banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ташко je napisao:
Rekao si, indirektno, da ljudi kojima je Bog preci od roditelja nisu nimalo normalni.

Da. Tako i mislim.
Ali o tome ovdje nije rijec. Ovdje je rijec o ljudskim reakcijama na provociranje njima bitnih stvari.
Nekome je fudbalski klub vazniji od matere pa cu i za njega reci da nije normalan.Je li moram i ja biti navijac da bih imao osnovu da to kazem?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Za zoku nisam upratio; ali Hristov je preblizu tome.
Zoka samo govori da je filmas kriv je jer je namjerno proizveo ovo stanje.
Da li bi neko od vas pustio film u javnost, ako bi znao da ce isti uzrokovati smrt pa i jedno covjeka? A vjerovatno i mnogo vise.

Ne dovodim ja u pitanje tvoj legitimitet da nesto kazes. Samo dopunjujem ono sto je zoka govorio o licemjerstvu. Pricaj o cemu hoces, zaboli me. Prvi ja tako radim.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
old fashion men je napisao:
Hristov je napisao:
ja govorim o milijardu i par stotina miliona muslimana koje jedan islamofob pod izgovorom slobode govora ponizava i vrijedja.

A vidi ovo, njih vrijeđa jedan, a nas hrišćane vrijeđaju svi muslimani, svi oni govore da je Isus lažov i da nije ono za šta se predstavlja, već da je obični prorok, čak manji i od Muhameda, pa nikom ništa. E otiđi ti sada muslimanima pa reci da je Muhamed lažov i da nije čak ni prorok, već je samo prepisivao i palamudio o Biblij, znaš koliko bi se glave nanosao?! Međutim ovo za Muhameda bi bilo ekvivalentno onome što oni kažu za Isusa, međutim oni ne smatraju da ikoga vrijeđaju :roll:

I ti sada nas pokušavaš uvjeriti kako im trebamo tepati i paziti šta mislimo i pričamo da se ti bolesnici ne bi naljutili i počeli ubijati okolo, msm jesi li ti normalan :roll:

Govori ti sta hoces ako ces ti sam snositi posljedice a ne neko drugi. Pojam normalnosti je relativan, meni licno nije normalno da neko onaj video zove umjetnoscu, da govorimo samo o ljudskim pravima a nikako o ljudskim obavezama, kontam da je svijet otisao dodjavola.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Da li bi neko od vas pustio film u javnost, ako bi znao da ce isti uzrokovati smrt pa i jedno covjeka? A vjerovatno i mnogo vise.

Ako bi se znalo da ce biti ubijanja (i ti zbog toga ne pustis film u javnost) to onda znaci da ti tamo neka hrpa bradatih budala diktira sta ces raditi u svojoj zemlji.

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 13 Sep 2012, 19:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
+1

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_зока je napisao:
Evo kontam ja....Saudijac Osama organizuje grupu letača koja otme par aviona i zabije se u par zgrada u Americi. Onda Ameri napadnu Afganistan i Irak i ubiju par miliona Afganistanaca i Iračana....To nikako nije logično, zar ne?

Ovi su ih napali u njihovoj kuci, dakle u njihovoj drzavi, to je samo uzvracanje udarca. Uvijek kazem, oni (SAD) da su htjeli ubijati nevine mogli su baciti nuklearnu bombu, arapi bi to sigurno uradili. Ali oni su isli na Talibane, a ne na neduzno stanovnistvo. Jer da su htjeli neduzno stanovnistvo, atomska bomba i gotova stvar. Ali poginuo je i jedan dio nevinih ljudi. Kao i u trgovackom centru sto su bili nevini ljudi.
Ja kazem, da Arapi imaju moc i oruzje kao SAD, do sad nebi bilo ni Sad-a ni Evrope.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 13 Sep 2012, 19:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ja razmišljam da ovladam tehnikom animacije pa da pravim neke crtiće, ovo što se dogodilo u Bengaziju je sjajno, sjajna ironija :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To nije odgovor na pitanje.
Ne diktiraju. Protive se, prijete ili nesto trece, to da... Ti i dalje mozes da ga pustis ili ne.
Da ili ne?

"Uvijek kazem, oni (SAD) da su htjeli ubijati nevine mogli su baciti nuklearnu bombu, arapi bi to sigurno uradili. Ali oni su isli na Talibane, a ne na neduzno stanovnistvo. Jer da su htjeli neduzno stanovnistvo, atomska bomba i gotova stvar. Ali poginuo je i jedan dio nevinih ljudi. Kao i u trgovackom centru sto su bili nevini ljudi.
Ja kazem, da Arapi imaju moc i oruzje kao SAD, do sad nebi bilo ni Sad-a ni Evrope."

