banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2011, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Loše su korpe, ja prekjuče bacih papir prema jednoj, a ona se ne udostoji da ga pokupi. Pošto sam promašio, moradoh se vratiti i sam ga podići.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Radilo šamaranje i šutiranje korpi ispod Starčevice. Jedna završila na obali Vrbasa.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
nepokoreni je napisao:
Ovo ljudi nema ni u Burkini Faso :x jutros došli komunalci i ispred zgrade u ul Braće Pantića u ....

Bez imalo snihoshodljivosti.. meni nikada nije bila jasna ta potreba da se zivi u samom jezgru grada.. Vise puta sam spominjala da na zapadu u samom jezgru vecinski zivi samo sirotinja i socijala a da oni malo imucniji bjeze u vanjska naselja ili periferiju..Kao sto na tom istom zapadu nemas sibicu gdje baciti a kamo li auto parkirati a da nije mjesto koje se naplacuje..

Lijepo prodas taj stan a ti odes na Starcevicu i budes gospodin covjek :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 14:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Jel? Recimo da ti sruše i stan jedno jutro je8i ga po planu je da tu prolazi jednosmijerna ulica, plan nismo ponijeli, nije tu ni šef, al za nedelju dana ću da ti pokažem plan da vidiš....do tad može da ti docrta i aerodrom na mjestu tvoje kuće! Meni se baš sviđa u centru neću da se selim, drugo po zakonu svaka zgrada mora imati okućnicu tj dvorište....sad bi ja trebao niz konopac u prodavnicu s druge strane zgrade, jer manijaci se zalete 70 na sat ispred zgrade moraš dvije minute gledati lijevo-desno :angry4: I gdje to može da se poravna nečije dvorište bez najave, plana, obaviještenja i sl?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 14:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ajkula je napisao:
Lijepo prodas taj stan a ti odes na Starcevicu i budes gospodin covjek :D

Да си рекла да прода стан и да у неком приградском насељу направи кућу па хајде...Али да прода стан у центру и купи стан на Старчевици :-? Тај дио центра у којем је он је релативно миран,тако да станом на Старчевици не добија ништа.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zoka, taj dio sa Starcevicom je bio sala ( svaki cico svoga konja hvali :D ) ali cilj posta jeste da treba ici iz grada i cini mi se da ta vremena polako dolaze..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
ajkula je napisao:
Vise puta sam spominjala da na zapadu u samom jezgru vecinski zivi samo sirotinja i socijala a da oni malo imucniji bjeze u vanjska naselja ili periferiju.

Da, ovo je istina, ali pogledaj povezanost tih naselja na zapadu sa centrima gradova, npr. živiš u selu 100 km od Frankfurta, a u centru si za 20 minuta vozovima koje imaš svakih pola sata i čija karta je ultra jeftina, ili živiš 300 km od Pariza, a u Parizu si za sat vremena itd.
Ovde kod nas ako si 20 km od centra grada pola dana ti treba da odeš do centra i nazad.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 16:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Ово што је ОФМ написао итекако стоји...Без поузданог аута и добре цесте не треба ни размишљати о пресељењу ван града....осим ако не идеш негдје на потез према Лакташима али онда мораш бити спреман на знатно скупље земљиште....

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Da, ovo je istina, ali pogledaj povezanost tih naselja na zapadu sa centrima gradova, npr. živiš u selu 100 km od Frankfurta, a u centru si za 20 minuta vozovima koje imaš svakih pola sata i čija karta je ultra jeftina, ili živiš 300 km od Pariza, a u Parizu si za sat vremena itd.
Ovde kod nas ako si 20 km od centra grada pola dana ti treba da odeš do centra i nazad.

Na koju foru predjes 300 km za sat vremena? TGV bas i nije jeftin sem ako ne kupis kartu 3 mj unaprijed..

Uzmimo da zivis u Slatini, koja je nekih 20 km ( mislim, nisam sigurna).. Koliko cesto voze autobusi do grada? Ili Budzak.. Cini mi se da autobusi voze svakih sat vremena? Nije to nista komplikovano koliko je narod jos uvijek u fazonu one male BL koja se prepjesacila za sat vremena, gdje je u jednoj zgradi bilo 5 auta i gdje je sve na dohvat ruke.. Vec smo pricali o tom nasem fenomenu, vise puta.. Kod nas ako ti treba do posla sat vremena to je nesto uuuuuuuuu strasno, dok je ovdje sasvim normalna pojava.. Ja 3x sedmicno idem 2x dnevno 15 km u jednom pravcu i 15 u drugom.. Guzve, su neminovne.. treba mi minimum pola sata u jednom pravcu - ali ispred kuce mjesta za parkiranje koliko pozelis :D Naravno, svako bira po vlastitom nahodjenju.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
ajkula je napisao:
Na koju foru predjes 300 km za sat vremena? TGV bas i nije jeftin sem ako ne kupis kartu 3 mj unaprijed..

