ja vjerujem da je sve tako kako vi kazhete, ali ono sto ja vidim i nakoji nacin vidim (kao sto je vecina njih vidjela "nas") meni se ne svidja :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Molim da se držite teme i iznosite svoja mišljenja umjesto što napadate druge zbog drugačijeg mišljenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 10:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Molim da se dr¾ite teme i iznosite svoja mi¹ljenja umjesto ¹to napadate druge zbog drugaèijeg mi¹ljenja.

Izvinjavam se ako je to meni upuceno. Stvarno mi nije namjera bila da ikog napadam, samo iznosim svoja misljenja i razloge za njih, a i spomenuo sam (izgleda poprilicno mnogo puta) da ne treba suditi prevremeno.

Helena je napisao:
Elem, meni se jednostavno ne svidja kako i na koji nacin Amerikanci prezentiraju svoje "proizvode" (znaci ovde mislim na sve pocev od coca-cole do demokratije :wink: ) Ja vjerujem da je sve tako kako vi kazhete, ali ono sto ja vidim i nakoji nacin vidim (kao sto je vecina njih vidjela "nas") meni se ne svidja :roll:

To da, sto ljudi ne znaju sebi napraviti pozitivnu reputaciju u svijetu to nigdje drugo nema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 16:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
lisa simpson je najpribliznije rekla ono sto ja mislim
ameri (ako ih tako mozemo zvati) su jako ograniceni, nasilni i arogantni
misle da citav svijet treba da im se klanja
sve sto se razlikuje od njih nije u redu i mora da se "popravi"
posto mi je kolega tamo vec godinama kaze da su vecinom debeli i da se nezdravo hrane al` to mi je sasvim svejedno, njihov problem
kad su tako savrseni zasto kod njih jos uvijek postoji rasizam a toliko prde o toleranciji i ravnopravnosti, KKK svake godine sve vise jaca, imaju kampove za obuku, broj ubistava da se i ne pominje
uostalom kakva je to zemlja gdje homici imaju prava ?
izigravaju policajca po svijetu a u isto vrijeme imaju negdje oko 20% siromasne djece, a gdje je u svemu tome broj svih siromasnih, zele da se svi pridrzavaju Kjoto protokola, a sami ga ne postuju, svima naredjuju da smanje nuklearno naoruzanje a sami ga povecavaju
znam da ce sad neko reci da je to sve njihova vlada i politika ali svi su oni meni isti (izuzetaka sigurno ima kao i svugdje ali jako malo)
i kad su tako savrseni zasto nemaju svi zadravstveno osiguranje ?
toliko od mene

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 17:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
BSE je napisao:
lisa simpson je najpribliznije rekla ono sto ja mislim
ameri (ako ih tako mozemo zvati) su jako ograniceni, nasilni i arogantni
misle da citav svijet treba da im se klanja
sve sto se razlikuje od njih nije u redu i mora da se "popravi"
posto mi je kolega tamo vec godinama kaze da su vecinom debeli i da se nezdravo hrane al` to mi je sasvim svejedno, njihov problem
kad su tako savrseni zasto kod njih jos uvijek postoji rasizam a toliko prde o toleranciji i ravnopravnosti, KKK svake godine sve vise jaca, imaju kampove za obuku, broj ubistava da se i ne pominje
uostalom kakva je to zemlja gdje homici imaju prava ?
izigravaju policajca po svijetu a u isto vrijeme imaju negdje oko 20% siromasne djece, a gdje je u svemu tome broj svih siromasnih, zele da se svi pridrzavaju Kjoto protokola, a sami ga ne postuju, svima naredjuju da smanje nuklearno naoruzanje a sami ga povecavaju
znam da ce sad neko reci da je to sve njihova vlada i politika ali svi su oni meni isti (izuzetaka sigurno ima kao i svugdje ali jako malo)
i kad su tako savrseni zasto nemaju svi zadravstveno osiguranje ?
toliko od mene