Dzeli, milion neduznih ljudi? Milion care. Mi-li-on!
Bacanje atomske ne bi mogli opravdati. Ovaj "legalni" rat nekako uspijevaju.
I ne mozes garantovati da bi to muslimani uradili. Da je obrnuta situacija, mozda Arapi ne bi dirali/tlacili Amere ko sto ovi rade. A mozda bi ih sravnili sa zemljom u startu.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
old fashion men je napisao:
Hristov je napisao:
ja govorim o milijardu i par stotina miliona muslimana koje jedan islamofob pod izgovorom slobode govora ponizava i vrijedja.

A vidi ovo, njih vrijeđa jedan, a nas hrišćane vrijeđaju svi muslimani, svi oni govore da je Isus lažov i da nije ono za šta se predstavlja, već da je obični prorok, čak manji i od Muhameda, pa nikom ništa. E otiđi ti sada muslimanima pa reci da je Muhamed lažov i da nije čak ni prorok, već je samo prepisivao i palamudio o Biblij, znaš koliko bi se glave nanosao?! Međutim ovo za Muhameda bi bilo ekvivalentno onome što oni kažu za Isusa, međutim oni ne smatraju da ikoga vrijeđaju :roll:

I ti sada nas pokušavaš uvjeriti kako im trebamo tepati i paziti šta mislimo i pričamo da se ti bolesnici ne bi naljutili i počeli ubijati okolo, msm jesi li ti normalan :roll:

Sa ofm se obicno ne slazem, ali ovdje je u pravu. Hristov nije znao sta da odgovori jer je vidio da brani muslimane iako je hriscanin. Da nije promijenio religiju :D

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Elvis Presley je napisao:
Hristov je napisao:
To ti je ona logika, pljujem po tvojim svetinjama a ti ako si pravi vjernik neces ubijati

Ovaj, da!?

Zamisli, stojis naspram hiljadu hriscana, i po strani stoji jedan ateista. I opsujes Hrista. Vecina se rastuzi, neki se zacrvene od ljutnje, i jedan istupi i premlati ateistu na smrt. Ti ces reci "a niste fer, nemate pravo da ubijate" ? Odes tako do iducih hiljadu, i ponovi se isti scenarij. Znaci zbog tvojih rijeci svaki put jedan covjek biva ubijen, i ti umjesto da kazes: "A covjece, zbog mojih rijeci biva svaki put ubijen covjek", ti jedino sto imas da kazes je: "Niste fer, nemate pravo da ubijate", ili ces reci da te boli "qрко" za njima?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Da ili ne?

Naravno da da. I niko na ovoj planeti me ne bi mogao nazvati krivim za ta najavljivana ubijanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Tasko, ne pratim temu al' se spremam da se ukljucim, samo mi reci koji su nasi?

(ofm, je l' vidis kako to ide? :D )

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Da ili ne?

Naravno da da. I niko na ovoj planeti me ne bi mogao nazvati krivim za ta najavljivana ubijanja.

Nisi direktno kriv, ali si uzrok tome. Svjesno. Krivi su i dalje oni koji su povukli obarac.
Ja na primjer ne bih pustio film. Jer jedan film nije vrijedan ljudskog zivota.

Sakal, nemam pojma... Trenutno je 4-5 razlicitih dresova na terenu :lol:
Ja sam ko Rejmond, dobar sa svima :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Iskuliraj i gotova stvar. Je li to toliko tesko razumjeti?

Neke stvar se ne mogu iskulirati. Je li TO toliko teško razumjeti?
Tpojka je napisao:
Nisam. Šta ti to govori?
Da sviraš qrcu bez potrebe i raspravljaš o stvari koja te realno ne zanima?
_зока je napisao:
Evo upravo potvrđuješ ono što sam napisao. Ti kao ateista kažeš vjerniku da je glupo to što on život formira oko Boga. Licemjerje. Ono što ne razumiješ nazivaš glupim.

A i ovo mi je zanimljivo. Ja kao agnostik se zalazem za totalno hriscanski pristup ovom problemu (provokacija ovog filma) dok se ljudi koji sebe nazivaju vjernicima zalazu za suprotno. I ko je ovdje lud?
Ovdje je došlo do nesporazuma....Mislim da niko nije rekao da je u redu da oni divljaju ili ubijaju nego samo da može razumjeti u neku ruku takvu reakciju.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ташко je napisao:
Ташко je napisao:
Da ili ne?

