banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2008, 04:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Meni, bogami, gledanje tog klipa otvori apetit. Njam...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Timotic je napisao:

Lagiš Timotiću, lagiš...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Timotic je napisao:

Lagiš Timotiću, lagiš...

Ejh, ne znas ti mene. Meni zivo prase otvara apetit i dodje mi da ga gricnem.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ti si bolestan.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ne mogu da zamislim život bez ćevapa, a lepina namočena, diše...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Hehe, navodno gledanje tih video snimaka navodi ljude da prestanu da jedu mesu, a kad bi neko od tih vegetarijanaca probao jednu finu spremljenu svinjsku krmenadlu, momentalno bi počeo da jede meso :D

Citiraj:

Njam njam! Još čaša jogurta uz to i milina...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eh, da, da ne zaboravim da odgovorim na temu - ubijanje životinja zbog hrane definitivno je opravdano. Postanje 9,3.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ne radi se ovdje samo o patnji zivotinja, nego i o ljudima. Kao prvo meso je stetno za ljude cak i da je uzgojeno u zdravim uslovima, ali ako se umjereno jede moze proci sto je slucaj u bibliji. Medjutim ovo sto danas imamo nije biblijski uzgoj. Vidimo pod kakvim uslovima zivotinje zive i pod kakvim stresom, da ne govorim o antibioticima i proteinima koji im se daju da brze rastu, sto je na kraju i uzrokovalo bolest ludih krava. No, covjek treba prvo da razvije svijest i duhovno stanje dovoljno da bi razmisljao na taj nacin o jedenju mesa. Komentari tipa da se nekom vise jede meso kad vidi ove uzasne snimke su dokazi bizarnosti ovog drustva kao i niska svijest o mnogim stvarima. To je kao kad gledate horror film i kazete kako vas pijenje krvi podstice da i vi budete vampir.
Naravno, u vrijeme kad je pisana biblija bili su drugaciji uslovi zivota ljudi i moralo se jesti meso. Iako citamo da je prvobitni bozji plan bio da ljudi ne jedu meso. Naime, prije potopa vidimo da ljudi nisu jeli meso, a i na novoj zemlji nece biti toga. Cak ni zivotinje mesozderi nece jesti meso. Kaze Isaija i lav ce jesti sijeno kao vo. Kao sto sam rekao razlozi nisu samo humanitarni kao na ovom snimku, vec i zdravstveni i ekonomski, pa djelimicno i religijski.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 02:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Ne radi se ovdje samo o patnji zivotinja, nego i o ljudima. Kao prvo meso je stetno za ljude cak i da je uzgojeno u zdravim uslovima, ali ako se umjereno jede moze proci sto je slucaj u bibliji.

Gluposti.

Sva prica o stetnosti mesne ishrane pada u vodu kad pogledate bilo kog vegetarijanca - blijedi, slabasni i bolesljikavi...

Citiraj:
Medjutim ovo sto danas imamo nije biblijski uzgoj. Vidimo pod kakvim uslovima zivotinje zive i pod kakvim stresom, da ne govorim o antibioticima i proteinima koji im se daju da brze rastu, sto je na kraju i uzrokovalo bolest ludih krava. No, covjek treba prvo da razvije svijest i duhovno stanje dovoljno da bi razmisljao na taj nacin o jedenju mesa. Komentari tipa da se nekom vise jede meso kad vidi ove uzasne snimke su dokazi bizarnosti ovog drustva kao i niska svijest o mnogim stvarima. To je kao kad gledate horror film i kazete kako vas pijenje krvi podstice da i vi budete vampir.
Naravno, u vrijeme kad je pisana biblija bili su drugaciji uslovi zivota ljudi i moralo se jesti meso. Iako citamo da je prvobitni bozji plan bio da ljudi ne jedu meso. Naime, prije potopa vidimo da ljudi nisu jeli meso, a i na novoj zemlji nece biti toga. Cak ni zivotinje mesozderi nece jesti meso. Kaze Isaija i lav ce jesti sijeno kao vo. Kao sto sam rekao razlozi nisu samo humanitarni kao na ovom snimku, vec i zdravstveni i ekonomski, pa djelimicno i religijski.

Ubacivanje biblije se sasvim uklapa u citavu pricu, jer vegetarijanstvo nije samo nacin ishrane, nego religija.

A, kako ne vrijedi raspravljati ni s Jehovinim svjedocima, tako nema smisla raspravljati ni s pripadnicima ove sekte...

(napisah ovaj post, povremeno se milijuci po cevapima koje sam nedavno pojeo)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Gluposti.

