Citiraj:
Eto koliko se covjek ispisa a ne zna ni on ko je opcija, satro. Puna su ti usta alternative, na ne znas, tj. neces, da kazes ko su oni. Cudno... Nisi bas procitao temu par stranica u nazad?
A koliko covjek pise, neko bi pomislio da je dobar i mudar. Ta satrologija, rad, pravda, plate, socijala... sve to fino zvuci, samo mi je to malo suplja prica na ovoj temi, narocito kad ne kazes ko bi mogao da pretvori te nabrojane stvari u realnost
Za mene licno, i sad za sad Nasa Stranka. Ta opcija mi trenutno najvise odgovara, ali mozda ne i tebi jer nam prioriteti nisu isti. Za nekog je satrologija i suplja prica ukidanje entiteta ili otcjepljenje ili ocuvanje entiteta i nacionalnih interesa, ali to je njihov izbor da vjeruju u stvari koje misle da su im najbitnije. Smatram samo da je svaciji izbor kome ce i u ciju laz ili istinu da vjeruje.
Citiraj:
Pa da, nasumicno cemo mjenjati govna i mozda bi trebao isplivati neko dobar.
Bolje i tako, nego da ti garantovano bude isto kao i danas ili mislis da ce se ovi danasnji prodobriti sami od sebe, pogotovo ako im jos jednom ukazemo povjerenje?
Citiraj:
A da se desi slucajno da u tim mjenjanjima ne dodje neko ko je spreman prodati RS? Ne vidim neku "trecu" alternativu u Federaciji koja bi prodala cjelovitu BiH...
Vec 15 godina je "ne daju", ovi "ukidaju", natezanje bez konca i kraja, a oni koji se pitaju, hladno i uvijek nam svima daju do znanja da nema mrdanja, kako ukidanja ,tako i otcjepljenja... Meni se cini da jedino stranci govore istinu, te da bi nam svima trebalo biti jasno sta je supljak , a najjace se zastupa u svim pricama...
Citiraj:
Ja ipak ne bi da se tako kockam sa stvarima zbog kojih se ratovalo, zbog koih je hiljade ljudi izginulo, hiljade ostale invalidi, stotine hiljada ostalo bez svega sto imaju, stvarima zbog koih je moj stari gubio zdravlje u rovu...
Mislim da ti je djelimicno odgovor malo iznad, ali cisto sumnjam da se neko u ratu zrtvovao za ovo sto imamo danas. Svi skupa.