banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Sledeća

Da li smatrate da policija prečesto i previše koristi silu bez opravdanja?
Da 62%  62%  [ 87 ]
Ne 38%  38%  [ 53 ]
Ukupno glasova : 140
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Policija/Milicija
PostPoslato: 16 Jul 2014, 09:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Jul 2014, 17:48
vrlo složena tema, koja danas sa sobom nosi dosta toga... u vreme kada je moral na dnu (čast izuzetcima), u društvu koje je posrnulo, prepuno političkih lopova i prevaranata, koji zarad svoje guzice izvršavaju naloge moćnika, gde je kultura doživela svoj debakl, i gde poštenje i čast su preživljavanje, policija nema ni malo ružičastu perspektivu...

policija je danas zavisna od politike... načelnici se ne postavljaju njihovim zaslugama već da li su politički odani trenutnoj opciji koja rukovodi zemljom... raspadom jugoslavije, i posrnućem u ekonomskom smislu, duhovnom i kulturnom, došlo je do procvata kriminala, i poprimila se ideologija da je umeće krasti, muljati, i prodati obraz za tepsiju ribe isplativije od čestitotsti od koje se kako mnogi kažu ne može preživeti...

ulica je prepuna svega, ološa, narkomana, kurvi, i kada policajac izađe na intervenciju i privede u stanicu neku malo veću zverku, ona ubrzo bude puštena po nalogu vrha, te se još po izlasku sprda sa policajcem koji ga je doveo, i koji ne retko bude kažnjen i ukoren zbog toga...

to je poniženje za uniformu koja gubi ugled i u samim policajcima... ako pogledamo da danas policajac za nekih 35000 dinara najviše, treba da rizikuje svoj život sa ubicama, dilerima, krimosima, i da se time zameri nekom "bitnom" u vlasti koji rukovodi prljavim poslom, pa da porodicu ostavi i bez njegove glave, u podstanarima, bez dinara...

otuda izlaze na terene bezvoljno, i gledajući svoje dupe što je i razumljivo... riba ne smrdi od repa...

da bi se društvo uredilo treba im dati minimum 150000 platu, povećati kontrole unutrašnje i ako i jedan primi mito posle toga, ili pokrije nekoga, onda u zatvor na 40 godina i oduzeti svu imovinu i na imenu supruge...

kada im se povećaju plate, iskoreni kriminal u vrhu, onda će služba ponovo zasijati u punom sjaju, a zna se da izlazak iz svega ovoga je jedino u poštenoj policiji, sudstvu... policija odradi svoj posao a sudstvo potplaćeno otpusti krimosa bez naodno dovoljnih dokaza ili je tokom hapšenja došlo do prekoračenja ovlašćenja i ko zna kakvih propusta...

ja verujem da nekad dođe do nepotrebnog prekoračenja, ali s obzirom u kakvom društvu se nalazimo oni malo biju...

udri policijo, hapsi, gazi...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 12:22 
Citiraj:
udri policijo, hapsi, gazi...

Ovo gore je problem kada dodje neki recimo debeli debil od drota koji ima malu pishu i komsija ranko ga je kao malog maltretirao pa te komplekse onda lijeci na drugima kroz svoju sluzbu, a taj neko drugi moze biti tvoj sin, brat, otac ili tako neko...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
bezveze su im one nove sapke, izgledaju kao zakasnjela moda iz hr

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 22:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ja kad sam ih vidio,prvo sam pomislio da je neko udruzenje penzionisanih postara iz Rudog doslo na neki izlet.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2014, 02:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Policajac CJB Banjaluka pretukao maloljetnika!
Utorak 07. Oct 2014 15:49
Za trojicu maloljetnika iz Banjaluke, I.A. (17), A.S. (17) i S.B. (16) subotnji izlazak u grad završio se katastrofalno: jedan od njih je pretučen, drugi je dobio šamar. Sva trojica su istraumirana, a batine su dobili od - policije! Roditelji uvjeravaju: doslovno ni zbog čega.

Slavko Antonić, roditelj jednog od dječaka, priča da se sve dogodilo u noći subote na nedelju, negdje iza jedan. Njegov sin vraćao se s dvojicom drugova kući, Gajevom ulicom, iza Boske.