Tvoje misljenje je izgleda formirano na osnovu prica jenog kolege i previse filmova (kad se slazes sa Lisom). Ovo oko arogancije i 'poravke' svega ostalog je zbog njihove politike (a ne pricamo o tome). Da ih je vecina debela - nisu. Kod njih ako neko nekog ubije- zato i odgovara a br. ubistava/br. stanovnika nije nista veci od drugih zemalja. Pa i homici su ljudi (FYI) i nemaju prava samo u USA. Ovdje je siromasan samo onaj ko tako izabere, tj. ko nece da radi. Na zalost, za Kyoto si u pravu i za nuklearno oruzije (opet politika). Ko radi- taj ima zdarvstveno osiguranje. I ja ne promovisem ovdje njihovu savrsenost, nego pokusavam razbiti vase predrasude i drago mi je sto nisam sama :).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 17:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Samo da dodam za zdravstveno osiguranje. I oni koji ne rade u mogucnosti su da dobiju State Medical Card, pogotovo djeca roditelja koji ne rade. Dakle, opet info sa filmova. Oslobodite se predrasuda people!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
DeadOne je napisao:
Helena je napisao:
mozhe bit' da si u pravu...samo sto se tiche gore navedene tolerancije...ne mozhesh da poredis drzhvu koja je vidjela rat na TV-u i drzhavu u kojoj su ljudi "prezhivjeli rat" (ma srbi su sve krivi ko i uvijek (??!!))...

Sve se moze kad se hoce. ;) Kad smo mi tako fino slatko pametni sto mi onda ne provirimo dalje od svojih noseva i postavimo svijetu uzor u tolernaciji? U Americi je pokret za gradjanska prava zavrsio prije nekoliko decenija. Ostaci toga se jos uvijek mogu naci. Cak i bez poredjenja, ovdje su ljudi normalniji.

Helena je napisao:
btw. nemojte mi samo reci da Amerikanci "nemaju nista protiv islama" nakon 9.11....??? (ovo je pitanje stvarno me zanima)

Mnogo je manje mrznje i predrasuda nego sto mislis.

Dust je napisao:
Kako su samo vidjeli na TV-u? Znas li koliko ih je otislo u rat (o tome ko je kako zapoceo, necemo... ) koliko ih je stradalo? Sto sada uvlacis pitanje o Srbima, stvarno ne znam?! I btw, ja sam muslimanka... al eto nesh' vjerovat' niko me jos nije polomio :wink:

=D>

Dove je napisao:
DeadOne,

ni ja sama to ne bi mogla bolje reci =D>

Ma ja sam najbolji. ;)

Ma fascinanatan, vidis iako ti sebe zoves amerikancom a nisi amerikanac, imas sve poene za debila.
Kakogod moje misljenje o ovoj temi je jos uvjek isto i apelujem za moderatora da je obrise.

ps.Da mi je vidjeti da ima takozvanih "debila" amerikanaca koji na nekom forumu otvore temu kao na primjer - zasto neki ljudi kazu da su bosanci debilni i glupi???(A ja ostadoh usamljen i u tami da se pitam ko je ustvari debil) ISUSE

