ti talha tacno nisi normalan porediti pravoslavne monahinje u manastiru ( i nema te porodice koja ce djevojku/zenu natjerati na to jer kod nas je za svaku patrijahalnu porodicu svetinja imati djecu, unuke i potomke) zaista lupetas.. i muslimanske zene koje cesto silom idu u brak, moraju biti nevine, koje i danas kamenuju u nekim zemljama zbog navodne "preljube" itd??Koliko monahinja ti znas, koliko ih vidjas na ulici? Uostalom kaludjericama na slici se svima vidi lice! Da one su se odlucile zivjeti 100% posvecene vjeri i Bogu zato su u manastirima gdje su van danasnje civilizacije i modernog vremena..ali i ako se opet odluce za "normalan" zivot ili da odu iz manastira, ne moraju strahovati da ce ih neko ubiti zato sto su ublatile ugled porodice
Meni je presmijesno kada vidim ovdje muslimanke (pretezno turkinje) umotane , a na licu pet tona sminke, istaknute oci sa sve tirkiznim sljokicama, sarene patike na nogama ili baletanke i uske helanke ili uske farmerice

Ja ne znam gdje ti zivis, ali ja licno znam 2 Turkinje koje su udate protiv svoje volje, unaprijed vec se znao mladozenja,,jedna sa 19 druga sa 18 godina.. obojica dosli iz Turske..jedna nije nosila maramu u skoli , bila je vesela i zanimalo ju je sve kao i nas druge cure..
sada kad je vidis tipicna turkinja sa 5 djece, 140 kg , bez sminke i umotana..nema ni 30 godina..a o tome koliko srecno djeluje da ne pricamo

da naravno sve iz srca i dobrovoljno
Koliko puta se u Njemackoj desilo ubistvo od strane oca ili brata zato sto je cerka /sestra ublatila porodicni ugled zato sto se je pobjegla od nasilnog muza i iz braka bez ljubavi..pa svako malo cujemo takvu vijest..
Vecina Evropljana je protiv islama i to je fakt, a svoje argumente okaci macku o rep jer jedno je realnost i cinjenice, a drugo je tvoja teorija
Ako neka zena zeli bas dobrovoljno onda ok ali ima ih tona gdje sigurno nije dobrovoljno (i kako moze curica od 4 godine znati sta to znaci pa je svejedno umotana komplet?)
I reci mi zasto muslimani traze toleranciju van svoje kulture i u evropskim modernim zemljama a zasto onda ne-muslimanka u Iranu, ili nekim arapskm zemljama ne moze slobodno hodati bez marame , u haljini recimo ili onako kako ona zeli i kako je normalno u njenoj kulturi?