banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 298 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2010, 17:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Senna je napisao:
Nije teško biti prorok, teško je biti budala koja misli da je prorok.
Sve je bolje od ravnodušnosti, reče čovjek kojem je svejedno dal' će ga pljuvati ili hvaliti!

U suštini takav mu je čitav tekst, *ebe mu se za četnike, ali ne podnosi njihova obilježja u gradu. *ebe mu se za seljake iz ruralne sredine, ali zbog njih postoji onaj štand. *ebe mu se za čovjeka koji ima uredne papire, ali opet zašto prodaje te stvari.

Veoma zanimljiv oblik ravnodušnosti i veoma nespretno balansiranje između nacionalista i internacionalista.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
manitu uci da svira je napisao:
jes' glup ovaj snijeg danas, pa pravo me nervira

Smrznuće se čičica sa štanda... :angry3: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sad sam procitao (preletio) kompletni prvi post. Ne znam ama bas nista o autoru, ali cu se sloziti sa njegovim stavom da tom standu nije mjesto na stanici, iskljucivo zbog toga sto u BL dolaze i Hrvati i Bosnjaci, i nije fer prema njima.
Doduse, ne slazem se sa uplitanjem ruralnog karaktera nase zemlje. 92'/93' usred Rijeke su prodavali CD-eve sa ustaskim pjesmama, jos ih odvrnuli do daske. Da ne govorim o cemu pjevaju...

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Hristov je napisao:
Sad sam procitao (preletio) kompletni prvi post. Ne znam ama bas nista o autoru, ali cu se sloziti sa njegovim stavom da tom standu nije mjesto na stanici, iskljucivo zbog toga sto u BL dolaze i Hrvati i Bosnjaci, i nije fer prema njima.
Doduse, ne slazem se sa uplitanjem ruralnog karaktera nase zemlje. 92'/93' usred Rijeke su prodavali CD-eve sa ustaskim pjesmama, jos ih odvrnuli do daske. Da ne govorim o cemu pjevaju...

Pretpostavljam da nije mjestu ni pravoslavnim crkvama...Ipak u Bl dolaze i Hrvati i Bosnjaci...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2008, 22:25
Sve su to politički stavovi i nemaju pravu vezu sa gradom kao kulturnom sredinom.
Šta briga poštena čovjeka, kada negdje dolazi, kakva je slika malograđanštine.
Znam da nama dolaze i ugledniji ljudi iz evrope i isti su oduševljeni stanjem u banjaluci. Samo, da se podsjetimo svijetskog prvenstva u raftingu koje je privuklo mnoštvo nepristrasnih stranaca koji su se oduševili sredinom u kojoj su boravili. Za razliku od vremena kada je ovdje tutnjilo danas se društvo razvija u smjeru evropskih trendova, a mjesta poput Rijeke, Mostara, Niša, Osijeka, Zadra ili Sarajeva u odnosu na Banjaluku izgledaju kao blijed pokušaj da se dostigne ovdašnji standard građana.
Bilo bi pošteno pričati o tome koliko se banjalučka sredina pomjerila i izmjenila u odnosu na osu balkanskih stereotipa.
Ljudi poput ovih makrokarikaturalnih sunovratnika mogu biti zanimljivi u mahalama i na jeftinim televizijama za umobolnike. Inteligencija ima svoju težinu, presudna je, dolazi do izražaja, stvara kreativno područje u kojem nema mjesta za promašene likove. Doduše cjeneći sveukupnu situaciju na polju nauke i tehnike, a poznavajući ljude i njhov razvoj, posebno na ovim prostorima, uzimam za pravo da kažem kako ponekad razum zastane da uzme dah, da odbaci netačne pojmove i naravno da osluhne tamo daleko u buduća vremena.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre, ne govorim o tome nego o normalnim ljudima kojima nista srpsko ne smeta ali koje cetnici iz istorijskih razloga asociraju na nesto sto zele da zaborave. Pretpostavljam da si slusao malo cetnicke pjesme i o cemu pjevaju?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hristov, u pravu si..Medjutim, kod tog istog cicice, postoji odredjen broj artikala koji su strogo srpskog nacionalnog zdravog obiljezlja..

