banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 13:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2011, 14:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ti talha tacno nisi normalan porediti pravoslavne monahinje u manastiru ( i nema te porodice koja ce djevojku/zenu natjerati na to jer kod nas je za svaku patrijahalnu porodicu svetinja imati djecu, unuke i potomke) zaista lupetas.. i muslimanske zene koje cesto silom idu u brak, moraju biti nevine, koje i danas kamenuju u nekim zemljama zbog navodne "preljube" itd??Koliko monahinja ti znas, koliko ih vidjas na ulici? Uostalom kaludjericama na slici se svima vidi lice! Da one su se odlucile zivjeti 100% posvecene vjeri i Bogu zato su u manastirima gdje su van danasnje civilizacije i modernog vremena..ali i ako se opet odluce za "normalan" zivot ili da odu iz manastira, ne moraju strahovati da ce ih neko ubiti zato sto su ublatile ugled porodice

Meni je presmijesno kada vidim ovdje muslimanke (pretezno turkinje) umotane , a na licu pet tona sminke, istaknute oci sa sve tirkiznim sljokicama, sarene patike na nogama ili baletanke i uske helanke ili uske farmerice :roll: Ja ne znam gdje ti zivis, ali ja licno znam 2 Turkinje koje su udate protiv svoje volje, unaprijed vec se znao mladozenja,,jedna sa 19 druga sa 18 godina.. obojica dosli iz Turske..jedna nije nosila maramu u skoli , bila je vesela i zanimalo ju je sve kao i nas druge cure..
sada kad je vidis tipicna turkinja sa 5 djece, 140 kg , bez sminke i umotana..nema ni 30 godina..a o tome koliko srecno djeluje da ne pricamo :( da naravno sve iz srca i dobrovoljno
Koliko puta se u Njemackoj desilo ubistvo od strane oca ili brata zato sto je cerka /sestra ublatila porodicni ugled zato sto se je pobjegla od nasilnog muza i iz braka bez ljubavi..pa svako malo cujemo takvu vijest..
Vecina Evropljana je protiv islama i to je fakt, a svoje argumente okaci macku o rep jer jedno je realnost i cinjenice, a drugo je tvoja teorija

Ako neka zena zeli bas dobrovoljno onda ok ali ima ih tona gdje sigurno nije dobrovoljno (i kako moze curica od 4 godine znati sta to znaci pa je svejedno umotana komplet?)

I reci mi zasto muslimani traze toleranciju van svoje kulture i u evropskim modernim zemljama a zasto onda ne-muslimanka u Iranu, ili nekim arapskm zemljama ne moze slobodno hodati bez marame , u haljini recimo ili onako kako ona zeli i kako je normalno u njenoj kulturi?

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 04 Jan 2011, 15:03, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
And here we go again...

Fulate temu i jedni i drugi. Nije naše da sudimo da li neko nešto nosi prinudno ili ne. Ovdje se uopšte ne radi o tome, već da li je opravdano da država nekome uskraćuje slobodu da načinom odijevanja ispoljava svoju religioznost. Pošto smo na prethodnih 12 strana teme o tome podrobno raspravljali, glupo je da se ponavljamo. Ako neko ima neki novi argument za ili protiv, neka napiše, ako se nastavi samo glupa prepirka, ima da vam zaspamujem temu najstrašnije :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 14:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

popo to je povezano sa temom..i uvijek se oni jave sa nekim besmislenim uporedjenjem, ko ovaj talha koji glumi duhovnog covjeka a obican je provokator
cinjenica je da se oni uvijek bune i ocekuju toleranciju, da se ne zabrani nosenje burki da budu prihvaceni 100% iako oni ne zele cesto ni 5% da se prilagode drugoj kulturi, i dok njihova religija ne zna ni kako se pise tolerancija, a kamoli da postoji u praksi

i da ja sam za zabranu,najvise iz razloga sto takav nacin oblacenja donosi velike probleme pri identifikaciji osobe i moze se ev. zloupotrijebiti

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Talha je napisao:
Problem društva je i ako neki strogi roditelji gurnu kćerku u samostan da se zamonaši.
Takva jadnica cijeli život bude zatvorena u 4 zida, nema pravo na brak, nema pravo da bude majka što je najveća blagodat data ženi, nema pravo na širi društveni angažman, nema slobodu kretanja itd.
Hebote, šta ćemo sad?? Hoćemo li ovako razmišljati??

Ti imas pogresan kont MILO, te monahinje se same zavjetuju, dobrovoljno, tamo u Arabiji ubijaju djevojke koje uhvate bez pokrivala. Ako vec hoces da provociras, budi malo vjerodostojniji. I islamski ucenjaci vide mnogobrojne probleme u islamu, ali samo kad Srbi komentarisu, oni su fasisti i Srebrenica ovo-ono...

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Par pojasnjenja u razlikama izmedju burki, feredza, hidzaba, nikaba i drugih stvari: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/227363 ... osi-hidzab

Slika

Uglavnom cete cuti samo za prva tri izraza. Ono sto vecina prakticirajucih muslimanki nosi na Zapadu je hijab, par ih ima sa nikabom, a burku cete vidjeti recimo u Afghanistanu, gdje talibani vode glavnu rijec.

PS: kako je ova zadnja lijepa :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 15:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ova slika ima 2 - 3 strane unazad

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citirao sam jellyfisha :) Pokrivala sa donje tri slike se mogu svesti pod hijab, posto nema neke velike razlike.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 16:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nego jel ima u sarajevu ili federaciji ovih sto nose nikab, burku ili cador?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Hristov je napisao:
Uglavnom cete cuti samo za prva tri izraza. Ono sto vecina prakticirajucih muslimanki nosi na Zapadu je hijab, par ih ima sa nikabom, a burku cete vidjeti recimo u Afghanistanu, gdje talibani vode glavnu rijec.