Da, mislio sam na TGV, ustvari kada vidiš koliko vremena uštediš i razliku u cijeni nekretnine u centru Pariza i 300 km od pariza, tada shvatiš da je TGV ultra jeftin. Zamisli koje ti vrijeme treba od BL do SA i kakve su to putešeskije i avanture, a na zapadu je takav put jedna ugodna kafica i eto te.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 19:34 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:

Uzmimo da zivis u Slatini, koja je nekih 20 km ( mislim, nisam sigurna).. Koliko cesto voze autobusi do grada? I.
Ја сам прије слатине,дванаест км од града,до Слатине још једно пет...Од мене аутом до центра двадесет минута,брже дођем него да живим у Шехеру или да идем од Лауша до Борика. Аутобуси и нису за похвалити се,није баш да иду на сат.....Викендом још горе.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znas nekoga ko stanuje 300 km od Pariza i putuje svaki dan i znas cijenu mjesecne TGV karte Ili pricas 'nako?

Zoka, koliko cesto idu busevi? A vikendom se sjedi u kuci, sta's u gradu :)
Ako ti je za neku utjehu, ja sam 8 km od grada i imam bus svakog prestupnog dana :D ali djeca imaju skolski koji ih odvozi i dovozi i tu nema da fali.. jedino kada zapada snijeg onda im ne dodje bus pa cice od radosti i srece :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 19:41 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Zoka, koliko cesto idu busevi?
Бус варира,од сат и по,до два....Има само једном дневно размак између два буса од сат времена
ajkula je napisao:
A vikendom se sjedi u kuci, sta's u gradu :)
То ви стари,ми млади излазимо :lol: :lol: :lol: ал' мало сутра
ajkula je napisao:
jedino kada zapada snijeg onda im ne dodje bus pa cice od radosti i srece :D

О зимском бусу нећу ни да говорим,мало мало па га нема....ал' то је више до фирме која држи линију,тј до поткупљивости службеника у одсјеку за саобраћај општина Бањалука и Лакташи...

Да ме се не схвати погрешно,ја се не би враћао у град,а провео сам у њему цијели живот до прије пет година....

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 12:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2009, 23:05
Lično mislim da je Banjaluka najljepša zimi. Očišćene i uređene ulice ukomponovane u okolinu pod snježnim pokrivačem odaju utisak da se nalazite daleko od balkanskih mahala i da ste u jednom klasičnom srednjeevropskom gradu.
Sve pohvale na račun zimskih komunalnih službi koje zimsko održavanje svih vrsta saobraćajnica vode po visokim evropskim standardima.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
претходних неколико вечери откад је топло Бањалука изгледа прекрасно са свих видиковаца! Нема магле и смога, баш оне лијепе ведре ноћи. подсјећа ме на прољеће
прексиноћ сам пратио кући другарицу која живи изнад Старчевице у оним кућама. какав је поглед на град! једно 5 минута сам стојао и уживао

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 15:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Šta je drugarica radila dok si ti uživao?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
078Informacije je napisao:
Lično mislim da je Banjaluka najljepša zimi. Očišćene i uređene ulice ukomponovane u okolinu pod snježnim pokrivačem odaju utisak da se nalazite daleko od balkanskih mahala i da ste u jednom klasičnom srednjeevropskom gradu.
Sve pohvale na račun zimskih komunalnih službi koje zimsko održavanje svih vrsta saobraćajnica vode po visokim evropskim standardima.

Ne slažem se.

Шајин je napisao:
претходних неколико вечери откад је топло Бањалука изгледа прекрасно са свих видиковаца! Нема магле и смога, баш оне лијепе ведре ноћи. подсјећа ме на прољеће
прексиноћ сам пратио кући другарицу која живи изнад Старчевице у оним кућама. какав је поглед на град! једно 5 минута сам стојао и уживао

Slažem se.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 15:55 
mene ovaj 078 naprosto fascinira... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kakav lik...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 15:59 
i da, posto me nije bilo na forumuneko vrijeme, ni u banjaluci nisam cesto, a ne da mi se citati teme razne, hoce li me neko uputiti kakvi su ovo novi autobusi sa tamnim prozorima i onim digitalnim natpisima?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 16:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Kineski.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]