banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 19 Sep 2012, 17:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
Sve je rečeno:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cpBhkmQmABg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ironicno, ali sjecam se da se ova pjesma stalno pustala na radiju neposredno pred rat u martu i aprilu 1992, kao i mnoge druge antiratne pjesme, a i raspolozenje mase protiv rata je bilo vece nego ikada do tad i od tad. To je bilo nesto nevjerovatno stotine hiljada ljudi na antiratnim demonstracijama kao i milioni potpisa na peticijama, za one koji se sjecaju. I nista nije pomoglo jer je neko mocniji u to vrijeme odlucio da ga bude, na zalost :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
jellyfish je napisao:
i milioni potpisa na peticijama, za one koji se sjecaju.

:lol:

Čak smo i mi djeca iz zgrade sakupljali potpise kako bi Goran Milić u Jutelu to pročitao. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jeste li vidjeli reklame o EUFOR, tokom septembra oni će preploviti svoj broj, ali će uvijek moći da djeluju izvana u BiH.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 18:10 
Početnik
Početnik

jellyfish je napisao:
Ironicno, ali sjecam se da se ova pjesma stalno pustala na radiju neposredno pred rat u martu i aprilu 1992, kao i mnoge druge antiratne pjesme, a i raspolozenje mase protiv rata je bilo vece nego ikada do tad i od tad. To je bilo nesto nevjerovatno stotine hiljada ljudi na antiratnim demonstracijama kao i milioni potpisa na peticijama, za one koji se sjecaju. I nista nije pomoglo jer je neko mocniji u to vrijeme odlucio da ga bude, na zalost :)

Sjećam se. Pouka tog doba jeste da se problemi ne rješavaju pjesmama, molitvama, meditacijom, itd. Kad ne znamo sami ostaju nam drugi (tj. EUFOR) da čuvaju klimu mira.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
filozof sa vrbasa je napisao:
Jeste li vidjeli reklame o EUFOR, tokom septembra oni će preploviti svoj broj, ali će uvijek moći da djeluju izvana u BiH.

А онда је мрмот замотао чоколаду у фолију...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Ма супер су мени те демонстрације у Сарајеву биле!
Прво изађемо на референдум и сви али буквално сви гласамо за независност, а онда мало шетамо градом и машемо југословенским сликама. ФУЈ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Онда мало причамо о мултинационалности и заједништву а истовремено измишљамо друго име нацији и језику којим причамо само да би се разликовали од комшија. ФУЈ!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:) што ме подсјети на пар пута кад бих набасао на неке мулти-култи четове/форуме/дискусије, рецимо некадашњи "Радио МИР" чини ми се, гдје је све ок ако се не појавиш и почнеш да пишеш ћЕрилицом. :P

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
sinip je napisao:
:) што ме подсјети на пар пута кад бих набасао на неке мулти-култи четове/форуме/дискусије, рецимо некадашњи "Радио МИР" чини ми се, гдје је све ок ако се не појавиш и почнеш да пишеш ћЕрилицом. :P

Да, али ако се сећаш, на ТВСА ћЕрилица се користила све негде тамо до јуна 1992, иако је рат почео још у априлу.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Sinny je napisao:
Ма супер су мени те демонстрације у Сарајеву биле!
Прво изађемо на референдум и сви али буквално сви гласамо за независност, а онда мало шетамо градом и машемо југословенским сликама. ФУЈ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Онда мало причамо о мултинационалности и заједништву а истовремено измишљамо друго име нацији и језику којим причамо само да би се разликовали од комшија. ФУЈ!!!!!!!!!!!!!!!

A jos je bio bizarniji spot koji se pustao prije referenduma. Pjevaju Indeksi ' Ti si mi bila u svemu naj....', i onda kadrovi gradova BH, Safet Susic u dresu reprezentacije Jugoslavije, pa onda zeljeznicka stanica ( valjda ) u Sarajevu, stoje ljudi raznih profila, medju njima
vojnik JNA !? ( to je nasa vojska jel).... sve u svemu totalno ludilo ! Men' se cini da dobar dio ljudi na referendumu pojma nije imao zasta je glasao. Valjda za suverenu BH koja ce ostati u suverenoj Jugi.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
sinip je napisao:

Да, али ако се сећаш, на ТВСА ћЕрилица се користила све негде тамо до јуна 1992, иако је рат почео још у априлу.