Nisi direktno kriv, ali si uzrok tome. Svjesno. Krivi su i dalje oni koji su povukli obarac.
Ja na primjer ne bih pustio film. Jer jedan film nije vrijedan ljudskog zivota.

A vidis, ja bih ga pustio. Ako jednom ne pustis bices stalno ucjenjivan od strane budala koje ce uvijek i svemu nalaziti manu. Zato pusti i nek' se pobiju ako su ludi.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
jellyfish je napisao:
_зока je napisao:
Evo kontam ja....Saudijac Osama organizuje grupu letača koja otme par aviona i zabije se u par zgrada u Americi. Onda Ameri napadnu Afganistan i Irak i ubiju par miliona Afganistanaca i Iračana....To nikako nije logično, zar ne?

Ovi su ih napali u njihovoj kuci, dakle u njihovoj drzavi, to je samo uzvracanje udarca. Uvijek kazem, oni (SAD) da su htjeli ubijati nevine mogli su baciti nuklearnu bombu, arapi bi to sigurno uradili. Ali oni su isli na Talibane, a ne na neduzno stanovnistvo. Jer da su htjeli neduzno stanovnistvo, atomska bomba i gotova stvar. Ali poginuo je i jedan dio nevinih ljudi. Kao i u trgovackom centru sto su bili nevini ljudi.
Ja kazem, da Arapi imaju moc i oruzje kao SAD, do sad nebi bilo ni Sad-a ni Evrope.

A ja kazem da neke politicke struje pobjede u USA ili Evropi da bi bacili atomsku na Arape.
Slazes li se?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Niko tebe ne ucijenjuje. Ili drugacije shvatamo ucijenu.
On ako je budala i dalje je co'jek. Ja ne bih lagano spavao da znam da je moj film izazvao smrt nekog tamo indijanca. A pogotovo ne bih spavao da sam znao da ce se to desiti i da pustim taj film.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
E sad postaje pravo, evo i jedan njihov i to autentični :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Hristov je napisao:
Zamisli, stojis naspram hiljadu hriscana, i po strani stoji jedan ateista. I opsujes Hrista. Vecina se rastuzi, neki se zacrvene od ljutnje, i jedan istupi i premlati ateistu na smrt. Ti ces reci "a niste fer, nemate pravo da ubijate" ? Odes tako do iducih hiljadu, i ponovi se isti scenarij. Znaci zbog tvojih rijeci svaki put jedan covjek biva ubijen, i ti umjesto da kazes: "A covjece, zbog mojih rijeci biva svaki put ubijen covjek", ti jedino sto imas da kazes je: "Niste fer, nemate pravo da ubijate", ili ces reci da te boli "qрко" za njima?

Zamisli ti 1000 hrišćana i sa strane kamen. I zaskandiraš Isusovo ime: je l' treba da lupe glavom u kamen od oduševljenja? Svašta.

_зока je napisao:
Tpojka je napisao:
Nisam. Šta ti to govori?
Da sviraš qrcu bez potrebe i raspravljaš o stvari koja te realno ne zanima?

Vrati se jedno 6-7 strana i odgovori mi na postavljena pitannja pa mi iznosi tada mišljenje. Nisi još postavio stav osim neke greške na početku koja eto nije mogla da se provuče i sada raspravljamo o tome da nisu u pravu ovi što su ubili čovjeka, a ti si nekako na njihovoj strani.
Iako si se nevješto pokušao izvući u posljednjem postu, corpus delicti:
_зока je napisao:
Zato i kažem da bi najpametnije onim muslimanima bilo da roknu filmadžiju.

Ozbiljno me brineš.
Hristov još više.

Poslednji put menjao Tpojka dana 13 Sep 2012, 19:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Hristov je napisao:
To ti je ona logika, pljujem po tvojim svetinjama a ti ako si pravi vjernik neces ubijati

Ovaj, da!?

Ljudi su cak i nakon gorih stvari istrajavali u svojim stavovima (koliko god oni bili glupi ili pametni). Ljudi ce isto tako istrajati i u provokacijama. Ali onog trenutka kada se krivica sa pocinitelja prebaci na nekog tamo "uzrocnika" koji nije pocinio nikakvo zlo djelo, pravni poredak i autoritet vise nemaju smisla.
Tako da ovo "sta bi bilo kad bi bilo" treba izbaciti iz price. Postoi zakon i postoji autoritet (drzava). Koliko god sistem bio nesavrsen, alternative su jos gore.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]