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam ja to, znam i taj stand. Ali nismo samo mi Srbi u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
incel je napisao:
danas se društvo razvija u smjeru evropskih trendova, a mjesta poput Rijeke, Mostara, Niša, Osijeka, Zadra ili Sarajeva u odnosu na Banjaluku izgledaju kao blijed pokušaj da se dostigne ovdašnji standard građana.
.

hahahahaaa.. Mislim da ti nemas pojma o cemu pricas.Porediti Banjaluku tj RK Boska i okolina sa Rijekom ,Sarajevom... je totalno bez veze.
To sto se izgradilo nekoliko zgrada na sred trotoara ne cini BL metropolom.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa cek, jel se ti slazes sa mnom kad kazem da cetnicka obiljezja jesu problematicna, ali ova druga nikako?

Ili ti smatras, da je uvredljivo za ostale, da se prodaje bilo sto ima nase nacionalno obiljezje?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
antik je napisao:
incel je napisao:
danas se društvo razvija u smjeru evropskih trendova, a mjesta poput Rijeke, Mostara, Niša, Osijeka, Zadra ili Sarajeva u odnosu na Banjaluku izgledaju kao blijed pokušaj da se dostigne ovdašnji standard građana.
.

hahahahaaa.. Mislim da ti nemas pojma o cemu pricas.Porediti Banjaluku tj RK Boska i okolina sa Rijekom ,Sarajevom... je totalno bez veze.

Slika

Sarajevo?!?! Nemam nista protiv dzamija ali ovakav tip dzamije je karakteristika evropskih metropola :lol: ... O da... :roll:

To sto ti tvrdis da se u BL izgradilo par zgrada na sred trotoara ne znaci da je to istina...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne govorim uopste o nacionalnim obiljezjima (crkva, zastava, itd..), a to sto ima i zdravih nacionalnih obiljezja nije uopste bilo na tapetu diskusije.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 22:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2008, 22:25
Iako nisam ni slutio da može da se desi, ja kao individualac, poznavalac činjenica, moram da kažem dosta je bilo i otvoreno da stanem u odbranu četnika na ovim prostorima. Upravo oni imaju najveću zaslugu u odbrani i današnjoj poziciji koju vi uživate na ovim prostorima. Samo ljudi bez trunka dostojanstva i zli srebroljubci mogu da gaze po svojim djedovima. Ako vam smetaju četnici onda vam smeta i crkva. jedno bez drugog teško da ide? Morate znati da su veliki komunistički revolucionari, koji su stajali rame uz rame sa Titom od 1941. godine do svoje smrti, itekako sa poštovanjem govorili o četnicima i jugoslovenskoj vojsci u otadžbini. Prelistajte malo memoare Milovana Đilasa, Koča Popovića i mnoštva drugih komunista. Tu je neizostavan i francuski general Šarl de Gol, predsjednik Truman, etijopijski Car, mnogi ugledni ljudi tog doba i kasniji intelektualci poput Alije Konjhodžića, doktora Ismeta Popovca... Mahalaši i ljigavi komitetlijski dupelisci nisu mogli biti predodređeni za nešto više, a kao takvi dobili su u amanet da pljuju pošten svijet cijelih šezdeset godina poslije. Naravno, bez osvrtanja na skoriju budućnost i pakleni sunovrat komunističke teorije o herojskoj jednakosti naših naroda. Crknućete ubjeđeni da vrijedite nešto, ali to i nije vaš usud koliko je kristalno jasna činjenica da vas emacipacija, kulturno uzdizanje kroz činjeničnu edukaciju, ne dotiču. To je ona granica o kojoj je tako vješto pripovjedao Broz. Njegova veličina je bila u njemu samom. On nije krio činjenice i nije tražio ništa za sebe. Dobio je sve od sumanutih dupeuvlakača i najstrašnijih neprijatelja srba i srpske tradicije. Sprovesti u djelo nedjela svojih sinova nije ništa teže od prelamanja i sunovrata koji nas čekaju u budućnosti. Upamtite poruku jednog velikog komunističkog mazohiste i razmislite na trenutak: " Narod koji pogazi svoju tradiciju pogazio je samo sebe! Dočim, onaj narod koji izdrži golgotu ima pravo da podigne glas i njime da upozori kako je bogatstvo opstati na temelju tradicije ma koliko mala i lomna ona zaistinu bila!"