Oslobodite se predrasuda people(i ovo je jedna predrasuda) NIko ne pobjedjuje samo se vrjedja u temama kao ovim, zato se(jedva da mogu izgovoriti) izvinjavam to DeadOne sto je MADE me da kazem sto sam rekao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 02:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
ej, ovdje niko ne pokusava da nametne misljenje drugima.
samo pokusavamo da stvorimo sliku o obicnom americkom narodu!
jeste, pokazuju gluposti na tv-u, lazu, petljaju, ali molim te, koja vlast i drzava to ne radi??? ajde navedi mi bar jedan primjer??? jesi li cuo za NEpostojanje objektivnosti u novinama i na tv-u???? odnosno, objektivnost nikad nije ni bila, niti ce je biti.
ne moras da ides nigdje dalje, sta tebi tvoja tv prikazuje??? kakve si ti sebi predrasude stvorio ( upravo o tome pricamo na ovoj temi )??? samo da ti navedem nesto iz tvoje bliske proslosti: sta si citao u novinama i gledao na tv-u o recimo titu ili drazi mihajlovicu, a sta gledas i citas sada??? ne kazem da je u redu, ali je i sasvim logicna, i ameri se po onome sto prikazuju na tv-u nista ne razlikuju od drugih zemalja u svijetu.
moram ovo da naglasim, da sam relativno kratko ovdje i da vas u neku ruku i razumijem jer sam i ja sve to isto mislila. da su debili, kreteni, akrepi, da mrze crnce............ bla, bla.................
i bilo mi je jako tesko, prva dva mjeseca. totalno sve drugacije, od nacina zivota, razmisljanja ljudi do sipanja benzina na pumpi ( ovo mi je posebno bio problem :D )
sto dove rece, ovdje je siromasan samo onaj ko ne zeli da radi. naravno da postoje razlike i da ne zive isto doktor i onaj koji pere prozore, al tako valjda mora biti.
neko rece da mrze muslimane poslije 9.11. e pa i tu sam se iznenadila, apsolutno sva prava imaju kao i ostali , niko ih nista ne pita. veze s vezom.
a crnci. svi mislili oni jadni , ovako , onako. i o tome sam promijenila misljenje dolaskom ovdje. nisam rasista, daleko bilo, al ih i ne zalim. ni malo. zao mi je sto tako moram da kazem, ali oni predstavljaju tu nekulturnu stranu amerike. niko njega nece izbaciti s posla jer je crnac ili uskratiti posao iako je skolovan. ne, amere ne zanima ko si i sta si, kad imas zavrsenu skolu i ako si dobar u poslu koji radis ( drugim rijecima ako ima korist od tebe ), pa taman da si i vanzemaljac.
da, ima jako puno lijepih crnaca, skolovanih, neko vise, neko manje, ali ih je na zalost malo. ako je nekome normalno da svakodnevno moze vidjeti crnca od 17 godina s petoro djece, onda ok. za mene to i nije bas normalno. ili da vodi dijete kraj sebe, zajedno sa zenom, a okrece za drugim zenama i zvizdi................... bijelca takvog neces vidjeti.
zdravstveno osiguranje - imaju ga svi koji rade. neki ga i ne zele imati. da bi mogli za nesto drugo da iskoriste taj novac. dakle, njihov problem.

mislim da kod nas jos uvijek postoji ona nesvjesna " ljubomora ". mora se priznati svidjalo se to nama ili ne, ljudi imaju najjacu ekonomiju, najbolji standard, broj 1 sila u svijetu. ah, boze moj, uvijek neko mora biti prvi. tako je uvijek bilo i bice. a to sto nisu na nasoj strani, pa ih mi mrzimo, eh........... losa sreca. bice bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 03:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mr.X je napisao:
sebe zoves amerikancom a nisi amerikanac

Ja sam Amerikanac srpskog porijekla. Na putu ka drzavljanstvu po svim pravilima i propisima.

Mr.X je napisao:
imas sve poene za debila.

Dugo je trebalo da neko nekog pocne vrijedjati na ovoj temi, al' ipak se desilo (k'o i uvijek). Od tebe mi to dodje kao kompliment.

Mr.X je napisao:
Kakogod moje misljenje o ovoj temi je jos uvjek isto

Svakom svoje, pa i misljenje.

Mr.X je napisao:
apelujem za moderatora da je obrise.

Zasto? Tema je i dalje zanimljiva. Ja postujem svakog ko je otavio trag na njoj, i tebi ne manje neko drugima.

Mr.X je napisao:
Da mi je vidjeti da ima takozvanih "debila" amerikanaca koji na nekom forumu otvore temu kao na primjer - zasto neki ljudi kazu da su bosanci debilni i glupi???(A ja ostadoh usamljen i u tami da se pitam ko je ustvari debil) ISUSE

Zasto bi se oni zamarali nama kad su tvoje predrasude o njima jednake njihovim predrasudama o tebi? Nisu oni glupi k'o ti. Prosjecan Amerikanac ne bi smatrao takvu temu vrijednom njegovog vremena.

