banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SFRJ
PostPoslato: 08 Apr 2011, 17:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2011, 07:20
jellyfish
potpisujem ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 17:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što se ti jelly ne odseliš finu u Njemačku i živiš sa njima finima,a maneš se nas lijenih i zaostalih?Samo,prije nego se odseliš dođi kod mene na posao i izaberi finu istorijsku knjigu,ja častim....
Meni samo nije jasno kako ti nećeš da vidiš da je ta fina,uljudna i napredna Evropa kojoj se ti tako diviš kriva za to što mi živimo ovako kako živimo.Debelo su upleteni u raspad Jugoslavije,svim silama se trude da nedopuste oporavak našoj privredi,nego nas pretvaraju u svoje kolonije.Sve što vrijedi pokupovaše,debelo podmićujući naše političare.Kolika frka se digla oko mita koje je Simens dao političarima na Balkanu da bi ostvario prevlast?Koliko su mita dali Austrijanci da bi kupili Kristal banku za jedan evro?Kolikim pritiscima smo bili izloženi da bi potpisali CEFTA sporazum koji je grobnica za našu privredu?
Jebem ih takve civlizovane i napredne...

Poslednji put menjao _зока dana 08 Apr 2011, 17:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ono sto sam htio reci nije da su oni fini, vec da su naucili lekcije iz proslosti. Nakon prvog svjetskog rata nisu naucili lekciju i napravili su opet gresku, ali nakon 2 sv rata jesu. Tacno je da su bili osvajaci sve do novijih vremena, ali govorim o novijem vremenu. Naravno, to je samo razmisljanje, ne znaci da je ispravno i ne obavezuje vas da razmisljate na isti nacin.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 17:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Slažemo se u nečemu.Naučili su lekciju.Lekciju da ne kreću u otvoren rat.Lekciju da prevarom i svim nelegalnim i nemoralnim sredstvima ostvare ono što su planirali.Pogledaj gdje mi živimo.Ovo je Austrougarska.Džaba je bio i prvi i drugi svjetski rat.Džaba.Slobodu za koju su ginuli naši djedovi mi smo zamjenili za Koka-kolu i polovnog pasata...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma jeste to, ali slozices se da je korupcija nase vlasti daleko veca i da nebi mogli to sve raditi da nema podrske domace korumpirane vlasti. Ono sto kazem o mentalitetu naroda evo jedan primjer. Npr podmicivanje doktora, policajaca i svega ostalog. Narod ne moze sam tome stati u kraj kad je sistem takav da ga tjera na korupciju. A korupcija pocinje od vrha. A oni (stranci) gledaju sebe. Ne treba ocekivati da nas neko sazaljeva. Svako gleda sebe i izvlaci korist za sebe. Ono sto je nasa krivica je ta da ne mozemo uvesti red kod sebe, prvenstveno mislim na domacu korupciju. I da im nisu korumpirane i podmitljive domace vlasti dale da kupe banku za 1e nebi ni kupili. Zbog toga kazem da je problem kod nas u nama samima pa tek onda u drugima. Drugi samo koriste prilike da izvuku korist za sebe. A prilike smo im mi stvorili. Dakle treba poci od nas samih, pa onda kriviti druge. Dok smo u SFRJ svi bili slozni i saradjivali sa svijetom niko nam nije mogao nista, a sad mogu svi raditi sta hoce jer smo im mi sami stvorili uslove za to.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Hoćeš da kažeš da zapad nije sklon korupciji?Pa ko daje mito našim političarima ako ne zapad?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Oni jedino ne dozvoljavaju korupciju na najnižem nivou,onu koju vidimo i bode nam oči.Političari su im pokvareni kao i naši.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
jellyfish je napisao:
Ma jeste to, ali slozices se da je korupcija nase vlasti daleko veca i da nebi mogli to sve raditi da nema podrske domace korumpirane vlasti.

:D :lol: jelly, iskreno, jesi li zivio van ex-yu prostora?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
.Sve što vrijedi pokupovaše,debelo podmićujući naše političare.

kazes, kriv nam zapad sto zivimo ovako? niko za nase probleme nije kriv do nas samih. oni imaju uticaja, slazem se, ali glavni krivac smo mi sami.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja kažem da oni imaju upetljane prste,ne dozvoljavaju nam da si pokušamo poboljšati kvalitet života.Ne kažem da su oni jedini krivac.
Nebitno,nisam htio da kažem da mi nismo krivi,nego da oni nisu toliko bolji od nas.Ako nisu i gori....

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Hoćeš da kažeš da zapad nije sklon korupciji?Pa ko daje mito našim političarima ako ne zapad?

Postoje neki slucajevi i korupcije od strane zapada, ali prvenstveno mislim na domace. Npr, korupcija politicara u izgradnji, ili korupcije u zdravstvu, obrazovanju, zaposljavanju itd. Jer da domaci politicari dobijaju neko znacajnije mito od zapada onda nebi igrali suprotno zapadu koji ih stalno kritikuje, vec bi igrali kako oni kazu, sto trenutno nije slucaj.
Ali pretpostavimo hipoteticki i da je tako, zapad kao sto sam rekao gleda svoju korist. A na nasima je da odbiju mito ako nece.
Medjutim, koliko situacija pokazuje upravo se dobija suprotan utisak, a to je da posto domaci politicari ne dobijaju nista od zapada i onda mu prkose stalnim opstruiranjem zapadnih procesa i vrse dobit unutar zemlje. Jer domacim politicarima je u interesu ovakvo stanje koje im omogucava da nesmetano izvlace dobit i vrse korupciju, samo sto to nije u interesu obicnom narodu.