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Walker je napisao:
antik je napisao:
incel je napisao:
.

Slika

Sarajevo?!?! Nemam nista protiv dzamija ali ovakav tip dzamije je karakteristika evropskih metropola :lol: ... O da... :roll:

To sto ti tvrdis da se u BL izgradilo par zgrada na sred trotoara ne znaci da je to istina...

Ovo stvarno izgleda europski :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 22:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Evropa place za ovim

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Hristov je napisao:

Mnogim stvarima u BiH nije mjesto tamo gdje se nalaze, pri tom, ne opravdavam ni mjesto ovog štanda.
Ovaj hrani tog čiku i njegovu porodicu, vjerovatno, zahvaljujući tome što prodaje "vruću" robu. Zašto je "vruća", nije pitanje kojim bi se trebao baviti Grof Đuro. Ako on ima rješenje kako ovog čiku skloniti sa ulice i naći mu pristojan posao, neka javi. Do tad, neka ga ostavi na miru.

Sad sam ubijeđena da je imao lektora :)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hristov je napisao:
Pretpostavljam da si slusao malo cetnicke pjesme i o cemu pjevaju?

Ja pretpostavljam da ti nisi slušao četničke pjesme niti znaš o čemu pjevaju.
incel je napisao:
Sve su to politički stavovi i nemaju pravu vezu sa gradom kao kulturnom sredinom.
Šta briga poštena čovjeka, kada negdje dolazi, kakva je slika malograđanštine.
Znam da nama dolaze i ugledniji ljudi iz evrope i isti su oduševljeni stanjem u banjaluci. Samo, da se podsjetimo svijetskog prvenstva u raftingu koje je privuklo mnoštvo nepristrasnih stranaca koji su se oduševili sredinom u kojoj su boravili. Za razliku od vremena kada je ovdje tutnjilo danas se društvo razvija u smjeru evropskih trendova, a mjesta poput Rijeke, Mostara, Niša, Osijeka, Zadra ili Sarajeva u odnosu na Banjaluku izgledaju kao blijed pokušaj da se dostigne ovdašnji standard građana.
Bilo bi pošteno pričati o tome koliko se banjalučka sredina pomjerila i izmjenila u odnosu na osu balkanskih stereotipa.
Ljudi poput ovih makrokarikaturalnih sunovratnika mogu biti zanimljivi u mahalama i na jeftinim televizijama za umobolnike. Inteligencija ima svoju težinu, presudna je, dolazi do izražaja, stvara kreativno područje u kojem nema mjesta za promašene likove. Doduše cjeneći sveukupnu situaciju na polju nauke i tehnike, a poznavajući ljude i njhov razvoj, posebno na ovim prostorima, uzimam za pravo da kažem kako ponekad razum zastane da uzme dah, da odbaci netačne pojmove i naravno da osluhne tamo daleko u buduća vremena.

