banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 29 Avg 2012, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ја се већ пакујем. За сваки случај. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
shakal je napisao:
Slabo pratim temu danas, samo da upitam jesmo li zaratovali ili ne? Je l' sve uredno?

Takodje.

Ako moze neko da me kontaktira na pp ili SMSom kad nas napadnu, bio bih vam zahvalan.
Ima l' mjesta u autu?

Slageru, odlican klip :)

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

У авиону углавном увијек има мјеста. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
ozna je napisao:
shakal je napisao:
Zbog njegovog lajanja izgubili smo Z4, u Hrvatskoj poznat kao "Zbogom cetvrtini".

Ko voli rat u kuci mu bio...

Koliko me sjecanje sluzi taj Z4 nije nudio nista Srbima u RSK,plan je obuhvato samo nekoliko opstina RSK...

Hm... Zar?

Citiraj:
Bitne tačke plana

Plan je predlagao reintegraciju Srpske Krajine u hrvatski državni sastav putem davanja široke autonomije većini srpskih teritorija. Takođe, plan je pozivao na povratak hrvatskih izbelica u opštine koje su držali Srbi. Plan je zahtevao da se produži mandat UNPROFOR-a kako bi omogućio primenu sporazuma, i amandmane na hrvatski ustav, kojima bi se omogućila autonomija. Plan je uključivao sledeće aspekte autonomije za Srbe:
potpunu monetarnu nezavisnost, koja bi uključivala fiskalnu politiku i zasebnu monetu;
Krajina bi bila zona slobodne trgovine bez carina, čime bi se ohrabrio ekonomski rast;
elementi državnosti bi uključivali grb, zastavu, himnu i policiju;
11 opština u kojima su Srbi imali većinu prema poslednjem jugoslovenskom popisu iz 1981. godine imale bi poseban status i činile bi „Srpsku Krajinu“;
Istočna Slavonija, Zapadni Srem i Baranja ne bi bili uključeni u autonomnu Krajinu, ali bi imali odvojene procese reintegracije uz prisustvo međunarodnih mirovnih snaga;
Ustav i zakoni Republike Hrvatske bi važili na teritoriji Krajine, ali bi prethodno morali biti odobreni od predstavnika Krajine;
Krajina bi imala izbore za predsednika Krajine;
Krajina bi bila demilitarizovana a hrvatska vojska bi mogla ući samo na poziv predsednika Krajine;
Ni jedan zvaničnik Krajine ne bi bio odgovoran nijednom zvaničniku Hrvatske.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spijo je napisao:
Zavisi koje forume i stranice posjećuješ ,ekstremisti su u manjini na sve tri strane samo što se oni ističu po tim forumima i ostavljaju komentare po kojima stvaraš svoj sud.Rat ne želi niko normalan i kako god da bude valja nam živjeti jedni uz druge.

Nažalost, te manjine u svakoj naciji su sasvim dovoljne da sve uvuku u rat....

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 15:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
_зока je napisao:
Nažalost, te manjine u svakoj naciji su sasvim dovoljne da sve uvuku u rat....

mogu oni lupati sta hoce iz svedske,ali o svemu se pitaju politicke elite,a spremnost za novi rat medju muslimanskim politickim elitama je jasna,koliko je puta Bakir Izetbegovic prijetio ratom koliko Zlatko Lagundzija itd

muslimani nikad nisu prestali sa ratnom propagandom,njihovi mediji uveliko pripremaju narod za novi rat,oni su svi ubjedjeni da je BIH samo njihova i da je nad njima sproveden genocid i da je RS nastala genocidom,da je to njihovo i da im je oteto,stvorena je takva klima medju narodom da je sad tesko ispravljati krivu drinu,sada je samo pitanje vremena kad ce se desiti

a na drugoj strani su Srbi koji su zadovoljni Dejtonom i RS,ne pomisljaju na ratni scenario i to bi nas moglo skupo kostati kao i nase sunarodnike u Republici SK
mudri ljudi su davno rekli
Spremajmo se kao da će sutra izbiti rat, a živimo kao da će sto godina biti mir

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
ozna je napisao:
mudri ljudi su davno rekli
Spremajmo se kao da će sutra izbiti rat, a živimo kao da će sto godina biti mir

Drago mi je da Tita i nacionalisti danas smatraju mudrim :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar ti volis komuniste?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
The_new_Statesman je napisao:
Zar ti volis komuniste?