Овде је рат почеу у мају и није могла више да се гледа ТВСА "ниодакле". :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:06 
Početnik
Početnik

jellyfish je napisao:

Danas se ćirilica koristi i na državnom mediju BHRT1 i to nikom ne smeta. :wink:

Poslednji put menjao myHeart.myLife dana 19 Sep 2012, 20:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa zato što je taj program kao ono zajednički, pa ubace malo ćirilice da zakamufliraju svoje promuslimanske stavove i gledišta, kao evo malo ćirilice, mi smo neutralni bla bla bla :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2012, 18:40
Nije prija smetala latinica, ali sada smeta?

Dajte ba, koji vam je, već sam spominjao na ovom forumu, u Banja Luci su se pjevali pjesme o Bosni, pjevale se sevdalinke, gradile se džamije, sada smeta obnova Ferhadije, smeta spominjanje Bosne na tribinama, to je nacionalizam. De opametite se, vrijeme je, pa jebote kod nas se 20 godina nakon rata, glasovi kupuju na osnovu nacionalizma.

Rata neće biti, osim u slučaju globalnog sranja i eventualno u slučaju da dođe do odvajanja RS-a, ali to je upitno, zavisi kako velike sile budu gledale na to.

U ratu nije niko pobijedio, svi smo najebali, lafo smo mi dobili Bosnu, vi RS, nit` ste vi u potpunosti zadovoljni, nit` mi, ali mora se živjeti dalje, što prije shvatimo da nam je suđeno da živimo zajedno, i prestanemo govoriti o ratu, prije će nam biti bolje.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1946 je napisao:
u Banja Luci su se pjevali pjesme o Bosni, pjevale se sevdalinke, gradile se džamije,

Ko ih je pjevo onda, pjeva ih i sada, ko ih je gradio prije, gradi ih i sada.... ko ih nije pjevao onda, ne pjeva ih ni sada, ko ih nije gradio onda, ne gradi ih ni sada...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:44 
Početnik
Početnik

old fashion men je napisao:
1946 je napisao:
u Banja Luci su se pjevali pjesme o Bosni, pjevale se sevdalinke, gradile se džamije,

Ko ih je pjevo onda, pjeva ih i sada, ko ih je gradio prije, gradi ih i sada.... ko ih nije pjevao onda, ne pjeva ih ni sada, ko ih nije gradio onda, ne gradi ih ni sada...

A ko je rušio džamije? Koliko mi je poznato u BL su bile SVE džamije srušene. Sad, pitanje za 1946: koliko je crkava srušeno u SA?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
1946 je napisao:
što prije shvatimo da nam je suđeno da živimo zajedno, i prestanemo govoriti o ratu, prije će nam biti bolje.

A što vi neshvatite da mi NEMOŽEMO živjeti zajedno, pa imali smo onakvu državu i slagali se u njoj pa se opet isklasmo kako li je tek sad ? Nema tu više zajedničkog života, ovo je agonija koja će trajati dok se ne promjeni geopolitička situacija.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

myHeart.myLife je napisao:
koliko je crkava srušeno u SA?

U SA ih nisu rušili jer su sve moguće međunarodne "expedicije" i sve ambasade bile tu, pa su se pravili fini i glumili pred njima, ali zato u ostalim mjestima, van Sarajeva nije ostala niti jedna, mislim na mjesta koja su bila pod kontrolom muslimana.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
myHeart.myLife je napisao:
A ko je rušio džamije?

Ja platih dobru globu što porazbija par turskih glava na postavljanju kamena temeljca a da sam rušio džamiju nisam.
Možda neki sledeći put. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:51 
Početnik
Početnik

Wrangler je napisao:
1946 je napisao:
što prije shvatimo da nam je suđeno da živimo zajedno, i prestanemo govoriti o ratu, prije će nam biti bolje.

A što vi neshvatite da mi NEMOŽEMO živjeti zajedno, pa imali smo onakvu državu i slagali se u njoj pa se opet isklasmo kako li je tek sad ? Nema tu više zajedničkog života, ovo je agonija koja će trajati dok se ne promjeni geopolitička situacija.

To nije potpuna istina ... meni ne smeta niko iz Federacije i potpisujem da mogu živjeti sa njima bez problema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]