Vidjeces i u Sarajevu vjeruj mi. Svojim ocima sam vidio.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 18:03 
Vidio sam i ja golfom djevojku komplet porekrivenu, smjesno mi malo bilo, stari kaze da je takodje znao dosta vidjati po SA...

Nije o burkama i feredzama, ali:
Citiraj:
Položaj žena u Pakistanu iznimno je loš. Njih se najčešće smatra imovinom koju otac predaje, a muž otkupljuje. Ženska vrijednost mjeri se po njezinu radu i po broju rođene muške djece.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/soka ... 31531.aspx

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 18:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Pa vi idite u Iran,Tursku i tamo ispravljajte krive Drine.
Toliko je vazno zabraniti samiju, burku, nikab ili sta ti ja znam kako se jos zove taj simpaticni :D odijevni predmet. Nista vaznije od toga nema.
Mislim da bi s tim pitanjem na teritoriji RS-a trebalo izaci na referendum. Pa da se izjasnimo.
Referendum,nego sta.
Nece oni anamo nosati se kako oni hoce.Sve bi ja njiha zic... :mad:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

wolfsburg_rapsodija je napisao:
Pa vi idite u Iran,Tursku i tamo ispravljajte krive Drine.

A da vi idete tamo pa ih nosite? Jel' vidis sada koliko ti je glup komentar?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 19:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nema potrebe,mi smo dosli od tamo. :lol:

Neka ide ko hoce. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
само лопови и криминалци крију лице. :D :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Lično, smatram da nema osnove da se ukine određeni način odjevanja bilo čega, dok god to ne ide na štetu bilo osobi koja određeni predmet nosi, bilo okolini. Mislim time se približavamo Iranu, koji zabranjuje frizure jer su ne-muslimanske.
S druge strane, opet lično podržavam. Pgledam npr. postove Talhe, koji se "brine za duhovnost Srba, koji grade krstove", ali mu ne smetaju "nindže", ili kontam da mu je prirodno što džamija u Vrbanji masovno teroriše narod odvrtanjem zvučnika na maksimum tokom, kako se već zove službe. Rat je nas sve ovde naučio jedno - "mi nismo oni". I svi mi (znači Srbi, Hrvati i bošnjaci) pratimo to pravilo. Džamije niču po Sarajevu, crkve niču po Banjaluci, ali to nije dovoljno. Ljudi forsiraju svoju različitost ne radi sebe, već radi drugih. Tu spada i način odjevanja i bilo kakvo slično ponašanje. NesumLJivo je da ima žena koje se sile da nosaju ovakve stvari. Međutim nisu ni one izolovan slučaj. Lično znam lika koji je na silu kršten. U takvom slučaju, maksimalne eksplatacije različitosti radi različitosti, podržavam svaku zabranu, bilo da se odnosi na oblačenje, na gradnju objekata ili na bilo šta. To više nije individualnost, to je već mržnja.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 20:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
breskvica je napisao:
nego jel ima u sarajevu ili federaciji ovih sto nose nikab, burku ili cador?

ima u Tuzli

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 20:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Cuj je li ima u federaciji?
Ima i u rs-u.
Sta to ima u federaciji a da nema u rs-u,i obratno?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?v=U3vFE-dkqhM&feature=player_embedded

Nevjerovatno: "Bolesti su se prosirile po svijetu...stavi hidzab i zastiti se." SUNCE TI JEBEM :D :D :D
Pa dobro da nisu rekli benzin poskupio...stavi hidzab i teleportuj se. ahahahahahahha

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
ferdinand je napisao:
Nevjerovatno: "Bolesti su se prosirile po svijetu...stavi hidzab i zastiti se." SUNCE TI JEBEM :D :D :D
Pa dobro da nisu rekli benzin poskupio...stavi hidzab i teleportuj se. ahahahahahahha

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:
Plačem. :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Licno smatram da samo pokrivanje i nije toliki problem koliko je problem sto je dosta zena prinudjeno da se pokriva jer zakon/muz/neko tako nalaze i kaze. Licno znam primjer jeden Turkinje koja je MORALA da se umota kad je kod kuce ili kad izadje van, dok je na poslu skidala maramu,a nije bila prinudjena da skida, sama je tako htjela.
Mnogima je neshvatljivo kad neko dodje i kaze "vjera tako nalaze, vjernice i sve one koje istinski vjeruju u Boga Moraju se pokriti"; a neshvatljivo je zato sto imamo primjere vjernica po kojima se vidi da su vjernice , a ne umotavaju se. Znaci vrse istu praksu kao i ove sto se umotavaju, citaju iz iste knjige, citaju iste rijeci, vjeruju u istu Rijec...a sasvim drugacije prihvatanje. Da li je veca vjernica ona sto se pokrila ili je ova druga manja vjernica samo zato sto se nije pokrila? To je ono sto meni na primjer nije jasno. Doduse, ne mora mi ni biti jasno, samo navodim to kao primjer jer ocigledno mnogi razmisljaju na isti nacin.
Recimo, meni je sad sasvim normalno kad vidim umotanu zenu (marama tj. al-amira ili sajla - vidjeti sliku sto je jelly postavio), muslimanku, jer se susrecem sa njima svaki dan. I uopste mi ne smeta. Bas je nekad prijatno i lijepo za oci vidjeti umotanu zenu, a andjeosko lice. A bas one koje bi se mozda trebale umotati, razgolise se, i izbace sve na vidjelo, pa ti gledaj, htio ili ne htio. Od takvih oci bole. A takvih je nazalost vise.
Burka i Nikab mi nisu bas prihvatljive. Najvise zbog sigurnosti. Bas su jezive, ne vidis ni ko ni sta se krije iza nje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]