old fashion men je napisao:
Vidi, to je normalno kada je u svakoj selendri bilo po minimum 15 džamija, evo primjer, da bi Srbi u Foči porušili sve džamije, morali su ih porušiti 12, a da bi muslimani porušili sve crkve u Mostaru, morali su srušiti samo jednu.
Je li ti sada jasnije?
Jasno k`o bijeli dan

Samo mi nije jasno zašto baš ti primjeri, ali ne mogu se naglabati sa tobom.
Ovdje koja god priča da krene, na kraju se svede na to ko je više koga poubijao, ja koliko znam, imaju zavodi, instituti, sudovi koji se time bave, profesionalci koji odrađuju svoj posao. Ovdje je pitanje hoće li biti rata (u budućnosti).
A kad već vučeš za jezik:
"Islamska zajednica u BiH tvrdi da je od predratne 1.144 džamije čak 614 uništeno, a 307 oštećeno.
Njihovi podaci kažu i da je uništeno 557 mesdžida, 954 mekteba, 15 tekija, 90 turbeta, te 1.425 vakufskih objekata.
Između ostalog, srušena je i Ferhat-pašina džamija, poznatija kao Ferhadija, koja je izgrađena 1579., a srušena 1993. godine. Pedesetih godina prošlog stoljeća ova džamija je proglašena spomenikom kulture nulte kategorije i bila je pod zaštitom UNESCO-a.
U istoj noći kada je uništena Ferhadija, u razmaku od 15 minuta srušena je i džamija Arnaudija, izgrađena 1594. godine, koja je također bila pod zaštitom UNESCO-a."
"Prema dostupnim podacima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u BiH, srušeno je 125 crkvi, 66 parohijskih domova i ostalih crkvenih zdanja. Istovremeno, oštećene su 172 crkve, odnosno 50 parohijskih domova i ostalih crkvenih zdanja."
Pa je li te stid išta poslije ovoga reći?