Leto 1982, Turneja po Jadranu, autobusom do Dubrovnika,kamp Kupari. Zatim Mljet i Makarska. Propusten trajekt za Drvenik, Split, spavanje na molu Jadrolinije, policijska racija, spavanje na placu, trajekt do Vire, kamp, Stari grad na Hvaru, diskoteka "Tvrdjava", Paklenski otoci, stene i more kod hotela "Bodul", Brod, Vis i Lastovo, Modra spilja, Brod "Liburnija", Brac, Supetar i Sutivan, Bol, Zlatni rat, sumski pozar, mobilizacija svih muskaraca na Bracu, gasenje pozara, festa posle gasenja, Primosten, Rogoznica, Zadar, Opatija, kristalna dvorana hotela "Kvarner", Rijeka, diskoteka "White Horse" Uvala Scott, Rab, restoran "Kod Kordica", Mali Losinj, Pula, Rovinj, Porec, Portoroz, Titov Most, Krk, avionom za Beograd. Jeste da u vecini mesta nisam placao spavanje i da su me kondukteri u autobusima cesto pustali da se besplatno vozim ali ceo ovaj dvoipomesecni put me nije izasao vise od 1000 DEM koje sam zaradio za 20 tak dana, cisteci stanove na gradjevini pred useljenje. A sve to u "propalom" drustvenom uredjenju. Ajde da neko danas uradi tako nesto.
by Fidel64 @ 2009-07-27
Osamdesete.Svake godine, ljetni raspust, Reno 4, Tata, mama, mali braco i ja. Gepek pun svega: od lonaca, odjece, vegete, domaceg soka (voda je na moru bila gadna), slanine pa do pasulja cak...Od Bosanskog Broda do mora preko Duvna, Livna - Kupreska vrata kad prodjemo, znamo da smo "skoro pa na moru". Tata i mama su naizmjence vozili. Pravili smo pauze sa "piknikom" na kakvoj livadi, gdje nam se svidi, a mogao si stati gdje si htio, niko te nije dirao. Kamp Basko Polje,vojska ga je odrzavala besprijekorno. kamp prikolice kojekakvih preduzeca i stranci: njemci, poljaci, cesi...i dan danas, moj pojam slobode se svodi na sjecanje tih putovanja, a more mora da bar podsjeca na basko polje - cisto more, tusevi, borovi, staze za setanje, mir...
by Sva sam se raspekmezila

@ 2009-09-11