Ne volim komunizam onaj kakav se pokazao uopsteno u svijetu jer to nije bio komunizam nego robovlasnicko drustvo, ali komunizam kakav je Tito promovisao je bio dobar jer se dosta u ovom nesavrsenom svijetu uspio pribliziti onome cemu je teoretski pravi komunizam tezio, a to je ravnopravonst svih naroda i relativno dobre pogodnosti u skladu sa tadasnjim vremenom. Naravno, nije bio savrsen, ali vjerujem da je Tito zivio jos da bi sada bili jedna od najboljih zemalja u Evropi.

Tito je bio genije koji se uspio uklopiti u svijet tako da je imao dobru saradnju sa svim zemljama, sto je preduslov napretka i sto je rijetkost u svijetu. Samo podatak da je najvise drzavnika svih zemalja i kapitalistickih i komunistickih i monarhistickih doslo na njegovu sahranu nego na bilo ciju u istoriji govori koliko je bio postovan i on i njegova zemlja u cijelom svijetu.

Dalje, za 30 godina vladavine stvorio je iz praha i iz nicega jaku industriju i privredu, dok su danasnji lideri od svega toga za par godina stvorili nista.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
kada politika zakaže, topovi diplomatiju vode

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Ukratko, kad bi likovi koji prijete preko Interneta stvarno krenuli u rat, sjeverna i zapadna Evropa bi bile u plamenu!

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Talk is cheap, рекли би лАмери...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ako neko misli da će ovdje opet biti rata, ili da bi se istim nešto moglo postići, neka pročita Art of War (Umjetnost ratovanja - Sun Tzu). Tamo je mudar čovjek davno, davno shvatio šta je rat, kako se vodi, i koji su kriteriji za uspješno vođenje i završetak istog. Kada vidite koje od tih kriterija ispunjavaju (pretpostavljene) zaraćene strane u BiH, vidjećete da je sve to jako tanko. Od rata nema selameta. Nikom.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 01:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Гдје престаје логика ту почиње Босна - Иво Андрић. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Rata ce biti. Definitivno. Samo je pitanje kako se postaviti u njemu.

Iskreno. Strahujem za RS. Nalazimo se u mnogo goroj situaciji nego 1991.

- Srbi su nestali iz RSK i Srbi vise ne mogu vrsiti pritisak na bihacku regiju jer bi fronta bila tik kod Prijedora i umjesto borbi za i oko Bihaca bila bi borba za i oko Banja Luke.

- Srbi su potpuno nestali iz najvecih gradova u Bosni : Mostar, Sarajevo, Zenica, Tuzla i pogotovo Sarajevo. Samim time Bosnjaci imaju nesto sto nisu imali 1991 a to je operativna zaledina i Sarajevo koje nije blokirano. Ovo je definitivno najgluplja odluka srpske politke u Dejtonu.

Srbi su prepustili : Grbavicu, Ilijas, Ilidzu, Vogoscu, Hadzice itd...Urbane i gusto naseljene sredine gdje su bila velika srpska naselja. Znam npr kako je bilo u Ilidzi u periodu 1991-1995. Moglo se ratovati jos 100 godina ali je muslimani nikad ne bi zauzeli i onda je to prodato onako jednim sugavim potpisom. Katastrofa.

- Sama cinjenica da su Srbi izgubili najvece gradove je dovela do toga da s demografskog aspekta stojimo jako lose jer smo "dobili" neke propale varosice gdje nema nikakve perpsektive. Hercegovacki Srbi ne mogu opstati bez Mostara. Srbi iz romanijskog i gornjepodrinjskog regiona ne mogu opstati bez Sarajeva. I zato je stanovnistvo u tim regijama u "slobodnom" padu.

