V@nja je napisao:
Citiraj:
Svrhu??
Koja je svrha masturbiranja onda?
Ili analne penetracije izmedju muskarca i zene??
Koja je svrha pisanja po forumu?
Koja je svrha muskih bradavica??
I ti, nakon ovakve kvazifilozofije, se snebivas kako su ostali neadekvatni diskutanti i trazis argumentaciju?
Nevjerovatno
Gdje su argumenti za to da je ponasanje homoseksualaca normalno i prirodno? Gdje su argumenti da nije bolest? Konkretni argumenti, a ne oni gdje kazu nije bolest jer pacijent ne umire.
Vrlodobro se zna na sta se misli kada se govori 'normalno' i 'prirodno' u ovom slucaju, a vi se uhvatili obaranja teza nekim tumacenjem i trazenjem definicija 2 rijeci u recenici

Iako mi je totalno besmisleno, odgovoricu na citirani dio - BITNA razlika izmedju toga sto si ti naveo (iako je apsolutno besmisleno porediti homoseksualizam sa bilo cim drugim jer je on po toliko mnogo pitanja specifican) se u desavaju unutar 4 zida osobe za koju su vezani (izuzev forumasenja) i niko od njih ne skace po glavi da pokaze da onanise/ima analni seks/itd. Homoseksualci sa trazenjem 'svojih prava' jos jedino nisu poceli da iskacu iz praska za ves k'o Zdravko Colic

I to je ono sto meni najvise smeta vezano za njih. Taj agresivni 'marketing' i lobiranje su se popeli na vr' glave
Citiraj:
Ne radi se o pojedinacnom stavu, nego o tome, do kada ce svaki mucenik moci dolaziti ovde, i protezirati stav kako je homoseksualizam pozeljna i pozitivna stvar, i da niko ne dodje i ne kaze :"Cekaj rodjace, nema od toga nista, to kod sebe kuci mitinguj tako"..Za mene je to precutno afirmisanje bas takvog stava.
Shvatio sam ja sta ti hoces da kazes, al' opet - s obzirom da je u pitanju 15godisnjak sa starkama i palestinkom, cemu?
Bez uvrede bilo kome tih '30godisnjaka u tijelu osobe od 15' sam se naslusao i previse i njihove stavove bez obzira da li je u pitanju diskusija uzivo ili na forumu ja njihove stavove ne uzimam ni najmanje ozbiljno.
Ti ozbiljan problem imas sa tom "filozofijom".
Svako malo pa suptilno ubacis neku doskocicu tipa "tvoja kvazifilozofija iz parka PK" ili slicno. Cim se ne slazes sa nekim nazivas ga filozofom ili sta vec. A onda isto tako nasvrljas svoje misljenje. Pa daj bolan malo objektivnosti...
Prva stvar! Ja nisam tvrdio da je homoseksualnost normalna i prirodna. Ja nista nisam tvrdio.
Ja sam jednostavno trazio da se argumentuje stav "homoseksualizam je bolest".
To je sve. Ali evo opet ja treba da argumentujem
svoj stav. Koji stav? Ja nista nisam tvrdio. Vi tvrdite da je to bolest. Pa argumentujte tu tvrdnju. I da, sta je sa biseksualcima... Oni su....polu-bolesni?? Ili je to neka posebna bolest koja je tempirana nasumice, pa se pali i gasi na random...
To sto si ti citirao iz mog posta ima savrsenog smisla ali ne znam da li se vi namjerno pravite da ne kontate ili sta.
Ja pokusavam da odredim koji je to kriterijum kojim se svi sluze kada homoseksualnost nazivaju neprirodnim ili nenormalnim.
Talija je rekla da je to svrha.
Homoseksualni cin nema svrhu.
Ja sam naveo mnoge druge stvari koje nemaju svrhu ali koje se ne nazivaju nenormalnim i bolesnim.
Ja bih volio da ti pokazes da ja nisam u pravu umjesto da laprdas da sam ja neki kvazifilozof ili slicno...
I onda drugi dio posta, jos famozniji.
Taj drugi dio koji nema veze s bilo cim sta sam ja napisao juce.
Ali da si pregledao malo onu drugu temu znao bi da ja imam identicno misljenje o tome.
Ja apsolutno ne podrzavam homoseksualizam. Protivim se pravima homoseksualaca na usvajanje djece. Protiv sam i parada.
Smatram da to nije pozitivno.
Ali brate dragi...to je neprirodno i nenormalno...
Pa hajde ne-kvazi-filozofe, ako kazes da je savrseno jasno sta znaci normalno i prirodno, reci nam.
Daj mi definiciju, daj mi taj kriterij na osnovu kojeg kazes da to nije normalno i prirodno.
Nenormalno...
Evo ovako:
Hajde da kazemo da neko donira SVO svoje bogatstvo, svu imovinu u dobrotvorne svrhe.
Dakle ostaje bez icega.
Hocemo li reci da je to normalno??
Pa je li tako, necemo, mislim koja budala bi to uradila.
Dakle nije normalno.
Znaci to je bolest? To je neprirodno? To je negativno?