-Dvojica policajaca izašla su iz auta i rekli im da pođu s njima. Oni zatečeni, ne znaju zašto. Na to je policajac, ničim izazvan, počeo da tuče mog sina s leđa, po glavi. Dijete mi je palo na pločnik, udario je glavom, na šta ga je policajac nastavio šutirati u grudni koš, priča Antonić.

Za to vrijeme, A.S. je policajcu govorio da mu ne tuče druga, da zove roditelje jer su sva trojica maloljetni. Za tu opasku dobio je šamar. To je portalu Istinito ispričala njegova majka, Vera Simonović.

Otac pretučenog dječaka priča da su njegovog sina potom uvukli u kola i rekli „nemoj nikome pričati o
ovome, pa nećemo pisati prijavu“. Na pitanje „kakvu prijavu“, policajci su ga izbacili iz auta.

Policajac je pretukao dječaka u Gajevoj ulici u centru Banjaluke - tvrdi njegov otac

Iz banjaluče policije kažu da su 5. oktobra u Gajevoj ulici „uočili narušavanje javnog reda i mira od strane tri lica, koja su u vidno alkoholiosanom stanju, galamila i kretala se kolovoznom trakom namijenjenom za saobraćaj motornih vozila“.

-Na mjestu događaja utvrđen je identitet lica, a jedan od njih, sedamnaestogodišnji maloljetnik, se oglušio na zakonito izdato naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira i udario je rukama u službeno vozilo, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Banjaluča policija će, kako je rečeno, podnijeti izvještaj protiv maloljetnika nadležnom osnovnom sudu,
o počinjenom prekršaju po Zakonu o javnom redu i miru. Protiv njihovih roditelja biće podnesen izvještaj po istom Zakonu zbog počinjenog prekršaja „propuštanje obaveze staranja o maloljetniku“, rečeno je u Centru javne bezbjednosti.

Policajac poznat po "disciplinovanju"

Slavko Antonić kaže da je otišao u CJB Banjaluka da se žali ali da je dočekan „vrlo neprofesionalno“. Tvrdi da je pomoćnik komandira policijske stanice Centar Darko Marčeta rekao da svojim policajcima „vjeruje bespogovorno“ a dječake optužio da lažu.

-Za to vrijeme, taj koji je tukao mog sina ništa nije govorio već je gledao u pod. Drugi policajac koji je, kako sam čuo, pokušao ubijediti svog kolegu da ne tuče djecu, sada je ćutao i podržao priču kako batina nije bilo, kaže Antonić. On je insistirao da mu daju potvrdu da je bio u CJB i da se žalio, ali od policije ništa nije dobio.

Antonić je saznao ime policajca koji mu je tukao dijete. Po njegovim riječima, radi se o Jovi Zoriću, od ranije „poznatom“ po prebijanju maloljetnika. Banjalučanin Đuro Jelačić tačno prije godinu dana prijavio je Zorića jer je, prilikom racije u klubu Milenijum, pretukao njegovog sina. Dječak je dobio batine, tvrdi otac, kada je pitao policajce može li da spusti ruke i ide kući.

Epilog posljednjeg Zorićevog „disciplinovanja“ su kontuzije glave, psihičke traume i oderotina na laktu kod maloljetnog I.A.

"Umjesto da ih štiti policija ih tuče"

I Vera Simonović, majka dječaka koji je ošamaren samo zato što je tražio da mu ne tuku druga, prijavila je policajca Zorića.

-Ako je moje dijete pogriješilo što je bilo vani, onda se to drugačije rješava, sklone se sa ulice i zovu se roditelji. Djeca ništa nisu uradila i smatram da do toga nikako nije smjelo doći, kaže Simonovićeva.
Ogorčena je na policiju i zahtijeva da preispitaju kakve službenike imaju u svojim redovima.

-Ja sam djecu učila da se mogu obratiti policiji da ih zaštiti, a ne da ih tuče. Znači, strašno, konstatuje Vera Simonović. Roditelji napominju da je riječ o djeci koja su za primjer: odlični đaci, stipendisti, sportisti koji ničim nisu dali povod za policijsku brutalnost.

