Citiraj:
Udala se za sina Bin Ladena
Dragana Raduški
11.07.2007 22:39
LONDON - Britanka iz Češajera udala se za sina Osame bin Ladena, nakon što ga je upoznala na odmoru u Egiptu, a sada planira da mu pomogne da dobije vizu s kojom bi došao u Veliku Britaniju.
Džejn Feliks Braun za supruga Omara kaže da je trgovac starim gvožđem u saudijskom gradu Džeda, te da je njihova ljubav slična romansi iz bajke.
Ona je do prije devet godina bila dizajner interijera, a onda joj je dijagnostikovana multipla skleroza. Bin Ladenov sin se zaljubio kad ju je vidio kako jaše konja u blizini piramida u Gizi, prošlog septembra. Vjenčali su se na islamskoj ceremoniji, koja je održana u aprilu. "Udala sam se za čovjeka kojeg volim. On je jedan miran, ljubazan čovjek. Život mi je poput bajke", kaže Feliks Braun.
Ona kaže da je i očekivala prilično negativnu reakciju na njen brak, posebno u domovini, mada se nada da je ljudi neće previše osuđivati. Sve do sada, njen brak je bio tajna i za njega je znala samo najbliža rodbina.
A za supruga kaže da je čovjek "čistog srca", koji je veoma pobožan i pravi džentlmen.
"Bilo bi lijepo da mogu poput drugih udatih žena da stanem i kažem: 'Ovo je moj suprug, koji se preziva Bin Laden', ali moram biti realna... na kraju krajeva, udala sam se za sina, a ne za oca", kaže Feliks Braun.
Ona kaže da joj je Omar poslije tri dana rekao ko mu je otac, te da se njena osjećanja nisu promijenila.
Ova Britanka, koja iz prethodnih pet brakova ima tri sina i petoro unučadi, sa Omarom, koji se trenutno nalazi u Saudijskoj Arabiji, priča svakodnevno, te se nada da neće biti problema da on dobije vizu i dođe u Veliku Britaniju. Ona za sada živi na relaciji Velika Britanija - Saudijska Arabija.
Njenom suprugu je teško bilo gdje putovati baš zbog imena, i upravo zato rijetko napušta Saudijsku Arabiju. Ona u budućnosti neće koristiti britansko ime, već Zaina Muhamed, koje je njeno islamsko ime.
"Omar je vrlo oprezan. Stalno ima osjećaj da ga neko prati... jer ipak je on sin Osame bin Ladena. Međutim, kada smo zajedno, zaboravlja na sve."
Omar je do 2001. godine živio u Avganistanu, ali poslije 11. septembra se preselio u Saudijsku Arabiju, a oca je posljednji put vidio 2000. godine, dok je još bio u Avganistanu.
On, navodno, ni danas ne zna da li je njegov otac zaista odgovoran za napad 11. septembra i tvrdi da je bio šokiran, baš kao i svi u porodici.
Bin Ladenov sin ima već ženu i dvogodišnje dijete, ali Feliks Braun to uopšte ne smeta. Njegov otac je najtraženiji bjegunac na svijetu, a glava mu je ucijenjena na 25 miliona dolara.