lollipop je napisao:
pa ako tebe nisu pogledali poprijeko ne znaci da ih se treba nakotiti pored univerziteta i jos kako ide zima, pa sve manje hrane mogu naci, pocece opet napadati ljude.. vidis, dok sam isla sa drugaricom na fax, napali su nas psi lutalice, sva sreca pa nam je neki covjek pomogao i rastjerao ih..
sve ih u sinteraj, po kratkom postupku, ili nek se finansira neko kastriranje pa da se ne kote vise. i pse lutalice, a i macke bih ja fino.. zadnjih dana mi stalno dolaze u dvoriste, jer imam dosta kartonskih kutija zbog skladista robe koje je tu u dvoristu, i kenjaju po kutijama, i smrde tamo, tako da cu kupiti neki teski otrov pa da ih sve potrujem ovih dana koja god zaluta u moje dvoriste, jer se gospojice fino smjeste po kutijama, valjda im toplo, a kako ide zima, pozvace i svu raju iz naselja kod nas na konak, tako da ce istrebljenje divljih macketina biti jedini izlaz iz problema..
Pa ako mene nisu poprijeko pogledali, da to j emoja stvar. Ja i pričam o sebi.
A to što ćeš ti da kupuješ "teški otrov" i truješ "mačketine" ide tebi na dušu, ne meni, hvala Bogu. Znaš, i meni pred kućom u zadnjih godinu dana svi ostavljaju pse i mačke. Ove godine su ostavili 7-oro pasa od kojih je jedna kuja bila skotna, i 3 mačke. Znaš šta sam uradila?! Nisam otrovala niti "mačketine" niti "džukele" već sam ih neko vrijeme hranila, potom udomila.