A najveci zagovornici za rat ce upravo biti Hrvati kao sto su bili i 1991. Oni naprosto zele potpuni nestanak Srba s lijeve strane Drine i nikad nece odustati od toga. A sto se tice njihovog trenutnog neslaganja s muslimanima. To je nista. Oni ce se uvjek sloziti kad treba napasti Srbe. To smo vidjeli i 1995 kad su se udruzili a samo par mjeseci prije su se klali po srednjoj Bosni gore nego s nama.

Iskreno, nisam optimistican jer je situacija izuzetno nepovoljna. Da ne pricam o tome da je u meduvremenu Srbija izgubila CG i Kosovo. Da vise nema visoko opremljene vojske kao sto je bila JNA.

A suludo je reci da nema sredstava za oruzje i vojsku. U ratnom periodu se izglasa drugaciji budzet. Umjesto da se pare trose na popravku trotoara, sponzorisanje nekih kulturnih i zabavnih manifestacija i slicno, novac ide za vojne potrebe.

I sto me najvise brine, je cinjenica da su svi srpski politicari vec kupili nekretnine po Srbiji.
I bojim se da bi prvi dan svi bili tamo i ostavili narod na ledini. To se isto desilo i u RSK.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Rat isključuje strane koje nemaju svoju monetu.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam se čuo sa Igorom Dodikom, on mi je ponudio vilu svoga tate na Kipru ako ovde izbije neko sranje ja mogu da ljetujem kod njega.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 10:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam se čuo sa Igorom Dodikom, on mi je ponudio vilu svoga tate na Kipru ako ovde izbije neko sranje ja mogu da ljetujem kod njega.

Pitanje je da li ce se imati vremena? Mislim ako se zatvore "koridori" i opet vrate "enklave" i tako te stvari. A na Balkanu je dokazano da zestoko najebe onaj ko se nade na "pogresnoj" stran ili opkoljen.

O tome treba misliti mnogo ranije. Ja sam davno nabavio stancic u Novom Sadu. Nije nes' al' et'....zlu ne trebalo. Cak sam i zivio tamo neko vrijeme dok se nisam otisnuo jos dalje.... :)

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 11:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Nebih se ja složio da bi Srbija mirno posmatrala agresiju na RS (ako ništa drugo potpisnica je Dejtonskog sporazuma i garant sprovođenja istog), jeste da više nema JNA ali Srbija sada ima profesionalnu vojsku i skoro svo naoružanje od te JNA je povučeno u Srbiju pa još kad dodamo iskustvo iz rata na Kosovu mislim da bi bila opasan protivnik za bilo koga u okruženju a onaj ko bi planirao agresiju na RS morao bi ozbiljno razmotriti učešće Srbije u tom sukobu.
Nikako netreba zaboraviti ni policiju RS a i njene vojne snage koje se za neko kratko vrijeme uz pomoć Srbije mogu naoružati i aktivirati. Ko god da planira atak na RS mislim da će dvaput razmisliti i da je mogućnost rata veoma mala jer se taj sukob nebi zadržao u granicama BiH.
P.S. Po meni je uspjeh ovog zadnjeg rata to što smo po prvi put u istoriji povukli jasnu liniju razgraničenja između "nas" i "njih" i do te podjele na dve države će kad tad da dođe samo treba biti strpljiv i čuvati ovo što sad imamo.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da se ponovim. Nema se cime ratovati ni par dana. Ako nista drugo, nema municije za skrivene kalase. Najblizi izvor te municije je opet u Srbiji.

I da, linija je povucena. Definitivno. Linija je bila obnovljena i u HR sa Z4, ali majmuni nisu pristali. Malo im bilo, kao i Karadjordjevicima koji su se trebali uhvatiti te linije. Ali jok, oce dupe na Bled.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]