Mr.X je napisao:
Oslobodite se predrasuda people(i ovo je jedna predrasuda) NIko ne pobjedjuje samo se vrjedja u temama kao ovim, zato se(jedva da mogu izgovoriti) izvinjavam to DeadOne sto je MADE me da kazem sto sam rekao

Meni se cini da si se ti prvi poceo vrijedjati, a ja se izvinjavam za diranje zice, al' nesto te je lako popaliti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 03:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I_am je napisao:
...

=D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
I_am je napisao:
mora se priznati svidjalo se to nama ili ne, ljudi imaju najjacu ekonomiju, najbolji standard, broj 1 sila u svijetu

Netačno, SAD već neko vrijeme nije najjači ni po pitanju uslova za život, standarda, razvoja, zdravstvenog stanja. Te zablude treba ostaviti. Oni samo djeluju dominantno jer imaju najjaču političku i vojnu moć (zasad), ali nemaju najbolji standard, nisu ni među prvih 5 zemalja kad je standard u pitanju. Norveška ih sve šije već neko vrijeme, ali to vjerovatno mnogi ni ne znaju, a za Ameriku misle da je najjača u svemu, a to je samo zbog medija i naturanja Amerike kroz sve i svašta, uključujući i ono što oni najviše vole: silu, ratove, ucjene, prijetnje, muljaže a sve pod slikom humanosti i pomaganja svijetu, i potenciranja demo(n)kratije kao nečega što će spasiti svijet, a što im zapravo samo otvara vrata za još veće manipulacije i turanje nosa u tuđe stvari.

Evo malo dokaza, vijesti iz prošle godine

15.07.2004
U Norveškoj se i dalje najbolje živi, u Africi najgore
Norveška, Švedska, Australija, Kanada i Holandija su pet zemalja koje pružaju najbolje uslove za život, dok je zbog epidemije side u Africi kvalitet života na najnižem nivou, navodi se u izveštaju Ujedinjenih nacija. SAD su pale za jedno mesto u poređenju sa prošlom godinom i nalaze se na osmom mestu u izveštaju koji za kriterijume o najboljim uslovima za život u određenoj zemlji uzima u obzir ne samo visinu nacionalnog dohotka po glavi stanovnika, već i nivo obrazovnih institucija, zdravstvenu zaštitu kao i prosečnu dugovečnost stanovnika.

U izveštaju koji svake godine objavljuje Program za razvoj UN nalaze se sve države čiji su statistički podaci dostupni javnosti. Iz tih razloga na listi nema Iraka, Avganistana, Severne Koreje, Liberije, itd. Norveška već godinama zadržava vodeću poziciju na toj listi. Već sedam godina na dnu liste se nalazi Sijera Leone, država koja je pogođena posledicama desetogodišnjeg građanskog rata. U dnu liste su, takođe, Nigerija, Burkina Faso, Mali i Burundi.

U izveštaju UN, među republikama bivše Jugoslavije najvišu poziciju je zauzela Slovenija koja je na 27. mestu, ispred Češke, Poljske i Mađarske. Na toj listi Hrvatska je na 48., Makedonija na 60., Bosna i Hercegovina na 66. mestu. Na listi 177 država čije je statističke podatke obradio tim UN nema Srbije i Crne Gore. Nije dato objašnjenje zašto SCG nije uvrštena u listu. (RTS)

11.10.2004
Norveška najbogatija, Sijera Leone najsiromašniji, SCG se ne spominje
Prema listi na kojoj se nalaze imena 177 država i koju svake godine objavljuje Program za razvoj ujedinjenih nacija (UNDP), poređanih po kriterijumima Indeksa humanog razvoja svetske organizacije za 2004. godinu, na čelu liste nalazi se Norveška, a na začelju zapadnoafrička država Sijera Leone. Ovaj indeks zasniva se na nacionalnom dohotku po glavi stanovnika, nivou obrazovanja, zdravstvenoj zaštiti i dugovečnosti stanovnika svake pojedine zemlje - što sve predstavlja uslove života za njene žitelje. Na prvom mestu liste nalazi se Norveška, a zatim, do desetog mesta, ređaju se Švedska, Australija, Kanada, Holandija, Belgija, Island, SAD (8. mjesto), Japan i Irska.