A upravo po brutalnosti je banjalučki CJB prepoznat u izvještaju Komisije Savjeta Evrope za sprečavanje mučenja i nečovječnog postupanja koji je sastavljen na osnovu stanja krajem 2012. U njemu je, između ostalog, navedeno da su kriminalistički inspektori banjalučkog Centra javne bezbjednosti koristili različite metode mučenja prilikom ispitivanja privedenih osoba. Komisija je tada takođe konstatovala da su najčešći oblici zlostavljanja osumnjičenih bili šamari, udarci rukama, nogama i tvrdim predmetima. Najveći broj takvih navoda odnosio se na kriminalističke inspektore u stanicama koje su u nadležnosti CJB Banjaluka.

Iako su iz policije uvjeravali da rade na otklanjanju problema zlostavljanja, čini se da će unutrašnja kontrola MUP-a RS imati još dosta posla da „očisti“ svoje redove u Banjaluci.

Izvor: Istinito

Citiraj:
Trebinje: Policija pretukla mladića
Nedelja 28. Sep 2014 19:20
Zoran Živanić iz Trebinja tvrdi da su mu pripadnici Interventne jedinice Centra javne bezbjednosti Trebinje brutalno pretukli sina, donijeli ga u besvjesnom stanju u bolnicu, a tamo rekli da je mladić sam pao iz autobusa.

On ne krije da je njegov sin Spasoje problematičan i poziva sve nadležne institucije da reaguju po zakonu ali se pita kakva je to Interventna jedinica koja nije u stanju da uhapsi mladića od 50 kilograma, bez toga da ga brutalno pretuče i nanese mu povrede zbog kojih se trenutno nalazi u šok sobi.

“Dobio sam infornmaciju od građana, ne od MUP-a, da mi je sina policija donijela u bolnicu u komi i to tek u 12 časova. Nije u dobrom stanju, a prebila ga je policija za podršku i to, koliko se on sjeća, neki policajac Hrnjaz i još neki Bošnjak. Doveli su ga tu u šok sobu i rekli su da je pao sa autobusa. Međutim, svjedoci govore da nije pao sa autobusa nego da su ga prebili policajci. Ja lično kažem da mi je sin problematičan”, rekao je Zoran Živanić, otac pretučenog mladića

Živanić kaže da sada radi po svijetu kako bi prehrano svoju porodicu, a da nigdje nije vidio da se policija ovako ponaša prema ljudima i traži od odgovornih instituacija da kazne one koji su mu pretukli sina.

“Ovo nije demokratska država niti demokratsko društvu. J se nisam borio za ovakav zakon. Ti policajci moraju biti kažnjeni, a to tražim od ministru policije jer ovo nije prvi incident. Lažirali su izjavu sinoć za moje djete da je pao sa autobsa. Ne znam odakle tamo u u toliko sati autobusi. Bave se prevarama, lažima kaubojski se ponašaju”, tvrdi Živanić.

Dežurni ljekar u trebinjskoj Bolnici nije želio da stane pred naše kamere, a u Centru javne bezbjednosti Trebinje dobili smo informaciju da je u subotu veče, u 2 i 15, došlo do narušavanja javnog reda i mira i
da je lice sa inicijalima S. Ž. Fizički napalo djevojku. U CJB Trebinje tvrde da nije bilo upotrebe sredstava sile od policijskih službenika.

BN TV

Citiraj:
Nikoli Vučenoviću je jučerašnji dolazak na posao prisjeo. Nakon posluživanja prve jutarnje kafe u ugostiteljskom objektu „Odeon“, u centru Banja Luke, oko glave su počele da lete stolice i stolovi, izjavio je Vučenović za televiziju BN.

Očigledno pripiti bivši specijalci počeli su da obaraju sav namještaj u objektu, pa čak i da prijete konobaru, tvrdi za BN upravo radnik Nikola Vučenović.

Kako se vidi u snimku, bivši specijalci nisu samo došli da s mirom popiju kafu. Ovo nije prvi put da bivši specijalci MUP-a Republike Srpske prave haos u ovom kafiću, tvrdi vlasnik, Nedeljko Skenderija.

Prijave leže u ladicama Unutrašnje kontrole, a sve zato što jedan od njih još radi u Specijalnoj jedinici, tvrdi Skenderija.

U pitanju su Nenad Ponorac i Goran Keleman, bivši radnici Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske.

Iz Centra javne bezbjednosti potvrđuju da su službenici izašli na lice mjesta u Grčku ulicu, ali i da nisu tačne tvrdnje da su učesnici trenunto zaposleni u MUP-u.