incel mene si oduševio ovim postom, ali bojim se da neka prava banjalulčka raja kao Mato i Mujo neće biti oduševljeni ovim.
incel je napisao:
Iako nisam ni slutio da može da se desi, ja kao individualac, poznavalac činjenica, moram da kažem dosta je bilo i otvoreno da stanem u odbranu četnika na ovim prostorima. Upravo oni imaju najveću zaslugu u odbrani i današnjoj poziciji koju vi uživate na ovim prostorima. Samo ljudi bez trunka dostojanstva i zli srebroljubci mogu da gaze po svojim djedovima. Ako vam smetaju četnici onda vam smeta i crkva. jedno bez drugog teško da ide? Morate znati da su veliki komunistički revolucionari, koji su stajali rame uz rame sa Titom od 1941. godine do svoje smrti, itekako sa poštovanjem govorili o četnicima i jugoslovenskoj vojsci u otadžbini. Prelistajte malo memoare Milovana Đilasa, Koča Popovića i mnoštva drugih komunista. Tu je neizostavan i francuski general Šarl de Gol, predsjednik Truman, etijopijski Car, mnogi ugledni ljudi tog doba i kasniji intelektualci poput Alije Konjhodžića, doktora Ismeta Popovca... Mahalaši i ljigavi komitetlijski dupelisci nisu mogli biti predodređeni za nešto više, a kao takvi dobili su u amanet da pljuju pošten svijet cijelih šezdeset godina poslije. Naravno, bez osvrtanja na skoriju budućnost i pakleni sunovrat komunističke teorije o herojskoj jednakosti naših naroda. Crknućete ubjeđeni da vrijedite nešto, ali to i nije vaš usud koliko je kristalno jasna činjenica da vas emacipacija, kulturno uzdizanje kroz činjeničnu edukaciju, ne dotiču. To je ona granica o kojoj je tako vješto pripovjedao Broz. Njegova veličina je bila u njemu samom. On nije krio činjenice i nije tražio ništa za sebe. Dobio je sve od sumanutih dupeuvlakača i najstrašnijih neprijatelja srba i srpske tradicije. Sprovesti u djelo nedjela svojih sinova nije ništa teže od prelamanja i sunovrata koji nas čekaju u budućnosti. Upamtite poruku jednog velikog komunističkog mazohiste i razmislite na trenutak: " Narod koji pogazi svoju tradiciju pogazio je samo sebe! Dočim, onaj narod koji izdrži golgotu ima pravo da podigne glas i njime da upozori kako je bogatstvo opstati na temelju tradicije ma koliko mala i lomna ona zaistinu bila!"

incel šta znači ovo okretanje za 180? :o

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Zar @incel ne bi "prava banjalucka raja"? 8)

Off topic:
Juce vidim, na Trgu, isti cova prodaje karte za koncerte Baje Malog Knindze i Severine i stavio plakate jedan pored drugog. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
Ovaj drugi post što je Incel napisao je jako realan i objektivan. Jednostavno MORA se prihvatiti da je četnička vojska bila jedina regularna dok god je postojala vlada u izgnanstvu!
Ko je iole upućen u istoriju, zna da je skoro svaka evropska država za vrijeme Drugog svjetskog rata imala dvije struje u svojoj vojsci od kojih je jedna bila komunistička. Glas kakav danas bije četnike je samo produkt činjenice da su kod nas pobijedili komunisti, a zapad to jedva dočekao da još više proširi srbofobiju stavljanjem četnika (uz pomoć ovdašnje posleratne vlasti) u negativan kontekst.
Sve ima svoje, odmotava se klupko polako, medalja Čiči je uručena, biće toga još. Svako ko danas poredi četnike kao regularnu antifašističku vojsku Srbije i ustaše (ili slične), od čitavog svijeta proglašene fašistima i na kraju krajeva osuđene, ne može biti nikako čovjek zdravog razuma.

P.S. Zaboravih napisati da mi je jako drago da je Grof u stanju ravnodušnosti koju toliko cijeni, i da nas sve obasipa svojom ljubavlju i lijepim željama, pokazao se kao pravi mislilac, karakteran, dobar i širokouman čovjek! 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ja pretpostavljam da ti nisi slušao četničke pjesme niti znaš o čemu pjevaju.

Kako ti kazes, vojvodo sa vrbasa :salute: :D

Salim se, slusao sam ih naravno, ima ih svakakvih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 298 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]