Od 10. do 20. mesta nalaze se Švajcarska, Velika Britanija, Finska, Austrija, Luksemburg, Francuska, Danska, Novi Zeland, Nemačka i na 20. mestu Španija. Italija je 21, Grčka 24, a od republika nekadašnje SFRJ najbolje je plasirana Slovenija na 27. mestu. Od novoprimljenih članica EU, Češka je 32, Poljska 37, Mađarska 38, a Slovačka je na 42. mestu.

Hrvatska zauzima 48. mesto, Bugarska je 56, iza nje je Rusija, na 60. mestu je Makedonija, na 65. je Albanija, dok je Bosna i Hercegovina na 66. mestu. Rumunija se smestila na 69. mestu, Kina je na 96, dok je na poslednjem, 177. mestu, Sijera Leone.

UNDP nije objasnio zašto je na svoju listu stavio 177. zemalja, kad UN imaju 191 zemlju-članicu, niti je uopšte pomenuo zašto se na objavljenoj listi ne nalazi Srbija i Crna Gora. (RTS)

04.08.2004
Prosečan ljudski vek na "crnom kontinentu" 33 godine!
Afričke zemlje, pogotovo one u kojima hara sida ili se ratuje, nalaze se pri dnu lestvice od 170 zemalja u svetu po životnom standardu i prosečnom ljudskom veku. Prva na toj svojevrsnoj listi je Norveška, četvrtu godinu zaredom, a slede Švedska, Australija, Kanada, Holandija, Belgija, SAD (7. mjesto), Japan i Irska. Na samom dnu lestvice, na 170. mestu, nalazi se Sijera Leone, afrička zemlja koja se još oporavlja od deceniju dugog građanskog rata. Nešto "bolje" su pretežno podsaharske zemlje, gde caruju siromaštvo i sida. Prosečni životni vek u Africi je 33 godine - u Zambiji je svega 32,4 godine. Oko 38 odsto od oko milion odraslih podanika u Svazilendu je zaraženo sidom, najmanje 50 odsto je nezaposleno, dok je za otprilike toliko neophodna međunarodna humanitarna pomoć. Šef Programa UN za razvoj Mark Malok Braun upozorio je nedavno međunarodnu zajednicu da sida opasno ugrožava razvoj većeg broja afričkih zemalja, jer masovno kosi ljude u naponu snage, posebno u kategoriji do 49 godina starosti. (Tanjug)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

DeadOne je napisao:
Mr.X je napisao:
sebe zoves amerikancom a nisi amerikanac

Ja sam Amerikanac srpskog porijekla. Na putu ka drzavljanstvu po svim pravilima i propisima.

Mr.X je napisao:
imas sve poene za debila.

Dugo je trebalo da neko nekog pocne vrijedjati na ovoj temi, al' ipak se desilo (k'o i uvijek). Od tebe mi to dodje kao kompliment.

Mr.X je napisao:
Kakogod moje misljenje o ovoj temi je jos uvjek isto

Svakom svoje, pa i misljenje.

Mr.X je napisao:
apelujem za moderatora da je obrise.

Zasto? Tema je i dalje zanimljiva. Ja postujem svakog ko je otavio trag na njoj, i tebi ne manje neko drugima.

Mr.X je napisao:
Da mi je vidjeti da ima takozvanih "debila" amerikanaca koji na nekom forumu otvore temu kao na primjer - zasto neki ljudi kazu da su bosanci debilni i glupi???(A ja ostadoh usamljen i u tami da se pitam ko je ustvari debil) ISUSE

Zasto bi se oni zamarali nama kad su tvoje predrasude o njima jednake njihovim predrasudama o tebi? Nisu oni glupi k'o ti. Prosjecan Amerikanac ne bi smatrao takvu temu vrijednom njegovog vremena.

Mr.X je napisao:

Meni se cini da si se ti prvi poceo vrijedjati, a ja se izvinjavam za diranje zice, al' nesto te je lako popaliti.