Sva prica o stetnosti mesne ishrane pada u vodu kad pogledate bilo kog vegetarijanca - blijedi, slabasni i bolesljikavi...

Ubacivanje biblije se sasvim uklapa u citavu pricu, jer vegetarijanstvo nije samo nacin ishrane, nego religija.

A, kako ne vrijedi raspravljati ni s Jehovinim svjedocima, tako nema smisla raspravljati ni s pripadnicima ove sekte...

(napisah ovaj post, povremeno se milijuci po cevapima koje sam nedavno pojeo)

Blago tebi kad si se najeo jela koga volish. 8) Ocigledno ne poznajes bibliju kad tako razmisljas.
Iako ne namecem svoje misljenje ne volim da ljudi zive u zabludi. Evo sta "pravoslavna" biblija kaze o jedenju mesa:

Danilo od 10 do 15 stiha:

10 I reče starešina nad dvoranima Danilu: Bojim se gospodara svog cara, koji vam je odredio jelo i piće; jer kad car vidi lica vaša lošija nego u ostalih mladića, vaših vrsnika, zašto da mi učinite da budem glavom kriv caru?

11 A Danilo reče Amelsaru, kog starešina nad dvoranima postavi nad Danilom, Ananijom, Misailom i Azarijom:

12 Ogledaj sluge svoje za deset dana, neka nam se daje varivo da jedemo i voda da pijemo.

13 Pa onda neka nam se vide lica pred tobom i lica mladića koji jedu carsko jelo, pa kako vidiš, onako čini sa slugama svojim.

14 I posluša ih u tom, i ogleda ih za deset dana.

15 A posle deset dana lica im dođoše lepša i mesnatija nego u svih mladića koji jeđahu carsko jelo.

Jos da kazem uvjerio sam se da je biblija tacna u ovome gore. Vegetarijanac sam i idem u teretanu i vozim bicikl po 10 km dnevno i ne izgledam slabasno. Ne znam kog si ti to vegetarijanca vidio, ali medicina pokazuje da su mesni ljudi daleko manje izdrzljivi, a vidimo u knjizi proroka Danila i biblija.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Bez uvrjede,mislim da je super kad se covjek emancipuje i tezi ka nekoj harmoniji,kako u drustvu,tako i u prirodi,zivotinjskom svijetu.....Fazon je samo da je drustvo u pravcu na sasvim suprotnu stranu od ove,i da je manje vise sve na putu u p.m,puno vaznije stvari,kao npr medjuljudski odnosi,ljudske vrijednosti ,sve je na putu "dole",i iako se divim ljudima koji se furaju na gore izdiskutiovane stvari,smatram da je to jedna od sporednijíh stvari o kojim bi covjecanstvo trebalo reformisati.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 10:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Normalno da je opravdano...!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ronny_legenda je napisao:
Normalno da je opravdano...!!!

Da si zivotinja, pitao bih te onda je li opravdano :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vime crni, pa gdje od svih citata iz Biblije iskopa BAŠ TAJ, koji govori o VJERI a ne o ISHRANI?!!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zavisi kako ko tumaci.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oćeš da kažeš da ti jedeš isključivo varivo i vodu?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:

Jos da kazem uvjerio sam se da je biblija tacna u ovome gore. Vegetarijanac sam i idem u teretanu i vozim bicikl po 10 km dnevno i ne izgledam slabasno. Ne znam kog si ti to vegetarijanca vidio, ali medicina pokazuje da su mesni ljudi daleko manje izdrzljivi, a vidimo u knjizi proroka Danila i biblija.

I "medicina" i "vjerska tumacenja" sa sajta PETA-e ili neke druge sekte slicnih ubjedjenja.
Kazem, besmisleno se raspravljati.

I ono sto posebno iritira je to propovijedanje "zdrave ishrane". Vegetarijanci uvijek moraju da isticu kako su oni vegetarijanci, kako vole zivotinje, kako je to humano, kako je to zdravo...

vim je napisao:

Da si zivotinja, pitao bih te onda je li opravdano :lol:

Ja svaki put prije nego sto zakoljem kokosku pitam je da li se slaze da je pojedem. Ona precuti, sto ja smatram odobravanjem.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Oćeš da kažeš da ti jedeš isključivo varivo i vodu?

Varivo i voda u ovom prevodu su biljna hrana. Jer u nekim prevodima biblije ces naci da je carsko jelo meso i vino.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ranije sam pisao o tome, samo da napomenem, etika ne može da opravda vegetarijanstvo; neke druge stvari možda mogu, ali etika nikako.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne mogu ni druge stvari. Svi znamo da je kampanja protiv mesnih proizvoda zapravo djelo proizvođača soje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]