Evo kasno se ukljucujem, nemerem stici sve procitati...
Prvo da kazem da paradu ne podrzavam jer mi je to totalno bezze, jedna kic manifestacija u rangu Grand parade (parada-parada

), turbo folka i ostalog kica i neukusa! Prva asocijacija mi je film od Linca "Covjek slon"! Prikazuje se publici kao u cirkusu dok gazda veselo trlja ruke i prikuplja pare. U ovom slucaju je jos gora, brutalnije jer akteri nisu primorani kao u filmu vec dobrovoljno izigravaju klovnove dok gazda (Berlin, Amsterdam) trlja ruke!
Ta parada nije pala sa neba, ok, nekada je imala smisla ali vise nama...
Koliko je meni poznato gay populacija je priznata, ima sva prava kao i svaki drugi covjek. Cemu onda parada?
nuspojave parede:
* jacanje radikalnih grupacija, koje jedva cekaju da vam *icku polupaju! Oni su pasivni jer nemaju skim da se obracunaju, i vasa javna grupna pojava ce im opravdati njihovo postojanje!
* Na Balkanu smo, sav narod bi zustro reagovao, toga ste svjesni.
* Tek bi penzioneri popizdili jer ljudi nemaju sta da jedu a vi bi da se setate gospodskom u pernatim kostimima i trosite novac od poreza.
Evo, ja se izlajao o paradi iako nije tema!
Vracam se na temu:
Citiraj:
A kako objasniti djeci da imaju dvije mame? Slicno kao sto bi roditelj objasnio djetetu kako nema oca/majku, zasto zivi sa majkom, tetkom, ovim onim, zasto je on crn (npr. usvojen) a roditelji bijeli, itd. Najbitnije je nama da objasnimo djeci da imaju roditelje koji vole njih i vole jedno drugo, i upravo ukazati djeci na to da postoje raznorazne familije.
par pitanja:
1. Posto nemam pojma o tom nacinu oplodnje, moram pitati da li je to bezbjedno po vas i da li je moguce doci do kakvih komplikacija po bebu?
2. Sigurno ste svjesne da ce dijete imati problema u drustvu i kako se mislite izboriti sa tim? (osnovna skola je veoma osjetljiva, djecije zadirkivanje nije bezlazleno i moze se negativno odraziti na dijete, razne traume...nikada se ne zna kao ce dijete sve to da dozivi.)
3. Kao roditelji mnogo cete uticati na svoju djecu sto je i normalno, vasa ljubav prema njima kao i ljubav izmedju roditelja, u ovom slucaju izmedju dve mame. Da li mislis da ce se to odraziti na dijete kada bude svjesno svojih seksualnih nagona, zelja da "imitira roditelje"?