Dust je napisao:
:D :lol: jelly, iskreno, jesi li zivio van ex-yu prostora?

Jesam, i to u dvije razlicite zemlje :)

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 08 Apr 2011, 18:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

oni su svojim gujicama ugodili. nisu bajni, ali stite sebe i svoj interes maximalno. a mi? telad, nista ne znamo. samo znamo reci da su ovi glupi, oni su glupi, mi smo najpametniji, mi smo ovo, mi smo ono. mi smo golo go*no. imali smo drzavu kakvu smo imali, znaci da mozemo bolje od ovoga sad, ali kako i ko? ok, ne volis zapad, ali treba biti iskren i reci da se na zapadu bolje zivi, daleko da je od savrsenog, ali je bolje nego ovde i to je cinjenica.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne kažem ja da se na zapadu ne živi bolje.Ja kažem da oni čine da nama i ne samo nama,nego svim zemljama trećeg svijeta,ne bude dobro.Na našoj muci oni žive dobro.Nasilna kolonizacija je zamjenjena "globalizacijom","demokratijom" i "ljudskim pravima".

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
WinstonWolfe je napisao:
oni su svojim gujicama ugodili. nisu bajni, ali stite sebe i svoj interes maximalno. a mi? telad, nista ne znamo. samo znamo reci da su ovi glupi, oni su glupi, mi smo najpametniji, mi smo ovo, mi smo ono. mi smo golo go*no. imali smo drzavu kakvu smo imali, znaci da mozemo bolje od ovoga sad, ali kako i ko? ok, ne volis zapad, ali treba biti iskren i reci da se na zapadu bolje zivi, daleko da je od savrsenog, ali je bolje nego ovde i to je cinjenica.

Ne mi smo ovce što smo povjerovali da se na zapadu bolje živi. Krajem 80tih gledali smo USA serije i B filmove u kojima svi lijepo žive, voze kadilake, sunčaju se u Majamiju i svi imaju para. E kad je došlo otrežnjenje bilo je dockan...nigdje se nije malo radilo a dobro živjelo kao u SFRJ budi siguran.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
WinstonWolfe je napisao:

Ne mi smo ovce što smo povjerovali da se na zapadu bolje živi. Krajem 80tih gledali smo USA serije i B filmove u kojima svi lijepo žive, voze kadilake, sunčaju se u Majamiju i svi imaju para. E kad je došlo otrežnjenje bilo je dockan...nigdje se nije malo radilo a dobro živjelo kao u SFRJ budi siguran.

ne govorim o SFRJ, vec o trenutnoj situaciji. u bivsoj nam drzavi je pripadnik radnicke klase sa prosjecnom platom imao sve, stan, auto, vikendicu, godisnji odmor...imao je sve osigurano. i nije morao da se sikira ni za sta. i to ne sporim i tesko da ce se to negdje vise ponoviti.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ne kažem ja da se na zapadu ne živi bolje.Ja kažem da oni čine da nama i ne samo nama,nego svim zemljama trećeg svijeta,ne bude dobro.Na našoj muci oni žive dobro.Nasilna kolonizacija je zamjenjena "globalizacijom","demokratijom" i "ljudskim pravima".

da, to je tacno. ali koliko god su oni krivi, i mi smo isto tako za to itekako zasluzni.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 19:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Znam.Sama ja kontam da bi mi mogli da se popravimo samo ako nas puste na miru malo....

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Znam.Sama ja kontam da bi mi mogli da se popravimo samo ako nas puste na miru malo....

Pa puste ih (politicare) na miru pa se ne mogu nikako dogovoriti. Pustili su nas i prije rata na miru pa smo se potukli. I sad da nas puste potukli bi se vjerovatno, tesko da bi se dogovorili. Zemljama koje ne mogu same da se dogovore treba siba spolja. Naravno da bi svako volio da moze bez spoljasnjeg uticaja, ali domaci politicari su nebrojeno puta pokazali da su nesposobni da se dogovore. I sta onda preostaje nego da neko drugi spolja upravlja kad se mi izmedju sebe oko niceg ne mozemo dogovoriti.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 19:16 
Administrator
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:

Pustili su nas i prije rata na miru pa smo se potukli..

Ma kako su nas pustili,majke ti?Šta misliš ko je finansirao razne "disidente"?Ko je prodavao oružije prije rata onom Špegelju?Misliš da nisu strane obavještajne službe zdušno radile na razbijanju Jugoslavije?Dabog da ih pustio neko,onako kako su oni pustili nas....

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da ne idemo u sirinu u u rat pogledajmo danasnje stanje. Evo prosle godine a i ranije je bilo vise pokusaja da se puste domaci politicari da se dogovore. Medjutim svaki njihov sastanak je zavrsio nedogovorom. Slazu se gore nego rogovi u vreci. Stavise, ni pola godine nakon izbora nisu se uspjeli dogovoriti da sastave vlast.
Ako tako jednostavne stvari ne mogu dogovoriti kako ce se onda dogovoriti kad bi ih pustili samostalno.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]