Deadone ne razumijem zasto se pravis kao da si uhvatio boga za muda samo ako zivis tri godine u Americi , pobogu ima ljudi koju su zivjeli deset i vise godina tamo pa imaju malo vise iskustva i prosli su vise od tebe , vise nego put od kuce do skole, I jos nesto , zasto stavljas pogresne rjeci u moja usta koje ja uopste nisam pomenuo, ja nikada nisam rekao da imam predrasude o Amerikancima procitaj moju prvi tekst na ovoj temi opet(i tvoj naravno) polako i vidi zasto ti zapinjes za ljude prvi i nazivas ih debilima I DONESI ZAKLJUCAK KO ZAISTA JE POCEO PRVI VRJEDJATI?Come on, svako to moze vidjeti nemoj poricati. Drugo mislis da ni tvoje ni bilo cije misljenje je vazno na ovoj temi, jer je bezpoentna i sve se samo vrti u krug pobogu ne mozes generalisati o ovim stvarima ,jer samo pokazuje koliko uopste imas inteligencije sa kojom si rodjen a ne koju ucis u skoli!

Ovaj tekst u kom sam pomenuo da Amerikaci nikada ne bi otvorili temu i komentarisali o jednoj naciji je naravno zato sto nisu budale kao TI da genaralizuju a plus pohlepni su dovoljno za novcem da bi radije zrtvovali cjeli zivot radeci da to imaju, bez spare vremena za ovakve gluposti.Ja sam to ljepo iznjeo a ti si sve to preokrenuo i napravio od muhe medvjeda. < Veoma babinski.
Sledeci put kad si u nesto tako siguran, dozvoli malo vremena tvom Amerikanskom zivotu i upitaj se da li sam ja stvarno najbolji kako kazem!

ps.ti nikada neces biti amerikanac ,vec samo Americki drzavljanin, znas kad sam ja zivjeo u Americi Britanija se vise osjetila kao HOME i zato iako sam godinama "britanac"(kao sto ti kazes) ja znam da nisam i to je istina, jedini problem je sto nisam ni Bosanac. Neko je srusio moj svjet. Moji ljudi.

Poslednji put menjao Mr.X dana 05 Mar 2005, 12:10, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:lol: I zaboravio sam reci da Britanci bar imaju smisla za humor zato sam se preselio . :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2005, 01:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mr.X je napisao:
Ma fascinanatan, vidis iako ti sebe zoves amerikancom a nisi amerikanac, imas sve poene za debila.

Toliko o vrijedjanju.

Mr. X je napisao:
Ovaj tekst u kom sam pomenuo da Amerikaci nikada ne bi otvorili temu i komentarisali o jednoj naciji je naravno zato sto nisu budale kao TI da genaralizuju a plus pohlepni su dovoljno za novcem da bi radije zrtvovali cjeli zivot radeci da to imaju, bez spare vremena za ovakve gluposti.Ja sam to ljepo iznjeo a ti si sve to preokrenuo i napravio od muhe medvjeda. < Veoma babinski.

Ja nisam otvorio temu i ne svidja mi se nimalo. Mene je jedna osoba zamoljela da ostavim svoj komentar (svoju perspektivu), a to je nemoguce bez generalizovanja. Ja sam htjeo da joj ucinim tu uslugu (prvenstveno trazenu zbog nekih mojih drugih postova), tako da sam sam sebi postavio stupicu. Generalizovanje je inace vrlo "debilan" nacin da se raspravlja o jednoj grupi ljudi velikoj kao jedna nacija, a pogoto americka, jer je ona najsarenija na svijetu. TI generalizujes sada nazivajuci ih pohlepnima.

Mr. X je napisao:
Sledeci put kad si u nesto tako siguran, dozvoli malo vremena tvom Amerikanskom zivotu i upitaj se da li sam ja stvarno najbolji kako kazem!

Iza te recenice stoji smajli koji namiguje da bi pokazao da se salim.

Od mene dosta na ovoj temi. Zivcira me pristup mnogih ovakvom pitanju, a nije fer da im ja kvarim zabavu, tako da vas pozdravljam. Koga jos zanima il' zeli da diskutuje il' sta vec nek je savi na privatne. Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]