Sve je zavedeno kao narušavanje javnog reda i mira, a o slučaju je obavješten i okružni tužilac, navodi se u saopštenju Centra javne bezbjednosti.

U priloženom videu pogledajte prilog televizije BN o pomenutom događaju.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2014, 06:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Škk maloljetnici poslije jedan imaju da traže po gradu? Treba to sve dovoditi u red, udri narodna milicijo.

Prvo prave sranje, a kad dobiju po plesku onda idi kukati kod roditelja.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2014, 06:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Svakako dati policiji veća ovlaštenja.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2014, 06:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Za ove u Gajevoj...dovoljno govori to da su oni i roditelji bukvalno pobjegli iz stanicekad im je ponuđeno da se dokumentuju povrede slikanjem i pregledom. Uostalom,kad se kurčpred policijome red je da dobiju i po plesku.

Послато са Ascend G510 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2014, 06:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Citiraj:
u vidno alkoholiosanom stanju, galamila i kretala se kolovoznom trakom namijenjenom za saobraćaj motornih vozila“.

Na to policija treba iskulirati.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2014, 07:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Eh Milicija! To je bilo nekad- sada je Policija kojoj drekavci ladno psuju mater dok ovi ne smiju ništa uraditi zbog disciplinskog postupka(gledao svojim očima više puta).
U Doboju jedino specijalizovana jedinica može zavesti red- prašinare otpile ko dobro'utro!

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Citiraj:
Pobuna u "specijali" MUP-a Republike Srpske
Petak 14. Nov 2014 12:05

U sjedištu Jedinice za podršku MUP-a Republike Srpske u toku je pobuna pripadnika te Jedinice

Kako saznaje BN TV pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Republike Srpske traže smjenu
komandanta jedinice Predraga Krajinovića koji je na čelu jedinice punih osam godina.

Pripadnici te jedinice ,takođe, traže sređivanje stanja u Jedinici i poboljšanje svog statusa.

Kako nezvanično saznajemo njihov protest traje od juče , kada ih je posjetio i direktor policije Gojko Vasić sa saradnicima , ali nije uspio da postigne nikakav dogovor.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ko nije neka pogleda na yt kako ti momci treniraju i fizicke prepreke preskacu

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
"jedinica za podrsku" i "specijalna jedinica policije" su organizaciono dve razlicite jedinice, i nemaju prevelike veze jedna sa drugom

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 20:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Specijalna policija su ti vrhunski spremni momci, ova interventna "specijala" su uglavnom specijalci u glavu. Čast izuzecima.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 20:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Све су то исти говнари.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2014, 12:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Obožavam ove moderne roditelje što po cijeli dan ne znaju gdje im se djeca kreću i ne vode računa o njima i onda kad se desi problem, svi su im drugi krivi osim njih samih.

Jbt, ko da nikad nisu bili tinedžeri i ko da ne znaju da u takvim situacijama djeca nenormalno lažu i izvlače se, a najviše lažu upravo roditeljima... ali ne, oni vjeruju svome malom princu, dok jednom tako na njih ne digne ruku..

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2014, 12:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Roditelji su uglavnom sve krivi što od malena popuštaju djeci. Sve im dozvoljeno i odjednom kad se nađu van kuće na njihovo bahaćenje dobiju koju vaspitno disciplinsku. Odma kukaj na policiju da su pretjerali sa primjenom sile, kao da oni imaju vremena za ubjeđivanje razmažene dječurlije da budu normalni. Lupi mu plesku i kreni sa prevaspitavanjem sledećeg.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2014, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Još treba da časti plavca što je prošao samo sa šamarkom,što mu nije džigerice odvalio. Ali,ne,odma prozivaj i tuži prašinara- đe ćeš moje zlato tući! A što je sevap "zlato" izut iz cipela,to je druga priča.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2014, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
da je najcrnje na svijetu moje ne smije niko ziv tuci...ja rodio ja stvorio ja ga cekao ko ozebli sunce i ja ga ne tucem....odrobijao bih tog ko bi ga udario ma sta da je uradilo...zakon je jasno rekao kad i koliko smije policija mlatiti....sve ostalo boga mi bi se pogledali oci u oci

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2014, 16:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Upravo o tome i pričamo..

Kada počne udarati rukama po policijskom autu, imaju pravo da ga otresu od batina pa sve da ti je na oči tvoje "zlato" ispalo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]